Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 41

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 08 paź 2005, 10:33

mimek pisze:We wczorajszym przegladzie czytalem ze w meczu Czechy- Holandia nie zagraja m.in. Nedved, Baros, Koller, Jankulovski. Jezeli to jest prawda to bedziemy dzis swietowac awans
:arrow: Nedved nie zagra bo zrezygnowal z kadry
:arrow: Koller ma kontuzje i przez pol roku absencja
:arrow: Jankulovski nie zagra bo chyba wogole powolania nie dostal ale nie orientuje sie dobrze, wiem ze niedawno tez po kontuzji wrocil do treningow
:arrow: BAROS na 100% zagra w tak waznym meczu!!!

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 08 paź 2005, 10:35

Ultras-Sur pisze:Wogole niewidoczny był Żuraw ale i tak grał lepiej o Grześka Rasiaka

Janas juz wcześniej wyrazal sie na ten temat , i mowil że przetestuje Żurawia jako cofniętego napastnika .

piwus pisze:A gdzie Edyta Górniak ? Zaczynam się zastanawiać, czy chcę awansu w sobotę.

O boze :? Mam nadzieje że nie bedzie takiej plamy jAK 4 lata temu z naszym hymnem :evil:
Niech lepiej juz nie kompinują z Torzewskim ani edyta , tylko puszczą z tasmy :roll: Bo to była porażka juz na samym starcie :?

ddaamm pisze:Popieram

LOL :o http://www.swiatpilki.com/viewtopic.php?t=39&start=0
Najpierw przestudjuj Regulamin ze 2 razy a dopiero potem zacznij sie udzielać na forum :roll:

czeher pisze:No moze watro Adamskiego sprawdzic ale ja widzialbym, jeszcze Hajte!!! moze Ledwonia -fakt stary juz ale walczy na boisku. Tak czy owak z ta obrona trzeba cos zrobic!!!

Teraz to na Trenerze ciągzy nie mala presja .
Przeciez jakby kazde nowe powolanie , lub odrzucenie z Kadry to wielka żecz dla takiego zawodnika . I duzo by sie o tym dyskutowalo.
Pamiętamy Tomka Iwana i jego wyjazd do Korei . Chlopak pracowal przez cale eliminacje , a na final nie pojechal .

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 08 paź 2005, 12:52

czeher pisze:Nedved nie zagra bo zrezygnowal z kadry

Z tego co mi wiadomo to Nedved powrócił do reprezentacji.

Ja mianowicie do wczorajszego meczu. Jeśli w takiej formie ma być Rasiak to na Anglie lepiej wystawić Baszczyńskiego w ataku. Żurawski może i nie wykorzystał dwóch dogodnych sytuacji , ale przynajmniej do nich dochodził (jedna z podania Rasiaka) i był bardziej widoczny niż Grześ.

pokusze sie o ocene (1-6).

Boruc 3=
Żewłakow 2+
Jop 2
Bąk 2+
Rząsa 2
Kosowski 3=
Sobolewski 3+
Kaźmierczak 2+
Krzynówek 3
Rasiak 2-
Żurawski 3=
Kłos bo
Baszczyński 3+
Smolarek 3+
Mila 3-
Lewandowski 2
Kaczmarek bo

Coraz bliżej do meczu z Anglią , ale ciągle nie jest znany pełny skład. Nie jestem przekonany co do Jopa. Najlepiej zastąpić go Kłosem.
Kosowski-Smolarek
Kaźmierczak-Mila
Żewłakow-Baszczyński
Rasiak-Frankowski

Wczoraj ciekawe rozwiązanie przedstawił także komentator TVP2. Mianowicie Rząse zastąpić Żewłakowem , a Baszczu na prawą. Jednak jeśli tak się nie stanie to nie będe płakał w końcu Janas udowadnia , że sam najlepiej wie jakim składem mamy zagrać żeby wygrać. A awans może już dziś :>

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 08 paź 2005, 13:04

serek408 pisze:Z tego co mi wiadomo to Nedved powrócił do reprezentacji.

Nie. Nie powrócił. Miał zamiar, ale zdecydował, że nie wróci. To by był dla niego za duży wysiłek i chciał się w pełni poświęcić Juventus'ovi.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8782
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 08 paź 2005, 13:05

Babel pisze:1.Nie zatkało mnie
2.Przeczytałem twoje posty
3.Czytanie ze zrozumieniem u mnie nie zawodzi
4.W moim poscie zwróciłem Ci uwage dlaczego na Żurawskiego nikt nie najeżdza po niewątpliwie słabym meczu a na Rasiaka wszyscy
5.O obiektywizm nie chodziło mi w twoich postach dotyczących tego spotkania ale ogólnie chodziło mi o obiektywizm dotyczacy jego umiejętności piłkarskich
hehe, ale sie usmialem, jak przeczytalem te 5punktow :lol:
dobra, nie tlumacz sie juz :) tylko winny sie tlumaczy :lol:
czeher pisze:Moze i ma dobre warunki fizyczne ale co z tego jak pilki przyjac ani opanowac nie potrafi!!! jedynie to te zgrania glowa ale co z tego!!! dla mnie to pomylka
ma dobre warunki fizyczne, a pilke potrafi przyjac, a to ze wczoraj mu nie wychodzilo to inna sprawa (ale wczoraj wiekszosc zle grala)
czeher pisze:No moze watro Adamskiego sprawdzic ale ja widzialbym, jeszcze Hajte!!! moze Ledwonia -fakt stary juz ale walczy na boisku. Tak czy owak z ta obrona trzeba cos zrobic!!!
no nie :lol: myslalem, ze juz wszyscy wiedza, ze Janas sie poklocil z Hajta (dokladnie to Hajto z trenerem :lol: )
Adamski ma juz 31lat, trener nie lubi powolywac starszych graczy - przyklad Żuraw, ktory jest jednym z lepszych polskich obroncowy, ma pewne miejsce w 1.skladzie (Hannover - jesli pamiec mnie nie zawodzi), ale po jednym dobrym meczu, trener z niego zrezygnowal :)
mimek pisze:Ale w meczu z Anglikami, bedzie potrzebny ktos wysoki, dobrze grajacy glowa, a Rasiak glowa grac potrafi. Wiem ze nie potrafi przyjac i opanowac pilki, ale wiekszosc stalych fragmentow gry, jest i bedzie kierowana do niego, bo on jest stworzony do gry glowa
jedna z nielicznych w obiektywnych wypowiedzi, wiekszosc potrafi tylko krytykowac Rasiaka, na szczescie sa tez uzytkownicy, ktorzy potrafia docenic jego gre głowa :)
serek408 pisze:Wczoraj ciekawe rozwiązanie przedstawił także komentator TVP2. Mianowicie Rząse zastąpić Żewłakowem , a Baszczu na prawą.
i jestem przekonany, ze tak wlasnie Janas postapi :)
Baszczynski na prawej stronie, a Zewlakow na lewej :)
Michal gral w 2.polowie na lewej stronie o niebo lepiej, anizeli Rzasa w 1.polowie :lol:

p.s. - cos czuje, ze dzisiaj Czechy - Holandia - remis bedzie :lol:

pozdrawiam

Awatar użytkownika
mimek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mimek » 08 paź 2005, 13:19

cloner pisze:p.s. - cos czuje, ze dzisiaj Czechy - Holandia - remis bedzie
A ja cos czuje, ze Anglicy presji nie wytrzymaja i nie wygraja meczu z Austria.
A co do srodowego meczu to zagralbym tak(pozycje od lewej strony):
Boruc- Zewlakow, Bak, Jop, Baszczynski- Krzynowek, Smolarek, Sobolewski, Kosowski- Zurawski, Rasiak

Smolarka ustawilbym na srodku, bo w BvB gral juz zarowno na srodku pola jak i zaraz za napastnikami i calkiem dobrze sobie radzil. W koncu pewniejszy jest niz Mila, ktory napewno nie wytrzyma presji i zadania jakie na nim ciazy, czyli rozgrywanie. Njwyzej jakby sobie nie radzil( w co watpie) to na druga polowe przesunac go na prawa strone i wrzucic Radomskiego za Kosowskiego. Co do innych pozycji to nie bede tlumaczyl, bo o Rasiaku i Rzasie pisalem juz wczesniej.
POZDRO
P.S
Anglia-Austria 0-0 i Czechy- Holandia 0-1, takie mam przeczucie :wink:

Awatar użytkownika
RzuR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 08 paź 2005, 13:24

sytuacja obronna nie jest ciekawa...nawet w tak malo powaznym starciu z islandczykami nie mozna sobie pozwolic zeby nam pukali 2 bramki,bo wynik idzie w swiat a juz na pewno do pewnego skandynawskiego trenera i jego sztabu...i moge sie zalozyc ze okolicznosci ich stracenia przyniosly sporą ulgę nerwowym w ostatnich dniach anglikom...

co do Rasiaka-coz z tego ze potrafi zagrac glowa?panowie(i ewentualnie jakies Panie) GLOWA to on moze zagrac przeciw Izraelowi na turnieju Lobanovskiego w przyszlym roku,ale jak go tam drapnie w polu karnym Terry z Campbellem(Rio podobno wypadl z wyjsciowego skladu)to moze ewentualnie isc oddac mocz...dla mnie optymalnie byloby wystawic atak Franek-Zuraw,ostatnio Lowca Bramek zaczal strzelac(i to ladnie strzelac) w tym Elche smiesznym,a na pewno jest bardziej pomyslowy od nieco dretwego Rasiaka i moim zdaniem pozytek bedzie z niego wiekszy..

znajac jednak poziom sympatii Janasa do Frankowskiego skonczy sie tak ze wpuszczony zostanie ok.70 minuty przy stanie 0:2 dla angoli...i bedzie jak zwykle.....

obym sie mylil!

TORCIDA GORNIK ZABRZE

jestesmy ze Slaska,ale najwazniejsza jest POLSKA

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 08 paź 2005, 13:42

cloner pisze:edna z nielicznych w obiektywnych wypowiedzi, wiekszosc potrafi tylko krytykowac Rasiaka, na szczescie sa tez uzytkownicy, ktorzy potrafia docenic jego gre głowa
Juz widze jak Rasiak wygrawa pojedynki z Campbellem i Terrym jak nie potrafi wygrać z jakimstamssonem z Islandii.Angielscy obrońcy co tydzień rywalizuja z poteznymi napastnikami typu Drogba i nie sadze aby mieli problem z naszych Grzesiem który biega na dwóch szczudłach.Przeciez ja nie mam nic do Rasiaka.Ja chce tylko aby nasza reprezentacja zagrała na MŚ
pozdrawiam

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 08 paź 2005, 13:45

Babel pisze:Juz widze jak Rasiak wygrawa pojedynki z Campbellem i Terrym jak nie potrafi wygrać z jakimstamssonem z Islandii.Angielscy obrońcy co tydzień rywalizuja z poteznymi napastnikami typu Drogba i nie sadze aby mieli problem z naszych Grzesiem który biega na dwóch szczudłach.Przeciez ja nie mam nic do Rasiaka.Ja chce tylko aby nasza reprezentacja zagrała na MŚ
pozdrawiam
zobaczymy juz wkrotce na Old Trafford :) czy sobie poradzi czy tez nie

Rasiak ma szczudła :?:
to co Ty masz w głowie :?: chyba kurz :lol:

p.s. - tez chce, zeby Polska zagrala na MŚ, ale bez Rasiaka bedzie to niemozliwe :)

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 08 paź 2005, 13:53

cloner pisze:Rasiak ma szczudła
no dobra ma nogi które się nie zginają
cloner pisze: zobaczymy juz wkrotce na Old Trafford Smile czy sobie poradzi czy tez nie
Poraz pierwszy chce sie mylic poniewaz wiem ze treneiro wystawi go w pierwszej jedenastce.
Całe szczęscie ze nie tylko od nas zależy nasz los bo jestem jakos dziwnie pesymistycznie nastawiony po wczorajszym meczu do tego co prezentuje nasza kadra.
FORZA HOLANDIA , SZWECJA i AUSTRIA

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Kadra Janasa: Żurawski wyłączony

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 08 paź 2005, 14:06

PAP pisze:Piłkarska reprezentacja Polski ma za sobą wygrany w piątek 3:2 towarzyski mecz z Islandią. Teraz podopiecznych Pawła Janasa czeka spotkanie z Anglią w eliminacjach mistrzostw świata. Przez dwa dni prawdopodobnie nie będzie trenował Maciej Żurawski.

W sobotnie przedpołudnie Janas nie forsował zbytnio piłkarzy, robiąc im tylko lekki rozruch na stadionie Legii Warszawa. Polegał on przede wszystkim na ćwiczeniach rozciągających i truchtaniu wokół boiska. W zajęciach brało udział 20 zawodników, czyli wszyscy oprócz Macieja Żurawskiego.

Żurawski w piątkowym spotkaniu z Islandczykami opuścił boisko dwie minuty przed końcem meczu, narzekając na uraz nogi po jednym ze starć z bramkarzem rywali. W sobotnim rozruchu kolegom z kadry przyglądał się z boku, nie biorąc w ogóle udziału w zajęciach. "Jest źle, bo nie trenuję" - skomentował to krótko reprezentacyjny napastnik.

Więcej wyjaśnił lekarz reprezentacji Jerzy Grzywocz. "To świeży uraz, naderwanie mięśnia dwugłowego. Jest mały krwiak wielkości trzech milimetrów, przez dwa dni Żurawski raczej nie będzie trenował, a później zobaczymy co będzie. Mam nadzieję, że do środy wszystko będzie w porządku" - powiedział Grzywocz.

W rozruchu wzięli udział piłkarze, którzy ostatnio także narzekali na kontuzje, czyli Tomasz Frankowski i Arkadiusz Radomski. "Z każdą godziną jest coraz lepiej, jutro już ta dwójka powinna normalnie trenować" - dodał lekarz kadry narodowej.

Na mecz z Anglią do Manchesteru kadrowicze odlecą w niedzielę o godzinie 15.00 samolotem czarterowym z Warszawy. Do Anglii być może polecą już jako finaliści mistrzostw świata, bowiem w sobotni wieczór rozegrane zostaną trzy spotkania, z których każde może dać Polsce bezpośredni awans do przyszłorocznego turnieju finałowego na boiskach Niemiec. Stanie się tak jeśli Czechy nie wygrają z Holandią lub jeśli Anglia nie pokona Austrii lub w przypadku zwycięstwa Szwecji nad Chorwacją.
mnie to juz smieszy, te wszystkie kontuzje, to co oni qrde robia :?:
najwazniejszy mecz, i ciagle jakies kontuzje :!:
no chyba, ze w tym przypadku to zagranie taktyczne trenera Janasa :lol:
lepiej, zeby Zurawski sie wyleczyl :) kto bedzie bardzo dobrze podawal pilki do Grzesia ?!
na cale szczescie wraca do gry Radomski, czyli pewniak obok Sobolewskiego :)
od razu mi lepiej :) Kazmierczak to jeszcze nie ta forma, nie na reprezentacje, Mila to dno, przeciez on jest rezerwowym w Austrii W. :lol:

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 08 paź 2005, 16:10

Jeszcze kilka spostrzeżeń dotyczących meczu z Anglią.
Głównym powodem wystawiania Rasiak jest przeważnie jego dobra gra w powietrzu. Jednak (jak już ktoś słusznie zauważył wcześniej) uważam, że górne piłki nie będą dobrym pomysłem na angielskich obrońców bez względu na to czy wystąpią w zestawieniu Terry - Rio, Terry - Sol czy Sol - Rio. Wszyscy trzej świetnie grają głową i nawet Rasiakowi trudno będzie coś tam zdziałać. Poza tym Polska będzie w tym meczu nastawiona bardziej na obronę i grę z kontry. W takim wypadku Grzesio się raczej nie przyda. Ewentualna absencja Żurawskiego to najgorsza możliwa wiadomość. W ataku powinni zagrać właśnie Żuraw z Frankiem. Maciek niewątliwie cofałby się po piłkę o starał się rozgrywać. Umie także uderzyć z dystansu co wobec ewentualnego braku pomysłu na przedarcie się pod bramkę może być dobrym pomysłem. Frankowski z kolei może przy pomyślnych wiatrach liczyć na swoje boiskowe szczęście i instynkt snajpera. Zamiat długich piłek granych górą powinniśmy zobaczyć wiele prób prostopadłych podań. Nie sądze, aby Janas zdecydował się wystawić Krzynówka, Kosowskiego i Smolarka w jednym składzie. To zbyt ofensywne zestawienie. W każdym bądź razie Ebi na pewno musi zagrać. Należy mu się. W obronie zapewne zobaczymy tragicznego Rząsę.
To będzie bardzo ciężki mecz do oglądania dla polskich kibiców. Nie wiem czy wytrzymam to napięcie :roll: Anglicy będą bez przerwy atakować (być może nieporadnie, ale zawsze to jakieś zagrożenie) a Polacy bardziej lub mniej udolnie bronić się.
Nie mogę się już doczekać 8)

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2888

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 08 paź 2005, 22:44

ma ktoś bramki z tego meczu bo niesytety nie mogłem obejrzeć a brameczki bym chętnie zobaczył:)

Awatar użytkownika
M.T.
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: M.T. » 08 paź 2005, 22:44

No i jedziemy na mundial . Teraz mi nic innego nie pozostaje jak tylko zbierać kase na wyjazd!! :D

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 08 paź 2005, 23:03

M.T. pisze:No i jedziemy na mundial . Teraz mi nic innego nie pozostaje jak tylko zbierać kase na wyjazd!!

Pojedziesz , i co ? :? Bedziesz stal pod stadionem i wsluchiwal sie w okrzyki Kibiców , wnioskując z tego przebieg gry czy co ? :)

Najwazniejsze to zalatwic bilet 8) Czlowiek ! wiesz ile jest w Polsce osób które by daly wiele za ten towar :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”