Manchester United (zbiorczy) - Strona 41

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Zablokowany

Którego z zawodników najchętniej widziałbyś w koszulce Manchesteru United?

Fernando Torres
1
13%
Didier Zokora
4
50%
Michael Carrick
1
13%
Armando Petit
0
Brak głosów
Frank Ribery
0
Brak głosów
Mohamadou Diarra
0
Brak głosów
Kevin Nolan
1
13%
Miroslav Klose
1
13%
Kerlon
0
Brak głosów
Ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 06 maja 2005, 13:27

Anka pisze:Chyba nie sądzisz, że ManU wyda tyle pieniędzy na transfery. Poza tym nie sądzę, by ci zawonicy w czasie półtora miesiąca (a nawet krócej) się ze sobą zgrali... Doceniam Twoją wyobraźnię, ale przypuszczam, że z tych transferów sfinalizowane zostaną dwa. ;)
Ja napisalem, że za dwa, trzy lata chciałbym widzieć taki skład. Czasami pozwalam sobie na chwilę marzeń.

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 06 maja 2005, 13:34

Skoro za trzy lata, to zwracam honor. ;) W ciągu letnich i zimowych okienek transferowych wiele się może zdarzyć... Choć za parę lat niektórzy zawodnicy mogą się wypalić - Sneijder czy Malouda mieli już chwile słabości... ;)

Awatar użytkownika
bobi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bobi » 06 maja 2005, 14:16

Ja tez zwracam honor. Nie przeczytalem do konca. Ja tez czasami lubie sobie pomazyc np. ze BARCA na obrone kupuje Terrego :lol: Za trzy lata moze Manu bedzie mial taki sklad chociaz to malo prawdopodobne.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2234
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 07 maja 2005, 21:36

Po tym co się dzisiaj stało nie wiem co mam powiedzieć. Kopiuję więc newsa z któregoś z serwisów:

W ostatnim sobotnim meczu 37. kolejki Premiership do niespodzianki doszło na Old Trafford, gdzie Manchester United zaledwie zremisował z walczącym o utrzymanie West Bromwich Albion 1:1. Bohaterem spotkania został polski bramkarz, Tomasz Kuszczak.

Prowadzenie dla "Czerwonych Diabłów" zdobył w 20. minucie strzałem z rzutu wolnego Ryan Giggs. Dwie minuty później kontuzjowanego golkipera WBA, Russella Houlta zastąpić musiał Tomasz Kuszczak.

Polski bramkarz jeszcze przed przerwą popisał się trzema wyśmienitymi interwencjami. Fantastycznie odbił piłkę postrzale głową Quinton Fortune`a, a później dwukrotnie radził sobie z groźnymi strzałami Cristiano Ronaldo.

Po przerwie Kuszczak także nie dał się zaskoczyć, choć pracy miał sporo. Fantastycznie zachował się przy strzale Klebersona z 12 metrów.

W 62. minucie Geoff Horsfield został sfaulowany w polu karnym przez Johna O`Shea, a "jedenastkę" na gola zamienił reprezentant Walii - Robert Earnshaw. Wynik 1:1 utrzymał się do końca spotkania, co należy uznać za niespodziankę, jeśli nie sensację. MU praktycznie stracił szansę na wicemistrzostwo, zaś WBA wciąż ma szansę na utrzymanie w Premiership.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 07 maja 2005, 21:39

O ho ho! Polscy bramkarze ostatnio w formie! Tylko Szamotulski psuje średnią...

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Lokalizacja: Tam gdzie siarkowy leży gród, tam Mielec znalazł grób.....
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 07 maja 2005, 21:41

Kuszczak- :D :D :D :D . Znakomity mecz polskiego bramkarza, może do niego wreszcie przekona się menedżer West Bromwich. ManU gra fatalnie, ich gra to katastrofa, remisują z beniaminkami. Są w wielkim dołku, van Nistelrooy nic od kontuzji jeszcze nie strzelił. Czerwone Diabły koniecznie muszą poszukać skutecznego napastnika typu Andy Johnsona czy Fernando Torresa.

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 07 maja 2005, 22:07

Polak zagrał bardzo dobry mecz, w angielskiej telewizji okrzyknięto go 'bohaterem West Brom'. ;) Coś w tym jest - polskie szkółki wydają coraz to leszych bramkarzy. Szkoda, że tylko z tą pozycją nie mamy problemów. :? Gratulacje dla Kuszczaka, cieszy mnie również to, iż zagrał i nie wpuścił piłki do siatki w meczu tak bardzo ważnym, przeciwko tak wymagającej drużyny, jaką jest niewątpliwie Manchester United. Sytuacja 'Czerwonych Diabłów' jest skrajnie zła, zawodzą piłkarze, na których wszyscy liczą - od van Nistelrooy'a począwszy (bardzo lubię tego gracza, ale tracę dla niego szacunek za to, co robi na boisku... :? ), na Keane'ie skończywszy (to jest kapitan? :shock: ). Latem United musi zasilić conajmniej pięciu graczy. Na każdą pozycję, bowiem i bramkarz jest słaby, obrona również, o pomocy nie wspomnę. Jako-taki poziom ataku podtrzymuje młody Rooney, który jest jednak już zmęczony, by strzelać hurtem gole. Szanuję sir Alexa Fergusona, ale doprowadza zespół z 'Teatru Marzeń' do kryzysu. Wraz z nim na dno idzie cały klub.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 maja 2005, 22:53

Aniu zgadzam się z tym co napisałaś zarówno o polskich bramkarzach jak i sytuacji Manchesteru. Co do tej kwestii potrzebnych wzmocnień (napisałaś, że przydałoby się z pięciu zawodników) to obawiam się, że za panowania Fergusona kibice na Old Trafford takiej rewolucji nie doświadczą. To wielki trener ale od lat pokazuje zbytnio konserwatywne podejście do wszelkich zmian. Niby jakieś tam transfery robi ale sprawiają one wrażenie takich wzmocnień koniecznych dla zaspokojenia na chwilę kibiców. Po transferze Cristiano Ronaldo głosy niezadowolenia na chwilę ucichły, podobnie po sprowadzeniu Rooneya. To jednak wciąż zbyt mało aby mówić o odrodzeniu się Red Devils. Co najgorsze ja osobiście nie wierzę w to aby skąpy Alex był w stanie zakupić więcej niż jednego może dwóch piłkarzy. Kto wie czy zmian w Manchestrze nie należy zacząć od samej góry :?

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 08 maja 2005, 11:58

Tylko 5? :wink:
Moim zdaniem trzeba:
- kupić bramkarza
- w obronie zostawić tylko Heinze, Ferdinanda i może O'Shea [reszty się pozbyć i kupić nowych ;), zwłaszcza, że nie ufam ani Nevillom, ani Brownowi ani tymbardziej Silvestrowi];
- pomoc względnie można zostawić. No, może pozbyć się już Giggsa (:() i Klebersona [przede wszystkim];
- jakiś klasowy napastnik też by się przydał, zwłaszcza, że samym Roo nic nie zdziałamy, a po Smithcie i Ruudzie można było spodziewać się więcej...

Tak więc rewolucja w United jest potrzebna ;)

kostek
szara strefa pilka.pl

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 09 maja 2005, 18:16

futbolowa pisze:Tylko 5? :wink:
Moim zdaniem trzeba:
- kupić bramkarza
- w obronie zostawić tylko Heinze, Ferdinanda i może O'Shea [reszty się pozbyć i kupić nowych ;), zwłaszcza, że nie ufam ani Nevillom, ani Brownowi ani tymbardziej Silvestrowi];
- pomoc względnie można zostawić. No, może pozbyć się już Giggsa (:() i Klebersona [przede wszystkim];
- jakiś klasowy napastnik też by się przydał, zwłaszcza, że samym Roo nic nie zdziałamy, a po Smithcie i Ruudzie można było spodziewać się więcej...

Tak więc rewolucja w United jest potrzebna ;)

1. Co w tym sezonie złego zrobili Brown czy Gary?
2. Pozbyć się Giggsa?
3. Kupić kolejnego napastnika?

Uargumentuj w jakiś bardziej logiczny sposób swoje opinie to może zdecyduje się je skomentować :wink:.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 09 maja 2005, 21:05

kostek pisze:1. Co w tym sezonie złego zrobili Brown czy Gary?
2. Pozbyć się Giggsa?
1. Brown, Gary - całkiem sporo błędów [oczywiściej więcej zrobił Silvestre, którego nie trawię ;)], oraz głupich fauli. Przy Heinze i Ferdinadzie się chowają [chociaż Brownowi można jeszcze ewentualnie dać szanse].
2. Giggs - ma już swoje lata, nie prezentuje się najlepiej [nie tylko w ManU, ale i w kadrze] i mimo, iż go niesamowicie bardzo lubię, wydaje mi się, że powoli powinien żegnać się z United [choć nie przeczę, że doświadczenie w drużynie jak najbardziej potrzebne jest].
3. Napastnik - nie kolejny, a nowy. Myślę, że Smitha i Sahę [a zwłaszcza tego drugiego] spokojnie można sprzedać. Ruud mam nadzieję, że się odrodzi, a jak nie też trzeba będzie pomyśleć o pozbyciu się go ;) A Rooney jak narazie spelnia swoją rolę.

Oczywiście nie chcę żeby to wyglądało tak, że jeden słabszy sezon i już odwracam się od zawodników ;) Za Ruudem nigdy nie przepadałam, a Giggsa i Smitha lubić będę zawsze.

Pozdrawiam :)

kostek
szara strefa pilka.pl

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 09 maja 2005, 21:49

futbolowa pisze:
kostek pisze:1. Co w tym sezonie złego zrobili Brown czy Gary?
2. Pozbyć się Giggsa?
1. Brown, Gary - całkiem sporo błędów [oczywiściej więcej zrobił Silvestre, którego nie trawię ;)], oraz głupich fauli. Przy Heinze i Ferdinadzie się chowają [chociaż Brownowi można jeszcze ewentualnie dać szanse].
2. Giggs - ma już swoje lata, nie prezentuje się najlepiej [nie tylko w ManU, ale i w kadrze] i mimo, iż go niesamowicie bardzo lubię, wydaje mi się, że powoli powinien żegnać się z United [choć nie przeczę, że doświadczenie w drużynie jak najbardziej potrzebne jest].
3. Napastnik - nie kolejny, a nowy. Myślę, że Smitha i Sahę [a zwłaszcza tego drugiego] spokojnie można sprzedać. Ruud mam nadzieję, że się odrodzi, a jak nie też trzeba będzie pomyśleć o pozbyciu się go ;) A Rooney jak narazie spelnia swoją rolę.

Oczywiście nie chcę żeby to wyglądało tak, że jeden słabszy sezon i już odwracam się od zawodników ;) Za Ruudem nigdy nie przepadałam, a Giggsa i Smitha lubić będę zawsze.

Pozdrawiam :)
Pozwole się z Tobą nie zgodzić.

I tak kolejno:

1. Wes w tym sezonie nie występował regularnie, ale kiedy dostawał szanse, spisywał się stosunkowo dobrze, śmiem nawet twierdzić, że na miarę oczekiwać kibiców United. Co do Gary'ego to proszę podaj mi przykłady lepszych prawych obrońców na świecie. Dla mnie Gary to jeden z mocniejszych punktów United, przeważnie niedoceniany przez kibiców. Silvestre rzeczywiście miał tragiczny sezon, ale wątpie, że opuścił MU latem.
2. Giggs-w większości spotkań, w których brał udział spisywał się dobrze. Jeżeli wchodził z ławki potrafił rozruszać zespół. Wiek nie ma tutaj znaczenia, zresztą kto Twoim zdaniem miałby biegać na lewej flance po odejściu Ryana?
3. Nie doceniasz Sahy. To świetny napastnik, wystarczy sobie przypomnieć jego pierwsze występy w barwach United. Niestety później kontuzja za kontuzją... Jestem zdania, że Luis jeszcze pokaże na co go stać. Do tego należy dodać Smitha, Ruuda, Rooneya i o czym nie można zapominać o Ole Gunnarze :wink: . MU nie są potrzebni kolejni napastnicy.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 09 maja 2005, 22:00

Szkoda, że tym genialnym składem - rewelaycjnymi obrońcami, znakomitym pomocnikiem i fantastycznymi napastnikami remisujemy i przegrywamy z drużynami z dołu tabeli :/

A w nastpęnym seoznie jak się nic nie zmieni, będzie jeszcze gorzej :roll:

No, ale proszę pamiętać, że to moja subiektywa opinia ;) ;)

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 10 maja 2005, 21:37

Mam informację co do meczu z Chelsea...Jak narazie jest 1:1 , po golach Van Nisterlooya i Tiago...Gol portugalczyka, to majsterstrzyk...

Jeżeli ktoś chce oglądać mecz, musi posiadać RealPlayer i wejśc na stronę
http://www.rts.co.yu/
i na górze po lewej stronie wejść w TV2 uźivo/live ...
Pozdro, ale ostrzegam...obraz "lekko" zamazany :)

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 10 maja 2005, 21:57

Bramka Tiago genialna - w samo okno, Carroll tylko ją wzrokiem odprowadził.
Z tą Ruuda było trochę niejasności, bo metr za nim stał Ronaldo, który był na pozycji spalonej itd.itd. Na szczęście bramka zaliczona :D
Jak narazie ładnie spisuje się G.Neville i bardzo aktywni są Ronaldo i Rooney.
Coś czuję, że jeszcze ze dwie bramki strzelimy ;)

Zablokowany

Wróć do „Anglia”