Tottenham Hotspur (zbiorczy) - Strona 41

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Tottenham w tym sezonie ...

wygra lige
7
6%
zapewni sobie start w LM (1-4)
33
29%
wywalczy start w PUEFA
54
48%
nie wyjdzie już ze strefy spadkowj
18
16%
Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 06 sie 2008, 15:55

Nikt nie mowi ze Arsenal bedzie nikim , ale chyba przyznasz ze odejscie 2och doswiadczonych i zgranych z druzyna zawodnikow wplynie na postawe zespolu. Tymbardziej ze ich zmiennikami beda osoby malo doswiadczone...

Nie mniej jednak watpie czy komus w tym sezonie uda sie zlamac fantastyczna 4rke

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 08 sie 2008, 21:20

Ostatnio w Spursach wiele się dzieje. Zacznijmy może od sparingów:
Celtic 0-2 Tottenham
Gole: Bent, Bentley

Spurs: Gomes; Zokora (Gunter, 83), Dawson, Woodgate (Bale, 45), Assou-Ekotto; Lennon (Bentley, 45), Huddlestone (King, 62), Jenas, Modric (O'Hara, 83); Berbatov, Bent
Subs: Jansson, Gilberto

Celtic: Boruc; Hinkel, McManus (O'Dea, 45), Caldwell, Wilson (Naylor, 61); Hartley (Donati, 73), S Brown, Robson (Caddis, 56), McGeady; McDonald, Vennegoor of Hesselink (Samaras, 62)
Subs: M Brown, Balde
Zokora już chyba przygotowywany do roli obrońcy na przyszły sezon. Raz na stoperze, raz na lewej, raz na prawej. Nieźle też zagrał wracający po kontuzji Ekotto... swoją drogą ważne by defensorów omijały one wtedy będzie dobrze z nimi.
Tottenham 3:0 Borussia
Gole: Bent, Gio dos Santos, O'Hara

Spurs: Gomes; Zokora, Dawson, Huddlestone, Gilberto; Bentley (Gunter, 62), Jenas (c) (Smith, 71), O'Hara, Bale (Lennon, 45); Giovani; Bent (Berbatov, 45)
Rezerwowi: Jansson, Assou-Ekotto, Modric

Dortmund: Ziegler; Owomoyela, Subotic, Hummels (Santana, 71), Schmelzer; Federico (Hille, 82), Hajnal (Sahin, 59), Kruska, Kringe (c) (Sadrijaj, 71); Valdez (Klimowicz, 59), Petric
Rezerwowi: Weidenfeller, Buckley
Kolejny mecz na obronie co potwierdza chyba tylko gdzie w tym roku będzie grał... dla mnie idiotyzm bo traci on tam wiele swoich walorów.
Bramki Benta to jest jednak poezja... w każdym sparingu trafia... jeśli utrzyma formę to nie zdziwcie się koronę króla strzelców zbije.
Giovanni standardowo na lewym skrzydle więc można już wywnioskować, że miejsce w podstawowej jedenastce powinien mieć.

Zła wiadomość to prawdopodobna kontuzja Modrica. Na szczęście odpocznie on podobno tylko kilkanaście dni. Na inaugurację ligi ma być gotowy.

Do klubu dołączył tymczasem kolejny brazylijski bramkarz. Cezar z Zaragozzy... jest to jednak wypożyczenie, zmiennik dla Gomesa.

Natomiast utknęły w martwym punkcie transfery Rosjan.
Napastnik Spartaka Moskwa Roman Pavluchenko zaprzeczył jakoby jego następnym klubem mógł zostać Tottenham Hotspur.

"Uwielbiam Premier League i chciałbym w niej zagrać. Jednakże jeśli zdecyduję się na transfer na Wyspy to tylko po to, żeby grać w Arsenalu, albo Chelsea" - powiedział Rosjanin.

Pavluchenko jest drugim po Andriju Arshavinie napastnikiem, który jest łączony z przejściem na White Hart Lane. O ile transfer Arshavina wydaje się być kwestią czasu, to przejście Pavluchenki do Kogutów jest bardzo mało prawdopodobne. Jednakże Arshavinowi również marzyła się gra w Barcelonie i Arsenalu, a obecnie nie ma oporów by rozmawiać o transferze do Tottenhamu z Juande Ramosem.

[skysports.com]
Zenit St. Petersburg, obecny klub Andrija Arshavina zaprzeczył jakoby ich piłkarz szykował się do przeprowadzki na White Hart Lane. Wg. doniesień prasy Tottenham złożył ofertę 19 mln. funtów za rosyjskiego playmakera i Zenit tę ofertę zaakceptował.

"Sytuacja nie zmieniła się. Tottenham zaoferował nam 15,8 mln. funtów za Arshavina, jednak ta kwota nas nie interesuje. Czekamy na nową ofertę." - powiedział dyrektor sportowy klubu z Rosji Konstantin Sarsaniya.

Cena za Arshavina wynosi obecnie 24 mln. funtów.

[skysports.com]

Także póki co nic nie wskazuje, że Berba odejdzie na OT ;) Tym bardziej po zapewnieniach Fergusona, ale kto go wie... ponoć Barca też coś próbuje...

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 08 sie 2008, 22:31

Sammyy pisze:kolejny brazylijski bramkarz. Cezar z Zaragozzy
Cesar to Hiszpan :wink:

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 08 sie 2008, 23:06

Ups Mea Culpa...

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 14 sie 2008, 0:55

Sammyy pisze:Bramki Benta to jest jednak poezja... w każdym sparingu trafia... jeśli utrzyma formę to nie zdziwcie się koronę króla strzelców zbije.

Sparingi to nie to samo co mecze o punkty, więc zarazem może też nie strzelić w lidze nawet 10 bramek w całym sezonie;]

Awatar użytkownika
FeRo
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FeRo » 17 sie 2008, 20:30

więcej spodziewałem sie po młotach. w poprzednim sezonie defensywa była ich piętą achillesową,
liczyłem ze juande ramos w okresie przygotowawczym poprawi znacznie ten mankament. niestety bynajmniej nie w piewszej kolejce.
boro wchodziło jak w masło w obrone spurs, alves i tuncay powinni ustalic wynik już do przerwy.
co sie odwlecze to nie uciecze i w drugiej połowie najpierw wheater pozniej mido dopelnili formalności.
honorowe trafienie dla tottenhamu rowniez było dziełem piłkarza boro,
huth wyręczył mających kiepski dzien benta i wpuszczonego na ostatnie minuty berbatowa.
ciekaw jestem czy bulgar opusci w najblizszym czasie tottenham, a wszystko na to wskazuje.

tak wiec na piersze punkty podopiecznym ramosa przyjdzie poczekac conajmniej tydzien. zaprezentują sie przed własna publicznoscia z sunderlandem.
jezeli tylko troszke poprawią celowniki, a obrona wezmie sie w garsc powinni sobie poradzic.

Awatar użytkownika
Giggsy King
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Giggsy King » 17 sie 2008, 21:31

więcej spodziewałem sie po młotach.
To napisz to w temacie WHU :roll:

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 17 sie 2008, 21:34

więcej spodziewałem sie po młotach

:shock: :lol:

Awatar użytkownika
FeRo
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FeRo » 17 sie 2008, 22:28

zagalopowalem sie :lol:

oczywiscie chodzilo o koguty :wink: widac chłopaki uwaznie czytają :o

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Re: Tottenham Hotspur (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 31 sie 2008, 17:12

Dzisiaj Tottenham zremisował Chelsea 1:1 zobaczymy może ten remis przełamie złą passę Kogutów i zaczną grać tak jak to wszyscy od nich oczekiwali ... Bramkę może zdobyli trochę bardziej z przypadku niż z własnych umiejętności ale piłka nożna to gra błędów i takie sytuacje trzeba wykorzystywać .... Mam nadzieje że remis z taką drużyną jak Chelsea przełamie zawodników Tottenhamu i zaczną oni grać na miarę swoich możliwości bo są one nie przeciętne ;)

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 01 wrz 2008, 12:35

Nie najgorszy mecz Kogutów, ale trzeba przyznać, że to dość szczęśliwy remis, bo Chelsea miała przewagę i mogła spokojnie przechylić szalę zwycięstwa na swoją stronę. Tottenham nie radził sobie z przełamaniem defensywy The Blues. Zwłaszcza, gdy konstruował atak pozycyjny. Bo z kontry to jeszcze w miarę wyglądało, gdy indywidualnie próbowali szarpnąć Bentley, czy Bale(ten fantastyczny rajd przez kilkadziesiąt metrów zrobił wrażenie. Szkoda, że wolnego nie wykonał najlepiej. A pamiętam, że w Southampton wykonywał je świetnie, a miał wtedy jeszcze 17 lat). Bramka trochę z przypadku. Piłka odbiła się od nóg Lampsa i trafiła do Benta, którego na chwilę odstąpił Carvalho. Zawiódł najdroższy piłkarz Spurs, czyli Modric. Od czasu do czasu zagrał jakąś niezłą piłkę, ale przez większość meczu chodził, albo tracił. Już chyba w destrukcji grał lepiej, ale to akurat nie jest jego główne zadanie. Tyle, że Tottenhamowi udało się zdobyć punkt głównie dzięki nieporadności Chelsea. Niebiescy nie rozgrywali bardzo dobrego spotkania. Byli lepsi, ale ciężko powiedzieć o miażdżącej przewadze. Po drugiej również nie wiedzieli do końca jak rozszarpać obronę Tottenhamu, która wyjątkowo stanowiła monolit. Chyba skończyły się problemy Tottenhamu z tą formacją. Bo duet King-Woodgate już nie tylko na papierze wygląda elegancko.

Remis z delikatnym wskazaniem na Chelsea. Głównie ze względu na posiadanie piłki.

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 01 wrz 2008, 16:45

Podopieczni Ramosa nie zachwycają w tym sezonie. Bill Nicholson chciał zbudować solidną drużynę, a Koguty już na starcie przegrywają mecze z średniakami Premiership. Zokora przedłużył umowę, Corluka za 8,5 miliona funtów zasilił drużynę, ale bliski odejścia jest najlepszy napastnik drużyny - Berbatov.
Niebawem kibice krakowskiej Wisły przekonają się o sile angielskiej drużyny.
Mnie najbardziej interesuje to, co zaprezentuje Giovani dos Santos sprowadzony z Barcelony.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 15 wrz 2008, 23:08

:roll: Tego naprawde sie nie spodziewałem, msylalem, ze jednak w tym sezonie Spurs beda bardzo zlizeni do poziomu czworki, ktora ostatnio reprezentowala w LM Anglikow. Duzo czasu minie zanim to sie stanie, albo nigdy. Jakies tam usprawiedliwienie jest sprzedaż ogromnej liczby pilkarzy z pierwszego skladu, bo odchodzilo ich naprawde sporo. JEszcze 3 najlepszych napastnikow - Defoe, Keane i Berbatov. Niby na papierze nowi wygladali lepiej niż ich poprzednicy, bo tu Tainio(?) a tu Modrić, tu Corluka tam Chimbonda, gomes - Robinson itd. Tylko dzisiaj patrzac na gre pewnych zawodnikow nie mam za złe dzialaczom Barcy ze nie bili sie o Modricia czy nawe dos Santosa. Nie wiem czy dzialacze ufaja Juande, bo ja mimo wszystko nie jestem pewny czy on do konca zdawal sobie sprawe z przeprowadzonej w druzynie rewolucji kadrowej i czy wybral naprawde zawodnikow, ktorzy beda mogli powlaczyć o top 4. DZisiaj to wyglada fatalnie w kazdej formacji, a sezon idzie do przodu, zaraz bedzie pora, ze City czy United beda takze chcieli wygrywac i zblizac sie do czolowych miejsc, a dzisiaj kultura gry napewno przewyzszaja sporo Tottenham.

Aston, kiedys pisalem, że strajac sie o lewego napdziora Barca powinna moze jednak popatrzec na jkiegos Anglika, widzac ciagle swietna gre Ashleya nie wiem czy on jest az tyle juz wart czy poprostu ludzie w czolowych klubach sa ślepi ze jeszcze nie gra w druzynie, ktora za cel ma dublet (mistrzostwo - LM). Gosciu przezajebisty i do tego statystycznie wyglada nieziemsko, a to co robi na boisku dla druzyny nie podlega zadnej dyskusji.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 wrz 2008, 23:45

Widziałem tylko pierwsze 35 minut i specjalnie nie bylem zaskoczony. 1 strzał Pavluchenki po stronie Spurs i kilka "setek" mozna powiedzieć po stronie Villi. Jak dalej też to tak wyglądało to wygrana jak najbardziej zasłuzona.
Reo Coker strzelił bramkę, po chwili uderzał z prawej strony i trafił w słupek. Później 2 kapitalne interwencje Gomesa ratowały Spurs przed totalnym blamażem. Wyciągał się jak długi i wybijał piłkę, która już praktycznie była w siatce.

Mamy sytuację sprzed roku, znów Spurs mieli walczyć o top4, pokazywać miejsce Arsenalowi, Liverpoolowi w szeregu, a tymczasem po kilku kulejkach z 1 marnym punktem zamykają tabele. Derby już nie gra, więc ze strefy spadkowej cięzko będzie wyjść :D średniaki się też mocno wzmocniły i podejrzewam, ze tym razem Tottenham może nawet do UEFA CUP się nie dostać.

Co do Younga, już dawno mówiłem ze chłopak ma talent, jak z Watfordu przychodził, czeherowski się śmiał wtedy :P

Awatar użytkownika
Scoooby
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scoooby » 16 wrz 2008, 16:08

No niestety Gomes najlepszy po stronie Tottenhamu. Ale te 2 interwencje to klasa światowa. Pawluchenko to taki zagubiony, Lennon jeździec taki i jest zajebiscie łatwy do przewidzenia co zrobi. Corluka piach, Bent w pierwszej połowie niewidoczny, drugiej nie ogladałem. Modrid doznał kontuzji? Czy został tylko zmieniony?

A Young dobry mecz. Siał postrach na lewym skrzydle. Slaby mecz rozegrali w Spursach Huddlestone i Dawson

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”