Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 41

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 17 sty 2006, 23:36

Niggaz pisze:Spoko. Znamy to. Podręcznik kibica Realu. Rozdział pierwszy. Strona druga. "Jak odpowiedzieć na zarzuty o tym, że kibicujemy bo Real wygrywa?"
Zamien tu Real na kazda inna druzyne i tez bedzie prawidlowo. Wiec po co takie marne prowokacje? Oj Niggaz, Niggaz...
agata814 pisze:tylko dlatego że cośmnie przyciągneło do tego klubu,
Powiedz co, to sie z tym policzymy :?
ZameR pisze:Betis walczy w Lidze o każdy punkcik bo chcą załapać sie chociaż do Pucharu Uefa i min innymi dlatego jest to dla nich "stracony" sezon...
Czy ktos zrozumial to zdanie? Czy tylko ja mam jakies zamroczenie (oby chwilowe :P )...
A z tym lapaniem sie do UEFA to pojechales po calosci. Poki co maja 12 punktow do miejsca gwarantujacego PUEFA, ale za to tylko 2 do Segunda. Tak, jezeli sie nie zalapia do pucharow to bedzie dla nich stracony sezon :?
ziomalek15 pisze:"Barcelonskie" Jarzyna nie przesadziles?
Nie.

Awatar użytkownika
Youth Mesiash
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Youth Mesiash » 17 sty 2006, 23:43

Krzysztof Jarzyna pisze:Czy ktos zrozumial to zdanie?

To zdanie mi nie poszło.. Pisałem trzy wątki i zlało się w kupe.. Chodziło mi o to że Betis ma już ten sezon "w plecy" a Betis to dobra drużyna [obecnie coś się tam zespuło] i Puchar Uefa to jes dla nich minimum [jak mają dzień], i że sezon byłby dla nich choć trochę udany gdyby zdobyli Copa Del Rey. Ale jak Betis spadnie to zawodnicy poodchodzą i będzie kogo kupywać :twisted: Krzysiu jesteś mistrzem gadki na tym forum i nie chcę się z tobą wdawać w rozmowy bo mam za mało IQ i spadnią moje morale :P :P [komplement]

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 17 sty 2006, 23:46

Krzysztof Jarzyna pisze:Zamien tu Real na kazda inna druzyne i tez bedzie prawidlowo.
To i tak ładniej brzmi niż gdybym napisał 'Realowskie' czy jak kto woli 'Barcelońskie' :P :twisted:
PS: Wiem (to tak odnośnie tego co zacytowałem z Twojej wypowiedzi).
Krzysztof Jarzyna pisze:Wiec po co takie marne prowokacje?
Jeszcze nie wiem, ale jak się dowiem to Ci napiszę.
Krzysztof Jarzyna pisze:Oj Niggaz, Niggaz...
:ban:

Temat o Realu (albo Barcelonie) bez napinki jest jak karczma bez wódki.
Hala Barca :!:

EDIT:
ZameR pisze:Krzysiu jesteś mistrzem gadki na tym forum i nie chcę się z tobą wdawać w rozmowy bo mam za mało IQ i spadnią moje morale Razz Razz [komplement]
Ja tam się takimi szczególami nie przejmuję i dalej brnę w zaparte :P

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 18 sty 2006, 0:12

ZameR pisze:To zdanie mi nie poszło.. Pisałem trzy wątki i zlało się w kupe..
Dalo sie zauwazyc.
Dobra nie mam humoru do napinki wiec sobie odpuszcze :?
ZameR pisze:Krzysiu jesteś mistrzem gadki na tym forum
Widac, ze tu krotko jestes :roll:
Niggaz pisze:To i tak ładniej brzmi niż gdybym napisał 'Realowskie' czy jak kto woli 'Barcelońskie'
No. Pewnie tak. Skoro tak mowisz, to pewnie tak jest. Podejrzewam, ze masz racje. Na pewno sie nie mylisz. Jestem przekonany, ze to racja jest po Twojej stronie. Bezwzglednie.
Niggaz pisze::ban:
Obrazek
Niggaz pisze:Temat o Realu (albo Barcelonie) bez napinki jest jak karczma bez wódki.
Yhy.
Hala Barca
:shock: :lol:

Co do Copa to ciekawy jestem tego meczu. Przede wszystkim czy forma Realu naprawde rosnie, czy to byly dwa dobre mecze ze slabym Bilbao i oslabiona Sevilla. Mam nadzieje, ze ta pierwsza opcja, no ale... Betis na swoim stadionie zawsze jest grozny, nawet jak gra bez formy. Jest to niewatpliwie trudny teren i IMHO bedzie to dosc dobry wyznacznik aktualnej dyspozycji Krolewskich. Oczywiscie to wszystko zalezne jest od zestawien, w jakich zagraja obie ekipy, bo zarowno jedni jak i drudzy moga wyjsc w nieco zmienionych skladach. Mam jednak nadzieje, ze Caro pusci w boj 11 z niedzieli (ewentualnie zamiast Bestii Soldado, albo... Antka :twisted: ) i zobaczymy znow dobre 90 minut Realu jak za najlepszych czasow. Licze na potwierdzenie wysokiej formy Gutka, bo od czasu przyjscia Caro, jego dyspozycja ciagle rosnie. Oby tak dalej. ;)

Hala Madrid!

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 782

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 18 sty 2006, 0:22

Nareszcie Europejczyk wzial ten klub i zaczlo sie cos dziac. Co do cassano
jesli spokornieje to bedzie wielkim wzmocnieniem a tak to zalezy od fazy ksiezyca :) Betis zawsze byl ciekza druzyna u siebie ale sztuka jest wygrywac kiedy sie nie uklada :)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 18 sty 2006, 0:29

Krzysztof Jarzyna pisze:
Niggaz pisze:To i tak ładniej brzmi niż gdybym napisał 'Realowskie' czy jak kto woli 'Barcelońskie'
No. Pewnie tak. Skoro tak mowisz, to pewnie tak jest. Podejrzewam, ze masz racje. Na pewno sie nie mylisz. Jestem przekonany, ze to racja jest po Twojej stronie. Bezwzglednie.
Niewątpliwie. Bez dwóch zdań. Z pewnością. To nie ulega wątpliwości. Racja.
Miło, że się zgadzamy.
Krzysztof Jarzyna pisze:
Niggaz pisze::ban:
Obrazek
Obrazek
Krzysztof Jarzyna pisze:
Niggaz pisze:Temat o Realu (albo Barcelonie) bez napinki jest jak karczma bez wódki.
Yhy.
To dopiero gwałtowne (niepohamowane, szalone) poparcie :o
Krzysztof Jarzyna pisze:Co do Copa to ciekawy jestem tego meczu. Przede wszystkim czy forma Realu naprawde rosnie, czy to byly dwa dobre mecze ze slabym Bilbao i oslabiona Sevilla. Mam nadzieje, ze ta pierwsza opcja, no ale... Betis na swoim stadionie zawsze jest grozny, nawet jak gra bez formy. Jest to niewatpliwie trudny teren i IMHO bedzie to dosc dobry wyznacznik aktualnej dyspozycji Krolewskich. Oczywiscie to wszystko zalezne jest od zestawien, w jakich zagraja obie ekipy, bo zarowno jedni jak i drudzy moga wyjsc w nieco zmienionych skladach. Mam jednak nadzieje, ze Caro pusci w boj 11 z niedzieli (ewentualnie zamiast Bestii Soladao, albo... Antka :twisted: ) i zobaczymy znow dobre 90 minut Realu jak za najlepszych czasow. Licze na potwierdzenie wysokiej formy Gutka, bo od czasu przyjscia Caro, jego dyspozycja ciagle rosnie. Oby tak dalej. ;)

Hala Madrid!
Akurat dobrej dyspozycji Gutiego można się poważnie spodziewać i nie będzie to zaskoczeniem. Ten zawodnik na tle pozostałych już od dawna wypadał bardzo nieźle, ale nie zawsze wystarczyło to, aby grać w miarę regularnie. Obecnie czeka go rola niemalże lidera a to duża odpowiedzialność. Ciekawe jak sobie poradzi.
Przede wszystkim jednak chcemy zobaczyć Antka. Nie ma Raula ani Ronaldo to musi w końcu zagrać koffany Cassano :P

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 18 sty 2006, 0:37

ZameR pisze:Puchar Uefa to jes dla nich minimum [jak mają dzień],
chyba jak mają sezon :P
ZameR pisze:i że sezon byłby dla nich choć trochę udany gdyby zdobyli Copa Del Rey
własnie dlatego, ze nie mają jk to okresliłeś "dnia" .... sezon na końcu rozgrywek będą mogli uznać z choć troche udany jak pozostaną w lidze.

Krzysztof Jarzyna pisze:Co do Copa to ciekawy jestem tego meczu. Przede wszystkim czy forma Realu naprawde rosnie,
no jak ty nie wiesz - to pewnei nie wygrj, spodziewałem się tekstu w stylu : "Real ich rozniesie, Zizou się rozkręcił - pociągnie ten wózek, możesz fieldy śmiało na nich stawiać"
a ty tu takie rzeczy, że ciekaw, zobaczymy konkrety panie Jarzyno, konkrety ... a nie gdybanie :wink:
Krzysztof Jarzyna pisze:zobaczymy znow dobre 90 minut Realu jak za najlepszych czasow
o właśnei o takie coś chodzi - tylko szkoda, że to
Krzysztof Jarzyna pisze:Mam jednak nadzieje
na poczatku zdania trochę psuje pewnść tego stwierdzenia :? i teraz nie wiem czy grać ich czy nie :cry:

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 18 sty 2006, 0:56

fieldy pisze:no jak ty nie wiesz - to pewnei nie wygrj, spodziewałem się tekstu w stylu : "Real ich rozniesie, Zizou się rozkręcił - pociągnie ten wózek, możesz fieldy śmiało na nich stawiać"
Chyba nie mam dzisiaj dnia na takie nakrecnie sie :lol: Poza tym, naprawde tak uwazam, bo Real jest tak nieprzewidywalny, ze moga zrobic wszystko. Sklad tez moze byc ciekawy, bo Caro do tej pory w Copa dawal grac tym, ktorzy nie wystepowali w lidze (jak chociazby Lopez za Ikera). Poza tym, Betis jakim skladem by nie gral, na Real sie sprezy na pewno. Optymistyczne jest to, ze wygrali juz na Manuel de Lopera w tym sezonie.
fieldy pisze:a ty tu takie rzeczy, że ciekaw, zobaczymy konkrety panie Jarzyno, konkrety ... a nie gdybanie
Konkretnie to sie mozna nawalic :P
fieldy pisze:i teraz nie wiem czy grać ich czy nie
Nie poradze Ci, bo ja rzadko stawiam na druzyny, ktorym kibicuje. Bo w razie wpadki jest podwojna zlosc :P Po co sobie zycie komplikowac...

herdek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: herdek » 18 sty 2006, 7:56

Zobaczymy co dzisiaj "Królewscy" pokażą w meczu Copa Del Rey. Myślę, że Betis, który w lidze nie ma szas na zajęcia miejsca w pierwszej 4, postara się i sprawi miłą niespodziankę swoim kibicom. Realowi z Betisem nie grało się nigdy za dobrze, jednak w ostatnim meczu wygrali 2-0 po golu Robinho i Mejii. Osatnio Betis zaczął coś grać i jeśli chce wywalczyć jakiś Puchar to najłatwiej bedzie mu chyba powalczyć o Copa Del Rey.

Przewidywane składy:

Real Betis Balompié: Doblas – Varela, Juanito, Luis Fernández, Melli – Rivera, Arzu, Joaquín, Robert – Capi, Edú

Real Madryt: Diego López – Cicinho, Mejía, Sergio Ramos, Raúl Bravo - Gravesen, Guti, Beckham, Baptista – Robinho, Soldado

Betis wychodzi prawie podstawowym składzie, a Real gra 4-6 piłkarzami z rezerwy. Barcelona również z Zamorą w okorjonym składzie, a jeśli "biało-zieloni" skupią się na tym puczarze to się nie zdziwie jak wygrają.

Awatar użytkownika
Tomachos
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomachos » 18 sty 2006, 19:15

Znalazłem dzisiaj bardzo ciekawy wywiad z R. Carlosem zrobiony przed sezonem, poczytajcie:

- Robinho i Baptista. Co za wzmocnienia!
Tak. Prawdą jest, że klub poczynił duże wzmocnienia, gdyż potrzebujemy ekipy, w której grają wielcy piłkarze. Chcemy na powrót być jednymi z najlepszych.

- Robinho to prawonożny młodzian.
Jest bardzo, bardzo dobry. Wielki piłkarz, bez wad. Jest wspaniały technicznie i zawsze patrzy jak ustawiony jest bramkarz i spokojnie zaadaptuje się w Realu Madryt.

- Jednak niektórzy mówią, że może on być drugim Denilsonem i nie stanie się jednym z wielkich.
Z pewnością tak będzie. Robinho zawsze szuka bramki i w dodatku, gra w Betisie i Realu Madryt to duża różnica. Na ten moment jest on najlepszym piłkarzem w Brazylii, a po przyjściu tutaj będzie lepszy nawet od Ronaldo i Ronaldinho.

- To nie jest przesada?
Nie. Jest piłkarzem pasującym do stylu Realu Madryt i to mi się w nim podoba.

- Co powiesz o Beckhamie?
To bardzo dobry piłkarz i prezentuje się dobrze, jednak wierzę, że stać go na jeszcze więcej. Ostatni sezon nie był wymarzony w jego wykonaniu, ale mam nadzieję, że Luxemburgo wyciągnie z niego cały potencjał, który w nim drzemie.

- Luxemburgo to trener idealny?
Bez żadnych wątpliwości. To poważny człowiek posiadający olbrzymią wiedzę o piłce nożnej, wie jak traktować piłkarzy. Ten sezon pokaże na co go stać.

- Widzisz Raúla na ławce rezerwowych?
Sprowadziliśmy wspaniałych piłkarzy, ale Raúl jest jednym z największych w Madrycie i unosi ciężar bycia w tej drużynie. Nie sądzę, aby był rezerwowym.

- Przewyższa Diogo i Garcíę?
Sądzę, że tak. Diogo to znakomity technik, a Pablo musi się szybko zaadaptować żeby nam pomóc.

rzeczywistość jest niestety okrutna :cry:
tak mysle że gwiazdą "galaktikos" przydało by się troszku pokory :wink:

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 18 sty 2006, 19:53

Jaki typ. Naprawde gratuluje, tylko w sumie nie wiem czego. Jezeli jestes taki boski w formulowaniu stwierdzen, to powiedz co mial w tym wywiadzie powiedziec? Tak, jestesmy slabi, nasze wzmocnienia to niewypal, trener jest do bani, gram z samymi cieniasami itd.? To chyba normalne, ze broni sie swojej druzyny, swoich kolegow i trenera, ktory bedzie decydowal czy grasz czy nie. I gdzie tu dostrzegasz brak pokory? To, ze chwali swojego kolege? To, ze powiedzial ze juz jest wielki a bedzie najlepszy? Nie rozumiem.
Poza tym, przed sezonem wszyscy mysleli, ze bedzie tak jak to wlasnie opisal Carlos. Rzeczywistosc to zweryfikowala, ale mowienie, ze pokazal w tym wywiadzie brak pokory jest IMHO glupie. To tak, jakby po meczu pokazywac wywiady pikarzy druzyny, ktora zagrala kiche, a ktorzy byli pewni zwyciestwa. To chyba normale, ze kazdy ma nadzieje i wiare w swoje umiejetnosci. No ale to jest Real, oni sa przeciez najgorsi pod kazdym wzgledem. Kiedy Barca przez lata zapowiadala przed kolejnymi sezonami walke o mistrza a konczylo sie "troche" inaczej to nikt nie mowiel o braku pokory. Ehhh, porazaja mnie niektore posty. Powaznie.

Poza tym, kiedy cytujesz jakis wywiad wypada podac zrodlo, zeby kazdy mogl przeczytac oryginal i wyciagnac ewentualnie swoje wnioski. Ale to tak na marginesie.

Awatar użytkownika
Tomachos
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomachos » 18 sty 2006, 20:06

KJ pisze:No ale to jest Real, oni sa przeciez najgorsi pod kazdym wzgledem. Kiedy Barca przez lata zapowiadala przed kolejnymi sezonami walke o mistrza a konczylo sie "troche" inaczej to nikt nie mowiel o braku pokory
Flustrat 8)

Krzysiu, pokazałem wywiad przed sezonem i wypowiedziałem swoje zdanie, nie prosiłem Ciebie o "walke" o dobre imie Realu :wink:

Nie umieściłem tego wywiadu po to żeby was upokarzać jako kibiców Królewskich, tylko pokazać jak wielkie nadzieje przed sezonem mieli piłkarze Królewskich i z jaką pewnością siebie sie wypowiadali.
Twoje gadanie że nie mógł inaczej się wypowiadać jest mikusia warte.

No cóż i moderator lubi sie napinać, skończysz jak Romantyk :cry:

papa

Awatar użytkownika
Jones
Skład B
Skład B
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jones » 18 sty 2006, 20:06

No i co w tym dziwnego Tomachos ? Ja tam się wcale nie dziwie, że tak Carlos powiedział, sam jakbym był na jego miejscu mówiłbym to samo.

Co do meczu z Betisem, to jak juz było wspomniane wcześniej Betis nie ma szans na europejskie puchary i jedynym wyjsciem co może być dla nich to jest Copa Del Rey. I Real nie będzie miał z pewnością takiego spacerku jak sie spodziewają wszyscy kibice. Betis może napsuć sporo krwi Blancos, i wcale bym się nie zdziwił jakby wyeliminowali Real. Ja sam wolałbym aby to właśnie Real awansował, ponieważ chciałbym aby dalej spotkali się z Barcą :D

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 18 sty 2006, 20:19

Tomachos pisze:Flustrat
Milo mi, Bartek.
Tomachos pisze:Krzysiu, pokazałem wywiad przed sezonem i wypowiedziałem swoje zdanie, nie prosiłem Ciebie o "walke" o dobre imie Realu
Tu nie chodzi o walke. Bo jezeli powiesz mi, ze dales ten wywiad nie majac intencji pokazania pychy Carlosa (az dziwne, ze nie strzeliles tekstu o liderze do marca :shock: ) to jutro zapisuje sie do Samoobrony. Poza tym, zeby sie wypowiedziec nie musze chyba byc o to proszony :P
Tomachos pisze:Nie umieściłem tego wywiadu po to żeby was upokarzać jako kibiców Królewskich
Nie ma takiej mozliwosci. Niewazne jakbys sie stral. Wiec w to jestem gotow uwierzyc :lol:
Tomachos pisze:tylko pokazać jak wielkie nadzieje przed sezonem mieli piłkarze Królewskich i z jaką pewnością siebie sie wypowiadali.
No a ja sie pytam - i co z tego? Jezeli w tym wywiadzie bylo cos dziwnego i uderzajacego to pokaz mi to. A jezeli nic takiego nie bylo, to jaki sens ma wklejanie wywiadow? Bedziemy dawac wszystkie?
Chyba mam zly dzien, bo malo rzeczy kumam :?
Tomachos pisze:Twoje gadanie że nie mógł inaczej się wypowiadać jest mikusia warte.
Slyszysz? To chyba smiech na sali. Tak mi sie wydaje. :roll:
Tomachos pisze:No cóż i moderator lubi sie napinać
To chyba masz problemy z definicja slowa "napinka". Ale mniejsza z tym.
Tomachos pisze:skończysz jak Romantyk
Zaczne pisac wiersze?
Jones pisze:I Real nie będzie miał z pewnością takiego spacerku jak sie spodziewają wszyscy kibice.
Kto sie spodziewa spacerku? Spacerek to mozna sobie zrobic do warzywniaka, ewentualnie na planty na piwko. Ale tu trzeba obcinac czy kabaryna sie nie zapuszcza w alejki :lol:

Awatar użytkownika
adekk
Pomarańczowy skrytożerca
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adekk » 18 sty 2006, 20:27

Kolega wie co dobre :lol:
Krzysztof Jarzyna pisze:Poza tym, kiedy cytujesz jakis wywiad wypada podac zrodlo, zeby kazdy mogl przeczytac oryginal i wyciagnac ewentualnie swoje wnioski. Ale to tak na marginesie.
No, ale to by straciło całą swoją magię i tajemniczość...tak to jest możliwość wycięcia pewnych kwestii na potrzeby użytkownika..oczywiście, żeby nie było..nikomu nie zarzucam nieuczciwości.. :P
Co do formy Realu to też jestem ciekaw...ostatnie dwa mecze w wykonaniu Królewskich, pozwalają wierzyć, że ta ekipa powoli acz sytematycznie "budzi się"...budzi się i to w stylu, który niektórym może się bardzo podobać...zaczynaja cosik konkretnego grać, co z meczu na mecz coraz bardziej przypomina przyzwoity futbol ;) a co najważniejsze efektywny....obiecująca jest też wzrastajaća forma Guti'ego..może on właśnie teraz otrzymał tę swoją "życiową" szanse na pokazanie się i wg mnie bardzo dobrze ją wykorzystał..bo jeżeli mi się dobrze wydaje, był on w przeszłości jednym z częściej pomijanych graczy...czy niesłusznie??..biorąc pod uwagę obecną dyspozycje można zaryzykować stwierdzeniem, że niesłusznie...ale jest to rzecz raczej względna..tyle opinii, ile straganów na Stadionie X-lecia :lol:
Pozdrawiam..

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”