Rozgrywki Ligue 1 (zbiorczy) - Strona 41

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Re: Rozgrywki Ligue 1 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 01 sie 2010, 17:03

Ja pamiętam jak Lyon w poprzednim sezonie grał min. z reklamą Play-Station 3, Novotel, Ticket(cokolwiek to miało oznaczać) a z Bordeaux(LM) to już w ogóle mieli jeszcze inne logo, ale z BetCliciem nie przypominam sobie ani jednego spotkania, a przynajmniej nie w 2010r. Przeglądając fotki to niby w LM w 2009r grali z tą marką min. z Liverpoolem, Anderlechtem(ale to było chyba na wyjazdach). W każdym razie dziwna sprawa.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 01 sie 2010, 17:13

Trochę poszukałem i znalazłem coś takiego. Informacja z 15 maja 2010.
http://www.poker-world.pl/news/1107/par ... ji-i-wloch
Dwa dni temu brytyjski operator hazardowy Sportingbet (właściciel Paradise Poker) poinformował o zaprzestaniu obsługi klientów z Francji i Włoch. Decyzja ta została podjęta w związku z niekorzystnymi zmianami prawa w tych krajach. Gracze z Francji i Włoch od dwóch dni nie mogą się zalogować na swoje konta.

Szczegóły nowego prawa we Francji nie zostały jeszcze upublicznione jednak już 1 marca operatorzy hazardowi otrzymali dokumenty z warunkami, które muszą zostać spełnione, aby otrzymać licencję pozwalającą na legalne oferowanie swoich usług klientom z Francji.
Prawdopodobnie więc z Betcliciem Lyon gra jedynie w meczach towarzyskich + pojedynczych meczach LM czy innych rozgrywek poza Francją. Wychodzi więc na to, że to ja nie miałem racji. Mea culpa.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 14 sie 2010, 20:34

OM niezłą wpadkę zalicza na początku sezonu. W pierwszej kolejce przegrana na własnym stadionie z beniaminkiem, teraz baty od Valenciennes. Drużyna także w trakcie mocnej budowy. Dzisiaj podobno ostatnie spotkanie Nianga, Ben Arfa także ma odejść. Del Nido już może zacierać ręce, bo wyjścia OM mieć za chwilę nie będzie miał i wyrzuci kwotę jaką żąda Sevilla za Fabiano, ewentualnie Pavluchenko także nie będzie tani.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 15 sie 2010, 12:44

Jarzinho pisze:Dzisiaj podobno ostatnie spotkanie Nianga
Potwierdziło się. Po meczu poinformowano, że Niang przenosi się do Fenerbahce. Mistrzowie Francji koszmarnie rozpoczęli sezon i tylko różnicą bramek wyprzedzają ostatnie w tabeli Arles. Tym gorzej to wygląda, że obaj rywale OM nie byli zbyt wymagający, a Caen to przecież beniaminek. Wynik wczorajszego meczu też nie mówi wszystkiego, gdyż Valenciennes prowadziło do 82. minuty 3:0, więc mogło skończyć się prawdziwą kompromitacją Marsylii. Nie wiem czy obrońcy tytułu przysnęli sobie w szatni i się dobrze nie obudzili, bo krótko po wznowieniu gry stracili dwa gole w pięć minut.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 15 sie 2010, 14:38

Z kim zostaje OM w ataku po odejściu Nianga ?
Z Brandao i Ayewem (Ayewami :lol: ) ?

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 15 sie 2010, 14:56

Sassong (nie jestem pewny czy tak sie pisze) ,w zeszłym roku grał na wypożyczeniu w Valenciennes i radził sobie dobrze. W pierwszej kolejce wszedł z ławki i strzelił bramkę z tego co pamiętam - jak dla mnie bardzo ciekawy zawodnik ,dobre warunki fizyczne no i serce do gry ;)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 15 sie 2010, 15:29

majer13 pisze:Sassong (nie jestem pewny czy tak sie pisze) ,w zeszłym roku grał na wypożyczeniu w Valenciennes i radził sobie dobrze. W pierwszej kolejce wszedł z ławki i strzelił bramkę z tego co pamiętam - jak dla mnie bardzo ciekawy zawodnik ,dobre warunki fizyczne no i serce do gry
Samassa, który nie był powołany na ostatnie spotkanie ponieważ ma odejść z OM. :) Bieda jest w tym momencie w napadzie, Brandao był zawieszony, ale chyba w następnej kolejce będzie mógł zagrać. Tylko z takim napastnikiem, to OM nie ma czego szukać nawet w walce o obronę tytułu, a gdzie tu w Lidze Mistrzów. Kilkoma są zainteresowani, a najbardziej Luisem Fabiano, tylko mimo kończącego się kontraktu muszą zapłacić żądane pieniądze. Nóż mają na gardle. Mogli szybciej się postarać o wzmocnienia, bo nawet z Niangiem to nie robiło wrażenia.

Awatar użytkownika
gangsteroflove
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gangsteroflove » 15 sie 2010, 16:39

Luis Fabiano z pewnością gwarantowałby poprawę jakości gry-kilkanaście,a może nawet kilkadziesiąt trafień w sezonie. Pytanie tylko czy Brazylijczyk zechce zamienić partnerów takich jak Kanoute na piłkarzy pokroju Brandao czy Valbueny. :wink:

Awatar użytkownika
maciejdas26
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciejdas26 » 15 sie 2010, 18:52

Gratulacje dla drużyny Caen najpierw pokonała Marsylię a teraz Lyon.

Awatar użytkownika
gangsteroflove
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gangsteroflove » 16 sie 2010, 7:26

PSG zremisowało 0-0 z Lille,także na czele tabeli są już dwa zespoły typowane do lokaty w dolnej części tabeli,czyli Caen i Tuluza. Na drugim biegunie faworyzowane Marsylia,Bordeaux, a Lyon tylko z 1 oczkiem po dwóch kolejkach.

Generalnie ostatni sezon pokazał,że zespołu pokroju Montp. czy Lorient mogą dołączyć do czołówki,także europejskie puchary wcale nie są jedynie utopijnym marzeniem,ale celem,do którego uprawniają zwycięstwa odniesione nad mistrzem i wicemistrzem Francji w przypadku beniaminka z Caen.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 16 sie 2010, 10:10

Nene :boje się: Już w zeszłym sezonie w Monaco wyglądał bardzo dobrze ale co on robi na razie w tym sezonie w PSG to jest kosmos i gdyby nie świetna forma bramkarza Lille to strzelił by ze 2-3 bramki. Technikę ma nieziemską, jest szybki , przebojowy i nie boi się podjąć trudnej decyzji, a jeszcze w dodatku ma tak stopę ułożoną że wykonywał bodaj trzy stałe fragmenty gry i za każdym razem bardzo groźnie się robiło ( raz nawet prosto z narożnika prawie wkręcił piłkę do bramki tyle że bramkarz znów świetnie się spisał ).

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 16 sie 2010, 10:26

Też się jemu przyglądałem i się zgodzę, świetnie potrafi podkręcić piłkę, technika, szybkość. Szkoda, że nie dostaje powołania do reprezentacji Brazylii bo Ligue 1 to jedna z najlepszych lig świata, a Nene jest jej gwiazdą. Inny nowy zawodnik, Bodmer też robił dobre wrażenie. Gervinho zostanie kiedyś jeszcze większą gwiazdą. Szczerze, to nie wiedziałem, że zrobi taką karierę, pierwszy raz go dojrzałem w jakimś FM gdy był w Beveren.

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 16 sie 2010, 10:38

Tylko ze Nene ma juz 29 lat ,wiec watpliwe jest to zeby cokolwiek wiecej osiagnal . Niestety dla niego ale za pozno sie rozwinal .

Awatar użytkownika
VADER
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: VADER » 17 sie 2010, 10:39

Od pewnego czasu obserwuję grę Gervais Yao Kouassi'ego który znany jest jako GERVINHO a owo przezwisko przyjął,by uhonorować zasługi brazylijskiego szkoleniowca,wprowadzającego go w piłkarski świat.Gervinho ma 23 lata i urodził się w Anyamie,a stamtąd wyjechał do Belgii.Następnie przeniósł się do Francji,gdzie wspólnie gra z reprezentantem Polski Ludovikiem Obraniakiem w OSC Lille.Gra jak Latynos,nazywa się jak Brazylijczyk,ale nie ma z tym krajem nic wspólnego.Oglądanie tego chłopaka w akcji to wielka przyjemność.Nie jest zblazowany i zepsuty jak 90%kopaczy na świecie.Prawdziwa perełka w ekipie Słoni.Przecierałem oczy ze zdumienia co ten młodzian potrafił wyczyniać zwłaszcza na MŚ w RPA z piłką.Cichy,spokojny poza boiskiem,a w trakcie meczu odzywał się w nim prawdziwy tygrys.Najczęściej wystawiany jest w klubie oraz kadrze na prawej stronie pomocy - świetnie radzi sobie na tej pozycji chociaż to typowy napastnik.W meczu z Brazylią oczarował swoją techniką kiedy robił co chciał z piłkarzami Dungi kiedy trener Ekiksson wpuścił go na boisko.W meczu z Portugalią był chyba najlepszym piłkarzem w zespole WKS-u,choć w prasie nie zebrał dobrych not,ale w większości przypadków specjaliści od futbolu dający noty piłkarzom to stare pierniki niemający pojęcia o nowoczesnym futbolu.Nie dziwię się władzom Francuskiego Lille,że nie zamierzają sprzedawać takiej perły jaką mają w zespole.Wiedzieli co robią kupując tego chłopaka w zeszłym roku z UC Le Mans za 8mln.euro,a teraz niewiele brakowało,by Gervinho odszedł do Liverpoolu za 13mln.euro.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 17 sie 2010, 23:46

Marsylia wciąż szuka napastnika. Podano w mediach, że OM dogadało się z Andre-Pierre Gignac'iem i pozostaje jeszcze tylko kwestia sumy odstępnego. Tuluza chce 18 milionów, OM daje 15. Nie wydaje mi się to jednak na tyle duża rozbieżność, by się nie dogadać. Na pewno na Stade Velodrome nie zobaczymy Luisa Fabiano. Sevilla wprawdzie chciała tle co Tuluza za Gignac'a , ale w końcu Francuz jest 5 lat młodszy, więc byłby opcją na dłużej. Media przebąkują coś o Gilardino i Huntelaarze, ale to już raczej plotki. Bliski odejścia jest też Ben Arfa. Chce odejść, wymusza transfer, więc niech sobie gdzieś idzie. Najbliżej mu do Werderu, gdzie miałby zastąpić Ozila.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”