Reprezentacja Hiszpanii (zbiorczy) - Strona 41

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Re: Reprezentacja Hiszpanii (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 20 maja 2010, 20:56

KajoFC pisze:szkoda że jedzie ta pacynka Busquets a nie Senna.
Słyszałem, że Roman zainwestował w nowe piorunochrony żeby nic już nie trafiało w Drogbę, jeśli ma nadal tyle kasy niech założy w innej części Londynu przyda się Eboue.

Jeśli ktoś nie lubi oglądać Sergio będzie miał pecha, bo osobiście będę bardzo zaskoczony jeśli to to nie Busi nie będzie grał w podstawowym składzie.
Co do ostatecznej kadry to chyba jednak nie ma dużych niespodzianek. O Marcosie pisałem, że pół roku temu wiele wskazywało, że albo on albo Alonso nie pojadą. Przynajmniej takie były moje odczucia. Senna nie miał wybitnego sezonu i dodatkowo przeszkadzały mu urazy. Nie było go chyba nawet podczas kilku powołań na zakończenie eliminacji czy mecze towarzyskie(ale tego nie jestem pewien). Martinez zasłużył sobie na wyjazd. Zresztą może zaliczyć tylko epizody. Liczyłem także na Negredo, może nie nastrzelał tylu bramek, ale pracował często dla Kanoute czy Fabiano, jakieś asysty także zaliczył. Llorente to nie jest najgorsza opcja, oby był takim jokerem jakim był Guiza.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2329
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 20 maja 2010, 21:15

Co sie stalo ze Valdes jednak jedzie? ta lista wczesniejsza okazala sie nieprawdziwa czy Lopezowi cos sie stalo? :P

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 29 maja 2010, 18:57

Hiszpania po pierwszej połowie remisuje z Arabią Saudyjską 1-1. Prawdę mówiąc albo część zawodników jest jeszcze na króciutkim urlopie albo starają się uśpić najgroźniejszych przeciwników. Grają dość słabo jeśli popatrzy się na przeciwnika. W defensywie jest spora tragedia i tu nie będę pisał kto jest prawdopodobnie najsłabszy, napiszę, że reszta nie robi lepszego wrażenia, szczególnie Pique, który miał spory udział przy bramce dla przeciwnika tak 50-50 z Ikerem. Może Puyol jest w miarę skoncentrowany. Reszta formacji jest lepsza, już zacieram ręce na wymiany Xavi-Iniesta-Villa, bo dzisiaj szukają się bardzo na boisku. Iniesta chyba najlepszy, takiego to każdy chciałby go widzieć i w reprezentacji i w Barcelonie. Obok niego najlepsze wrażenie sprawia ta pacynka, pajacyk czy jak go tam okrzyknęła hołota :lol:

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 29 maja 2010, 21:03

Najwyraźniej większość piłkarzy nie przemęcza i ni chce ryzykować poważniejszych kontuzji. Tak samo ciężko zrozumieć dzisiejszy wynik Serbów.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 29 maja 2010, 21:05

tylko, ze niektorzy powinni walczy o miejsce w pierwszej 11... coz na dwoje babka wrozyla, zobaczymy jak zaprezentuja sie za 2tyg.... ale cos czuje ze do lask powroci powiedzenie graja jak nigdy, przegrywaja jak zawsze... aczkolwiek sa glownym faworytem

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 29 maja 2010, 21:24

Większych wniosków wyciągać nie można, wiele reprezentacji notuje dość dziwne wyniki jak na swój potencjał. Zobaczymy co będzie dalej, dzisiaj z pewnością brakowało koncentracji i spokoju w defensywie. Zaangażowanie także nie było za wielkie. Jeśli ktoś dzisiaj walczył o miejsce w 11 i miał dzisiejszym występem przekonać do siebie Sfinksa to robił to tylko Iniesta, Xavi, Busquets i Xabi Alonso. Villa także się starał, ale brakowało gry za jego plecami. Llorente pokazał, że może być spokojnie jokerem jakim był Guiza. Załamał mnie Marchena bo w kilka minut narobił takiego chaosu w defensywie, że prawdopodobnie załatwił sobie miejsce na ławie na cały turniej. Navas będzie pierwszym zmiennikiem, no może 2 obok Cesca. Sporo także zależy czy Torres będzie grał razem z Davidem, bo dzisiaj Hiszpania grała jednym napastnikiem i widać, że trener sprawdza jak to będzie wyglądało w razie gdyby Fernando nie był gotowy na obciążenie związane z całym turniejem.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 30 maja 2010, 9:39

przeciwieństwo Garetha Bale'a :shock:
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ms-201 ... omosc.html
nieźle, chyba już wiadomo kto będzie wchodził na końcówki spotkań byle tylko pojawić się na murawie

Awatar użytkownika
Inferno
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 63

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Inferno » 30 maja 2010, 12:06

Słabsza dyspozycja Marcheny wynika z tego że w klubie od 2 lat nie gra na tej pozycji co w reprezentacji (podobnie jak Silva). Jak by nie było to EURO był jednym z najlepszych stoperów całego turnieju i mimo wszystko ciągle jest to klasowy zawodników.
:brawo: Świetne wynik Marcheny (szczególnie że jeszcze 2 lata temu reprezentacja Hiszpanii nie osiągała takich wyników jak teraz).

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2329
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 01 cze 2010, 19:03

pytanie mam - czy ta kadra 23 osobowa juz jest oficjalna? Bo na dole tu: http://www.arsenal.com/news/news-archiv ... d-cup-2010 jest tabelka potwierdzonych Kanonierow na Mundialu i Ceska nie ma..czy ta kadra jeszcze nie potwierdzona?

na stronie niby pisze "Arsenal.com will continue to keep you updated on squad announcements concerning Arsenal players. France, Spain and Switzerland all named Gunners in their preliminary squads but are yet to formally confirm their final 23 for the World Cup" ale wydawalo mi sie ze juz oficjalna

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 01 cze 2010, 20:51

Hiszpania podala kadre na MS ale prawdopodobnie jeszcze jej nie zatwierdzila Fifie.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 03 cze 2010, 23:51

Kiepski mecz jak na swoj poziom rozegrala dzis kadra Hiszpanii. W sumie Sfinks eksperymentuje ale spodziewalem sie wiecej. Srodek bez rewelacji i mocno sie zdziwie jak Cesc bedzie gral w pierwszym. Javier Martinez to w MS nie pogra bo jego kreatywna gra w ofensywie strasznie kulala.

Cieszy dobry wystep Pedro oraz przede wszystkim debiut VV :jupi:

PS: koncowki nie widzialem bo UPC w [ch**] mnie zrobilo :x

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 04 cze 2010, 1:53

Ogólnie mizernie wyglądają te sparingi Hiszpanów, ale oczywiście nie ma sensu wyciągać z tego jakichkolwiek wniosków. Trener trochę eksperymentuje, ale to raczej sztuka dla sztuki bo nie widać w tym perspektyw jak do tej pory. Mecz przeciwko Arabii pamiętam jak przez mgłę bo wypiłem podczas niego pewnie więcej baniek niż padło tam strzałów na bramkę. Dzisiaj obejrzałem pierwsze 45 minut oraz drugą połowę mniej więcej od 60 minuty do urwania transmisji przez UPC.

Po wejściu kluczowych piłkarzy zaczęło to jakoś w miarę wyglądać tak więc w pełnym składzie powinno być okej, ale tutaj trudno było oczekiwać czego innego. Jeśli chodzi o nowości to cieszy mnie naprawdę dobra gra Pedro. Dzisiaj po wejściu na boisko dawał to czego brakowało bo wcześniej tylko Navas szarpał. Trudno Jesusowi odmówić chęci i umiejętności, ale trochę mnie irytuje ta jego ciągła gra na wrzutki. Nie lubię takich skrzydłowych :P Iniesta wygląda nieźle i już zacieram ręce na jego współpracę z Villą. Busquets przy takiej grze Javiego Martineza ma pewny plac. Bask dzisiaj poprawnie w odbiorze, ale z piłką potrafi zrobić niewiele. Oczywiście to tylko opinia na podstawie jednego spotkania.

Cesc raczej bez szans na pierwszy skład. Podobnie jak Iniesta jest po kontuzji, ale Andresito wypada lepiej jak dotychczas a to pretendent musi pokazać więcej :P

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 cze 2010, 11:22

Mentor pisze:Cesc raczej bez szans na pierwszy skład. Podobnie jak Iniesta jest po kontuzji, ale Andresito wypada lepiej jak dotychczas a to pretendent musi pokazać więcej :P
pierwszy mecz od spotkania z Barcą, wiec nie ma się w sumie co dziwić, miał kilka głupich strach - 3 naliczyłem. Ale też był bliski zdobycia bramki. Jak mam być szczery to Iniesta wcale [na moje oko] lepiej się wczoraj nie zaprezentował. Navas mi trochę Theo Walcotta przypomina, świetnie się urywa obrońcom i później ma problem, by dobrze zagrać. Oczywiście mowię to na podstawie wczorajszego meczu [oglądałem do 60 minuty wiec gola nie widziałem].

Mam nadzieję, ze Cesc będzie siedział na ławce cały turniej, moze zrozumie, ze tak samo będzie w Barcie, jak tam odejdzie :P

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 04 cze 2010, 12:06

Iniesta był bardziej pod grą i wydawało mi się, że bardziej starał się wyrwać kolegów z tego marazmu w środku. Brakowało ruchu, wychodzenia na pozycję i jakiegoś takiego parcia do przodu. Navas szarpał nieustannie na skrzydle, ale w środku pola to raczej Iniesta starał się przyspieszać i rozciągać. Czasem zamiast grać do nogi specjalnie musiał wypuszczać piłkę lekko naprzód i pokrzykiwać bo taki Martinez to chyba bał się grać piłką na połowie rywala :lol: Fabregas rzucił mi się w oczy tylko kiedy trafiał w poprzeczkę. Dobrze się podłączył i prawie strzelił gola, ale chyba czego innego się od niego oczekiwało.

Tak czy inaczej nawet jeśli Iniesta wczoraj nie błyszczał to i tak ma przewagę zgrania i widać po nim, że czuje się nie najgorzej tak więc na pewno jest w kolejce do gry przed Fabregasem tak jak to było do tej pory.

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 04 cze 2010, 12:13

fieldy pisze:
Mam nadzieję, ze Cesc będzie siedział na ławce cały turniej, moze zrozumie, ze tak samo będzie w Barcie, jak tam odejdzie :P
ciekawi mnie czemu sie tak nie troszczysz o chamacka, wszak w ataku bedą jeszcze arszawin, robin, benthner, eduardo, a miejsc tylko 3. noo chyba ze ci czterej panowie postanowili juz: oddajemy jedno miejsce dla marokanczyka a reszta dla nas. ale juz rozumiem. w arsenalu bedzie to nazywalo sie "konkurencja" - w barcelonie nazywalo by sie to: "ława". zgadlem?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”