Copa America 2011 - Strona 41

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Która reprezenacja wygra Copa America 2011

Czas głosowania minął 01 lip 2011, 9:00

Argentyna
5
21%
Brazylia
10
42%
Chile
2
8%
Ekwador
0
Brak głosów
Kolumbia
2
8%
Meksyk
2
8%
Paragwaj
0
Brak głosów
Urugwaj
3
13%
Inna
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
jaca911
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Re: Copa America 2011

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jaca911 » 17 lip 2011, 14:29

Peru wygrali, bo Kolumbie zaskoczyli grą. Zagrali inaczej jak w poprzednich meczach, wysoko i bardzo intensywnym pressingiem. I myślę, że Urugwaju już nie zaskoczą, grają dobrze ale nie mają już chyba atutów zaskakujących. Messi po prostu nie udźwignął presji, w Barcelonie on jest bogiem i kochany, w Argentynie jest przeciętniakiem, bo jeszcze nic nie osiągnął. I poległ, bo za bardzo chciał. Poprostu przygniotła go presja. Batista pokazał, że miał rację nie chcąc Carlitosa, zawiódł w takim momencie...to niesamowite ale ja jako fan The Citizens widziałem sporo meczy i trochę karnych Teveza i nie widziałem, żeby kiedykolwiek uderzył tak fatalnie-blisko środka, na siłe, na idealnej wysokości...jestem w szoku...

Batista też nie miał obrony, to co wyprawiali Burdisso z Milito to szokowało. Jeszcze kilka lat temu było nie do pomyślenia, żeby grali w Argentynie rezerwowi nawet Realu czy Barcy. Nie do pomyślenia też, że zagrał niedoświadczony, niemłody i ze średniaka czyli Biglia- wiem, że zmiana z konieczności ale jednak. Nie miał środka, Banega nie dał rady, Mascherano też chyba zawiódł, poza tym itak w Barcie nie grał zawsze w pełnym, o Gago już wspomniałem. Jakby od początku zamiast Lavezziego i Teveza grali Kun i Higuain to pewnie by grali teraz z Peru i być może było by inaczej...

Urugwaj cóż, dobre stałe fragmenty, dobra gra w środku pola, skuteczna defensywa i wspaniały Muslera. To jest znakomity bramkarz, już na mundialu poza meczem o 3 miejsce grał wybitnie i to głównie dzięki niemu doszli do 1/2. Ze skutecznością póki co jest średnio, pewnie temu, że całkowicie zablokowany jest Forlan. Gra dobrze ale chyba w tym turnieju nie strzeli bramki.

Porażka Argentyny gorsza jak rok temu-nie dość, ze grali u siebie to jednak na mundialu zagrali 4 bardzo dobre mecze, a teraz chyba żadnego...

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 17 lip 2011, 15:00

Żeby Argentyna coś ugrała musi mieć szkielet, 5-7 zawodników, którzy coś potrafią razem zrobić i to regularnie. Nie wiem czy ktoś ma mieć respekt patrząc na skład Argentyńczyków. Napad może i robi wrażenie, ale reszta to żart. Defensywy to nie ma co nawet komentować, bo żal na to patrzeć. Szkoda, że Pareja nie dostał szansy, może lepiej z tyłu by to wyglądało. Szkoda, że nie ma Lucho w kadrze, bo on mi jakoś by pasował obok Mascherano. Ostatnia szkoda to dlaczego nikt tam nie potrafi taktycznie ustawić drużyny. Messi rozgrywającym?OK, tylko jeszcze do tego trzeba dopasować partnerów.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 17 lip 2011, 15:18

myślę że Garay lepiej by zagrał od tych dwóch pachołków , teraz jak odszedł do Benfici to mam nadzieję że regularną grą w Portugalii wskoczy do pierwszej 11 Argentyny bo stoperzy wczoraj wyglądali tragicznie. Gago z Masche na środku ok ale przed nimi nie powinno biegać 4 piłarzy z których żadem nie jest rozgrywającym , za Di Marie albo Kuna powinnien grać Pastore i taktyka 4-2-1-3 wczoraj by wystarczyła na Urugwaj.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1317

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 17 lip 2011, 15:22

Z formą, jaką prezentuje na tym turnieju byłby jednym z najlepszych bramkarzy Serie A.
Tylko że on w Lazio regularnie daje dupy i zamiast pomagać drużynie tylko jej przeszkadzał stąd tak łatwo oddany do Turcji a jest następca w Rzymie dużo lepiej grający w Serie A. Też ciężko mi uwierzyć że Muslera tak broni w Urugwaju po tym co wyprawiał na Włoskich boiskach.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1801
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 17 lip 2011, 15:41

gilardino11 pisze:Tylko że on w Lazio regularnie daje dupy i zamiast pomagać drużynie tylko jej przeszkadzał stąd tak łatwo oddany do Turcji a jest następca w Rzymie dużo lepiej grający w Serie A. Też ciężko mi uwierzyć że Muslera tak broni w Urugwaju po tym co wyprawiał na Włoskich boiskach.
I być może wreszcie uwierzyłby w siebie po kolejnym udanym dla Urugwaju turnieju. Interwencja przy strzale Teveza i dobitce Higuaina po prostu kapitalna, tak nie broni zawodnik bez odpowiedniego poziomu umiejętności. Jeśli wzmocni się psychicznie, wróżę mu przyszłość w wielkim klubie.

Awatar użytkownika
Unista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Unista » 17 lip 2011, 16:08

jaca911 pisze:No i wygrał fawortyt meczu, bo dla mnie to Celestes nimi byli. Argentyna od 93 bez trofeum i na turniejach zawodzą więc faworytem nie byli, poza tym z gry w tym turnieju też nimi nie byli. Chyba, że niektórzy żyją latami 70 i 80 jeszcze :D Szkoda, jednak bez gospodarza nie będzie tak samo, a Urusi są już praktycznie w finale...
tylko to Argentyna w dwóch poprzednich turniejach była w finale i to ona była gospodarzem. Jeżeli Argentyna nic nie ugra na mundialu to nie będzie dobrze, nowe pokolenie nie zapowiada się rewelacyjnie. Liczę na latynosów podczas MŚ, ale bardziej na Meksyk, Chile...

Trener by się przydał, za to Babtista zadowolony, że wykonał dobrą pracę a głównym celem jest mundial. :lol:

Awatar użytkownika
jaca911
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jaca911 » 17 lip 2011, 19:52

Unista pisze: tylko to Argentyna w dwóch poprzednich turniejach była w finale i to ona była gospodarzem. ..
dla Argentyny każde miejsce poza pierwszym to katastrofa. Grali i w finale Copa i Pucharu Konfederacji czy mieli złote medale na olimpiadach ale jeżeli chodzi o takie piłkarskie państwo jak Argentyna to naprawdę nic.

EDIT: Maicon i te jego wrzutki to jest żałośc...on i Dani Alves są w bardzo słabej dyspozycji w tym turnieju. Co prawda Maicon miał jedną asystę ale poza tym gra straszny piach...

Shlubb
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Shlubb » 17 lip 2011, 23:19

Dzidek_ pisze:Włączyłem transmisję dopiero w trakcie trwania dogrywki
To niewiele straciłeś. Brazylia w przewadze ale poziom meczu jak wiekszość w CA.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 17 lip 2011, 23:23

Shlubb pisze:
Dzidek_ pisze:Włączyłem transmisję dopiero w trakcie trwania dogrywki
To niewiele straciłeś. Brazylia w przewadze ale poziom meczu jak wiekszość w CA.
Już finał MŚ Kobiet ciekawszy 8)

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 17 lip 2011, 23:32

Paragwaj ma szanse nie wygrywając żadnego z czterech meczów wejśc do półfinału 8)

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 17 lip 2011, 23:44

Hehs, ilekroć widzę piłkarzy, któzy przy karnych robią mały i powolny rozbieg to zawsze wiem, że nie strzelą. Zawsze mam rację.

Shlubb
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Shlubb » 17 lip 2011, 23:46

To trzeba umieć nie strzelić czterech karnych :haha: :haha: :haha:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 17 lip 2011, 23:46

Ja pier... jakie inwalidy. Albo strzelają najgorzej jak można i najlepiej dla bramkarza, albo co gorsza 3 nie potrafi trafić w bramkę.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2908

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 17 lip 2011, 23:47

No niezłe jaja, Paragwaj broni się prawie przez cały mecz z dogrywką a w karnych Brazylia pokazuje co potrafi i jeszcze murawa, której by się w Poznaniu nie powstydzili. :lol:

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 17 lip 2011, 23:48

O w 3 kurwy. Wiem, że trzeźwy nie jestem, ale czegoś takiego to sobie nie przypominam, Co za parodia piłkarzy. Nie trafić ani jednego z 4 karnych to naprawdę trzeba się postarać.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”