FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 405

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 27 cze 2007, 18:06

Jarzinho -> http://www.blaugrana.pl/index.php?goto= ... &kom=pokaz

Nie zdziwiłbym sie gdyby problemy z otrzymaniem paszportu miał Eto'o. Mieszka w Hiszpanii już tyle lat, ale wciąż nie chcą mu dać obywatelstwa :roll:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 27 cze 2007, 19:55

Uuu... totalnie zapomniałem, że Rafa otrzymał obywatelstwo. To teraz jestem spokojny, a jesli istnieje podobna możliwość jak podaja na blaugranie to jeszcze lepiej. Nie ma powodu do zmartwień.

Co do Eto'o to wydaje mi się, że obywatele Afryki musza czekać aż 7 lat, a Czarna Perła nadal nie ma obywatlestwa, mzoe jednak jeszcze dłużej.

Mam tylko nadzieję, że ewentualny transfer nie zaszkodzi pozostaniu w Barcelonie dos Santosowi.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 27 cze 2007, 22:23

Zarząd na pewno zadba o wszystko w taki sposób, aby nie zaszkodzić Dos Santosowi. Przecież chcemy go powoli włączać do kadry tak więc zarząd nie będzie sobie strzelał w stopę.

A Samuel Eto'o przeniósł się do Hiszpanii już 10 lat temu i dalej nie ma obywatelstwa [']

Tymczasem w ciekawy sposób rozwiązano 'problem' Bojana. Guardiola jako nowy trener Barcy B stwierdził, że Krkic będzie trenował już zawsze z pierwszym zespołem, ale grać będzie jeszcze z drugą drużyną (no chyba, że dostanie powołanie na jakiś mecz pierwszej). IMO to dobra opcja. Pewnie na mecze Pucharu Króla itp. będzie dostawał powołanie od Ryjka a resztę spotkań rozegra z Barcą B. Dobrze, że będzie trenował z pierwszą drużyną.

Abidal już prawie nasz a o Chivu będziemy się pewnie denerwować jeszcze ze 2-3 dni :]

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 27 cze 2007, 23:21

Opcja z Krkicem jest ok. Trening z dużo starszymi zawodnikami da mu bardzo dużo. Podpatrzy Henriego oraz Eto'o i za kilka lat będzie grał tak jak oni :mrgreen:

Abidal na dniach będzie graczem Barcelony. Co do Chivu to jeszcze nie wiadomo do końca, ale Blaugrana jest obecnie faworytem w negocjacjach. Słyszałem, że jeśli nie uda się sprowadzić Cristiana to opcją rezerwową jest Andrade lub Pepe :wink:

Z Kameruńczykiem to dziwna sprawa. Słyszałem, że obywatele państw afrykańskich muszą czekać właśnie 10 lat na dostanie obywatelstwa hiszpańskiego. Wynika z tego, że Eto'o powinien w najbliższym czasie dostać hiszpański paszport.

Gio jest już oficjalnie piłkarzem Feyenoordu:

Obrazek

Holender wraz z Rijkaardem zawitał na Camp Nou cztery lata temu. Wygrał z Barceloną dwa razy Mistrzostwo Hiszpanii oraz Puchar Europy. Na koniec wraca do swojego ukochanego klubu. Jedyne co można powiedzieć to Gracias Gio :)
Krótka historia Giovanniego na Camp Nou:
http://www.blaugrana.pl/index.php?goto=news&news=20013

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 27 cze 2007, 23:26

bask - nikt nie pisal o pepe poza jedna strona wloska. pierwsze slysze zeby barca interesowala sie tym, dosc przecietnym pilkarzem

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 27 cze 2007, 23:28

Podobno Samu jest już bliski otrzymania podwójnego obywatelstwa więc może masz rację, że potrzeba aż 10 lat :think: :roll:

Odnośnie Gio to należą mu się wielkie podziękowania. Był jednym z tych zawodników na których praktycznie zawsze można było liczyć. Był bardzo solidny i nigdy nie stwarzał żadnych problemów. Dał nam kilka ważnych bramek i jeszcze więcej ładnych akcji z Dinho :) Niestety na każdego przychodzi kiedyś pora. Gracias Gio :]

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 27 cze 2007, 23:30

bask - nikt nie pisal o pepe poza jedna strona wloska.
Racja. Wspomniałem tylko o tym(ktoś podał link do tej strony na BO) :wink: Według tej strony takie nazwisko padło podczas negocjacji między Barceloną, a Romą o Chivu. Nie powiedziałbym że jest taki przeciętny, choć z drugiej strony to chyba nie jest piłkarzem na miarę Blaugrany.Pozdro :wink:

Edit:
Co ciekawe nie ma już żadnego holendra(piłkarza) w Barcelonie. Ekipa z Camp Nou "robi się" teraz coraz bardziej francuska :D

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 cze 2007, 11:45

Tymczasem media donoszą, że serial (bo na telenowelę to jednak trochę za mało :wink: ) z Chivu w roli głównej dzisiaj się zakończy. Dzisiaj dowiemy się czy Rumun zagra w Barcelonie. Popescu twierdzi, że tak. Bronzetti twierdzi, że tak. Mam nadzieję, że podobne zdanie ma sam Chivu bo z samym klubem problemów nie ma. Trzeba czekać...

Co do planów rezerwowych w razie fiaska starań o Rumunua to jestem lekko zniesmaczony doniesieniami o Pepe za 18 mln czy coś w ten deseń Obrazek Traktuję to jako kiepski żart. Co innego Andrade :P Jego w każdym momencie powitałbym z otwartymi ramionami i wydaje mi się, że to nie byłby trudny do zrealizowania transfer skoro Depor godzi się na jego sprzedaż a sam zawodnik jednoznacznie stwierdził, że chciałby grać u nas.

Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 28 cze 2007, 12:24

fcbarca.com pisze:Eric Abidal to trzeci nabytek FC Barcelony przed sezonem 2007-2008. Zgodnie z doniesieniami francuskiego "L'Equipe" Francuz podpisał z Barceloną 4-letni kontrakt, a kwota transferu zamknęła się w 14 mln euro.
Ładnie. Nie spodziewałem się transferu Abidala przed zakończeniem serialu z Chivu, a tu proszę :D Może nie jest to zawodnik na którym bardzo mi zależało, ale na pewno będzie przydatny. Witamy w Barcy :!: :ok:

Tutaj link do "Mundo Deportivo" a tutaj do L'Equipe.

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 28 cze 2007, 12:29

Abidal ponoć już nasz za 14 mln euro, więc wakat po Gio wypełnił się niemal natychmiast. Teraz jeszcze tylko oficjalny komunikat o zakupie Chivu i można się spokojnie skupić na poszukiwaniu jeszce jednego pomocnika dobrze grającego w odbiorze.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2430
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 28 cze 2007, 12:45

Skoro Abidal już jest wasz to gratuluję szybkości działania. Real dopiero dzisiaj ustali tak naprawdę cele transferowe :P A co do Abidala to będzie Wam ładnie partaczył dośrodkowania w pole karne :P Z tym radzi sobie średnio, ale ogółemjest niezły.

Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 28 cze 2007, 12:48

RealFan pisze:A co do Abidala to będzie Wam ładnie partaczył dośrodkowania w pole karne
U nas i tak raczej mało kto głową strzela, więc jakoś przeżyjemy. Zresztą, Belletti też większość dośrodkowań partaczył ale gola w finale LM strzelił - jeśli Abidal pójdzie w jego ślady to może wrzutki partaczyć :P

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 cze 2007, 12:53

Widać Barca się wzmacnia, niezwykle przemyślane transfery, ach żeby w Arsenalu był taki zarząd :P Teraz wychodzi brak Deina.
Niektórzy piszą, ze Barca wzmacnia tylko ofensywę, że staje się drugim Realem i że skońćzy tak jak oni. Teraz widac chyba jednak jakei to są bzdury.
Jeden Henry do ataku, a do tego 2 piłkarzy defensywnych. Yaya i Abidal. Yaya także w obronie potrafi zagrać, Abidal - hmm dobry obrońca, choć jak dla mnie za czesto się zaupuszcza pod bramkę rywali i nie zawsze na czas powraca. Z dugiej strony jednak Barca ma teraz genialną siłe ognia, więc moze Francuz się tak zapędzać do przodu nie będzie.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 cze 2007, 12:54

No i Aulas zgodnie z przewidywaniami w końcu musiał dać sobie spokój :] 14 mln to dobra cena. Jestem usatysfakcjonowany :P Odnośnie dośrodkowań to może sobie je darować bo u nas rzadko kiedy korzystamy z tej opcji. Nasi napastnicy zdecydowanie lepiej radzą sobie z grą po ziemi więc dośrodkowania nie będą specjalnie potrzebne.

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 28 cze 2007, 12:57

Gdyby udało się jeszcze teraz pozyskać Chivu to praktycznie cały okres przygotowawczy drużyna odbyłaby w pełnym (albo prawie pełnym) składzie - można wtedy dograć pewne schematy, zgrać z zespołem nowych zawodników, poćwiczyć czasochłonne elementy taktyczne itp. Na pewno lepsze to niż transfer w ostatnich chwilach mercato i wstawianie nowych nabytków do gry niemalże z marszu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”