Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 405

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 04 cze 2010, 16:12

Taktyka Barcelony nie jest opcją pod wodzą Del Neriego. On ustawia zespoly defensywnie. Skrzydlowi duzo sie cofają, w Barcy tymczasem maja w zasadzie jedynie zadania ofensywne . Tak, wiec odniesien do Barcelony nie ma co robic.

Natomiast co do ustawienia to mi sie wydaje, ze mozliwe sa 2 opcje, albo 4-4-1-1 i wtedy jest Diego za napastnikiem, a na flankach beda boczni pomocnicy, nie napastnicy, bo Del Neri wymaga duzo gry w defensywie od skrzydlowych, albo 4-4-2 i wtedy miejsca dla Diego nie ma, co zwalnia przestrzen dla Aguero czy kogos o podonym stylu.

i jeszcze Vicek o Pepe:"To bardzo dobry piłkarz, który w Udine zdziałał wiele dobrego. Jeśli faktycznie będziemy grali w ustawieniu 4-4-2, Pepe poradzi sobie wyśmienicie. Czekamy na niego i zamierzamy przyjąć go z otwartymi ramionami. Simone to świetny chłopak".

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 623
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 04 cze 2010, 16:32

Jako zmiennik byłby w sam raz, ale na pierwszy skład jest za przeciętny. Mam nadzieję, że nasze kierownictwo też to widzi. I że - po zatrudnieniu Del Neriego zamiast Beniteza - Pepe nie ma być alternatywą dla Krasicia... Bo to nie jest zły grajek, ale to by znaczyło, że popadamy w nieudaczność.
(L)oczkerson pisze:D'Agostino, za ktorego Udine chcialo Marchisio, Giovinco i gotowke trafil do Violi za... 9 mln :lol:
Popatrz i bez oddania Udine Jovetica sie obylo :shock: :P
Joveticia. Czyli jednak Secco wychodzi z tego twarzą, bo go w końcu nie kupił.
Boromir pisze:4-3-3 byłby wskazany (Pepe i Krasic się nadają, do tego Giovinco, Amauri ze swoją charakterystyką drewna zbijającego piłki, od biedy Vicek), ale tu znowu nie ma co zrobić z Diego
Ustawić go przed dwójką dm-ów, tak jak pisze Loczek
(L)oczkerson pisze:w 4-4-2 dla Diego miejsca nie ma
Od biedy można go podwiesić pod strikera, ale jaki będzie efekt - tego nie wie nikt.

Azjatka
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Azjatka » 04 cze 2010, 16:41

Sam Pepe jako zmiennik nie byłby zły, martwi mnie jedynie cena za którą podobno mielibyśmy go pozyskać, bo jest nią 11-12 milionów, czyli na chłopski rozum - kompletnie nie opłacający się transfer. Miejmy nadzieję, że nowy zarząd zna słowo "negocjacja" lepiej niż nasz znany i lubiany pan Secco.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6682

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 04 cze 2010, 19:41

(L)oczkerson pisze:Taktyka Barcelony nie jest opcją pod wodzą Del Neriego. On ustawia zespoly defensywnie. Skrzydlowi duzo sie cofają, w Barcy tymczasem maja w zasadzie jedynie zadania ofensywne . Tak, wiec odniesien do Barcelony nie ma co robic.
No właśnie dlatego uważam, że przy 4-3-3 Diego nie będzie grał w pomocy.

Jeżeli nie oddamy nigdzie Diego, to 4-4-1-1 będzie najbardziej prawdopodobne. Jeżeli Diego sprzedamy, będziemy grać 4-4-2. Tylko czy jest sens zamieniać Diego na Aguero? Obaj moim zdaniem są na podobnym poziomie, a Diego nawet w przeciętnym dla niego (pierwszym) sezonie potrafił uzbierać 7 asyst w Serie A.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 834

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 04 cze 2010, 22:52

Diego jest napewno bardzo dobrym zawodnikiem i gdy tylko reszta zawodnikow gralaby na miare oczekiwan to na pewno Diego nie bylby tak krytykowany. mnie za to bardzo ciekawi ten Krasic :) powiem szczerze ze nie mam pojecia co potrafi, bo nigdy w akcji go nie widzialem, ale skoro stara sie o niego pol Europy to cos w nim musi byc :P i cieszy mnie to ze ostatnio w mediach praktycznie przymierza sie go tylko do Juve :jupi:

Awatar użytkownika
-Kaski-
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: -Kaski- » 04 cze 2010, 23:05

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 05 cze 2010, 0:37

Umowa z Udinese na Pepe wg informatora na juventuz.com:
Pepe deal

2010 free loan
2011 obligated to buy 2.5m
2012 2.5m
2013 2.5m
2014 2.5m
Wnioski jeżeli to prawda:

:arrow: Marotta >>> Secco (pamiętacie cyrki z Udinese w zeszłym roku?)
:arrow: Kwota z budżetu na to okienko nie zostaje zmniejszona, czyli można domniemywać, że to nie jedyne wzmocnienie skrzydeł w to lato.

Czy słusznie uważam, to się okaże, ale w tej chwili nawet ten transfer Pepe nie wygląda tak źle jak się wydawało. Mamy grać skrzydłowymi, więc przyda się większa ilość zawodników na tę pozycję niż 2.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 834

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 05 cze 2010, 11:53

jezeli bedziemy go splacac przez 4 lata po 2,5 mln ojro to wydaje mi sie, ze jest to swietny transfer :) teraz nalezaloby sie skupic na Vargasie i Krasic'iu :) mysle ze jakby Del Neri zaufal Giovinco to skrzydla mielibysmy kompletne po sprowadzeniu tej dwojki :) do tego jeszcze prawdopodobnie mamy zaklepanego Marco Motte, i walczymy o Criscito. przydalby sie jeszcze Kjear lub Bonucci i obrona tez w komplecie :jupi:

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 05 cze 2010, 12:15

Ciekawie to rozwiązał Marotta, nie powiem. Podobno zaklepał nam już Marco Mottę za 6 mln. Nareszcie coś się ruszyło na bokach obrony ale mam nadzieję, że podobnie jak z Pepe to dopiero pierwszy ruch z prawej strony. Motta to dobry piłkarz, ale miał jeden udany sezon (nawet połówkę sezonu), w zeszłym sezonie Ranieri nie dawał mu za wielu szans. Na ławkę idealny. Zastanawiam się tylko, czy na ławkę lepiej nadaje się Motta, czy Caceres. :think:

Atletico podobno jest zainteresowane Grosso :shock: Jak Marotcie uda się go sprzedać za jakąkolwiek cenę powyżej miliona to mu stawiam piwo. No i jednak coraz bardziej wygląda to na podchody pod Aguero.

Z drugiej strony pcha się do nas Dzeko, który zniecierpliwiony brakiem zainteresowania/ pieniędzy Milanu chce grać u nas. Odrzucił ofertę Manciniego bo chce grać w Serie A. Pewnie jakbyśmy go ściągnęli to przejściowo bo sytuacja podobna jak z Ibrą :lol: , liczy pewnie że to mu ułatwi transfer do ukochanego klubu w przyszłości, ale nie miałbym nic przeciwko. Kupić za 30 mln i opchnąć Milanowi za 50 mln. 8)

Orientuje się ktoś w sytuacji Criscito? Bo jest własnością obu klubów, żaden nie chce go puścić, kiedy w takim razie dojdzie do kopert?

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 05 cze 2010, 12:35

jesli do 25 czerwca sie nie dogadają to wygląda na to, ze tak.

Zastanawiam się tylko, czy na ławkę lepiej nadaje się Motta, czy Caceres
Motta bedzie kosztowal 5-6 mln. Caceres by kosztowal 11. Zresztą ja wolę Motte, bo on na prawej obronie ma duze doswiadczenie. Jest niezlym mlodym zawodnikiem, ktory moim zdaniem nie pokazal wszystkiego. Niezly mlody gracz malym kosztem, dla mnie bardzo fajnie.

A Marotta widac, ze nie zwleka i Mercato juz nabiera tempa. Po Pepe i Mottie teraz najprawdopodoniej kolej na Dzeko i Krasica. Jesli to wszystko prawda to dla mnie bomba :]
Ostatnio zmieniony 05 cze 2010, 12:46 przez (L)oczkerson, łącznie zmieniany 1 raz.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 05 cze 2010, 12:43

kiedy w takim razie dojdzie do kopert?
Na koniec okresu współwłasności, w przypadku takiego Paloschiego - 30.06. Nie wiem, kiedy ta umowa Criscito wygasa, jeśli w tym sezonie, to również tego samego dnia dochodzi do kopert.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 05 cze 2010, 12:47

Wilmore pisze:
kiedy w takim razie dojdzie do kopert?
Na koniec okresu współwłasności, w przypadku takiego Paloschiego - 30.06. Nie wiem, kiedy ta umowa Criscito wygasa, jeśli w tym sezonie, to również tego samego dnia dochodzi do kopert.
tez nie wiem, ale swego czasu prezydent Genoi mowil, ze bardzo ciezko bedzie zatrzymac Dominico, wiec zakladam, ze Genoa nie moze przedluzyc wspolwlasnosci na kolejny sezon.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 05 cze 2010, 13:04

tez nie wiem, ale swego czasu prezydent Genoi mowil, ze bardzo ciezko bedzie zatrzymac Dominico, wiec zakladam, ze Genoa nie moze przedluzyc wspolwlasnosci na kolejny sezon.
Do tego potrzeba zgody obu klubów i zainteresowanego, więc pewnie mogłaby, gdyby była taka potrzeba. :wink: Tak jak Parma zrobiła z Paloschim rok temu - Milan nie był zainteresowany ani wykupieniem, ani odsprzedaniem, więc Parma zatrzymała go na kolejny rok, żeby podbić jego stawkę.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 05 cze 2010, 13:47

(L)oczkerson pisze:Motta bedzie kosztowal 5-6 mln. Caceres by kosztowal 11. Zresztą ja wolę Motte, bo on na prawej obronie ma duze doswiadczenie. Jest niezlym mlodym zawodnikiem, ktory moim zdaniem nie pokazal wszystkiego. Niezly mlody gracz malym kosztem, dla mnie bardzo fajnie.
No gdzie za 11 mln, za tyle to Barcelona go nikomu nie sprzeda. Gdzieś pojawiła się cena 7 mln i to już by było adekwatne do jego umiejętności. Caceres nie grał źle, potencjał na prawej stronie w nim jest, niech jeszcze poprawi grę w obronie i nie robi głupich wślizgów to będzie przyzwoitym graczem.

W przypadku Criscito czas działa chyba na naszą korzyść. Genoa naszej oferty nie przebije, a sama nic nie dostanie więc pewnie będą chcieli na nim trochę zarobić. Pewne jest, że jeśli Marotta się uprze, to Domenico wyląduje u nas.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 05 cze 2010, 13:50

No gdzie za 11 mln, za tyle to Barcelona go nikomu nie sprzeda. Gdzieś pojawiła się cena 7 mln i to już by było adekwatne do jego umiejętności. Caceres nie grał źle, potencjał na prawej stronie w nim jest, niech jeszcze poprawi grę w obronie i nie robi głupich wślizgów to będzie przyzwoitym graczem.
Ja wole Motte, bo umie dosrodkowac.

A odnosnie Criscito mysle, ze powinno zawazyc zdanie samego zawodnika i Criscito pewnie woli JUVE. Po pierwsze bo JUVE to JUVE, po drugie bo w Turynie by mogl grac na lewej obronie a nie pomocy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”