FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 408

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 28 cze 2007, 23:52

Haraszo pisze:rkoeman - Nie wiem jak tam jego zaplecze finansowe, ale myśle, że może dać radę wystartować. W każdym razie zapewniał o tym. Po co by to robił? Aby tylko narobić szumu?
gadac to on sobie moze. mowil mowil a jak przyszlo co do czego to nie staral sie startowac

dlaczego? bo jest zbyt cienki w uszach, jak to mowia. jedyne co umie to duzo gadac. bedac u nas mial kilka zaslug ale poza tym - rozwalil sekcje koszykowki oraz zmienil sluzby medyczne ktore pod jego rzadami okazaly sie totalnym niewypalem

ja rozumiem ze on mowi kogo to sprowadzil ale to nieprawda. to soriano negocjowal umowy, rosell mial tylko znajomosci z agentami ktore zostaly odpowiednio wykorzystane

wiec niech teraz nie placze. chcial sie mieszac w dzialania ktore nie wchodzily w jego kompetencje wiec polecial
dosc proste

ps - by kandydowac na prezydenta barcelony trzena dysponowac majatkiem w syskosci 150 milionow euro. sandro nigdy takiej kasy miec nie bedzie

Haraszo
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Haraszo » 28 cze 2007, 23:58

Czyli sądzisz, że gada aby gadać. No ok. Jeśli chodzi o aspekt finansowy to naprawdę nie wiem na co go stać, a na co nie. Może też być sytuacja, że będzie sponsorowany przez kogoś kto kasę akurat ma. Tego nie można wykluczyć. Czasu jeszcze sporo.

Co robił w Barcelonie to wiem i jestem przeciwnikiem jego kandydatury w ogóle. Aby było jasno.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 29 cze 2007, 0:51

nie mozna byc sponoroowanym. trzeba dysponosc swoim, wlasnym majatkiem

koles gadal, nie mogl startowac to sie przyknal a teraz gada znowu bo pocekal na sezon z porazkami

smieszny typek

Haraszo
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Haraszo » 29 cze 2007, 2:09

Hmm... ale w sztabie może zasiadać jakaś osoba odpowiedzialna za sferę marketingowo-organizacyjną, której to kasa będzie napędzać Rosella, prawda? Czy też nie?

Pamiętasz jak Bassat zarzucał Laporcie, że "finansuje" swój projekt Barcelony z "niewłaściwych" funduszy? Tuż przed wyborami.

Szczerze mówiąc to nie mam zielonego pojęcia jak to wszystko wygląda z czysto prawnego punktu. Posiadasz może jakieś doc., statut itp.?

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 29 cze 2007, 2:25

nie. nie da sie tak. trzeba miec na koncie 150 milionow euro. wlasnych pieniedzy. dosc proste

rosell nie ma nawet 1/100 tego

niewlasciwe fundusze? przeciez zona laporty jest corka najbogatszego hiszpana.

Haraszo
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Haraszo » 29 cze 2007, 2:30

Laporta ma pieniądze, wiem, ale pamiętam jak Bassat mówił przed wyborami. Dokładnie w momencie gdy tracił przewagę. Nie pamiętam natomiast o co konkretnie chodziło, ale mówił tak na 100%
rkoeman pisze:trzeba miec na koncie 150 milionow euro. wlasnych pieniedzy. dosc proste

No tak. Teraz dość proste :)

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 29 cze 2007, 3:11

bassat tak mowil bo chwytal sie brzytwy. na szczescie nic to nie dalo

jako przedstawiciel starych pieniaczy w zarzadzie barcelony chcial utrzymac status que bojac sie nowych ludzi

jak dobrze ze mu sie nie udalo. z nim byloby jak z gaspem. czyli wielkie nic a nie nowoczesne zarzadzanie klubem

Haraszo
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Haraszo » 29 cze 2007, 3:45

Oczywiście. Laporta jest odpowiednim człowiekiem na odpowiednim miejscu. Całe szczęście, że pojawił się taki ktoś jak on. Mamy prezydenta, którego mogą nam zazdrościć wszyscy w Europie. Jego zasługi są ogromne i żadne krzykacze typu Rosell mu tego nie odbiorą. Posprzątał po Gaspie, wyprowadza klub z długów, prowadzi mądrą politykę marketingową i najważniejsze (jak widzimy) szybko wyciąga wnioski. Barca idzie w dobrą stronę.

Hala Laporta :twisted:

Dziś 45 urodziny Joana. Myślę, że Chivu zrobi mu oraz nam wszystkim jakiś prezent :P

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 29 cze 2007, 16:14

Abidal został zaprezentowany z numerem 22:
Obrazek

Edmilson jest bardzo bliski odejścia z klubu. Newcastle chce zapłacić za defensywnego pomocnika Barcelony około 4 mln funtów co jest kwotą bardzo dużą biorąc pod uwagę 6 miesięczną kontuzja Edmila. Gudi też jest bliski podpisania umowy z Newcastle. Wszystko ma się wyjaśnić jeszcze dzisiaj.
Txiki potwierdził na prezentacji Abidala, że klub nie zamiaru sprzedawać Deco.
W związku z tym, że Edmilson oraz Motta opuszczą klub bardzo prawdopodobny jest zakup jeszcze jednego pomocnika. Pozdro

SpY
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SpY » 29 cze 2007, 16:41

Weterani Barcelony w Gdyni!
Barcaserwis pisze:Już jutro o godzinie 17 na stadionie GOSiRu przy ulicy Olimpijskiej odbędzie się mecz pomiędzy Polską Kadrą Gwiazd, prowadzoną przez Antoniego Piechniczka, a drużyną weteranów Katalońskiego klubu - Agrupacio Barca Veterans.

Piłkarzy z Katalonii zaprosiły siostry franciszkanki z podsłupskiej Kobylnicy prowadzące stowarzyszenie Dom Maleńkiej Miłości. Pomysł rozegrania takiego meczu był już w poprzednim roku. Udało się go zrealizować wiosną, dzięki czemu możemy obejrzeć byłe gwiazdy Dumy Katalonii już w najbliższą sobotę w Gdyni. Pieniądze uzyskane ze sprzedaży biletów bedą przeznaczone na budowę domu pomocy.

Początkowo mecz miało odbyć się w Słupsku, jednak menedżer (Fuste) chciał aby jego drużyna mogła zagrać na boisku przystosowanym do gry na wysokim poziomie. Takim obiektem jest stadion Arki, na którym Gdynianie rozgrywali mecze Orange Ekstraklasy.

Weterani Barcelony mieli przyjechać w trochę innym zestawieniu. Na mecz byli zaproszeni także Sergi, Guardiola, Luis Enrique. Oto składy, w których przyjadą oba zespoły:

Polska Kadra Gwiazd:
Jarosław Bako, Dariusz Kubicki, Kazimierz Węgrzyn, Piotr Rzepka, Zbigniew Kaczmarek, Krzysztof Warzycha, Ryszard Tarasiewicz, Marek Koniarek, Jan Furtok, Marek Jóźwiak, Marek Koźmiński, Cezary Kucharski, Waldemar Prusik
Trener: Antoni Piechniczek
Być może na boisku pojawią się również Dariusz Dziekanowski i Jan Urban.

Agrupacio Barca Veterans:
Pedro V. Mora, Salvador Miracle, Juan Blanquera, Jorge Rebollo, Enrique Estebaranz, Jose M. Fuste, Mateu Segura, Jose Palau, Ramon Alfonseda, Joan A. Fuster, Juan Carlos Rodriguez, Luis Cembranos, Ramon Bruch
Luis Moragues, Jesus Landaburu, Jesus de la Cruz, Jose Perez Serrer
Vincente Navarro, Jose Ramos, Francisco X. Priego, Miguel Soler, Carlos Busquets, Juan Barbara, Ricardo Serna, Antonio Saludas

Bilety na to spotkanie będą po 15 i 20 (kryta) złotych. W chwili, kiedy piszę ten tekst, bilety są jeszcze dostępne. Będą one sprzedawane w różnych miejscach. Ich spis jest na stronie Arki Gdynia.

Po meczu, koło godziny 20, odbędzie sie spotkanie kibiców z zawodnikami w klubie Pick&Roll. Po spotkaniu odbędzie się dyskoteka, na którą wstęp jest bezpłatny.
Zachecam wszystkich z okolic Gdyni i nie tylko do pojscia na mecz :wink:

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 29 cze 2007, 16:44

Jesli jakis klub chce nam zapalacic za kontuzjowanego Edmila to grzechem byloby nie skorzystac i to jeszcze za spora kase. Jesli odejdzie i Edmil i Motta, a wszystko na to wskazuje, to bedzie rzeczywiscie potrzebny nam jeszcze jeden pomocnik. Zreszta nawet, gdyby Edmil zostal to tez by sie przydal :)

Tymczasem ponoc Moratti powiedzial, ze Chivu jest w 50% zawodnikiem Interu. Niech Barca szybko zakonczy ta sprawe z Rumunem bo im dluzej to trwa, tym gorzej dla nas.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 29 cze 2007, 16:49

mistyk pisze:Tymczasem ponoc Moratti powiedzial, ze Chivu jest w 50% zawodnikiem Interu.
Amerykę odkrył :lol2: To samo może powiedzieć Laporta i nie skłamie :lol:

Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 29 cze 2007, 17:04

W związku z tym, że Edmilson oraz Motta opuszczą klub bardzo prawdopodobny jest zakup jeszcze jednego pomocnika
Marquez też może grać na DMie, więc może się skończyć na transferze Chivu/Andrade (obu :?: :arrow: ale to raczej mało prawdopodobne, wtedy mielibyśmy chyba trochę za duże obłożenie w obronie po wyleczeniu kontuzji przez Puyola - 9 zawodników na 4 pozycje, z czego 6 to klasa światowa; no chyba że odszedłby ktoś z dwójki Belle/Sylvinho). A i też nie wiem czy jest na rynku do wyrwania jakiś klasowy pomocnik o defensywnych inklinacjach - bo raczej o kogoś takiego trzeba by się postarać. Chociaż, jeśli mnie pamięć nie myli to chyba Makelelemu kończy się kontrakt i podobno były jakieś zawirowania między nim a Chelsea - brać go, jak trzeba to z polowaniem i nagonką :lol:

Bardziej mnie ciekawi w tej chwili uzupełnienie ataku - jeśli odejdzie Eidur to na pewno trzeba kogoś sprowadzić, Bojan i dos Santos mogą grać ogony czy jakieś spotkania z ogórkami, ale na pewno nie mogą być pierwszoplanowymi zmiennikami - trzeba będzie sprowadzić przynajmniej jeszcze jednego zawodnika. Ja już mówiłem, chcę Palacio :!: :P Ale jeśli Txiki i Rijkard wymyślą kogoś innego to raczej też nie będę narzekał - bo patrząc na przebieg dotychczasowych transferów, to jestem spokojny że nie dadzą ciała.
Choć jak już mówiłem wcześniej - jak dla mnie Eidur mógłby zostać. Niby nic wielkiego nie pokazał, ale to w końcu był jego pierwszy sezon w Hiszpanii i powinno dać mu się szansę na przynajmniej jeszcze jeden. No chyba, że sam będzie chciał odejść.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 29 cze 2007, 17:11

Odnośnie Edmilsona to byłby złoty interes, ale jak póki co jeszcze nie wierzę w te doniesienia. Informacje wypłynęły z goal.com a to nie jest szczególnie wiarygodne źródło. Tak czy inaczej Anglicy lubią przepłacać więc jeżeli dadzą te parę milionów funtów to można im oddać Edmila z pocałowaniem ręki.
Rzekome oferty pod adresem Gudiego prezentują się bardzo zachęcająco pod względem finansowym, ale ja też nie jestem pewien czy warto go sprzedawać. Jeżeli ma odejść kolejny ofensywny zawodnik to ktoś jednak na jego miejscu będzie musiał się znaleźć. Ja szczerze mówiąc już się pogubiłem w tych zawirowaniach więc skupiam się tylko na śledzeniu poczynań zarządu, który działa bardzo sprawnie i na pewno wie co robi.

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 29 cze 2007, 17:54

Mentor pisze:Anglicy lubią przepłacać
nie to ze Anglicy lubia przepłacać tylko inne kluby ich doja jak chca bo wiedza ze maja kase :]

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”