Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 409

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
slawinho
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: slawinho » 18 lut 2007, 18:23

No fakt z Robinho zrobił sie drugi Denilson.
Tez miał byc to nowy Pele a wylądował w arabii

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 19 lut 2007, 9:22

majer ty bredzisz okropnie. Wypowiadasz sie o meczu, ktorego nie ogladales. Bredzisz cos o megakryzysie napominajac miedzy wierszami o klubach pokroju Arsenalu. Zadam wiec pytanie ile pkt straty ma Real do lidera a ile Arsenal? No i skoro ustawienie 4-5-1 to dla ciebie to samo co 4-2-3-1 to dalej opiewaj sie na Bravo Sport

Co do Robinho i RvN.....to albo niektorzy nie ogladaja meczow i wypowiadaja sie na podstawie relacji prasowych, albo bazuja na suchych statystykach. Co z tego, ze RvN strzelil sporo goli, skoro bylo to na poczatku sezonu, kiedy byl pewnym zaskoczeniem dla obroncow. Obecnie ten drewniak jest totalnie bezproduktywny i az mnie ..... jak pomysle, ze Higuain marnuje sie na lawie. Co do Robinho .... to z kim ma grac komibinacyjnie? Skoro np wszystkie pilki do Beckhama koncza sie dosrodkowaniem w pole karne, lub strata drewnianego Holendra. Wiec jedynym wyjsciem Robinho jest drybling i strata pilki. Jedynym graczem potrefiacym poslac prostopadla pilke do napastnika jest Guti, ale ten gra bardzo nierowno. Natomiast dziwie sie dlaczego Raul nie otrzymuje szansy gry na szpicy tylko z uporem maniaka od kilku lat badz jest mediapunta lub skrzydlowym. Co do Reyesa, to jak latem na rm.pl twierdzilem, ze wymiana na Baptiste jest bledem, wszyscy twierdzili, ze majacze ..... no i niestety mialem racje. Bestia mial bardzo dobra runde wiosenna w 2006 roku i wraz z Robinho pociagnal ten burdel do 2 pozycji w lidze.

..... szkoda dalej gadac na ten temat .....minuta ciszu :(

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 19 lut 2007, 14:07

mimo ze nie jestem wielkim zwolennikiem teorii przedmowcy (delikatnie rzecz ujmujac) to akurat teraz ma calkowita racje jezeli chodzi o ocene obecnej sytuacji realu

nic dodac, nic ujac

Awatar użytkownika
Mundialito
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mundialito » 19 lut 2007, 19:41

dawnych wspomnień czar
sezon 2003/04
Real Madrid - Bayern Monachium

Obrazek
Ostatnio zmieniony 20 lut 2007, 10:40 przez Mundialito, łącznie zmieniany 1 raz.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 19 lut 2007, 20:20

Już olewając plotki na temat dymisji Capello, coś co mnie cieszy:
Co u Cassano?
Znajdzie się w kadrze w przyszłym tygodniu. Wraca do formy i stracił trochę na wadze.
Jeśli o mnie chodzi: brawo Fabio. Czekałem aż Antek dostanie na nowo szanse, a za absurd uważałem odsuwanie go od składu i tworzenie podziałów. Gorzej niż jest nie będzie, a może coś dobrego z tego wyjdzie.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 20 lut 2007, 14:50

cru pisze:a za absurd uważałem odsuwanie go od składu i tworzenie podziałów
A absurdem nie jest teraz powołąnie go do składu z powrotem :?:
Co za totalny dureń nie trener najpierw skreśla Cassano a potem go przywraca bo sie gra dobrze na treningach :?

Zreszta Capello sie ośmieszył w Realu juz totalnie akurat to mnie nie dziwi

Choć moze lepiej niz przywracac Cassano jest wziazc z powrotem De La Red chociażby zeby zobaczył co to LM.

Ehh szkoda gadać. Dziś wieczorem Real przegra z Bayernem 0:2

Ciekawe czy bedzie kolejny odcinek komedi pt: "ufamy Capello"

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 20 lut 2007, 15:44

Nie - kara była i to bardzo sroga, Antek zamiast olać sprawę wolał wciąż pracować na treningach. Należy mu się gra.
Sytuacji De la Reda nawet nie komentuję, on już od dawna powinien być wprowadzony do pierwszej 11.
A dzisiejszy mecz? Bayern jest za słaby żeby wygrać 2:0 w Madrycie. Jeśli już zakładamy, że Real zagra padakę - to obstawiałbym bardziej bezbramkowy remis.

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 20 lut 2007, 18:09

Dla dwumeczu Real Madryt - Bayern Monachium jest osobny temat! Czy to tak trudno zapamietac? Naprawde przenoszenie postow co chwile staje sie nudne. Prosze o odrobine wlasnej inicjatywy podpartej mysleniem. Dzieki.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 23 lut 2007, 12:09

Nie mam zbytnio czasu ale coś Wam napisze :) Jak każdy fan Calcio zaczełem przegląd prasy od ... mercato :] I musze przyznać że scyzoryk mi sie sam otwiera w kieszeni. Niech Real trzyma łapy z dala od Carletto ! Nie ma takiej opcji i mowa :P Wczoraj koles wydrukował mi przetumaczony felieton z jednej z włoskich gazet pt: [coś w stylu]: "Mardycki cyrk" - felieton jak felieton, mało obiektywny ale trafiony, i tam autor ogółem bardzie nażekał na Hiszpanską prase i kibiców, czyli presia, mistrzostwo w 3 dni, 17 strzelić - 0 stracić itd :wink: Ale co ciekawe przypominał panu Calderonowi że obecny Real to nie ekipa do której sie idzie nawet z buta w nocy i mówi "Realowi się nie odmawia"... Jednak co najlepsze [?] przypomina tam inna operacje które teraz miała by byc powtórzona. Tylko że Włosi sie z tego śmieją i mówią o tym głośno czyli jaka to tajna operacja ? Mianowicie - miał być Beckham za Pereza ? był ale z ... trenerem [Carlos Queiros]... miał być Robinho ? był ale z trenerem ... [Luxe] i autor felietonu pyta sie Realu czy sadzą iż teraz Kake wyciągną za pomoca Ancelottiego ? :roll: Piszą też że przegrywający "wygrany" finał w Stambule, Ancelotti w 3 na 5 klubach stracił by prace. Ale uzyskał 100% poparcia od zawodników po prezydenta i fanów. Ma takie zaufanie że nawet ewentualny transfer Ryjka stoi niżej. Tym bardzie że nikt nie nażeka na gre, pomysły czy styl prezentowany przed te 5 lat Pacynki na Giuseppe Meazza.

Co ciekawe kto mieczem wojuje od miecza ginie, bo według teori tego pana Milan "wykorzysta" Kake i Ronaldo a także Cafu [który zrobi przysługe Milanowi na dowidzenia] by sciągnać Robinho. Już ponoc Gapcio wykonał telefony do Robsona jak to pięknie w Mediolanie :] Jaki to klimat do gry i paka - "patrzysz w lewo tu Adriano, w prawo tam Kaka :P" Jak donoszą żródła zbliżone do klubu, operacja zwalnienia miejsca non UE w Mediolanie zamknieta. I zrobiono już miejsce dla jednego z dwóch [Robson, Dinho] ze wskazaniem na Robinho gdyż bedzie go 3 razy łatwiej wyrwać - są też małe prawdopodobne teorie oby dwóch :roll: Ale to bardzie jest poparte tym że nie jedno miejsce non UE jest wolne , a w rzeczywistośc 1% szans. Zreszta sami wiecie jak jest. Suma odstępnego Robsona nie ma tu znaczenia bo poprostu takich pieniedzy Real nie dostanie już nigdy.

Na 80% Emerson wróci do Italli, i też pewnie nie jeden klub mu zaproponuje dobra umowe [Milan, Inter może nawet znów Juve]

I na koniec Bert Schuster - czyli trener który tak naprawde nie wiadomo co prezentuje. Może i wart ryzyka. Bo tylko tak sie przekonamy co potrafi. Tym bardzie że ilu było tych niby średnich trenerów którzy robili wyniki po zatrudnieniu przez wielki klub... tylko dla czego w walce o Schustera wyżej stoja akcje Bayernu ? wcale nie dla tego że Niemiec - chyba bardzie dla tego że on sam wie iz tam da mu sie pracować... I na koniec "wiec czy nie lepiej dać Capello pracować ? "

Oczywiscie wiecie jak jest :wink: Gdyby to było takie łatwe i przewidywalne to :roll: Jednak mnie najbardzie zaciekawiła teorie gwiazd z trenerami :P Czyli w pakiecie. Inny dziennik donosi że Mancio może odejśc do Hiszpani... a z nim Adriano - choc bardzie jest prawdopodobne że szybciej sie spotkają na przeciw sobie niz po jednej stronie :P Tym bardzie że Moratti umowe ma w sejfie i chyba LM zadecyduje kiedy ja wyciągnie :P

Pozdro !

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 23 lut 2007, 17:57

Frustru frustru .... mamy demokracje i kto nam zabroni robic z kasa co nam sie chce? Lepiej wydawac ja na transfery niz na ciemne interesy, ktore kosztuja utrate kilku pkt. :lol: Sam powiedz, co jest z moralnego punktu widzenia mniejszym zlem?

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 23 lut 2007, 21:04

Daleko mi do flustracji, ba nawet chyba zgodzisz sie zemna że to ostatni czasu była "Twoje" działka :P Poprostu po podchodach i brzydkim zachowaniu w czasie letniego okna, nie życze sobie kolejnych gierem odnoście naszego trenera ? rozumiemy sie ? :P hehe To tez nie za dobrze świadczy jeśli Real sprowadza trenerów ze wzgledu na transfer... czyli nie mysleli wtedy o wynikach a komercji. A jeśli Ty kierujesz sie transferami to ['], gratuluje Ci, choc trza przyznac ze ostatnio coś Wam nie wychodzą te transfery.
assurbanipal pisze:mamy demokracje i kto nam zabroni robic z kasa co nam sie chce?

Jak narazie to słabo Wam idzie to wydawanie :P Bo może Wy chcecie ale mało kto chce podobnie, stąd tylko nie zatwierdzonych tranzakcji. Napisałes tak to jak byś miał braki i sadził że "Real chce = Real ma" ... życie. Jak tylko interesuje Ci Real od strony transferów to uważaj bo chłopaki tu w temacie zaczną Ci traktowac jak :roll: - a żebyś nie mógł w nocy zasnąc to napisze Ci że chodzą plotki iż Włoskie klubu [3] dostały od Realu "listy" al'a allegro - Robinho - 18 milionów zaczynamy licytacje :] I czas start... Co ciekawe nie ma inne opcji jak Półwysep Apeniński. Pozdro !

EDTI - Zreszta lepiej o meczu derbowym pisze, bo nudy a szykują sie ciekawe derby na Vincente Calderon :]

Awatar użytkownika
Mundialito
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mundialito » 23 lut 2007, 21:38

panowie nie kłóćcie się, lepiej (potraktujcie to jako przetarcie przed derbami), popatrzcie sobie na marszrutę naszych na vincente calderon w poprzednich sezonach, no i naszych na samym stadionie :wink:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 23 lut 2007, 21:42

Po pierwsze jeszcze za mało piw wieczorem wypiłem, aby do końca zrozumieć twojego "specyficznego" stylu pisarskiego :P Po drugie zajmij sie lepiej waszymi transferami, bo jak na razie to tworzy się Klub Piłkarskich Emerytów i Rencistów. Po trzecie nie jestem zwolennikiem polityki transferowej klubu od dawna, ale transfery Gago i Higuaina mnie bardzo ucieszyły. Co do poświęcania Robinho na Kakę ? Mi się jakoś to nie widzi i zdecydowanie wolę Robsona. Zreszta jak widać po ostatnich osiągnięciach w pucharach liga włoska jest w tej chwili słabsza od hiszpańskiej i nie ma gwarancji, że Kaka nie będzie takim niewypałem jak Samuel, Canavaro, Cassano. Podobnie nie byłem zwolennikiem przyjscia RvN, Emersona, Reyesa i bardzo zmartwiła mnie wymiana tego ostatniego na Baptistę.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 23 lut 2007, 21:50

Transfery, transfery, transfery...sranie w banie na ekranie :P Ktoś musi mieć mokro, żeby było miło. Takie było motto Realu za Pereza, teraz ktoś musi mieć mokro trochę dłużej bo pierdzielenie o szopenie ma niewiele wspólnego z rzeczywistością.

Pakiety? W sumie coś w tym może być, bo kiedy pojawia się nazwisko Schuster to pewnie nieprzypadkiem pojawia się pakiet z Alexisem, a ostatnio jak Mourinho to od razu pakiet z Lampardem :roll:

Cały problem Robinho to Capello i przecenianie siebie :P Capello bo ten go ogranicza żelazną taktyką, ale z drugiej strony sam więcej piłek traci niż wnosi pożytku do gry. Ile to drugie ma wspólnego z pierwszym to nie wiemy. Może się dowiemy jak cykająca bombka wybuchnie. Terroryści samobójcy działają :P A i jeszcze "Tottenham jest dla mnie za słaby". Capello won czy Robinho nara...ci dwaj panowie się nie pogodzą do końca nigdy. Nie da rady. Ostatnia wypowiedź agenta Brazylijczyka to było coś a'la "odesrajcie się" :roll: Nikt w to do końca nie wierzy, ale niech będzie. Do jutra mamy spokój :>

Kierunek Italia? Włoskie dzienniki mogą pisać co chcą, angielskie dodały mu kierunek Arsenal, a jeszcze wcześniej chyba nawet ManU :P Zaraz się okaże, że jak Capello wyjedzie to Robinho przejdzie, albo Fabio nie wyjedzie i Robinho strzeli foszka śmierdzioszka po czym pojedzie gdzie indziej. Kij mu w krzyż...nikt nikogo na siłę trzymać nie będzie. Nie sądzę jednak, by Real już teraz wyjechał z propozycją a'la allegro...licytujta, towar gorący. Puki co chcą zatrzymać Robinho w Madrycie i to jest więcej niż pewne :]

No i jeszcze ostatnio plotki. Emerson wraca do Włoch, Canna znów w Juve, Diarra w Interze, a Boguś Pierdoła na Gwadelupie :P A tak na poważnie to te dwie pierwsze opcje wydają się możliwe...pozostałe już mniej. Jakoś nie wyobrżam sobie aby kolejne mercato = kolejne nowe pół zespołu :P Tylko największy optymista może przy tym wierzyć w sukces. No i pewnie te nowe pół będzie nowymi Ronaldinho, Maradoną, Platinim czy innym van Bastenem :P

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 23 lut 2007, 22:18

Mówią czas to pieniądz mniej wiecej, zapłać hajs czas Ci poświece - styl ? mowa ! czyli coś czego dawno nie widziała Twoje głowa :] A Ty żuczku, do Zazy masz słowa ? uważaj bo zaraz skończy sie Twoje mowa, szpitalne L 4, wiec i szpitalne łoże, i z niego bedzie krzyczał "Robinho graj ! przeciesz możesz" :P wiec Hala ziomek, i uważaj na siebie, bo są szpitale bez telewizor - to bedzie miał dobiero doła :P heheh

A tak na poważnie to po kolejki bo najwyrazniej cos Cie boli - skompromitowałeś sie i w zasadzie nie powinnismy rozmawiac bo Ty znikniej po sezonie gdy Real nic nie wygra a ja nie mam zamiaru toczyc jakis wojenek z fanami Real, tym bardzie że nie należysz do tych z którymi warto rozmawiać - Recistów i emerytów ? to przynajmiej rety mają nie a trzeba im płacić jak "złotym dziecią" które nigdy życia nie poznały. Słabo w temacie jestes bo jak by tak dobrze popatrzec to nie ma juz tych emerytów - jeśli za takiego uważasz Paolo czy Billy'ego to nic Tylko Ci wspołczuć, bo to są ikony, i każdy fan Milanu odda wszysko by grali nawet do 70 roku życia :] Oni w momencie przyjściu na świat zamiast mówić "mama, tata - już mówili Forza Milan" :] mowa ! A inni ? Jak masz 12 lat to dla Ciebie 30 letni piłkarz to emeryt :roll: wspołczuje Ci bo chyba mało widziałeś...

Zadowolony z Gago i Pipity ? w zasadzie nie wiem na jakiej podstawie bo ich transferów narazie nie moze oceniać, oczywiscie możesz być zadowolony ale chyba udajesz, bo jak juz to trzeba dać im czas.

Poświecieć Robinho za Kake ? :roll: Możesz Robsona poświecić ale chyba w czasie mszy świetej, może po takiej ceremoni coś by pokazał bo narazie zbyt długo trwa ta "adaptacja"

assurbanipal pisze:Zreszta jak widać po ostatnich osiągnięciach w pucharach liga włoska jest w tej chwili słabsza od hiszpańskiej

hmmm ciekawe jak na to patrzysz ? Bo chyba myslisz o Barcelonie, wiec nie pisz liga Hiszpanska :roll: A jedynie dystans po między Real a Barca pod wzgledem piłkarskim. Bo co takiego mówią ostatnie lata np. 5 Pucharu Europy ?

assurbanipal pisze:bardzo zmartwiła mnie wymiana tego ostatniego na Baptistę.

Który w trudnej jak cholera premiership zaczyna cos kąsać a w technicznym Realu nie mógł sobie poradzić, jak to jest ? Bo gdy Ty przytaczasz kolejne przykłady to wynika jasno że problemem nie jest brak potencjału tych pikarzy, czy talentu ale problemem jest ... Real - Fabio Cannavaro to jeden z 5 najlepszych stoperów świata na przestrzeni ostatnich trzech lat. Wiele dzieci doceniło go podczas mundialu w publicznej telewizji ale on tak grał od samego przyjścia go Juve... wiec jak to jest ? Chyba nie powiesz mi że Real gra taka piłke że Fabio nie zdąży sie ustawić ?:wink: Widzisz napisałeś coś niby pijac do serie A, ale z tego wynika jasno że powinieś gdzie indziej szukac problemu.

Chyba sam nie wierzysz w to że Milan odda Kake za Robinho, ba czy nawet Inter Adriano - daje 100 zeta że to tego nie dojdzie wchodzisz ? Przeczytaj uważnie co zostało napisane na poprzedniej stronie. Wymiana :lol: a to dobre, marzenie ścietej głowy...

RealFan & Jarzyna - wzywam Was w temat bo temu panu juz podziekujemy - derby nie bawem może bycie zaczeli dialog :P

Mundialito My sie nie kłucimy :wink: Tych napisał o wszystkim a tak naprawde o niczym. Nie trafił, ślepakami strzela :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”