Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 409

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 07 cze 2010, 12:06

Mete pamiętam jak sam niedawno na którejś anglojęzycznej stronie czytałem, że to nie Wilki odrzuciły ofertę tylko Dzeko nie chce iść do City bo chce do ligi włoskiej.
Konkretniej - że odrzucił ofertę City chcąc wybadać, czy są szanse na transfer do Milanu, nie do ligi włoskiej ogólnie.
Jeśli nie Milan w tym okienku, to jestem przekonany, że pójdzie tam, gdzie dostanie najwięcej. Przy ofertach z City czy Chelsea oferta z Juventusu będzie dobrym testem dla jego sympatii do Milanu. :wink:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 07 cze 2010, 12:14

Gdyby Dzeko miał grać w City to już by podpisał kontrakt. Był na negocjacjach w Anglii, kiedy jeszcze obowiązywała klauzula, więc znając możliwości finansowe MC już dawno by w tym klubie się znalazł. Prosta sprawa, on się porozumiewa w spawie kontraktu, City daje z miejsca na stół 40 baniek i w jeden wieczór transfer załatwiony, skoro tak się nie stało, to kierunek "Arabski" jest już raczej nieaktualny.
Dla mnie JUVE ma stosunkowo prostą drogę do Dzeko. Oczywiście nic nie jest pewne, ale skoro Milan nie jest opcją dla Edina (kasa misiu kasa), to naprawdę nic nie stoi na przeszkodzie. Może i facet lubi Milan, ale jest też profesjonalistą i nie będzie siedział w kiepskim Wolfsburgu przez lata czekając aż Milan na niego uzbiera.

E: natłok informacji jest ogromy:
http://seriea.pl/index.php?dzial=aktual ... kul=172437
Czyli raczej to będzie 4-4-2, do którego Diego nie pasuje. Swoją drogą się z tym zgadzam. Rok temu myślałem, że trzeba podporządkować drużyną pod Diego. Po tym sezonie myślę zupełnie inaczej.
No i odejście Diego oznacza, że plotki o Aguero jak kolwiek by to nie brzmiało.... mogą mieć sens.

A i jeszcze w czwartek negocjacje w sprawie Martineza z Catanii. Dla mnie to taki sam transfer jak Pepe. Chłopak w Catanii prezentował się naprawdę fajnie. Jest bardzo wszechstronny (widziałem go w ataku, na lewej pomocy, a jego agent mówi, że na Ops też grał), niezły technicznie, szybki, dość bramkostrzelny (strzelił gola Interowi, dość pamiętnego, bo 3 defensorów machnął od tak). Jeśli za rozsądną gotówkę, to nie widzę powodów by go nie kupić. :wink:

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6663

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 07 cze 2010, 14:35

Dżeko chce grać w Milanie, a jak nie w Milanie to w Serie A. Odrzucił ofertę City, czeka na ruch ze strony Milanu ale na to się nie doczeka, więc Juventus korzysta z okazji. Na pewno łatwiej mu będzie trafić z Juventusu do Milanu niż z Wolfsburga do Milanu skąd go Berlusconi nie wykupi, bo nie jest wielkim mistrzem (może czyta informacje o wymianach, jakie te kluby zawierają, Buffon na Borriello i takie tam).
(L)oczkerson pisze:Czyli raczej to będzie 4-4-2, do którego Diego nie pasuje. Swoją drogą się z tym zgadzam. Rok temu myślałem, że trzeba podporządkować drużyną pod Diego. Po tym sezonie myślę zupełnie inaczej.
Wszystko to wygląda na 4-4-2, ale te zakupy (Pepe, Martinez - to prawie napastnicy) wyglądają mi na takie nieśmiałe podchody pod 4-3-3. Diego sam stwierdził, że dostosuje się do taktyki, ten sezon miał słaby, ale i tak był naszym najlepszym ofensywnym graczem. Nie wiadomo czy Aguero tak szybko się zaaklimatyzuje, może potrzebować trochę czasu. Nie jestem w stanie ocenić czy to będzie dobry ruch, sam Kun na pewno nie jest wart Diego + 20 mln. Z drugiej strony atak Aguero - Dzeko? Jest czym straszyć. Jedno jest pewne, albo będzie Diego, albo Aguero.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 07 cze 2010, 14:39

Nie jestem w stanie ocenić czy to będzie dobry ruch
ja na razie tego wszystkiego nie analizuje. Jak dojdzie do ostatecznych decyzji i będziemy wiedzieli jak wygląda JUVE na nowy sezon to będę myślał.

Awatar użytkownika
AgaD
I am the Special One
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaD » 07 cze 2010, 14:43

Chyba przybył Wam problem. Atletico nie chce wykupić Tiago i ten wraca do Turynu.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 07 cze 2010, 14:45

opchniemy do PSG :P

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 07 cze 2010, 14:59

To już rozumiem, czemu Sissoko ma iść do Milanu, duet Melo-Tiago na środku pola to prawie jak gwarancja scudetto. :lol:

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 07 cze 2010, 15:07

Wilmore pisze:To już rozumiem, czemu Sissoko ma iść do Milanu, duet Melo-Tiago na środku pola to prawie jak gwarancja scudetto. :lol:
Powiedział koleś, który chciał mieć środek obrony Cannavaro - Yepes. :roll:

To nie Juventus chce go zatrzymać u siebie, tylko Atletico go nie chce wykupić. Co mnie zresztą dziwi, bo sam Tiago wypowiadał się, że na pewno zostanie w Madrycie.
(L)oczkerson pisze:ja na razie tego wszystkiego nie analizuje. Jak dojdzie do ostatecznych decyzji i będziemy wiedzieli jak wygląda JUVE na nowy sezon to będę myślał.
Nudzi mi się, więc analizuję. Za kilka dni od tego odpocznę. :wink:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 07 cze 2010, 15:26

Powiedział koleś, który chciał mieć środek obrony Cannavaro - Yepes.
1. Ty masz naprawdę poważne problemy ze zrozumieniem ironii.
2. Obok bujnej wyobraźni, bo chyba nikt nigdy na forum nie mówił, że chce mieć taki środek obrony. :lol:

Krasic już jest wg. fachowców Wasz, pogratulować, to może być gwiazda ligi pełną gębą. Oby tylko w każdym meczu z nami udowadniał, że jest naszym fanem i nam krzywdy nie robił. ;)

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 07 cze 2010, 15:39

Wilmore pisze:1. Ty masz naprawdę poważne problemy ze zrozumieniem ironii.
Naprawdę powinieneś gdzieś dopisywać małymi literami, że żartujesz, bo parę razy też myślałem, że sobie robisz jaja ale się okazało, że pisałeś bardzo serio.
Wilmore pisze:2. Obok bujnej wyobraźni, bo chyba nikt nigdy na forum nie mówił, że chce mieć taki środek obrony. :lol:
Nie ja zacząłem wymyślać. Poza tym, to nie przypadkiem Ty chciałeś mieć Cannavaro w Milanie?

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 07 cze 2010, 16:03

Naprawdę powinieneś gdzieś dopisywać małymi literami, że żartujesz
Nie ja pierwszy zauważyłem, że masz problemy z wychwyceniem ironii. Czasem widzisz tam, gdzie jej nie ma, czasem nie widzisz tam, gdzie jest. :wink:
nie przypadkiem Ty chciałeś mieć Cannavaro w Milanie?
A czy chęć posiadania takiego piłkarza oznacza od razu, że chce się go wstawiać na środek obrony do pierwszego składu?
Tak samo jak Mazur nie zrozumiałeś, że chęć ściągnięcia takiego piłkarza jako rezerwowego, co zastrzegłem w komentarzu do tej informacji, oznacza, że chcę go jako rezerwowego w Milanie, a nie piłkarza pierwszej jedenastki.,
Yepesa też chcę w Milanie, ale to nie oznacza, że ma grać na środku razem z Albertazzim, wiesz?

I na koniec - hasło, że środek pomocy Tiago-Melo w Juventusie to prawie jak gwarancja scudetto to był żart wynikający z tego, że obaj pomimo dramatycznie niskiego poziomu sportowego są piłkarzami Juventusu - i to nieźle opłacanymi piłkarzami. ;) Żart. Załapałeś?
Miłego dnia i EoT. ;)

Azjatka
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Azjatka » 07 cze 2010, 17:32

Przepraszam że wtrącę, ale wie może któryś jak się skończyła ta sprawa z Marchisio i tą niby profanacją hymnu narodowego?

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 834

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 07 cze 2010, 17:58

taaaa, a Wy to wszyscy wiece co spiewal :beer: bo macie kursy czytania z ruchu warg pokonczone :boruta:

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 07 cze 2010, 18:02

hmm... mylisz ze przy takim tumulcie, gdzie spiewalo hymn pare tys. ludzi bylo slychac slowa ktore rzekomo spiewal Marchisio?? :boje się:

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 07 cze 2010, 18:09

uwielbiam teorie spiskowe XX wieku :lol: nic nie zostalo, i nie zostanie wyjasnione :wink: mogl zaspiewac TYSIACE innych rzeczy, a mogl poprostu tak zafalszowac ze az koledzy sie zdziwili :mrgreen:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”