Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 42

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
wazi
Bundesliga? To co najlepsze.
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wazi » 13 lis 2005, 12:14

kama_reda pisze:Dajmu mu jeszcze troche czasu. Musi się do końca przyzwyczaić do stylu niemieckiej piłki. Ja tam w niego wierze, jeszcze pokaże co potrafi, choć i tak będzie tylko uzupełnieniem składu według mnie.
Ja też jak najbardziej w niego wierze, tylko spodziewałem sie, że predzej załapie o co chodzi...

A wracając do Michy to uważam, że nie wolno przesadzać z kontraktem dla niego, nie oszukujmy sie nie jest nie zastąpiony. Przyznam jest bardzo ważny dla zespołu ale nie wolno przesadzać... Trzeba już pomyśleć nad sprowadzeniem gracza który by go godnie zastąpił... Jeżeli Kranjcar lepiej radzi sobie w ataku to działacze muszą jeszcze troche sie rozejżeć, za świetnym rozgrywającym... Sneijder dla mnie on jest idealny.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 13 lis 2005, 12:20

wazi pisze:Sneijder

Eh Wesley. Dużo klubów teraz o niego walczy. Sam osobiście mam nadzieję, że wyląduje w Juve....ale to nigdy nie wiadomo z tym mercato. Pozatym w Juve jest Zlatan, a to chyba nie za dobrze dla Starej Damy jeśli chcą ściągnąc Holendra. Świetny przegląd pola, niebanalna technika, piekne podania, ciekawy(co najważniejsze skuteczny) drybling, perfekcyjne rzuty wolne. To chyba najlepiej opisuje tego gracza. Jak dla mnie następca Nedved'a w Juve, ale opcja z przejściem do Bawarczyków jest chyba realna?

Awatar użytkownika
wazi

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wazi » 13 lis 2005, 12:37

Jak dla mnie jest bardzo realne, tylko zależy wszystko od działaczy i od Felixa czy oni widzą w nim zastępce Ballacka.

Van der Vaart dał przykład Sneijderowi, że Bundesliga to dobry wybór, widać, że VdV odnalazł sie w lidze niemieckiej...

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 14 lis 2005, 22:19

Wkoncu :D

Bayern wzial sie do roboty i otwarcie zerwal negocjacje z Ballackiem, Micha wiele stracil w moich oczach, widac ze leci na slawe i kase(Beckham).

Osobiscie nie zalamalo mnie to a wrecz ucieszylo, Kranjcar i Srna to tylko kwestia czasu, mysle ze jak upra sie na Toniego to tez beda go mieli.

36mln kontraktu Ballacka mozna dobrze rozplanowac i madrze wydac:
2 Chorwatow-7mln
Toni lub Poldi - 15mln
VdV-14 max 20mln

Juz sie nie moge doczekac letniej transformacji Bayernu, z typowo rozgrywajacym pomocnikiem w srodku pola :D

Awatar użytkownika
Kaka_ACM
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaka_ACM » 14 lis 2005, 22:47

No to musisz sie jeszcze pogodzić ze stratą Sagnola!
Widziałem dzisiaj konfernecje prasową Sagnola i wg Mnie szanse na pozostanie sa znikome. Sagnol otwarcie mówi iż priorytet to Italia, co będzie zobaczymy?!
Pozdrawiam

Ps. Bardzo rozsądnie rozplanowałeś wzmocnienia :!: bravo :!:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 14 lis 2005, 23:06

Gomez pisze: Juz sie nie moge doczekac letniej transformacji Bayernu, z typowo rozgrywajacym pomocnikiem w srodku pola
Nie napalaj sie tak!!! pamietasz ostatnia "trasformacje" Bayernu - wtedy gdy przyszedl Ballack, Ze Roberto, Lucio etc i jego kompromitacje na arenie miedzynarodowej :!: (chyba 2 lata z rzedu)
Gomez pisze:mysle ze jak upra sie na Toniego to tez beda go mieli.
to lepiej nie mysl!! Toni jest nie na sprzedaz, zrozum to wreszcie :!: a zreszta napewno nie bedzie chcial przenosic sie do Niemiec
Gomez pisze: VdV-14 max 20mln
Jezeli HSV zakwalifikuje sie do LM lub el LM to tez raczej zapomnij on dla nich jest tak samo wazny jak Toni dla Violi a jestem prawie pewnym ze zarowno HSV jak i Viola beda grac w LM

Awatar użytkownika
vieris
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vieris » 14 lis 2005, 23:15

czeher pisze:to lepiej nie mysl!! Toni jest nie na sprzedaz, zrozum to wreszcie a zreszta napewno nie bedzie chcial przenosic sie do Niemiec
Ty koleś najlepiej nie pisz nic :twisted:
A tak wogóle to ty jakiś medium jesteś chyba :twisted:
Bayern jak będzie chciał to go bedzie miał i tyle :!: :!:

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 14 lis 2005, 23:20

Absolutnie słuszna decyzja zarządu. Ballack nie jest piłkarzem niezastąpionym. Nie chce zostać, to niech odchodzi. Auf Wiedersehen. Mógł jednak troche lepiej się zachować i powiedzieć wprost, że chce odejść

Bayern z pewnością znajdzie jakiegoś godnego następce dla Ballacka. Na piłkarskim ynku jest wiele młodych talentów i jest w czym wybierać, nie jeden z nich jest lepszy od Ballacka a do tego tańszy.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 15 lis 2005, 14:36

vieris daruj sobie, lepiej napisz ze wygracie w przyszlym sezonie scudetto czy Mancini OUT w temacie :inter mediolna: lub nowe smieszne wzmocnienia ktore beda grzac lawe
Albo napisz kiedy ostatnio Bayern sciagnal jakoms prawdziwa "gwiazde", ktora blyszczala zarowno w klubie jak i w reprze (Makaay tylko w klubie dobrze sobie radzil)
Jego polityka polega na transferach najlepszych zawodnikow z bundelsigi lub malo znanych za granicy (Afryki, Ameryki)
I zapewnam Cie ze Toni grac tam nie bedzie!!! (Jedna z gwiazd Serie A nie zamieni ja na Bundeslige!!!)

kama_reda pisze:Absolutnie słuszna decyzja zarządu. Ballack nie jest piłkarzem niezastąpionym. Nie chce zostać, to niech odchodzi. Auf Wiedersehen. Mógł jednak troche lepiej się zachować i powiedzieć wprost, że chce odejść
Zgadzam sie nie ma co blagac goscia o pozostanie, z niewolnika nie ma zawodnika, ciekawe czy przyjda jakies konkretne propozycje ale watpie zeby juz w styczniu zmienil klub

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 15 lis 2005, 21:18

czeher pisze:Nie napalaj sie tak!!! pamietasz ostatnia "trasformacje" Bayernu - wtedy gdy przyszedl Ballack, Ze Roberto, Lucio etc i jego kompromitacje na arenie miedzynarodowej :!: (chyba 2 lata z rzedu)
Lucio przyszedl w tamtym roku i nie pamietam aby Bayern skompromitowal sie na arenie miedzynarodowej :roll:

co do roku 2002 i 2003 to druzyne opuscilo kilku naprawde klasowych graczy(Effe, Tarnat, Lothar),
procz tego po zdobyciu LM i wzystkiego co bylo mozna, pomysly Ottmara troche sie wyczerpaly, nie potrafil zbudowac druzyny opierajacej sie na Ballacku(Ballack w sumie nie podolal zadaniu i nie zabardzo przypominal Effenberga)

Choc te 2 lata byly mizerniutkie to i tak 1 mistrzostwo i puchar ligi zostaly zdobyte.

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 19 lis 2005, 23:09

Dziś Bayern odniósł bardzo, ale to bardzo szczęśliwe zwycięstwo nad Bielefeldem 2:1. Oba gole strzelił Pizza, a drugiego w 92. minucie.

Gra w meczu chyba nie była najlepsza, jedynie pocieszający jest fakt, że Bayern zdobył kolejne 3 pkt i utrzymał przewagę w tabeli nad Werderem Brema. Kolejny mecz z Rapidem w Lidze Mistrzów, zwycięstwo będzie oznaczać awans z grupy, no chyba, że jakimś cudem Club Brugge wygra na pustym Delle Alpi.

P.S
Do gry nareszcie powrócił Philipp Lahm :D

Awatar użytkownika
wazi

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wazi » 20 lis 2005, 10:56

Uhh... :D :!:

To był mecz, Bayern miał mase szczęścia, że wygrał ten mecz ale szczęście sprzyja lepszym jak to mówią... Zwycięstwo cieszy, Bayern gdyby stracil pkt znowu Werder i HSV zbliżyli by sie na niebezpieczną odległość, tak to jest w bundeslidze, że jednego dnia wygrywa sie pewnie i zdecydowanie z viceliderem Werderem 3-1 a w nastepnym meczu ledwo i z bidą wygrywa sie z 11 zespołem. Szkoda, mi jest Zumy który ciągnoł cały zespół Arminii, szkoda jest całego zespołu Bielefeldu, grali przez 80 minut bardzo dobrze, lecz ostatnie 10 minut spuścili z tonu... i przegrali. Ładnie Zuma kręcił Lucio raz pięknie założył mu siatke piętą a przy golu ograł Ismaela jak dziecko, był najlpeszym piłkarzem Bielefedu. Bałem sie meczu w Bielefeldzie, bo w ostatnim meczu, w zeszłym sezonie przegrał Bayern 3-1 z nimi, widać, po tamtym meczu i po dzisiejszym, że gra nam sie tam bardzo cięzko...

Bardzo, bardzo sie cieszę z powrotu na boisko Lahma zagrał pierwsze miuty po kontuzji i zagrał pół godziny, co jest bardzo dobra oznaką. Teraz mam nadzieję, że nic nie stania na przeszkodzie, żadna kontuzja i Lahm bedzie już grał na wysokim poziomie w Bayernie, a trzeba przynać, że jest nam bardzo potrzebny bo z lewą obroną to jest słabo w Bayernie... A wracając do Pizarro widać, że słaby okres ma za sobą i wrócił stary dobry Pizza. :!:

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 29 lis 2005, 14:10

Mam pytanie do kibiców Bayernu:

Na juvepoland wyczytałem, że prezes Bayernu powiedział, że od przyszłego sezonu Sagnol'a będzie oglądać w barwach Juve. Może wiecie czy to jest zwykła plota czy już może informacja dość pewna?

Awatar użytkownika
wazi

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wazi » 29 lis 2005, 16:11

Jak narazie to nic nie jest pewne, więc plota Sagnol decyzje ma podjąc tuz po świętach...

Jeżeli miał by gdzieś odchodzić to jak sam twierdzi najbliżej mu do Juve, duża ilośc francuzów, jest były gracz Bayernu Robert Kovac. Nie przepadam, za Starą Damą i nie chciał bym, żeby tam odchodził, ale to nie ja decyduje. Wierze, że zostanie. Bardziej licze na pozostanie jego niż Ballacka. Bez Ballacka jakoś sobie poradzimy, mamy dobrych pomocników, a Willego bedzie trudno zastąpic, ma bardzo dużą ilośc, asyst no i forma, zeszły i ten sezon to chyba jego najlepszy w Bayernie.

Awatar użytkownika
Kaka_ACM
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaka_ACM » 02 gru 2005, 20:49

Bayern Monachium, co nie stanowi żadnej niespodzianki, jest głównym faworytem do wygrania Bundesligi. Podopieczni Felixa Magatha konsekwentnie zbierają punkty. Z trudem wywalczone zwycięstwa z ligowymi słabeuszami Bawarczykom chluby nie przynoszą, ale pozwalają regularnie dopisywać do swego dorobku trzy oczka. W tym sezonie sposób na pokonanie bawarskiej lokomotywy znalazł tylko nieobliczalny Hamburger, ale w przeciwieństwie do Bayernu stracił sporo punktów w meczach z niżej notowanymi rywalami.

Mistrzowie Niemiec oczka stracili też w Gelsenkirchen, ale tam gospodarzom pomógł arbiter spotkania niesłusznie w doliczonym czasie gry dyktując rzut karny dla piłkarzy Ralfa Rangincka. Już na początku sezonu bawarska lokomotywa pobiła swój własny rekord ilości wygranych spotkań z rzędu. Podopieczni Felixa Magatha odnieśli 15 kolejnych zwycięstw. Niedawno, dzięki pokonaniu Mainz, udało im się poprawić kolejne osiągnięcie - 12 zwycięstw w pierwszych 14 kolejkach to najlepszy start sezonu w historii 1. Bundesligi.
Również w Champions League gracze ze stolicy Bawarii spisują się znakomicie. Jedyną wpadkę zanotowali w wyjazdowym meczu z Juventusem ulegając "bianco-nerim" 1:2. Mimo to piłkarze Felixa Magatha prowadzą w grupie 1. i mają już zapewniony awans do 1/8 finału.

Jednak na pewno nie byłoby obecnych sukcesów Bayernu bez mózgu drużyny i kreatora gry - Michaela Ballacka. Nic więc dziwnego, że jego perypetie transferowe to obecnie wiodący temat w niemieckich mediach. Niedawno hiszpańska "Marca" ogłosiła, że piłkarz już dogadał się z Realem i 1 lipca zasili "Galacticos". Plotki natychmiast jednak zdementował agent samego zawodnika: "Michael nie uzgodnił żadnych warunków z Realem. Po za tym jeszcze nie podjął decyzji, gdzie chce grać w przyszłym sezonie" - oznajmił. Dodał też jednak, że rzeczywiście do spotkania i negocjacji z przedstawicielami Realu doszło.
Przed przybyciem do Madrytu ostrzega go sam Zinedine Zidane. Będzie miał ze mną trudne życie. Łatwo swojej pozycji nie oddam" - oznajmił Francuz, którego reprezenant Niemiec mógłby zastąpić w wyjściowym składzie "Królewskich".

W Monachium wydają się być już pogodzeni z tym, że ich najlepszy zawodnik wkrótce pożegna się z klubem. Nie będzie łatwo znaleźć godnego następcę. "Zwykle pomocnicy nie są tak bramkostrzelni jak Ballack. To jest piłkarz, który może sam zdecydować o meczu. Jednak Bayern będzie istniał także bez Ballacka" - skomentował całą zaistniałą sytuację Franz Beckenbauer. "Możemy w mądry sposób zastąpić Ballacka" - tak z kolei odpowiedział Felix Magath na pytanie o przyszłość Bawarczyków bez Michaela. Lista potencjalnych nastepców Miszy zapewne będzie długa. Bayern pokazał już iż potrafi rozsadnie "zainwestować" pieniadze na transfery. Polityke transferową Bayernu wszyscy znamy - czyli osłabiamy rywali w Bundeslidze :wink:. Więc idąc tym tropem pytam kto?! :idea:
Van der Vart, Rosicky...wydaje sie niemożliwe...czas pokaże :!:

Wciąż niewiadomo, jaka będzie przyszłość Oliviera Kahna. Pierwotnie bramkarz Bayernu karierę zakończyć miał po niemieckim mundialu, media jednak prześcigają się w spekulacjach o "przedłużeniu" kariery przez doświadczonego golkipera. Swoją decyzję uzależnia jednak między innymi od sytuacji kadrowej Bawarczyków. "Kiedy słyszy się o odejściach kluczowych graczy zespołu to trzeba zebrać myśli nad tym, co dalej..."- powiedział ostatnio Olli.
Jednak w stolicy Bawarii myśli się też o wzmocnieniach. O zainteresowaniu osobą Łukasza Podolskiego wspominało się już od jakiegoś czasu. Spekulacje nieco osłabły wraz z poprawą formy strzeleckiej ze strony Roya Maakay'a i Claudio Pizarro. Jednak znalezienie się na liście życzeń Pascala Chimbonde to pewne zaskoczenie. Wysłannicy Bayernu podobno obserwowali już 26-letniego obrońcę, a działo się to podczas meczu Wigan z Arsenalem. Felix Magath widziałby w nim następcę Willy'ego Sagnola, któremu kuszącą ofertę złożył Juventus Turyn. Co prawda Sagnol podpisal już "ponoc" 4-letni kontrak z Juve, choć jak wszyscy wiemy nie ma jeszcze oficjalnych informacji, i spekulacje zapewne beda trwały dalej.
Tak czy siak Bawarska lokomotywa znajduje sie na szczycie Bundesligi i nie zamierza zejśc z tronu. Bawarczycy mają również chrapke na sukces w Europie, pokazali iż sa w stanie walczyć z najlepszymi vide. Juventus.
Jak będzie...przekonamy sie za kilka miesięcy.

Ps.Sorki za te wypociny, strasznie Mi się dzisiaj nudzi, wybaczcie.
Ps2. Trzymam jutro kciuki za Bayern, postawiłem na nich u buków :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”