Squadra Azzurra - Reprezentacja Włoch - Strona 42

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Re: Squadra Azzurra

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 02 maja 2010, 11:22

Jeśli pojedzie Camoranesi to zwątpię w Lippiego :roll: . Ja się dalej będę upierał, że Lippi nie jest taki zaślepiony i Miccoliego ostatecznie powoła. Bo jak na skrzydłach nie będzie ani Cassano, ani Miccoliego. To zostają tacy piłkarze jak Pepe, Marchionni czy Palladino, których Lippi już potrafił powołać. Wiem, że historia nie przemawia za takim scenariuszem, ale nie wierzę by Lippi był aż tak uparty by doprowadzić do tego, by na tak ważnym turnieju (to nie jest mecz z Kamerunem, czy PK) grał Pepe :roll:
Zresztą odnośnie reprezentacji, to głównie mam nadzieje na to, że Lippi musiał zweryfikować swoje plany. Marcello pewnie planował dalej grać starszyzną, ale po takich sezonach Zambrotty, Cannavaro, Grosso, Pirlo czy Camoranesiego, to najnormalniej w świecie jest niemożliwe i mam nadzieje, że Lippi to już dawno zauważył :pray:

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6714

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 02 maja 2010, 11:38

Generalnie to atak przedstawiony przez 10 wygląda najbardziej realnie. Iaquinta jest słaby, ale ostatnio dwa gole więc może wraca do formy, poza tym jest ulubieńcem Lippiego no i trzeba mu przyznać że lubi biegać. Dla mnie jednak to właśnie on będzie grał w miejsce Camora, który moim zdaniem nie pojedzie. Już prędzej Del Piero, ale też w niego nie wierzę. Di Natale jako boczny napastnik, Gilardino i Pazzini jako snajperzy to pewniaki, pytanie który z nich będzie grał na szpicy. Z formy wychodziłoby że piłkarz Sampy ale tu znów Lippi woli Gile. Do tego Quagliarella i jeszcze ktoś na skrzydło ale tu nie mam pomysłu.

W Miccolego nie wierzę, bo to historia podobna jak z Cassano.

Nikt nie stawia na Amauriego? :hardkor:

Pytanie: kiedy są pierwsze sparingi i do kiedy trzeba wybrać kadrę?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 maja 2010, 11:50

z tego co ja się orientuję to wiele ekip do 1 czerwca musi podać 23 osobowe kadry. wcześniej 20 - któregoś mecze sparingowe. Niektórzy już szerokie kadry podali

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 02 maja 2010, 19:42

No i mamy szeroką kadrę:

Goalkeepers: Buffon, Marchetti, De Sanctis, Sirigu

Defenders: Bocchetti, Bonucci, F. Cannavaro, Cassani, Chiellini, Criscito, Grosso, Legrottaglie, Maggio, Zambrotta

Midfielders: Camoranesi, Candreva, Cossu, Gattuso, Marchisio, Montolivo, Pepe, Palombo, Pirlo

Forwards: Borriello, Di Natale, Gilardino, Pazzini, Iaquinta, Quagliarella

Czyli Miccoliego nie ma :roll: Ręce opadają. Miccoli ile by goli nie strzelił i tak na powołanie szans by nie miał. Ostatecznie 12 goli w 13 ostatnich meczach to było za mało.

Co tam robi Gattusso, Camoranesi, Zambrotta, Grosso i Pepe nawet nie pytam...

Awatar użytkownika
AgaD
I am the Special One
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaD » 02 maja 2010, 19:52

To nie jest szeroka kadra :) Lippi nie wziął zawodników Romy, bo Ci 5maja mają finał Coppa Italia (Z Interu nie ma kogo wziąć). To kadra na obóz między 3 a 5 maja.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 02 maja 2010, 19:54

No właśnie tak zacząłem nerwowo szukać, czy nie przeoczyłem jakiejś kontuzji De Rossiego bo go tam nie widzę. Czyli jeszcze nie wszystko stracone, aczkolwiek Grosso wygląda tam niepokojąco.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 02 maja 2010, 19:55

Dobrze że jest Boriello, za ten sezon MS mu się należą. Miccoliego szkoda ale zawsze nie wszyscy się łapią. Lippi pewnie liczy że Grosso zagra tak jak 4 lata temu :lol: Camor i Gattuso wraz z Zambrottą chyba za całokształt w kadrze. Wątpię aby któryś z nich zagrał dobre mistrzostwa, jeżeli już to Gattuso.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 02 maja 2010, 20:07

Agnieszka pisze:To nie jest szeroka kadra :) Lippi nie wziął zawodników Romy, bo Ci 5maja mają finał Coppa Italia (Z Interu nie ma kogo wziąć). To kadra na obóz między 3 a 5 maja.
w Goal.com pracują debile.
A De Rossiego nie zauważyłem :P

Zresztą to nie zmienia sprawy, że już prawie wiemy jak będzie wyglądać szeroka kadra.

aldoraine
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: aldoraine » 02 maja 2010, 20:08

Szeroka Kadra bez De Rossiego? Bez niego nie wróżę sukcesu Italii , ale dobrze że wróci po finale pucharu włoch
z tych graczy ułożyłbym to tak: Buffon - Cassani Cannavaro Chellini Criscito - Marchisio Pirlo Gattuso - Fabio Q Gila Di Natale
a właśnie, co z Ambrosinim? Kontuzja?On sie dobrze prezentował w tym sezonie
Ostatnio zmieniony 02 maja 2010, 20:21 przez aldoraine, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2284
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 02 maja 2010, 20:20

Jest wyżej napisane, że to kadra na obóz także nie jest do końca pełna.

Co do Miccolego to zgadzam się z Loczkersonem, bo teraz w Palermo widać jego cały potencjał, a czego nie było widać w Benfice.Dobrze mu robi pobyt na Sycylii.

EDIT : Dlaczego Lippi ma wyjebane na Cassano ?

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 02 maja 2010, 20:25

Toczą spór. Co by Cassano nie zrobił to raczej powołania od Lippiego nie otrzyma.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 02 maja 2010, 20:30

aldoraine pisze:Szeroka Kadra bez De Rossiego? Bez niego nie wróżę sukcesu Italii , ale dobrze że wróci po finale pucharu włoch
Więc czemu nie umieściłeś go w składzie? Jak dla mnie jest lepszy od Gattuso, zresztą Gattuso jedzie chyba tylko za zasługi. Mimo wszystko jednak twoja 11 jest bardzo prawdopodobna, jedyne wątpliwości to chyba na ataku (Iaquinta/Quagliarella) i prawej obronie (Cassani/Maggio). No i nie wiem, czy Criscito będzie grał kosztem Zambrotty. Na takie prognozy jednak trzeba poczekać aż Marcello poda kompletną kadrę.
EnJoy's pisze:Dlaczego Lippi ma wyjebane na Cassano?
Bo swego czasu Cassano miał wyjebane na wszystkich.

aldoraine
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: aldoraine » 02 maja 2010, 20:42

Boromir pisze: Więc czemu nie umieściłeś go w składzie? Jak dla mnie jest lepszy od Gattuso, zresztą Gattuso jedzie chyba tylko za zasługi. Mimo wszystko jednak twoja 11 jest bardzo prawdopodobna, jedyne wątpliwości to chyba na ataku (Iaquinta/Quagliarella) i prawej obronie (Cassani/Maggio). No i nie wiem, czy Criscito będzie grał kosztem Zambrotty. Na takie prognozy jednak trzeba poczekać aż Marcello poda kompletną kadrę.
.
Bo utworzyłem z podanych przez Loczkersona zawodników;P i też myślę ,że drastycznie ta jedenastka nie będzie się różniła, oprócz tych co wymieniłeś zastanawiam się czy w 1 składzie zamiast Marchisio będzie preferowany Montolivo

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 627
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 02 maja 2010, 23:31

Łukasz_ pisze:Dobrze że jest Boriello, za ten sezon MS mu się należą.
Raczej nie pojedzie. Chyba, że kontuzji dozna ktoś z trójki Gila/Pazza/Iaq.
aldoraine pisze: co z Ambrosinim? Kontuzja?On sie dobrze prezentował w tym sezonie
Po powrocie Lippiego do kadry, on, Materac i Panucci zapowiedzieli, że u Marcello nie zagrają.
EnJoy's pisze:Dlaczego Lippi ma wyjebane na Cassano ?
Bo nie lubi piłkarzy trudnych, nieprzewidwywalnych w swoim zachowaniu. Z tego powodu chciał się kiedyś pozbyć z Juve Davidsa, mimo że był on piłkarzem niezastapionym. Z tego samego powodu nie pojedzie Miccoli, który z byt głośno domagał się powołań na łamach prasy.
aldoraine pisze:zastanawiam się czy w 1 składzie zamiast Marchisio będzie preferowany Montolivo
Oby nie, Montolivo to najbardziej przereklamowany piłkarz Serie A.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1317

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 03 maja 2010, 11:53

9 piłkarzy największego pośmiewiska tego sezonu w Serie A to jakiś żart :?: :?

Z Milanu jest Gattuso :shock: 4 defensywny pomocnik w drużynie a Ambro będzie siedział w domu.Lippi jednak ma swój świat.Jedzie również Zambrotta bez formy, gra słabo zero ciągu na bramkę.Potrzeba mu okresu przygotowawczego do nowego sezonu żeby wyglądał dobrze fizycznie.Antonini który jest naszym najlepszym bocznym obrońcą nie jest nawet w szerokiej kadrze a jest burak Grosso.
Ja rozumiem że coach może mieć swoich ulubieńców i zawodników których szczerze nie trawi.Ale brak Micoliego, Cassano to jest troche przegięcie.Kto ma napędzać grę w tej drużynie :?: Boriello :?: Iaquinta :?: Przecież to typowi średniacy.Na 6 napastników jakich powołał żaden nie jest godny uwagi.
W pomocy nie ma Ambro i De Rossiego zawodników na moje oko do pierwszego składu Italli :!: Czy on widzi co prezentuje Pirlo :?: że nie gra Gattuso a wychodzi chyba na to że to on ma być znowu płucami drużyny

Z taką kadrą to niech ta drużyna wyjdzie z grupy co będzie jej i tak dużym sukcesem

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”