Tenis - Strona 42

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
arturo_
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arturo_ » 15 sty 2008, 13:28

Yukasz pisze:Widocznie jest jednosezonowcem
:angry2:
LookAsh pisze:Cristiano R. ?
naprawdę nikt nie zauważył, że Tsonga podobny jest do młodego Cassiusa Claya (M.Ali) :shock:

Ładnie zagrały nasze dziewczyny, obie bardzo łatwo awansowały do II rundy, którą przy obecnej dyspozycji również powinny przejść. U panów bez niespodzianek, faworyci przeszli dalej, Djokovic, Blake, Gonzalez, Nalbandian, a nawet Safin wygrali swoje mecze w trzech setach :lol: , nawet Roger mnie zaskoczył oddająć tylko trzy gemy Hartfieldowi, widać choroba nie wpłynęła na jego formę :D .

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 15 sty 2008, 13:57

arturo_ pisze:a nawet Safin wygrali swoje mecze w trzech setach
Widać, że Marat jest dobrze przygotowany do turnieju. Tym razem broni go nie tylko fantastyczny seriwis, ale też szybkość. To jakby nie było jakaś nowość, bo ostatnio jak przystępował do turnieju do widać było spore braki w tym elemencie. W drugiej rundzie Marat gra z Baghdatisem. Ten dzisiaj po czterech setach wygrał z Johanssonem. Oczywiście stawiam na Safina :P Zresztą czytałem, że Cypryjczyk ma jakieś spore problemy ze ścięgnami i tak do końca nie wiadomo w jakiej dyspozycji przystąpi do meczu.

Co do Polek do poszło im nadzwyczaj gładko, ale wypada się tylko cieszyć. Prawdziwe schody dopiero przed nimi, a każdy wygrany set będzie jednak budował morale (szczególnie w przypadku Marty, która przecież ostatnimi czasy nie zachwycała).

Dzisiaj bez niespodzianek, nie licząc porażki Ljubicica. Chociaż ten już od dłuższego czasu nie pokazuje oznak wielkiej formy.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 15 sty 2008, 18:43

arturo_ pisze::angry2:
Czy kibicuje Romie czy nie, nic mi do tego. Gra w tenis więc sympatie piłkarskie nie mają dla mnie znaczenia bo włączając odbiornik chcę patrzeć jak ktoś gra w tenis a nie na kogo głosował w wyborach czy czyje mecze w piłkę ogląda :wink:
A co do tego że nie chciałbym aby wygrał Federer to po prostu z reguły tak mam że nie lubię dominatorów (chyba że dominuje Znicz, Roma, Polska czy jeszcze ktoś :P ) :] Nic do niego nie mam bo to wielki zawodnik ale nie bardzo mi się widzi jak przed meczem zastanawiam się czy ktoś będzie w stanie nawiązać walkę z zawodnikiem/drużyną iks bo wieje nudą :?

W nocy nie mogłem zasnąć... więc włączyłem na chwilę Eurosport żeby zobaczyć co i jak :P Patrzę a tam mecz Baghdatisa z Cypru z Johanssonem ze Szwecji. Panowie odbijają sobie piłkę i punkty zdobywa Baghdatis... a na trybunach kilku (może jeszcze o kilku więcej :think: ) kibiców świętuje w mniej więcej taki sposób :arrow: :lol: (to co śpiewali na pewno słyszałem, wydaje mi się że to coś z tego linka (chyba ten początek) ale ręki nie dam sobie uciąć czy to na pewno to bo późno już było, nawet dla mnie :P ). Po chwili realizator pokazuje twarz Szweda a ten spogląda gdzieś wysoko na trybuny z taką miną - :o . Po chwili kolejna piłka wygrana przez Cypryjczyka i kibice znowu swoje :lol: A później poszedłem spać wiedząc że Grecy nawet w tenisie dają znać o sobie 8)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 sty 2008, 9:31

Własnie Davydenko pokonał Mahuta. W 3 setach, oddał mu tylko 7 gemów, ale mecz był momentami zacięty. Nie w 2 secie, gdzie Rosjanin wygrał do 0 :] ale chwilami wyglądało jakby Mahut mógł rywalowi zaszkodzić. Jednak w decydujących momentach się spalał i popełniał niewymuszone błedy. Popełnił ich chyba z 50, przy 20 Davydenki [jeśli mnie pamięć nie myli]

Teraz najciekawiej zapowiadajacy się mecz 2 rundy. Sharapova - Davenport.
Chyba nie musze pisać, komu kibicuje :p zreszta Maria ma mi wygrac dziś kupon :lol:

Awatar użytkownika
gieksa
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gieksa » 16 sty 2008, 9:33

Baghdatis M. - Safin M. --? co myslicie o tym meczu? na safina kurs jest 2,1:p daleko mi do znawcy tenisowaego ale poczytałem różne rzeczy i wynikło z nich ze Baghdatis ma jakieś tam problemy zdrowotne?????

Awatar użytkownika
Remik
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Remik » 16 sty 2008, 10:48

Mariusz Fyrstenberg i Marcin Matkowski, nasz polski debel w AO awansowali do drugiej rundy. Pokonali oni w I rundzie Hiszpanów Guillermo Garcię-Lopeza i Fernando Verdasco 5:7, 6:4, 6:3. W kolejnej rundzie zagrają oni ze zwycięskim deblem z pary Thomas Johansson (Szwecja)/Andrei Pavel (Rumunia) - Andrew Coelho/Brydan Klen (Australia).Oby powtórzyli wynik sprzed dwóch lat :]

Sharapova wygra raczej bez problemu mecz z Davenport. Pierwszy set wygrała 6:1 a w drugim jest juz 5:3, a więc Maryśka zagra dalej.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 sty 2008, 10:54

W pierwszym secie zniszczyła Davenport. Amerykanka wygrała gema przy stanie 0:5, wiec już raczej jej Maria odpusciła :] W drugim secie przez 6 gemów był wyrównany pojedynek. Lindsay zaczęła grać lepiej, a Maria się zaczęła chwilami gubić. Niewymuszone błedy, strzały w siatke .. ale to i tak niewiele pomogło Lindsay.
6:1 6:3 i Maria gra dalej.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 16 sty 2008, 11:19

fieldy pisze:6:1 6:3 i Maria gra dalej.
Spodziewałe się nieco więcej emocji, ale co tam grunt, że Maryśka jest w kolejnej rundzie. Davenport była dzisiaj o dwie klasy gorsza - szczególnie w pierwszym secie. Sharapova zaś walczyła o każdy punkt, żadnej piłki nie odpuszczała i to dało efekt. Jak Maria utrzyma taki poziom gry to śmiało włączy się do walki o końcowe zwycięstwo :wink:
gieksa pisze:Baghdatis M. - Safin M. --? co myslicie o tym meczu?
Ja tam stawiam na Safina :P Nie tylko dlatego, że mu kibicuje, ale po prostu wydaje mi się być w dobrej formie (szczególnie kondycyjnie). Nawet słyszałem gdzieś, że przed AO trenował gdzieś w górach wydolność. No i jeszcze te problemy Marcosa z ścięgnem. Jak kontuzja będzie mu dawała znać to mecz może być takim samym szlagierem jak dzisiaj Davenport - Sharapova :]

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 sty 2008, 11:23

Duch pisze:Davenport była dzisiaj o dwie klasy gorsza - szczególnie w pierwszym secie
Kto wie, może jeszcze nie jest w pełni zdrowa po tej ciąży. Lindsay 7 miesięcy temu urodziła przecież dziecko. I tu nagle chce z Sharapova wygrac :] Tez myślałem, że będzie więcej emocji, bardziej zacięta walka - nawet postawiłem na wynik 2:1 dla Rosjanki :maruda:

arturo_
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arturo_ » 16 sty 2008, 14:44

Duch pisze:Ja tam stawiam na Safina Nie tylko dlatego, że mu kibicuje, ale po prostu wydaje mi się być w dobrej formie (szczególnie kondycyjnie).
też uwazam, że można spokojnie grać na Marata choć u niego to nie kondycja fizyczna, a raczej jego głowa i nastawienie do meczu odgrywa zdecydowaną rolę :P , no ale z nie w pełni zdrowym Cyprusem powinnien wygrać :]
Yukasz pisze:Czy kibicuje Romie czy nie, nic mi do tego.
spoko, przecież wiem :wink: sam dowiedziałem się o tym niedawno, więc potraktowałem to jako małą ciekawostkę, no i chciałem Cię delikatnie sprowokować :P

A wszystkich ludzi bez zajęć i obowiązków informuje, że dziś w nocy szykuje się ciekawe (może lepszym określeniem będzie widowiskowe) spotkanie Feda z Santoro, co prawda Francuz zbyt wielkich szans nie ma, ale na pewno zadba o to żeby nikt podczas oglądania meczu się nie nudził i trochę Szwajcara pogania po korcie :D .

Muszę się przyznać, że niewiele meczów widziałem do tej pory, ale patrząc po wynikach widać, że jak narazie obywa się bez większych niespodzianek i wielkich emocji, no ale przecież wiadomo, że tak naprawdę turniej zaczyna się dopiero w drugim tygodniu :] .

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 16 sty 2008, 20:54

arturo_ pisze:sam dowiedziałem się o tym niedawno, więc potraktowałem to jako małą ciekawostkę
No dobra, dostał u mnie małego plusa :P
arturo_ pisze:chciałem Cię delikatnie sprowokować Razz
Mnie się nie da sprowokować, jestem oazą spokoju kuźwa mać :wink:
arturo_ pisze:dziś w nocy szykuje się ciekawe (może lepszym określeniem będzie widowiskowe) spotkanie Feda z Santoro, co prawda Francuz zbyt wielkich szans nie ma, ale na pewno zadba o to żeby nikt podczas oglądania meczu się nie nudził i trochę Szwajcara pogania po korcie Very Happy .
No mam nadzieję że coś będzie się działo bo jak mecz ma wyglądać jak wczorajszy Henin z kimś tam gdzie emocje przez 90% meczu sięgały dna to ja dziękuję :stop: A dodatkowo komentator tak przynudzał że jego partnerka Strączy chyba sama zasnęła bo później już się nie odzywała.
Co prawda mecz Nadala też był jednostronny ale przynajmniej jego rywal coś próbował grać a to Hiszpan zadziwiał swoimi bardzo dobrymi zagraniami i w sumie taką nudą już nie wiało :P
A ciekawie to zapowiada się pojedynek Safina z Baghdatisem który okrzyknięto meczem dnia (u nas jakoś ok 9:30).

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 16 sty 2008, 21:05

arturo_ pisze:spotkanie Feda z Santoro, co prawda Francuz zbyt wielkich szans nie ma, ale na pewno zadba o to żeby nikt podczas oglądania meczu się nie nudził i trochę Szwajcara pogania po korcie

Santoro ma pecha do Rogera. To juz trzeci raz w ostatnich latach zawodnicy trafiaja na siebie w turnieju Wielkiego Szlema i jak narazie Federer bez straty seta. Moze ttroche Francuz go pogania, ale i tak wiecej niz 3 sety nie bedzie :P

Z takich malych niespodzianke nalezy uzac odpadniecie Robredo z Fishem, a takze porazki Bammer i Golovin.

Milo, ze rodacy jak narazie ida jak burza. Isia i Marta pewie pokonaly swoje rywalki i dzisiaj zagraja o 3 runde. O Age jestem spokojy, ale Marta tez ma spore szanse. Wszystkie polskie deble - Fyrstenberg-MAtkowski, Jans-Rosolska, a takze polsko_dunski choc bardziej polski debel Radwanska - Woznicki. To moze byc udany turniej dla nas :)

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 17 sty 2008, 7:23

LookAsh pisze:Santoro ma pecha do Rogera. To juz trzeci raz w ostatnich latach zawodnicy trafiaja na siebie w turnieju Wielkiego Szlema i jak narazie Federer bez straty seta. Moze ttroche Francuz go pogania, ale i tak wiecej niz 3 sety nie bedzie
No i tak jak przewidywano, niespodzianki nie było. Widziałem co prawda dwa pierwsze sety, bo potem już sen mnie zmógł, ale nic nie straciłem. Santoro nie istaniał na korcie i w całym meczu ugrał zaledwie trzy gemy.

Podobnie jak Roger gładko wygrywali także inni faworyci. Djokovic, Ferrero, czy Ferrer kończyli mecze w trzech setach (Ferrer nawet nieco wcześniej :) )

W III rundzie jest też Radwańska. Aga wygrała swój mecz 7-5, 6-4 i swój kolejny mecz zagra już z numerem 2 całego turnieju. Może więce mecz pójdzie już na żywo :think:

Awatar użytkownika
Remik
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Remik » 17 sty 2008, 9:50

Niedawno zakończył się mecz Nalbandiana z Australijczykiem polskigo pochodzenia Luczakiem. Pierwszego seta Australijczyk wygrał, lecz już w kolejnych zabrakło mu sił na Davida, choc trzeba przyznac, ze pierwsze trzy sety gral jak rowny z rownym. Na przegrana na pewno wliczyła sie jakaś kontuzja Luczaka bo musiał nie raz prosic o pomoc swojego lekarza.

Już sie nie moge doczekac meczu Safina z Baghdatisem :twisted:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 sty 2008, 9:54

Na Eurosporcie pokazują naprawę piękny tenis :lol:
Ivanović - Garbin. A tymcasem Marta D. wygrała pierwszego seta ze Szwedką 7:5, a w 2 przegrywa 0:5 - wiec pewnie będzie walka w 3 o wygraną, oby skuteczna.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”