Szkoda, że nie wspomniałeś, o tym że PiS wygrał tylko dlatego, że prowadził brudną kampanie i skupił się na całkiowitej krytyce programu PO, któremu oczywiście nie brakowało niedociągnięć, ale byłby dla Polski o wiele lepszy. Główne założenie PiSu czyli tańsze państwo i likwidację "ubekistanu" można włożyć między bajki.franz pisze:wybory i parlamentarne i prezydenckie bo była słabsza w
kampani wyborczej
Lepiej było naobiecywać tyle co SLD cztery lata wcześniej i nic z tego nie spełnić prawdafranz pisze:za malo obicywal i nie chciała Polski solidarnej tylko liberanej
Akurat Gilowska została wykluczona, a reszta nazwisk gdzie ? Ilu to jeszcze liderów PO odeszło ?franz pisze:Od platformy odchodza jej czolowi politycy (np.Gilowska
http://www.platforma.org/index.php/oplatformie/program Czytało się ? Pewnie nie, wiec miłej lekturyfranz pisze:Platforma nie ma konkretnego programu
No popatrz, a ja biedny zawsze myślałem, że to właśnie od tego jest opozycja żeby kontrolować poczynania rządu i jak zajdzie potrzeba go krytykować. O przejęciu władzy już nie wspomnę. Coś mnie w balona na tych studiach robiąfranz pisze:a jej głowny cel to krytyka rzadu i odsuniecie Kaczynskich od wladzy
No to raczej oznacza, że w PO można mieć swoje zdanie i takie spory są potrzebne do uzyskania jakiegoś konkretu. W PiSie mam mam Jarka, który trzyma wszystko w rękach i jak się sprzeciwisz to wylatujesz. Na tym ma polegać działalność partii - nie sądzę.Berik pisze:Tusk sam nie wie czego chce i jeszcze dochodzi zamieszanie z chyba najbardziej konkretnym politykiem w calym sejmie- Janem Rokita
No i tu się ponownie mylisz, bo Tuska miał przygotowaną konfernecję jeszcze w nocy po ujawnieniu taśm. Nawet PiS wszywał społeczeństwu, że ta konfernecja była już dawno planowa i to PO sprowokowało całą sytuację (winni jak zawsze). Dobrze, że Sekielski i Morozowski wyjaśnili, że działali sami, bo teraz ludzie bardziej im wierzą niż politykom koalicjiBerik pisze:Gdy ujawniono tasmy Beger, to Tuska bodajze przez tydzien nie bylo w ogole na wizji i nie udzielano z nim wywiadow
Dwa lata temu też byli w opozycji tylko przeciwko SLD i jak pamiętam głosili podobne hasła, więc tu nie co wymyślać, tylko trzeba być wiernym pierwotnym założeniom.Berik pisze:PO nie ma planu dzialania. To nie jest ta sama partia, co chociazby 2 lata temu; zatrzymali sie w rozwoju
Sorki, że tak długo, ale musiałe odpowiedzieć