Puchar Ligi Angielskiej (Carabao Cup) - Strona 42

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto sięgnie po trofeum?

Arsenal
2
20%
Bristol
3
30%
Chelsea
1
10%
Manchester City
4
40%
Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6267
Kibicuję: 4rsenal

Puchar Ligi Angielskiej (Carabao Cup)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 22 mar 2026, 20:58

moody pisze:
22 mar 2026, 20:39
z tego co sickstick pisal, to arsenal gra ofensywnie, tylko rywale sie nie chca dostoswac i gleboko bronia. nieeleganckie zachowanie
Ale Arsenal ma w tym sezonie najwięcej goli w całej Premier League (zarówno z gry, jak i wliczając SFG), więc chyba coś tam ofensywnie gra, co nie? ;P A co tam napisał Bassu to nawet nie wiem bo tego trolla już dawno zbanowałem, podejrzewam że nic specjalnie mądrego (pewnie jakaś napinka że Arsenal to przegrywy - ciężko się po tym osobniku spodziewać czegoś wiecej - może dać znać czy trafiłem :P ).

No trudno, przegraliśmy mecz, byliśmy gorsi, gratulacje do rywala i lecimy dalej.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2072
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 22 mar 2026, 21:11

sickstick pisze:
22 mar 2026, 20:58
najwięcej goli w całej Premier League (zarówno z gry, jak i wliczając SFG), więc chyba coś tam ofensywnie gra, co nie? ;P
Nie mówię o samym Arsenalu, bo nie oglądam na tyle często, żeby oceniać, ale ilość bramek nie musi oznaczać ofensywnej gry.

Można bunkrować się po 60-70min na mecz, ale zabójczo kontrować i wykorzystywać SFG.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 22 mar 2026, 21:15

Mr.Chris pisze:
22 mar 2026, 21:11
Można bunkrować się po 60-70min na mecz, ale zabójczo kontrować i wykorzystywać SFG.
Arsenal strzelił w tym sezonie 61 goli z gry ("z gry" czyli bez SFG, najwięcej w całej lidze), raptem 4 z tych goli padło z kontry. Co ciekawe najwięcej goli z kontry - aż 9 - strzelił w tym sezonie... Manchester City.

A jak już Chris znowu wspominasz o tych SFG Arsernalu, to powiedz mi co robił Mainoo w waszym ostatnim meczu podczas rożnych? Czy nie czasem... wyblokowywał bramkarza, czyli dokładnie to co tak ci przeszkadza w SFG Arsenalu? :>

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 22 mar 2026, 21:18

sickstick pisze:
22 mar 2026, 21:15
Mr.Chris pisze:
22 mar 2026, 21:11
Arsenal strzelił w tym sezonie 61 goli z gry ("z gry" czyli bez SFG, najwięcej w całej lidze), raptem 4 z tych goli padło z kontry. Co ciekawe najwięcej goli z kontry - aż 9 - strzelił w tym sezonie... Manchester City.

A jak już Chris znowu wspominasz o tych SFG Arsernalu, to powiedz mi co robił Mainoo w waszym ostatnim meczu podczas rożnych? Czy nie czasem... wyblokowywał bramkarza, czyli dokładnie to co tak ci przeszkadza w SFG Arsenalu? :>
Coś Ci się chyba pomerdało, bo nigdy o tym nie wspominałem.

Jedyna moja reakcja na Wasze SFG, to żarty, że wykonujecie je w pedalski sposób, czyli grupa facetów biegnie i atakuje innych od tylca.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6659

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 22 mar 2026, 21:30

90minut.pl pisze:Arsenal FC, którego zawodnikiem jest Patrick Stachow, przegrał 0-2 (0-0) z Manchester City FC w meczu finałowym angielskiego Pucharu Ligi. 17-letni obrońca znalazł się poza kadrą swojego zespołu na to spotkanie.
Bez szydery uwielbiam ten portal :D

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 22 mar 2026, 21:45

Mr.Chris pisze:
22 mar 2026, 21:18
Jedyna moja reakcja na Wasze SFG, to żarty, że wykonujecie je w pedalski sposób, czyli grupa facetów biegnie i atakuje innych od tylca.
A to przepraszam. Oczywiście możemy się licytować co jest bardziej pedalskie - czy egzekwowanie rożnych poprzez nabieganie graczy z długiego słupka, czy cieszynka Cunhi polegająca na wypięciu tyłeczka i powabnym machaniu nim, ale myślę że takie licytowanie jest bez sensu :P

Awatar użytkownika
Precel
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 311
Kibicuję: TSW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Precel » 22 mar 2026, 22:12

Nieważne czy jest to finał kukuryku cup czy innego pucharu biedronki, ale przegrana w każdym finale boli. I to jeszcze w takim stylu jak pierwsza bramka po błędzie Kepy. Nie winię tu Artety, Pepinio też postawił na drugiego bramkarza. Mecz potoczyłby się totalnie inaczej gdyby Havertz wykorzystał setkę w 7 minucie. W sumie to od początku sezonu ten Arsenal jest jakiś dziwny, jakiś taki nie do poznania. Już pomijam ostatnią dyspozycję Saki i Odegaarda, problemów upatrywałbym w środku pola a konkretnie w transferze Zubimendiego. Jak gra do pary z Ricem to totalnie im to nie idzie, o wiele lepiej wyglądało to za takiego Parteya w jego miejsce, chłop popełnia proste błędy, nie pokazuje się do gry i jest bojaźliwy. Mam nadzieję że ta porażka ich zmotywuje bo grają jeszcze o LM i Miśka.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2329
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 23 mar 2026, 1:47

Niestety, wielki żal, bo mecz nie potoczył się tak, jak powinien. Zabrakło wielu rzeczy. Można powiedzieć, że mieliśmy kontuzje i zabrkało Eze albo Odegaarda, to prawda, ale City też brakowało wielu zawodników z powodu kontuzji, więc cóż, bez przesady, tak bywa. Piłka nożna to są te detale, jak to mawiał wybitny stoper reprezentacji Polski, głównie znany z tego, że przejechał kobietę na pasach i uszedł z tego cało. Racje miał, to prawda.

Gratulacje dla City, zagrali lepszy mecz, wyszli zdecydowani, przyszli po swoje, Arsenal nie istniał w drugiej połowie. Liczyć trzeba na to, że Mikel wyciągnie wnioski z tego przegranego finału i przygotuje zespól na kwiecień i maj, bo to one będą kluczowe.
Boromir pisze:
22 mar 2026, 21:30
90minut.pl pisze:Arsenal FC, którego zawodnikiem jest Patrick Stachow, przegrał 0-2 (0-0) z Manchester City FC w meczu finałowym angielskiego Pucharu Ligi. 17-letni obrońca znalazł się poza kadrą swojego zespołu na to spotkanie.
Bez szydery uwielbiam ten portal :D
Aż musiałem sprawdzić, kto to co to.
A left-sided centre half with a love for defending the box, Patrick is also a big threat from set pieces. He joined us in March 2023 and has made appearances for both Poland and England Under-16s in his time.
No kurła.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 23 mar 2026, 2:16

Magnum pisze:
23 mar 2026, 1:47
Patrick is also a big threat from set pieces
Brzmi jak perfekcyjny wonderkid dla Artety.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”