R jak Rasiak - Strona 42

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Czy Rasiak powinien grać w reprezentacji Polski?

Tak
54
42%
Nie
74
58%
Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 05 gru 2005, 20:16

cloner pisze:przyjmuje wiele argumentow, nie raz przyznaje Wam racje
Nie. Ty nie odpisujesz na takie argumenty, potem udajesz, że nic nie było i piszesz swoje. Jakoś nie zauważyłem ewolucji poglądów, po kolejnych dowodach na ich bezsens.
cloner pisze:i na zakonczecie podam cos takiego, jestem pewien, ze gdyby odbyl sie mecz pomiedzy Elche, a druzyna w ktorej wystepuje Sosin, to zwyciesko z konfrontacji wyszliby Cypryjczycy
I jak to ma sie do tematu? Jak w ogóle ta wypowiedz ma się do tematu?

Najlepiej nie odpisuj, bo nie chcę wiedzieć jaki błąd popełniłem.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 05 gru 2005, 20:16

cloner pisze:na zakonczecie podam cos takiego, jestem pewien, ze gdyby odbyl sie mecz pomiedzy Elche, a druzyna w ktorej wystepuje Sosin, to zwyciesko z konfrontacji wyszliby Cypryjczycy
No i jak z toba rozmawiac.Nie wazne jest gdzie gra tylko co moze dac reprezentacji.Nie przecze ze mozna dac Sosinowi szanse w kadrze
cloner pisze:Rasiak nie raz, nie dwa zagrywal dobre prostopadle podania do innych zawodnikow
Ja przypominam sobie tylko mecz z Węgrami i asyste do Niedzielana
cloner pisze:tylko nie Kosowski
Nie jestem zwolennikiem telentu Kosowskiego, ale trzeba obiektywnie przyznac ze w ostatnich meczach eliminacji to on ciagnał(bez skojarzen) gra naszej reprezentacji

Awatar użytkownika
Anka
One I Love
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 05 gru 2005, 20:20

cloner pisze: w reprezentacji, teraz juz nie pamietam jaki to byl mecz, ale wiem, ze w tym spotkaniu nie raz Rasiak podawal, i pamietam, ze jedno podanie zmarnowal Zurawski Wink
No dobra - jedno, ale co dalej? Nie można piłkarza powoływać do reprezentacji narodowej tylko dlatego, że kiedyś tam dobrze podał, tylko że inny napastnik tego nie wykorzystał. ;)

cloner pisze:a moze to Mido opusci Spursow Question i bedzie miejsce dla Rasiaka Smile
Na to bym nie liczyła. ;) Teraz Mido jest w szczytowej formie, i raczej Tottenhamu nie opuści. To już prędzej Defoe, którego Mido i Keane wygryźli ze składu... więc w sumie Grzesiu może stać się po odejściu Anglika napastnikiem numer 3. :lol: ;)

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 05 gru 2005, 20:24

cloner pisze: a moze to Mido opusci Spursow Question i bedzie miejsce dla Rasiaka Smile

Mido to chyba tylko wypożyczony jest. Ale myślę, że prędzej Jol wyda cały budżet na Mido albo Kuyt'a niż zacznie grać Rasiakiem.

cloner pisze:w reprezentacji, teraz juz nie pamietam jaki to byl mecz, ale wiem, ze w tym spotkaniu nie raz Rasiak podawal, i pamietam, ze jedno podanie zmarnowal Zurawski Wink

Tylko, że to jest jedno podanie na 300 innych.

Do samego Rasiaka nic nie mam. Życzę mu jak najlepiej, ale w repr. zdecydowanie bardziej wolę Frankowskiego. Pozatym mam nadzieję na udaną współpracę trójkąta Szymkowiak-Żurawski-Franek.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 05 gru 2005, 20:37

Dajcie już spokój Rasiakowi. Popełnił chłopak błąd, że odszedł z Derby i teraz za to płaci. Myślał, że od razu będzie wielką gwiazdą Premiership.
W piłkę grać potrafi, ale jeśli w klubie bezie siedział wyłącznie na trybunach lub na ławie to na MŚ nie ma co liczyć, tak samo jak Dudek zresztą.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8658
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 05 gru 2005, 20:40

Duch99 pisze:W piłkę grać potrafi, ale jeśli w klubie bezie siedział wyłącznie na trybunach lub na ławie to na MŚ nie ma co liczyć, tak samo jak Dudek zresztą.
nie wiem kim jestes, ale piszesz calkiem madrze :)
ja rowniez czekam az Rasiak zacznie grac w klubie :)
bagg pisze:Mido to chyba tylko wypożyczony jest. Ale myślę, że prędzej Jol wyda cały budżet na Mido albo Kuyt'a niż zacznie grać Rasiakiem
wiem, ze jest wypozyczony ;) dlatego mam nadzieje, ze wroci do Romy [dobrze mysle ?]

Pozdrawiam Serdecznie :)

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 05 gru 2005, 21:12

cloner pisze:190 centymetrami wzrostu i w ogóle patykowatymi gabarytami,
Ja mam 194 i nikt mi nie mowi, ze mam patykowate gabaryty :think: :lol:

piwus pisze:Ja wielbię ten dreszczyk emocji, te ciarki przechodzące po plecach, kiedy nie wiem czy gramy w 10 czy 11. Uwielbiam wszelkie niefortunne zdarzenia; kiedy Rasiak gra, Żurawski ma kontuzję itp.
Oj Piwus... a Wy caly czas sie czepiacie tego meczu z Anglia. Owszem, przyznaje - Rasiak zagral beznadziejnie. Gdyby Zurawski nie zlapal kontuzji, to w drugiej polowie Rasiaka by nie bylo. No ale stalo sie jak sie stalo i nie bylo wyjscia. Czy naprawde nie pamietacie dobrych meczy Rasiaka? Jezeli tak zle gra to jak mogl strzelic 20 bramek dla Derby? No nie wiem.
Babel pisze:To przecież Janosik zdecydował sie na słynny diament z Rasiakiem - wysokim napstnikiem
Glownym bledem Janasa, ktorym zrobil najwieksza krzywde Rasiakowi, bylo wystawianie go na sile w momencie kiedy byl bez klubu i bez formy - jak setki pilkarzy w czasie swojej kariery. A jak nie masz formy, to nawet jak jestes bdb pilkarzem nie zagrasz za wiele. A jezeli selekcjoner kadry go wystawia do skladu, to co on mial podejsc i powiedziec: "Nie chce grac"? Wtedy by sie dopiero zaczelo.
Babel pisze:Dla przykładu w meczu rewanzowym z Walia Rasiak platał sie bez celu, przeszkadzał Żurawskiemu w grze i własciwie miał 3 wrzutki w pole karne.Mozna to określic dwoma słowami - był bezuzyteczny.Co oczywiscie nie jest jego wina
To chyba ogladalismy inne mecze. Wg mnie wcale tak zle wtedy nie zagral. Tylko kazdy patrzy przez "Rasiakowy pryzmat" - jezeli nie zagra meczu genialnego, to zawsze gra piach. Wszystko jest czarne albo biale. Nie ma szarosci. Wobec niego nie jest dopuszczalne to co sie sprawdza wobec innych - zagral "tak sobie". Rasiak jak zagra "tak sobie" to zawsze jest najgorszy na boisku. Bo to Rasiak.
Babel pisze:Drugą zasadniczą sprawa jest forma jak Rasiak nie gra to potyka sie o własne nogi(niestety taka jest prawda) wiec na jakiej zasadzie miał wygrac pojedynki głowkowe z Ferdinandem i Terrym.
A Ty myslisz, ze Frankowski, Zurawski czy jakikolwiek inny polski napastnik bedzie wygrywal pojedynki glowkowe, biegowe, 1 na 1 czy jakiekolwiek inne z obroncami pokroju Terrego czy Ferdinanda? Przeciez to sa jedni z najlepszych obroncow swiata. To tak jakbys napisal - Sobolewski i Szymkowiak sa slabi, bo nie wygraja walki o srodek pola z Ronaldinho i Alexem.

Jeszcze cos do clonera. Od poczatku w zasadzie tylko Ty i ja bronilismy Rasiaka, probujac przegadac innym, ze nie jest on taki zly jak powszechnie sie uwaza. Jednak o ile zgadzam sie z Toba w wielu kwestiach zwiazanych z Rasiakiem, to niestety swoimi argumentami i porownaniami (jak chociazby przed momentem o Sosinie i Elche) kompromitujesz sie i budujesz sobie "clonerowa wiarygodnosc", bo uzywasz argumentow z kosmosu, ktore w zaden sposob nie dadza sie ani sprawdzic, ani poprzec ani nic innego z nimi zrobic. Nie dziw sie, ze wszyscy tu do tego podchodza w sposob dosc lekcewazacy, bo szczerze mowiac chwilami i dla mnie sa smieszne. Jezeli Rasiak zagral zle, to trzeba to otwarcie powiedziec. Jezeli nie ma formy bo NIE GRA, to nie ma sensu sie upierac ze powinien grac w kadrze zamiast Zurawskiego czy Frankowskiego, bo NAWET jezeli BYLBY lepszy on tamtych dwoch (a raczej nie jest) to grajac bez formy powieksza tylko grono swoich oponentow. Dlatego czasem przemysl dwa razy zanim cos napiszesz.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 05 gru 2005, 21:22

Krzysztof Jarzyna pisze:Od poczatku w zasadzie tylko Ty i ja bronilismy Rasiaka, probujac przegadac innym, ze nie jest on taki zly jak powszechnie sie uwaza. Jednak o ile zgadzam sie z Toba w wielu kwestiach zwiazanych z Rasiakiem
i ciesze sie bardzo, ze sa w Polsce jeszcze obiektywni obserwatorzy - tacy jak Ty :)
Krzysztof Jarzyna pisze:Jezeli nie ma formy bo NIE GRA, to nie ma sensu sie upierac ze powinien grac w kadrze zamiast Zurawskiego czy Frankowskiego, bo NAWET jezeli BYLBY lepszy on tamtych dwoch (a raczej nie jest) to grajac bez formy powieksza tylko grono swoich oponentow. Dlatego czasem przemysl dwa razy zanim cos napiszesz.
moja odpowiedz na ta czesc postu :
cloner pisze:ja rowniez czekam az Rasiak zacznie grac w klubie
cloner pisze:z tym sie zgadzam, dlatego czekam az trener go wystawi do skladu
cloner pisze:owszem, ale musi GRAĆ

p.s. - pozostaje czychac na kiepskie mecze rywali Rasiaka do skladu Tottenhamu :)

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 05 gru 2005, 21:38

Krzysztof Jarzyna pisze:To chyba ogladalismy inne mecze. Wg mnie wcale tak zle wtedy nie zagral. Tylko kazdy patrzy przez "Rasiakowy pryzmat" - jezeli nie zagra meczu genialnego, to zawsze gra piach. Wszystko jest czarne albo biale. Nie ma szarosci. Wobec niego nie jest dopuszczalne to co sie sprawdza wobec innych - zagral "tak sobie". Rasiak jak zagra "tak sobie" to zawsze jest najgorszy na boisku. Bo to Rasiak.
Nie pisze ze grał zle ale ze poprostu nie jest przydatny, nie zawsze mozna nadrobic walka(czego mu nie odmawiam).Prawda jest taka ze niestety Rasiak zagrał tylko kilka dobrych spotkań w kadrze: dwa mecze w turnieju na Ukrainie, spotkanie z Wegrami w EME oraz dwa dobre mecze towarzyskie z Italia i SiC.Niestety sam zapracował sobie swoja gra na taka skale oceniania.Tymbardziej łatwiej wyłapac wszystkie dobre zagrania Grzesia bo jest ich mało.Chyba nie czytałes całego mojego posta dokładnie bo w wielkiej czesci poswiecony jest trenerowi Janasowi(któremu z kolei nie odmawiam wyników)
Krzysztof Jarzyna pisze:A Ty myslisz, ze Frankowski, Zurawski czy jakikolwiek inny polski napastnik bedzie wygrywal pojedynki glowkowe, biegowe, 1 na 1 czy jakiekolwiek inne z obroncami pokroju Terrego czy Ferdinanda
I tu sie mylisz bo ci piłkarze sa swietni, ale nie sa nieomylni m.in. ich bład w ustawieniu wykorzystał Franek.Liczy sie także spryt
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 05 gru 2005, 21:39 przez Babel, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 700

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 05 gru 2005, 21:39

piwus pisze: Jakoś nie zauważyłem ewolucji poglądów,
Ja zuważyłem-
cloner pisze:Pozdrawiam Serdecznie :)
Widzimy, ze cloner cały czas się rozwija. Tym razem dopracował swój styl pozdrowiweń, dodał przysłówe serdecznie oraz emotikonke ' :) ' strach pomyśleć, jak to się wszystko dalej rozwinie.

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 05 gru 2005, 21:53

Nie to że się naśmiewam z Rasiaka ale popaczcie na te fajne przysłowia :)

Gdzie diabel nie moze tam Rasioka posle

Gdzie drewno kują tam wióry lecą

Każde drzewo swoje liście chwali

Gdzie rasiokow szesc tam bramki nie ma tez

Rasiok z boiska ludziom lzej

Bogu swieczke i drewnu ogarek

Co nagle to po drewnie

Jak się czlowiek spieszy to się rasiok cieszy

Nie taki drewniak straszny jak go maluja

W starym piecu Rasiok pali

Drewna diabli nie wezma

Ciekawosc to pierwszy stopien do drewna

Kto daje i zbiera ten się w lesie poniewiera

Jol swoje Rasiok swoje

Kto sie z Grzeskiem zastawia ten na smiech się wystawia

Nie samym drewnem czlowiek zyje

Drewniaki i ryby glosu nie maja

Na swietego Grzegorza idzie drewno od morza

Nie było nas, był las, nie będzie nas, będzie las

Ciagnie Grzeska do lasu

Nie wywoluj Grzesia z lasu

Lepiej z madrym zgubic niż z Rasiokiem znalezc

Każdy jest drwalem swego losu

Darowanemu drzewu w galezie się nie zaglada

Pierwsze klody za ploty

O drewnie mowa, a Grzes tuz tuz

Na bezdrzewiu i grzes drzewo

Kto drewnem wojuje od drewna ginie

Drewnianemu Grzes na mysli

My panu wianek na kolek, a pan nam drewna na stolek

Jeszcze tego nie było by jajo drewniaka uczylo

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 05 gru 2005, 21:53

'Piotrek' pisze:strach pomyśleć, jak to się wszystko dalej rozwinie.
Uważam, że nie bez znaczenia będzie tutaj proces globalizacji. Forma pozdrowienia ulegnie skróceniu a zarazem przyjmie formę jak najbadziej odpowiadającą obecnym trendom.
Przypuszalna forma za jakiś czas może wyglądać następująco:
pzdr źą :smoke:

Odnośnie samego tematu to ja mogę być przez niektórych traktowany jak chorągiewka na wietrze z tego względu, że bardzo łatwo przychodzi mi zarówno krytykowanie jak i chwalenie Rasialdo. Ostatnimi czasy można robić tylko to pierwsze, ale odpuszczam sobie to. Ogólnie jestem do niego nastawiony dość negatywnie, ale nie znaczy to, że nie dostrzegam jego zalet. Problem tkwi w tym, że dla reprezentacji jest praktycznie nieprzydatny a i w klubie jak widać nie może sobie pograć. Gdyby był moim pupilkiem to wierzyłbym w bajki typu 'jak zagra to pokaże na co go stać'. Takie bajki już mnie nie śmieszą. Śmieszą mnie natomiast dowcipy o Rasiaku mimo, że wielokrotnie nie można ich nawać humorem górnych lotów, ale jednak mają coś co mi odpowiada. Nawet gdyby Rasiak grał bosko w Tottenhamie to ja i tak śmiałbym się z tych dowcipów. Rasiak nie jest złym piłkarzem. Jest przeciętniakiem jakich mnóstwo w Europie. W Derby sprawdził się nadzwyczajnie, ale Tottenham to już za głęboka woda i teraż trzeba się jakoś ratować, ale jak się ratować skoro z pływaniem (graniem) kiepsko a ratownika (Janasa) nie widać. Szkoda Grzesia bo na pewno reprezentacja lepiej by na tym skorzystała gdyby Rasiak grał. Wyobraźcie sobię: Rasiak gra i czasem nawet strzela bramki w przyzwoitym klubie a ja dalej śmieję się z dowcipów o nim. Idealna sytaucja. Trzeba go tylko jakoś wyciągnąć z Tottenhamu :think:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 gru 2005, 11:31

:jupi: Rasiak pogrążył Chelsea Londyn :jupi:
Polak zostal bohaterem meczu pomiędzy Tottenhamem i londyńskim gigantem.
Strzelił oba gole [wygrali 2:0]
Strzelił również 3 gola - ale sędzia mu go nie uznał :cry: I trafił w poprzeczkę - teraz to napewno pojedzie na mistrzostwa świata :rydzyk:

szkoda, że był to mecz rezerw

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 15 gru 2005, 12:20

Braaawo, Grzesiu, brawo! Ale się o nim rozpisali na oficjalnej stronie 'Spurs'... bohater z niego. Na pewno po meczu mu śpiewali tą taką piosenkę Mariah Carey. :smile2:

fieldy pisze:Jupi Rasiak pogrążył Chelsea Londyn Jupi
Polak zostal bohaterem meczu pomiędzy Tottenhamem i londyńskim gigantem.
Strzelił oba gole [wygrali 2:0]
Strzelił również 3 gola - ale sędzia mu go nie uznał Crying or Very sad I trafił w poprzeczkę - teraz to napewno pojedzie na mistrzostwa świata Pray2

fieldy, to jest już pewne. Poza tym - strzelić dwa gole Chelsea, to jest coś! :lol: Jestem pewna, że godnie zastąpi Mido, kiedy ten pojedzie na PNA...

Rasiak (według www.spurs.co.uk) = bohater Tottenhamu B! :roftl3:

Obrazek :peace:

PS. fieldy, Ty się cieszyć powinieneś, to wspaniały prognostyk przed meczem Arsenal - Chelsea. Pewnie w ekipie Mourinho wszyscy są załani, że młodzież poległa przez Rasiaka... :P

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 15 gru 2005, 13:07

fieldy pisze:szkoda, że był to mecz rezerw
ano szkoda, ale dobre i to :) wazne, ze gra :)
fakt, ze zagral przeciwko dosc slabym zawodnikom, ale nie zapomnial jak sie strzela gole ;)
fieldy pisze:Strzelił oba gole [wygrali 2:0]
Strzelił również 3 gola - ale sędzia mu go nie uznał I trafił w poprzeczkę
no wlasnie - w 1.minucie uderzyl w poprzeczke
w 15.minucie strzelil gola z ... 27metrow :!: jak on to zrobil :?: :roll:
w 73.minucie strzelil gola glowa :) [czyli standard]
a w doliczonym czasie zdobyl gola, ale sedzia odgwizdal spalonego :evil:

Zagral dobry mecz, ale to tylko rezerwy, dobrze, ze chociaz byl to mecz z zapleczem najlepszego zespolu w Anglii ;)

ciekawe kiedy Rasiak dostanie szanse na mecz w 1.druzynie ;)
moze dopiero wtedy, gdy Mido wyjedzie, bo cos Egipcjanin oraz Keane nie chca przestac strzelac goli :lol:

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”