Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 411

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 09 cze 2010, 16:21

Pepe oficjalnie w JUVE:
http://www.goal.com/en/news/10/italy/20 ... om-udinese

i to naprawdę na bardzo dobrych warunkach! Wypożyczenie z opcją wykupu, za niezłe pieniądze rozłożone w ratach to chyba najlepszy układ jaki można było wymyślić :D

Krasic też już w zasadzie pewny. Czyli udany początek Mercato :]

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6662

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 09 cze 2010, 19:43

Dobrze to Marotta załatwił, bo już się bałem, że ploty o połowie karty za 10 mln będą prawdziwe. Za Secco może i by przeszło, ale widać że zna się na robocie i zrobił to jeszcze inaczej.

Teraz pozostaje mieć nadzieję, że Pepe faktycznie przychodzi jako zmiennik na skrzydła. Krasić jest nasz, więc prawe załatwione, o lewym jednak cicho. :think:

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 830

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 10 cze 2010, 11:38

no i mozemy miec delikatny problem z dopieciem transferu Krasicia :| ManC i Inter podobno wlaczyly sie do walki o tego zawodnika. nie rozumiem troche Marotty zeby klocic sie o 1,5 mln ojro... chociaz moglo to byc narazie zwykle targowanie i miejmy nadzieje ze teraz z reki to 15 wyloza 8) no i ze sam zawodnik poprze swoje poprzednie deklaracje o checi gry w Juve :pray:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 10 cze 2010, 11:48

Dla mnie to kolejny straszak mediów. Zresztą JUVE negocjuje z CSKA dopiero drugi dzień, zamknąć negocjacje szybciej jest naprawdę baaardzo ciężko.

Z innej beczki podobno JUVE proponuje kontrakt Gallasowi, któremu kończy się umowa z Arsenalem. Dla mnie by to była cudowna opcja. Doświadczony, dalej mocny zawodnik, który by był dobrą alternatywą dla Bonucciego, czyli najprawdopodobniej pierwszego wyboru JUVE. Zresztą piłkarz lepszy od każdego z naszych defensorów za wyjątkiem Chielliniego.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 10 cze 2010, 11:59

nie wiem czy to taki straszak, bo wkoncu pol Europy sie tym zawodnikiem interesowalo, a widzac ze Juve skąpi za tego zawodnika mogli wlaczy sie do walki o jego uslugi :evil:

a co do Gallasa to opcja naprawde swietna, ale zeby nie skonczylo sie na tym ze "kupimy" Gallasa, i nikogo poza nim na srodek obrony :? Bonucci albo Kjear (badz Mexes) poprostu MUSZA przyjsc. bo koniec koncow, z Gallasem moze wyjsc tak samo jak z Cannavaro, a tego bysmy chyba nie chcieli :evil:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 10 cze 2010, 13:40

dobra agent potwierdził inne oferty, ale powiedział, że JUVE jest dalej faworytem. Tak, wiec Marotta niech robi swoje i zamyka transfer jutro, tak jak było w planach.
badz Mexes
Mexes to zły pomysł. Facet ma za sobą fatalny sezon, jest graczem bardzo podobnym do Chielliniego i Gallasa i przy tym gorszym, wiec nie widzę powodu by go ściągać (tym bardziej kosztem Vicka). Albo Bonucci albo Kjaer, którzy dobrze by się z Giorgio komponowali. Z obu bym był zadowolony, ale z Duńczyka bardziej.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 10 cze 2010, 13:56

czy Mexes jest taki gorszy to ja bym sie spieral. akurat to ze mial gorszy sezon nie swiadczy o klasie tego zawodnika. bo jeszcze rok temu najwieksze kluby chcialy go miec u siebie :wink:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 10 cze 2010, 14:04

Mexes jest gorszy, bo jest nierówny, zbyt porywczy, łatwo potrafi się zagotować, a gdy już go ogarnie czerwony szał, to jest naprawdę źle. Mexes ma bardzo duże możliwości fizyczne, jest świetny w powietrzu, ale nie ma spokoju jaki jest na środku obrony absolutnie konieczny. Gallasowi też potrafi pała odbić, ale zazwyczaj jest opanowany i wtedy potrafi być liderem zespołu.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 10 cze 2010, 15:09

Jeżeli transfer Gallasa wypali, to byłaby naprawdę piękna sprawa. Pozyskujemy za darmo gościa, który gwarantuje pewien poziom i spokojnie może grać w pierwszym składzie. Do tego dojdzie zapewne Bonucci, który będzie walczył o miejsce z Francuzem a do tego może grać na prawej obronie. Bari dostaje 2 odpady za swoją część zawodnika, ale z Genoą pewnie będą dłuższe negocjacje. Z budżetu na transfer na razie zostało wykorzystanych jedynie niespełna 3 mln a warto podkreślić, że Molinaro został sprzedany za 4 mln. W przypadku dojścia Gallasa i udanych negocjacji z Genoą środek obrony zostałby skompletowany za naprawdę małą kwotę pieniędzy. Najpiękniej byłoby opchnąć im te półówki kart Criscito i Palladino i zakupić na lewą obronę Taiwo, ale wiem, że to nierealne.

Pepe - transfer prawie jak 10 mln za połówkę karty, co złośliwcy? :)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 10 cze 2010, 15:32

Bari dostaje 2 odpady za swoją część zawodnika
Almiron, miał niezły sezon w Bari, ale żeby oddawać za niego połowę Bonucciego :lol: Bo Paolucci (a konkretnie chyba połowa jego, bo tyle JUVE ma), to już nie wiem czy ma jakąś wartość.
Najpiękniej byłoby opchnąć im te półówki kart Criscito i Palladino i zakupić na lewą obronę Taiwo, ale wiem, że to nierealne
w imię Taiwo bym się Criscito nie pozbył, ale za Gaertha Bale bardzo chętnie. Jakaś plotka o nim się o nim pojawiła, a Tottenham chce Vicka, wiec szanse by były, a kolo jest naprawdę młodym kozakiem. W ofensywie wprost niesamowity.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 10 cze 2010, 15:39

(L)oczkerson pisze:
w imię Taiwo bym się Criscito nie pozbył, ale za Gaertha Bale bardzo chętnie. Jakaś plotka o nim się o nim pojawiła, a Tottenham chce Vicka, wiec szanse by były, a kolo jest naprawdę młodym kozakiem. W ofensywie wprost niesamowity.
Albo ja czegoś nie zrozumiałem, albo Ty sie pomyliłeś. Co takiego potrafi ten walijczyk, aby odpuścić podobno bardzo utalentowanego Cristito o grającym na wysokim poziomie od kilku lat także w LM Taiwo nie wspomne.
Bale do niedawna był posmiewiskim Premiership i zagrał jeden dobry sezon.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 10 cze 2010, 15:43

Bale, to bardzo młody zawodnik, który już zaczyna pokazywać wielkie umiejętności. Po prostu uważam, że chłopak ma większy potencjał niż Criscito, czy Taiwo i jeśli ja bym miał zrezygnować z Criscito to jedynie na kogoś jeszcze bardziej utalentowanego, czyli Bale właśnie.
Widziałeś jego mecze z Arsenalem i Chelsea?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 10 cze 2010, 16:17

Bale nie tyle był pośmiewiskiem, co był ciekawostką. Po prostu gry grał Spurs nie wygrywali i tak 20-kilka spotkań. NIe grał tragicznie, nie krytykowali go jakoś specjalnie za złą grę i nie był pośmiewiskiem. To, ze ma wielki talent było wiadomo już kilka lat temu. Teraz po prostu wystrzelił i błyszczy zwłaszcza w ofensywie, i też kilka razy zagrał na skrzydle.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1312

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 10 cze 2010, 17:03

Albo ja czegoś nie zrozumiałem, albo Ty sie pomyliłeś. Co takiego potrafi ten walijczyk, aby odpuścić podobno bardzo utalentowanego Cristito o grającym na wysokim poziomie od kilku lat także w LM Taiwo nie wspomne.
Bale do niedawna był posmiewiskim Premiership i zagrał jeden dobry sezon.
ładnie dałeś do pieca.Bale to nie tylko dla mnie ale i dla wielu innych największy lub jeden z największych talentów na swojej pozycji.Jest prze [ch**] w ofensywie.Jest szybki, ma znakomity drybling a dodatkowo potrafi mocno uderzyć i strzelać kilka bramek w sezonie co dla lewego obrońcy jest dużym plusem.W defensywie jest również bardzo solidny.Ma dobre warunki fizyczne i tylko czekać jak będzie grał w najlepszych klubach starego kontynentu.A Totenham jeżeli go nie sprzeda w te Mercato to za rok góra dwa zarobi zajebisty hajs a Ci co go kupią najpewniej mieli jednego z najlepszych bocznych obrońców na świecie.

Jednak w transfer Bale do Juve nie wierze.Totenham ma w tym roku LM i tylko mogą sami ze sobą przegrać kwalifikacje.Juve nie ma LM.Zespół jest w kompletnej rozsypce i transfer może się dla niego okazać krokiem do tyłu :) .

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 10 cze 2010, 17:05

ale po co sie starac o Garetha, skoro na wyciagniecie reki jest rownie znakomity Criscito... nie wiadomo czy Bale by sie zaaklimatyzowal w serie A, a Domenico nie mialby takiego problemu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”