Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 412

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 10 cze 2010, 17:23

Bale tego lata na pewno nie odejdzie. Niedawno podpisał nowy, zdaje się, ze 5-letni kontrakt.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 10 cze 2010, 17:30

Po mojemu nie ma szans dlatego iż Tottenham zagra w LM a wiemy jak to działa na zawodników i wiemy jak bardziej straci na tym np. Manchester City który się do niej nie załapał ;)

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 825

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 11 cze 2010, 8:32

mial byc podpis, bedzie kupa :?: :!: jak donosi Sky Sport, Marotta wrocil do Turynu bez podpisu Milosa Krasic'ia :evil: podobno chodzi o glupie 3 mln euro :lol: jak oni beda skapic 3 banki na takich zawodnikow to zaraz sie okaze ze na prawej flance bedziemy mieli Pepe i Palladino :boje się:

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 11 cze 2010, 10:53

BadBoy pisze:mial byc podpis, bedzie kupa :?: :!: jak donosi Sky Sport, Marotta wrocil do Turynu bez podpisu Milosa Krasic'ia :evil: podobno chodzi o glupie 3 mln euro :lol:
Marotta to gdzieś powiedział? Może przestaniecie do cholery łykać wszystkie informacje, które podają media? Tak samo wcześniej było z 10 mln euro za pół karty Pepe.

Awatar użytkownika
Mateuszek.
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mateuszek. » 11 cze 2010, 11:25

gilardino11 pisze:Jednak w transfer Bale do Juve nie wierze.Totenham ma w tym roku LM i tylko mogą sami ze sobą przegrać kwalifikacje.
Mogliby też w ramach rozliczenia za Bale dostać Iaquintę.

Inna sprawa, że do takowej wymiany nie dojdzie, bo Juventus nie jest zainteresowany tym zawodnikiem.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 12 cze 2010, 14:32

http://juvepoland.com/news.php?id=16392

Znamy kulisy negocjacji i trzeba przyznać, że Marotta ma sporo racji. Zresztą skoro Krasic jest zdecydowany grać w JUVE to ostatecznie i tak powinno się skończyć po naszej mysli.

No i to też mi się podoba:
http://juvepoland.com/news.php?id=16393
Blanc znów pokazuje klasę w sprawach finansowych.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 cze 2010, 11:30

Krążą plotki, że Gallas podpisze z Juve 2-letni kontrakt. Cieszycie się ?

aldoraine
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: aldoraine » 16 cze 2010, 11:36

Tak.Gallas przecież jest dobrej klasy stoperem i bramkostrzelnym w dodatku.Jeszcze jeden młody obrońca np. Bonucci będzie miał od kogo się uczyć. Martwią tylko w sprawie Bonucciego ploty że mamy oddać za niego ,Paolucciego,Almirona,Palladinho(tylko przedłużenie współwłasności:() i Criscito na stałe. 2 pierwszych oddałbym z pocałowaniem ręki, Palladinho na stałe. Sęk w tym, ze nie uważam Bonucciego za lepszego gracza od Criscito.Trochę za wysoka cena, wolałbym zamiast niego dać na wypożyczenie jakiegoś Ekdala czy kogoś innego.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 16 cze 2010, 11:48

Pewnie, że tak i to bardzo. Nasza obrona w ostatnim sezonie była koszmarna. Nawet Chiellini nic nie dawał, bo rywale uciekali od niego i szukali pojedynków z pozostałymi 3 obrońcami co zresztą udawało się każdemu. Gallas natomiast to dobry, sprawdzony zawodnik dostępny za darmo, na pewno jest lepszy od zdziadziałego Cannavaro. Co prawda są drobne rozbieżności (Gallas chce 3,5 mln, JUVE daje milion mniej), ale pewnie się dogadają, bo szkoda nie wykorzystać takiej okazji. Do środka obrony prócz Williama trafi też Bonucci czyli sensacja ostatniego sezonu na boiskach Serie A i to z nim Gallas będzie walczył o miejsce obok Chielliniego. Bonucci bardzo utalentowany i dobrze pasujący na partnera dla Chielliniego piłkarz. Gallas jest doświadczony i wiadomo czego się po nim spodziewać, wiec taki środek obrony bardzo mi się podoba. Kolejny atut jest taki, że Gallas gra podobną piłkę co Chiellini, więc wreszcie będzie alternatywa, dla Giorgio. Ostatnio jak go nie było, to środek obrony czekał jak na rozstrzelanie i nie było nikogo, kto by zdecydowanie poszedł pod rywala, powalczył mocną fizyczną grą. Gallas tak gra.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 620
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 16 cze 2010, 11:51

aldoraine pisze:Martwią tylko w sprawie Bonucciego ploty że mamy oddać za niego Paolucciego, Almirona, Palladinho (tylko przedłużenie współwłasności:() i Criscito na stałe.
Oddawanie Criscito to marny pomysł, cała reszta to niepotrzebny nam "szrot".

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 16 cze 2010, 11:55

Palladino nie oddajemy, a utrzymujemy status quo.
A odnośnie oddawania Criscito. Obawiam się, że albo Marotta pójdzie na kompromis (my bierzemy połowę Bonucciego, oni połowę Criscito), albo trzeba będzie walczyć na koperty. Ciężko mi wierzyć żeby Preziosi zgodził się oddać Criscito i Bonucciego w zamian nie otrzymując nikogo na kim Genoi zależy dobrowolnie

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 825

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 16 cze 2010, 12:00

Marotta troche niepotrzebnie chce za wszelka cene sprowadzac Wlochow :| moim zdaniem duzo lepsze byloby powalczyc o Criscito i Kjaer'a :twisted: w ten sposob srodek i lewa obrona byla by obsadzona. a tak to bedziemy musieli szukac lewego obroncy. tu na mysl przychodzi mi tylko i wylacznie ( :!: ) Taiwo. ale jakos ciezko mi uwierzyc zeby Marotta sie nim interesowal :?

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 16 cze 2010, 12:16

Swoją drogą przemyślałem temat Diego. Wiadomo, że raczej będziemy grać klasycznym 4-4-2, do którego Diego nie pasuje i że pewnie odejdzie, ale ja sam nie byłem pewien czy to dobry pomysł. Czy nie lepiej by było go zostawić i doszedłem do wniosku, że.... nie.
Diego idealnie pasuje do 4-2-3-1. Tyle, że w tym schemacie potrzebni są na skrzydłach napastnicy, ludzie w skrócie wykonujący takie zadania na boisku jak Robben czy Messi (schodzący do ataku). Del Neri natomiast od skrzydłowych wymaga więcej pracy w pomocy, nawet tej defensywnej, trzymania się linii. I takich graczy JUVE kupuje, bo Pepe i Krasic to skrzydłowi, ale nie napastnicy, a pomocnicy. Czyli w praktyce to 4-2-3-1 to by było 4-4-1-1, a ten schemat mi się kompletnie nie podoba. Po prostu lepszym rozwiązaniem jest gdy 2 najbardziej ofensywnych graczy gra obok siebie, a nie w pionie. Jeśli Diego na ofensywnym pomocniku by się udało strzelić w lidze 15 goli to by było obiektywnie fantastyczne osiągnięcie, 15 goli dla napastnika fantastycznym osiągnięciem nie jest bo ma lepszą pozycję na boisku do tego zadania.
A czy mi szkoda? Trochę tak, bo Diego to świetny piłkarz, ale i z drugiej strony nie, bo ważniejsza jest drużyna i schemat taktyczny. Rok temu chciałem by drużynę budowano pod kątem pozycji Diego na boisku i jak wyszło każdy widzi. Zresztą Diego do Serie A trochę nie pasuje. On był wielki w Bundeslidze, bo mógł raz za razem szturmować indywidualnymi akcjami na wysokim tempie przez środek pola i w ten sposób dochodzić do strzałów. W Serie A jak sam mówił jest dużo mniej miejsca i tempo gry ogólnie jest wolniejsze, wiec Diego jest ciężko grać swoją piłkę i zaaklimatyzować we włoskim futbolu. Myślę, że dla niego lepiej będzie jak trafi do ligi trochę swobodniejszej niż Serie A.
Choć jeśli JUVE nie znajdzie jakiegokolwiek godnego cofniętego napastnika, lepiej będzie zostać z Diego

aldoraine
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: aldoraine » 16 cze 2010, 12:25

10 pisze:
aldoraine pisze:Martwią tylko w sprawie Bonucciego ploty że mamy oddać za niego Paolucciego, Almirona, Palladinho (tylko przedłużenie współwłasności:() i Criscito na stałe.
Oddawanie Criscito to marny pomysł, cała reszta to niepotrzebny nam "szrot".
Właśnie o tym mówię, tylko moze sie zakręciłem. Wcisnąć im Grosso czy nawet DC ale Criscito widzę na naszej lewej strony skoro o Kolarova szans nie mamy a o innych nie słychać jak Filipe z Depor.

Awatar użytkownika
Mateuszek.
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mateuszek. » 16 cze 2010, 17:33

Gallas tak, ale nie z pensją 3,5 miliona za sezon, facet chyba oszalał. Bonucci tak, ale nie kosztem Criscito. Diego dałbym jeszcze jeden sezon w naszych barwach, podobnie jak Melo. Obaj mają coś do udowodnienia, zobaczymy jak odnajdą się w taktyce Del Neriego.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”