FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 414

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 04 lip 2007, 0:31

boskigonzo pisze:

no nie ? 29 letni obronca....toz to niedlugo emeryturka ciepla....
A czy ja gdzies napisalem, ze jest stary? Napisalem, ze leca mu lata, a z tym chyba nie mozna dyskutowac. Chociaz z drugiej strony, slynne powiedzenie, ze im starszy tym lepszy wydaje sie nie sprawdzac w przypadku Heinze.

Co do szybkosci i wslizgow to takie jest moje zdanie. Zmierzyc sie tego nie da, wiec mozemy sobie dyskutowac bez konca.

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 04 lip 2007, 0:41

mistyk pisze:Chociaz z drugiej strony, slynne powiedzenie, ze im starszy tym lepszy wydaje sie nie sprawdzac w przypadku Heinze.
no tak...teraz wszyscy na podstawie jednego sezonu, w ktorym de facto przesiedzial w szpitalu beda mowili ze Heinze to slaby pilkarz...dla mnie to jest conajmniej smieszne
mistyk pisze:Co do szybkosci i wslizgow to takie jest moje zdanie.
Zmierzyc sie tego nie da, wiec mozemy sobie dyskutowac bez konca.
wslizgi da sie :) sa statsy , ale nie chce mi sie szukac na stronach
Powiem tylko tyle ze pierwszy sezon, Heinze= wymiatacz, wslizgi to byla jego specjalnosc... a co do szybkosci...to te akcje lewa flanka...:)

George Jung
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: George Jung » 04 lip 2007, 0:45

dziwna sprawa z tym Chivu :(
wszystko wskazuje na to ze za Militto trzeba bedzie wyłozyc więcej a jest chyba graczem słabszym
ciekawi mnie co będzie jeśli nie wyjdzie z Militto , gdyby nie szukali lewonożnego to może warto zainterseować sie takim Gallasem

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 04 lip 2007, 0:49

boskigonzo pisze: no tak...teraz wszyscy na podstawie jednego sezonu, w ktorym de facto przesiedzial w szpitalu beda mowili ze Heinze to slaby pilkarz...dla mnie to jest conajmniej smieszne
]

Dla mnie smieszne jest to, ze ciagle gadasz ze Heinze przesiedzial sezon w szpitalu. Wiec, gdzie siedzial np. Gio van Bronckhorst, ktory rozegral mniej minut od Heinze. Heinze gral naprawde duzo, tym bardziej, ze jest zmiennikiem. Wiec wychodzi na to, ze dostawal przepustke ze szpitala i jechal na mecz....
antyrkomean pisze:dziwna sprawa z tym Chivu :(
wszystko wskazuje na to ze za Militto trzeba bedzie wyłozyc więcej a jest chyba graczem słabszym
ciekawi mnie co będzie jeśli nie wyjdzie z Militto , gdyby nie szukali lewonożnego to może warto zainterseować sie takim Gallasem
Za Milito na pewno wiecej jak za Chivu nie damy. Co najwyzej kontrakt by mniejszy dostal. Juventus chcial go ponoc kupic za 18 mln, Saragossa odrzucila oferte...

Dlatego nie bedziemy placic wiecej pieniedzy za pilkarza, ktory jest gorszy od Chivu i wedlug mnie sprowadzimy kogos za mniejsze pieniadze. Byc moze Andrade.

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 04 lip 2007, 1:04

mistyk pisze:Wiec, gdzie siedzial np. Gio van Bronckhorst, ktory rozegral mniej minut od Heinze
moze i tak ale w lidze zagral wiecej
Heinze 32 mecze w tym 17 w PL
Gio 28 meczy z czego 20 w lidze

Poza tym nie rozumiem co ma do tego Gio. Rozmawiamy o Heinze. W Anglii mecze gra sie praktycznie co 3 dni i wychodzi tego lacznie ze wszystkimi rozgrywkami ok 60 meczy... 32 to nie jest najlepszy wynik, tymbardziej patrzac ze Heinze po kontuzji wiekszosc meczy gral nie na swojej nominalnej pozycji i tak naprawde nie mial czasu dojsc do formy bo byl odrazu potrzebny druzynie

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 04 lip 2007, 1:12

Gio podalem tylko jako przyklad.

Jest pewien okres w Anglii, ze gra sie co trzy dni, ale to wcale nie znaczy, ze tych meczow jest duzo wiecej niz w np. Hiszpanii. Po prostu inaczej jest to wszystko zorganizowane.

W kazdym razie jak widac, Heinze nie spedzil de facto sezonu w szpitalu, tylko gral calkiem sporo, wiec ten argument niestety odpada.

Proponuje zakonczyc tego off-topa.

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 04 lip 2007, 1:28

mistyk pisze:ych meczow jest duzo wiecej niz w np. Hiszpani
duzo wiecej moze nie ale w Anglii maja o jeden puchar wiecej...
mistyk pisze:W kazdym razie jak widac, Heinze nie spedzil de facto sezonu w szpitalu, tylko gral calkiem sporo, wiec ten argument niestety odpada.
a argument ze gral po kontuzji odrazu i to jeszcze nie na swojej pozycji ? to tez odpada?
fakt jest taki - Heinze mial slaby sezon. Ale mowiac o zawodniku w perspektywie jednego sezonu ze jest slaby to conajmniej nie na miejscu.

tak samo moge napisac ze Henry mial slaby sezon. Zagral 27 meczy - w twojej opinii calkiem sporo i strzelil tylko 12 bramek. IMO slaby pilkarz i za kiepski na Barce :]
mistyk pisze:Proponuje zakonczyc tego off-topa.
ok

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 04 lip 2007, 17:19

Maxi Lopez został wypożyczony do Sportingu Lizbona. Portugalski zespół, może wykupić Argentyńczyka za około 5 mln euro.

Gorzej jest z Ludo. Barcelona żąda za swojego gracza około 6 mln euro. Chętnych do wyłożenia tej kwoty nie ma. Agent francuza straszy pozostaniem Giuliego na następny sezon :o

Coraz więcej mówi się o Milito. Pique oraz Messi nawet pochlebnie wypowiadają się o Gabim. Czytałem, że Barcelona początkowo zaoferowała za Argentyńczyka 12 mln euro plus kartę Motty. Oferta została odrzucona. Dyrektor sportowy drużyny z Aragonii żąda kwoty około 18 mln euro.

Istnieją inne warianty transferowe:

Obrazek

- Andrade, którym podobno zainteresowany jest Juventus.
- Faworyt Mentora czyli Heinze :P
- Pepe

Pozdro :wink:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 04 lip 2007, 17:42

Akurat sprawa rozbija się nie o kasę dla Romy tylko kontrakt dla piłkarza.

No własnei ja nei jestem przekonany co do tego. Barca zatrzymała sie chyba na 14 mln. a Real dał tyle ile chciala Roma czyli 18 mln. Ja byłbym zawiedziony gdyby Chivu np. dostał taka sama oferte z Realu i z Barcy, opiewajaca na taka sama sume i wybrałby Real. Wtedy policzek mogłby sie zaczerwienić. :wink:
boskigonzo pisze:Ten sezon to szpital. Poza tym wystawianie bocznego obroncy lubiacego ofensywne wejscia na srodku obrony nie jest najlepszym pomyslem...Jednosezonowcy zadaja glowy, ci ktorzy kochaja klub calym sercem chca zeby Heinze pokazal na co go stac w nowym sezonie. W tym problem ze sam Gabi boi sie rywalizacji z Evra...
Z tym szpitalem bym nei przesadzał, o ile poprzedni sezon miał swietny to ostatni juz napewno nei i to nei tylko ze wzgledu na problemy ze zdrowiem, a juz jakiekolwiek usprawiedliwianie Gabiego gra na środku to poprostu absurd. Przeciez on stale grał tak w Argentynie za czasów Jose. :roll: To nie jest nowość dla neigo, zreszta w PSG takze tam grał i to nei tak od świeta.

Bask pisze:Gorzej jest z Ludo. Barcelona żąda za swojego gracza około 6 mln euro. Chętnych do wyłożenia tej kwoty nie ma. Agent francuza straszy pozostaniem Giuliego na następny sezon
A tam jak ma iść Ludo za bezcen to neich przesiedzi jeszcze sezon w Barcelonie, a moze sie przyda.

Jesli kwota za Milito jest prawdziwa, to ja juz nie mam wątpliwosci kogo wybrać z dwojki Milito-Chivu. 8)

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 04 lip 2007, 18:12

Tak się składa, że Juventus interesuje się całą czwórka, a i mowi się w odejściu Boumsonga, więc wypadałoby kupić dwóch defensorów. Żeby było sprawiedliwie Juventus bierze Pepe i Andrade, a Barcelona Heinze i Milito ;). Zresztą oba kluby są chyba w dość dobrych stosunkach po ostatniej transakcji w wyniku której za psie pieniądze na Camp Nou trafili Thuram i Zambrotta. Juventus odpuścił już sobie Milito. Czas by Barca odpuściła sobie całą resztę. :roll:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 04 lip 2007, 19:26

Bask pisze:Faworyt Mentora czyli Heinze
:suicide:

Generalnie możemy pójść na taki układ Snipp_ :P Barcelonie z tej całej czwórki spokojnie wystarczy Milito. Mam jednak wątpliwości co do tego czy zarząd zdecyduje się wyłożyć duże pieniądze na niego skoro nie dali podobnych na Chivu :roll: Jest to niestety delikatnie mówiąc wątpliwe. Heinze byłby tańszy, ale ja go nie chcę i nie wyobrażam sobie, aby mógł stanowić wzmocnienie dla nas. O Pepe nawet już nie wspominam :roll: Andrade może być.

Awatar użytkownika
Dratinho
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dratinho » 05 lip 2007, 11:24

Bramkarz reprezentacji Leo Beenhakkera Artur Boruc znalazł się na celowniku hiszpańskiego potentata FC Barcelony. Wśród najpoważniejszych kandydatów jest właśnie nasz zawodnik.
Katalończycy szukają bramkarza mogącego zastąpić Victora Valdesa, który zawalił wiele goli w zeszłym, nieudanym dla Barcy, sezonie. Przedstawiciele Barcelony kilka dni temu kontaktowali się z Borucem i wypytywali polskiego bramkarza, czy byłby zainteresowany ewentualną przeprowadzką do ligi hiszpańskiej. Były golkiper warszawskiej Legii dał im zielone światło i skierował do działaczy Celtiku.

Teraz wszystko zależy od oferty, jaką złoży Duma Katalonii. Pewne jest jednak, że gdyby doszło do transferu, będzie to rekordowa suma, jaką kiedykolwiek zapłacono za polskiego zawodnika. Celtik może zażądać od Barcelony za jednego z najlepszych piłkarzy ligi szkockiej poprzedniego sezonu nawet 10 milionów euro!
Onet
Tak sie zastanawiałem czy nie wrzucić tego do zwały :lol2: :lol2: :lol2:
Visca el Boruc :mike:
-------------------------------------------

Powracająć do sprawy Chivu, to wydaje sie, że zarząd nie powiedział jeszcze ostatniego słowa. Sport podaje, iż Rumun bardzo chciałby stać się zwodnikiem Barcy i dlatego zgodzi sie na niższe zarobki. Czyli jednak nie liczy sie jedynie kasa, a również aspekty sportowe... nie wiadmomo jednak czy zarząd chce dalej prowadzić negocjacje z defensorem Romy.
Sytuacja Christiana zmieniła sie diametralnie ( można powiedziec nawet o 360 stopni :D ) i wypadałoby to wykorzystać.
Jak dla mnie Andrade, Millito czy Pepe <<< Chivu
Heinze komentować nie ma sensu :roll:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 05 lip 2007, 11:34

Ta sprawa z Chivu się przeciąga, myślałem, że od wczoraj wszystko jest już jasne. Podobno i Inter i Barca sie wycofały, a tu dalej nic nie wiadomo. Pewnie gdyby nie agenci zawodnika to Rumu byłby już zawodnikem jednej z wymienionch ekip. Chcą wyciągnąc jak najwiecej, nawet kosztem samego zawodnika.

A prawie zapomnialem, jesli prawda jest to, że Chivu woli Barcelone to naprawde policzek boli. :P

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 05 lip 2007, 11:51

Tak, Barca już wykłada 18 mln :P Tak naprawdę to to jest czeski film, który wszystkim się znudził. Marca i As swoje, Mundo i Sport swoje, a Chivu czego chce cholera wie. Ci się wycofali, tamci się obrazili, tych nie jestem pewnien bo przecież chciałem obrażonych, a może zrezygnowanych, a może jednak chciałem kasę. O kuźwa czego to ja chciałem :hardkor2: Ot cała telenowela w skrócie :P

Awatar użytkownika
jakubbb
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jakubbb » 05 lip 2007, 11:57

Wy tu gadu gadu o Chivu a Barca podobno zagięła parol na Boruca. Problemem może być tylko kwota odstępnego- 10 mln euro. Do walki o Artura może się włączyć także Lazio Rzym z którego odszedł na emeryturę Angelo Peruzzi. Ponoć Barca nie będzie skąpić grosza bo Valdesa mają tam serdecznie dosyć i nawet wspomniane 10 mln nie będzie odstraszającą sumą.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”