AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 418

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 06 maja 2008, 13:44

Milan podobno wyraża zainteresowanie Sagnolem, zresztą z wzajemnością. Ile w tym prawdy ciężko powiedzieć. Obrońca w wieku 31 lat, mi wiek nie przeszkadza tylko że Bundesligi nie oglądam i nie mam pojęcia w jakiej jest formie. Pamiętam jego mecze sprzed roku, dwóch ale przez ten czas dużo mogło się zmienić.

Co do innych transferów to jutro podobno negocjujemy Ronaldinho i Zambrotte.
Ciekawie się zapowiada najbliższy tydzień.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 187

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 06 maja 2008, 13:51

Łukasz_ pisze:Milan podobno wyraża zainteresowanie Sagnolem, zresztą z wzajemnością. Ile w tym prawdy ciężko powiedzieć. Obrońca w wieku 31 lat, mi wiek nie przeszkadza tylko że Bundesligi nie oglądam i nie mam pojęcia w jakiej jest formie. Pamiętam jego mecze sprzed roku, dwóch ale przez ten czas dużo mogło się zmienić.
Sagnol jest obecnie w tak beznadziejnej formie, że byle amator zagra lepiej niz on. Dowód - nikt juz w Bayernie nie twierdzi, że jest to zawodnik podstawowej "11", obecnie jest nim na prawej obronie Lell.

Trudno powiedzieć, czy jeszcze wróci do swojej dawnej formy. Moim zdaniem szczyt juz za nim, do czego zresztą w dużej mierze przyczyniła się ubiegłoroczna kontuzja - odniesiona właśnie na San Siro...

Czy odejdzie to jeszcze nie jest pewne, ale niewykluczone, że tak. Chłopak ma duże aspiracje i zarabia dużo kasy, a swoimi kolejnymi występami pokazuje, że jest to niezasłużone.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 06 maja 2008, 13:55

To niedobrze, mówi się że transfer ma kosztować coś koło 5mln a to nie mało za piłkarza który jest w totalnym dołku. Za nazwisko chyba płacić nie warto. Oczywiście można liczyć na to że formę odzyska ale wątpię w to bo Milan jeżeli go kupi to raczej nie do pierwszego składu. Sam Sagnol pewnie zarobki też by chciał przyzwoite.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 06 maja 2008, 14:00

Łukasz_ pisze:mówi się że transfer ma kosztować coś koło 5mln
Ja na miejscu Bayernu te 5 baniek bym przyjął z pocałowaniem ręki, a to raczej o czymś świadczy :wink:
Łukasz_ pisze: Milan jeżeli go kupi to raczej nie do pierwszego składu.
Na prawej gra chyba u Was Oddo :?: Jak tak, to Sagnol go raczej nie przebije, nie w obecnej dyspozycji.
Łukasz_ pisze:Sam Sagnol pewnie zarobki też by chciał przyzwoite.
Nie wiem dokładnie ile teraz zarabia, ale w Bayernie zarobkami przebiją go w tej chwili tylko Toni i Kahn. Co chyba tez dużo mówi :wink:

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8424

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 06 maja 2008, 14:03

W Milanie szykują się spore zmiany, ale zobaczymy ile z tego wyjdzie. Na razie jest Flamini i to na plus dla Milanu, bo to ciekawy, młody piłkarz. Co do R10, serial trwa już dwa lata i Brazylijczyk nadal jest na Camp Nou. Kto wie, czy jak odejdzie Rijkaard, nowy trener nie będzie budować wokół niego zespołu (ja bym tak zrobił). Poza tym cena... Poczekamy na to, co się wydarzy w okienku, a mercato szykuje się ciekawe...

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 06 maja 2008, 14:06

Zawsze można je obniżyć jak kredyt elastyczny :P
Na prawej gra Oddo który aktualnie też nie jest w szczytowej formie ale radzi sobie. Cafu odejdzie więc luka na prawej stronie się zrobi. Zresztą zależy jak się Mercato potoczy bo jak przyjdzie Zambrotta to jest na tyle wszechstronny że i na prawej stronie sobie poradzi zresztą nawet w Barcelonie tak chyba gra.
Na lewej stronie jest Jankulovski i Kaladze też może grać jak przyjdzie środkowy obrońca.
Wariantów jest dużo, zobaczymy w jakim kierunku pójdziemy.

Gdybym był na miejscu Bayernu to nawet Riberyiego bym za 5mln sprzedał i się ładnie w życiu ustawił :D

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 06 maja 2008, 14:14

Jak ściągnięcie Zambrottę, to Sagnol Wam raczej nie potrzebny. Chyba, że Milan tak bardzo lubi mieć na zapleczu weteranów :P A na lewej to chyba też Flamini może grać, choc raczej na ta pozycję nie będzie przewidywany.
Łukasz_ pisze:Gdybym był na miejscu Bayernu to nawet Riberyiego bym za 5mln sprzedał i się ładnie w życiu ustawił :D
Rozumiem, że masz dobry nastrój po maturze :wink:

A serio - wartość Ribery'ego w tej chwili to pewnie lekko z 50 baniek :wink: Za taką kasę to dopiera można się ustawić :lol:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 06 maja 2008, 14:20

Michał M pisze: Na prawej gra chyba u Was Oddo Question Jak tak, to Sagnol go raczej nie przebije, nie w obecnej dyspozycji.
Nooo, patrząc na dyspozycję Oddo i Sagnola w ostatnich tygodniach, to Sagnol mógłby być ciekawą konkurencją dla Włocha, bo Massimo gra katastrofalnie. :wink: Aczkolwiek i tak lepiej od Sagnola.
piotrcies pisze:Kto wie, czy jak odejdzie Rijkaard, nowy trener nie będzie budować wokół niego zespołu (ja bym tak zrobił).
To Ci się dziwię. Ronaldinho odejdzie pewnie razem z Rijkaardem, jako symbol przemijającej epoki.
Łukasz_ pisze:Zresztą zależy jak się Mercato potoczy bo jak przyjdzie Zambrotta to jest na tyle wszechstronny że i na prawej stronie sobie poradzi zresztą nawet w Barcelonie tak chyba gra.
Jeśli utrzymany zostanie status quo w kwestii kontraktów Favalliego i Cafu, to będziemy potrzebować nie jednego, a dwóch bocznych. Zambrottę i... :wink: Jeśli nie uda nam się ściągnąć Gianluci, to przyjdzie Sagnol, jeśli uda się, to dołączy do nas Zapata raczej (ostatnio jest coraz więcej plotek o nim), a na prawą obronę ostatecznie przesunie się Bonerę (tak, tak, TAK!).
Łukasz_ pisze:Na lewej stronie jest Jankulovski i Kaladze też może grać jak przyjdzie środkowy obrońca.
Jankulovski to nasz jedyny sensowny boczny obrońca, Kaladze to już OŚ, i albo wróci Grimi (TAK!), albo przyjdzie Zambrotta, który powinien właśnie na OL u nas grać.

Sagnola tak czy tak u nas nie chcę. Niech się trzyma Bonera prawej strony, na lewą niech przyjdzie ktokolwiek, a Francuza niech Milan zostawi w spokoju.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 06 maja 2008, 14:21

Ale ja nie miałem na myśli jego wartości tylko kwotę jakie mnie by satysfakcjonowała :D
Tego tematu nie poruszam bo przez Sylvio stał się bardzo drażniący.

Przy Cafu Sagnol weteranem jeszcze nie jest, realnie patrząc może jeszcze spokojnie 3 lata pograć na dobrym poziomie ale skoro ma kryzys formy to może być ciężko. Oczywiście że wolę Zambrottę a co do Flaminiego to na pewno jest przewidywany do pomocy, Ambro będzie miał niemałą konkurencję, jeszcze Seedorf takiej potrzebuje. Flamini na obronie w Arsenalu chyba jeszcze nie grywał ?

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 06 maja 2008, 14:22

Łukasz_ pisze:Flamini na obronie w Arsenalu chyba jeszcze nie grywał ?
Bardzo długo był testowany jako OL, jako taki był też do Londynu sprowadzany, i jako taki się totalnie nie sprawdził. Chyba dopiero w zeszłym sezonie został przeniesiony na środek pomocy, ale tu już pewności nie mam. :wink:

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 06 maja 2008, 14:29

Ja mam nadzieje że i Cafu i Favalli odejdą bo inaczej sobie tego nie wyobrażam. Jak znam nasz zarząd a znam :lol: to w sytuacji gdy np Favalli zostanie to dla nich to oznacza że transferu na tą pozycje nie potrzeba.

Wiem że Kaladze to środkowy i tam grywa ale jak sie gra na lewej na pewno nie zapomniał i z konieczności mógłby tam grać. Ale mimo wszystko wole go obok Nesty. Bonera to piłkarz dość dziwny, potrafi zagrać dobry mecz po czym nie zagrać nic albo jeszcze w tym samym meczu zrobić coś głupiego. Mimo wszystko piłkarz przydatny.
Jankulovski lubi sobie kontuzje złapać i to dość poważną, to jego największa wada dlatego on na lewej stronie musi mieć zmiennika.

Awatar użytkownika
amolinn
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: amolinn » 06 maja 2008, 20:23

Wilmore pisze: Bardzo długo był testowany jako OL, jako taki był też do Londynu sprowadzany, i jako taki się totalnie nie sprawdził. Chyba dopiero w zeszłym sezonie został przeniesiony na środek pomocy, ale tu już pewności nie mam. Wink
Flamini nie był sprowadzany na lewą obronę. Od początku miał grać jako defensywny pomocnik. To że grał jako OL wynikało tylko plagi kontuzji w naszym zespole i wielkiej uniwersalności Flamsa. I spisywał się całkiem nieźle. Ale sam Francuz kilkakrotnie mówił że nie lubi grać na boku obrony i chce grać jako DM.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 08 maja 2008, 11:43

Alessandro Gamberini powiedział ciekawe słowa: "To my przez większą część sezonu byliśmy na czwartej lokacie i na nią zasługujemy, jednak w poprzednim tygodniu nadszedł ciężki czas. Mam nadzieję, że Napoli zrobi wszystko by wygrać z Milanem. Wiemy, że mamy za sobą dobry sezon. Milan? Spodziewałem się, że powalczą o Scudetto".

Taka moja riposta. Panie Gamberini, tabela pokazuje wszystko odnośnie sezonu. Co tu więcej mówić ?

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 08 maja 2008, 11:58

Jak donoszą dzisiejsze media, Bayern Monachium gotowy jest zaoferować Rino Gattuso mega-kontrakt i przekonać go do zmian barw klubowych.
Niemcy skłonni są zapłacić za defensywnego pomocnika Milanu 15 lub 20 milionów euro,lub zaoferować w zamianWillyego Sagnol i kilka milionów euro.
Monachijczycy skłonni są zaoferować Rinno 5-letni kontrakt, opiewający prawie na milion euro za sezon.
:lol:
Milion euro na sezon dla Rino? :lol:
Sagnol i kilka milionów euro? :lol:
Albo Bayern nie wie, co robi, albo dziennikarz dotarł do jakiś informacji rodem z gorszej wersji Bilda. :lol:

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2180

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 08 maja 2008, 12:04

Mam nadzieję, że jak Gamberini tutaj wejdzie to nie zapomni odpisać :]

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”