Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 418

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
33%
2
5
24%
3
1
5%
4
4
19%
Poniżej 4
4
19%
Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2911

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 04 lip 2010, 19:34

"It's not an economic choice, but a family one," he was quoted as saying by Tuttosport.
Ponoć tak powiedział Cannavaro. No jasne, tylko wierzyć. Może dzieci się chciały arabskiego nauczyć :?:

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6720

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 05 lip 2010, 12:39

Tylko trzy sparingi gramy przed LE, to znak, że samą LE też traktujemy jako sparingi. Może to i dobrze, aczkolwiek już nie jeden zespół się na takim podejściu przejechał...
Rezus pisze:Ponoć tak powiedział Cannavaro. No jasne, tylko wierzyć. Może dzieci się chciały arabskiego nauczyć :?:
Nie jest już piłkarzem Juventusu więc weź z tym wyjdź :P , zresztą sam stwierdził, że to zawsze było jego marzenie szkolić młodych Arabów na starość więc nie wiem o co Ci chodzi :lol:

Buffon przeszedł operację i pierwsze prognozy są nad wyraz optymistyczne - mówi się o powrocie nawet w październiku a nie w styczniu jak zakładano. Jestem jednak zdania, że może wrócić nawet w grudniu byleby się porządnie wyleczył. Zastępcy dadzą radę. A miałem pytać: kto waszym zdaniem będzie pierwszym bramkarzem, Alex czy Storari? Ja osobiście postawiłbym na Austriaka, który jak grał to grał zawsze dobrze ale w sumie to poziomem są bardzo zbliżeni do siebie.

Wczoraj pojawiła się informacja (z racji nowych, genialnych przepisów federacji), że rezygnujemy z Krasića i skupiamy się na Dżeko. Marotta daje Wolfsburgowi 15 dni na przyjęcie jego oferty.

No i nadal brak konkretów jeśli chodzi o lewą obronę. :roll:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 05 lip 2010, 13:04

Alex czy Storari? Ja osobiście postawiłbym na Austriaka, który jak grał to grał zawsze dobrze ale w sumie to poziomem są bardzo zbliżeni do siebie.
STORARI! Jest lepszy po prostu. Zresztą ostatnio grał, wiec nie musi się przecierać, a przypomnieć trzeba, że grał świetnie.
Jak wszystko się ułoży dobrze i Gigi wróci do swojej optymalnej formie to możemy liczyć na to, że będziemy mieli do dyspozycji najlepszego pierwszego, drugiego i trzeciego bramkarza na świecie :D
No i nadal brak konkretów jeśli chodzi o lewą obronę.
ja tam liczę, że zaraz ruszą negocjacje w sprawie Kolarova. Jest z Serie A, więc nie zajmuje tego jednego jedynego nieszczęsnego miejsca non-UE. Inter i Real jakoś nie działają, więc nie widzę przeszkód.

A te 15 dni, to Marotta chyba bardziej dał sobie niż Wolfsburgowi.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 794

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 05 lip 2010, 13:13

(L)oczkerson pisze:

Jak wszystko się ułoży dobrze i Gigi wróci do swojej optymalnej formie to możemy liczyć na to, że będziemy mieli do dyspozycji najlepszego pierwszego, drugiego i trzeciego bramkarza na świecie :D
To Cię poniosło trochę :P

Wg mnie ta decyzja federacji jest spokojnie do zaskarżenia. Takiego czegoś nie można wprowadzać już podczas okienka transferowego.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 05 lip 2010, 13:16

Nie mówię, że mamy 3 najlepszych. Mówię, że mało kto ma takiej klasy pierwszego bramkarza jak Buffon, mało kto ma takiego zmiennika jak Storari, mało kto ma takiego 3 gk jak Manninger. Więc przy dobrych wiatrach, oraz szczypcie ideologii można takie hasło wyprodukować :P
Wg mnie ta decyzja federacji jest spokojnie do zaskarżenia. Takiego czegoś nie można wprowadzać już podczas okienka transferowego.
Ta decyzja to oczywisty skandal patrząc się na to zdrowym rozsądkiem. Pytanie tylko jak to wygląda od strony prawnej. Ja dalej liczę, że jakoś kluby to odkręcą.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 131

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 05 lip 2010, 13:20

Ostatnio sporo czytałem, że Kolarov jest po słowie z City, które daje za niego 18 mln. (nie pamiętam tylko czy euro czy funtów) i zostało niewiele do porozumienia. Zresztą spora cześć kibiców City już ustawia go w swoich teoriach składu na lewej obronie, czy to na polskich czy zagranicznych portalach.
Nie żebym się czepiał, ale jeśli to prawda to imo raz że Lotito będzie go wolał sprzedać do Anglii, dwa że raczej nie dacie za zawodnika tyle co City mając kilka pozycji do obsadzenia.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 05 lip 2010, 13:21

(L)oczkerson pisze:Nie mówię, że mamy 3 najlepszych. Mówię, że mało kto ma takiej klasy pierwszego bramkarza jak Buffon, mało kto ma takiego zmiennika jak Storari, mało kto ma takiego 3 gk jak Manninger. Więc przy dobrych wiatrach, oraz szczypcie ideologii można takie hasło wyprodukować :P
Ja wiem, że nie mówiłeś o 3 najlepszych bramkarzach tylko o pozycjach nr 1, 2 i 3. Ale i tak lepiej brzmi "mało kto ma" niż "mamy najlepszych". Zwłaszcza po ostatnim sezonie :roll:
Sammyy pisze:Ostatnio sporo czytałem, że Kolarov jest po słowie z City, które daje za niego 18 mln. (nie pamiętam tylko czy euro czy funtów) i zostało niewiele do porozumienia. Zresztą spora cześć kibiców City już ustawia go w swoich teoriach składu na lewej obronie, czy to na polskich czy zagranicznych portalach.
Nie żebym się czepiał, ale jeśli to prawda to imo raz że Lotito będzie go wolał sprzedać do Anglii, dwa że raczej nie dacie za zawodnika tyle co City mając kilka pozycji do obsadzenia.
Ale my mamy zawodników na wymianę, których chce Lotito. A City chyba kupiło Boatenga a do tego jeszcze chyba mają Bridge'a. Ilu tych lewych obrońców oni chcą mieć?

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 05 lip 2010, 13:23

dobra dobra nasi łapacze mają możliwości. Ja w nich wierzę i jeśli dadzą mi powody będę indoktrynował na tą modłę :lol:

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 131

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 05 lip 2010, 13:37

maciek_88 pisze:Ale my mamy zawodników na wymianę, których chce Lotito. A City chyba kupiło Boatenga a do tego jeszcze chyba mają Bridge'a. Ilu tych lewych obrońców oni chcą mieć?
Tyle, że Boateng na lewej obronie właściwie tylko w reprezentacji jest ustawiany. W City się mówi, że to ma być prawy obrońca + alternatywa na środek dla Lescotta i Kompanyego. Jakiś czas temu na którymś angielskim portalu była rozpiska jak mniej więcej ma to wyglądać.
Zresztą z City ogólnie ciekawa sprawa jest bo obok Kolarova mówi się, że ma przyjść także David Luiz z Benfiki (chyba że jeden będzie wykluczał drugiego, Brazylijczyk też na lewej może grac).

Ostatnio czytałem forum Juve na którejś waszej stronce i tam były wzmianki oprócz Kolarova o Bastosie (imo nie ma szans, Lyon dał za niego 18 mln. rok temu to teraz go raczej taniej nie sprzeda tym bardziej że prezentował się nieźle), pisało się także o Coentrao (Bayern wedle plotek 22 mln. euro daje) oraz o Taiwo.
Szczerze to chyba Nigeryjczyka byłoby wam najłatwiej wyciągnąć.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 05 lip 2010, 13:43

nazwisk to się przewija ogrom.
Byli już Kolarov, Bastos, Coentrao, Clichy, Bale, Taiwo, Aogo i może ktoś jeszcze.
Bastos odpadł bo nie ma paszportu, Coentrao Benfica najchętniej by sprzedała za tyle samo co Inter Maicona, Bale czy Clichy są nie do ruszenia, Taiwo też chyba nie ma paszportu, a Aogo to jakiś cienias. Dziś się pojawiło info, że cel numer jeden to Kolarov, a alternatywą jest Aogo, ale tak po prawdzie to chyba dalej nikt nie wie jak to ma wyglądać.
O:
http://solojuve.com/transfery/kto_nastepca_grosso.php

Zresztą Kolarov kiedyś powiedział, że by wolał zostać w Serie A, wiec jakieś szanse JUVE ma, tylko trzeba działać.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 05 lip 2010, 14:41

Mysle, ze macie dosc duze szanse pozyskac Kolarova. Poki co cena jaka dyktuje Lotito to idiotyzm, ale akurat ten czlowiek nie zdaje sobie sprawy z tego i na chwile obecna tylko City jest w stanie wylozyc taka sume. Wiadomo, ze zwolennikiem Kolarova byl Mourinho i pewnie Inter by go nie odpuscił, ale zmienil sie trener i Benitez sklania sie ku Bastosowi. Nowy przepis jest kompromitujacy a i pewnie wprowadzony nie do konca zgodnie z prawem, wiec na dluzsza mete nie ma racji bytu, wiec koniec konców w Interze bedzie Bastos. Ja osobiscie wole Serba, choc Bastos jest lepszym i bardzie ulozonym zawodnikiem, ale w moim mniemaniu optymalna dla niego pozycja to lewa pomoc nie obrona. Powinniscie działac, bo swietne boki obrony czesto robia roznice.

Coentrao zapowiada sie na swietnego lewego obronce-pomocnika, ale tu cena po mundialu jeszcze wzrosnie, a wiemy ze Benfica nie pusci go za czapke gruszek. Przedzial cenowy jak Di Maria.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 05 lip 2010, 18:09

wpadło mi coś do głowy. Wiem, że to szalone, ale...
A co jeśli Bonucci ma grać na prawej obronie? Wiem, brzmi jak science fiction, ale tak sobie pomyślałem, że tylko o prawej obronie się nic nie mówi, a Bonucci z juniorów doświadczenie ma na tej pozycji (albo się mylę). Ba Chiellini o Bonuccim powiedział, że jest podobny w stylu gry do Chivu, który wiemy, że już nie gra na środku a z boku obrony. W dodatku przypomniał mi się felieton Carlo Garganese z goal.com. Zapamiętałem, go bo gość ma duże pojęcie i często ciekawe spostrzeżenia czy pomysły, a tu nagle wypalił z czymś, gdzie pomyślałem: WARIAT! Teraz jednak gdy już mamy Mottę i Bonucciego oraz interesujemy się kolejnym środkowym obrońcą zacząłem myśleć o takim scenariuszu. W dodatku na obronie lewej wymieniani są zawodnicy ofensywni (nawet skrajnie) i taka równoważnia w postaci defensywnego Bonucciego miała by sens. Ba jeśli lewy obrońca by miał hasać głównie na wysokości pomocy, gdy JUVE by atakował, to najlepszą asekuracją by była właśnie taka jak Chiellini-Mexes-Bonucci.

W jak dużym stopniu wydaje się wam taka teoria niedorzeczna?

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 05 lip 2010, 18:34

(L)oczkerson pisze: Ba jeśli lewy obrońca by miał hasać głównie na wysokości pomocy, gdy JUVE by atakował, to najlepszą asekuracją by była właśnie taka jak Chiellini-Mexes-Bonucci.

W jak dużym stopniu wydaje się wam taka teoria niedorzeczna?
Wg mnie ta opcja jest jak najbardziej możliwa, ale jedynie w wypadku kontuzji bądź zawieszeń.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 05 lip 2010, 18:40

Wg mnie ta opcja jest jak najbardziej możliwa
Dla mnie też, ale nie umiem się do tego przekonać. Zresztą im normalniej, tym lepiej. Kombinowanie na chwilę obecną to nie jest najlepszy pomysł chyba.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 05 lip 2010, 18:52

(L)oczkerson pisze:
Wg mnie ta opcja jest jak najbardziej możliwa
Dla mnie też, ale nie umiem się do tego przekonać. Zresztą im normalniej, tym lepiej. Kombinowanie na chwilę obecną to nie jest najlepszy pomysł chyba.
Ale tu nie ma co kombinować - Bonucci jest kupowany na środek obrony. Z tym, że fakt, że jest wszechstronny działa jak najbardziej na jego korzyść. Tak sobie właśnie kiedyś myślałem, że mamy zbyt wielu graczy, którzy nadają się praktycznie tylko na 1 pozycję porównując ich np z zawodnikami Interu, gdzie Zanetti i Chivu mogą razem pokryć praktycznie wszystkie pozycje w obronie i pomocy (oczywiście nie mam tu na myśli liczebności, tylko predyspozycję do gry). A u nas:
-Giovinco - lewoskrzydłowy w 4:3:3 i od biedy skrzydłowy 4:4:2
-Zebina - tylko prawa obrona (każdy trener, który bierze go pod uwagę na środek obrony powinien jeszcze raz zdać test na trenera - za Capello Zebina zagrał raz na środku - w Pucharze Włoch z Romą. Efekt 2:3 w plecy, gdzie gdyby nie Alex to skończyłoby się 0:3)
-Legro - jedynie środek obrony
- Grygera - niby prawa obrona i ewentualnie środek, ale i tak wszędzie jest beznadziejny
-Diego - do tej pory jedynie trequarista - mam nadzieję, że Del Neri znajdzie mu miejsce w 4-4-2
- De Ceglie - niby lewa obrona i lewe skrzydło, ale na defensywę jest zbyt słaby w obronie a na skrzydło nie ma dryblingu
- Del Piero - w chwili obecnej JEDYNIE cofnięty napastnik, który o ironio ma problemy z wygraniem pojedynków szybkościowych
- Treze - jedynie wysunięty snajper
-Sissoko - jedynie środek pomocy i to jeszcze nie jako ten ostatni DM

Tak po prawdzie, to jako wszechstronnego zawodnika można było do tej pory uznać Salihamidzica, ale co z tego jak on ostatnio się więcej leczył niż grał. Mam nadzieję, że będzie więcej możliwości dla Del Neriego przy układaniu taktyki.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”