AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 4176

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
18%
Antonio Conte
2
12%
Massimiliano Allegri
5
29%
Gian Piero Ventura
4
24%
Fatih Terim
2
12%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Smashing Pumpkins
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 51

AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smashing Pumpkins » 11 lut 2019, 13:05

gilardino11 pisze: Tylko że piątek tak od 70 minuty oddycha rękawami na poziomie serie A. Pewnie twoje sokole oko tego nie zauważyło... są pewne rzeczy które są do poprawy i uważam że nad sama kondycja może popracować. Nie wydaje mi się żeby był gotowy co 3 dni na 90 minut w każdym meczu. Na jesieni gdy złapał lekką zadyszke właśnie miał problemy natury kondycyjnej o czym mówili trenerzy w genoi.
Taki argument jestem w stanie zrozumiec. Po prostu w trzech meczach nic ciekawego nie pokazal, a jesli Cutrone jest szybkosciowcem to chyba jednak na podmeczonego rywala powinien pokazywac wiecej.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1293

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 11 lut 2019, 13:13

I dokładnie tak jest. Ogólnie cutrone dużo lepiej wygląda gdy wchodzi w trakcie spotkania...

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3396

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 11 lut 2019, 14:00

Maldiniemu i Leonardo wpadł w oko wczoraj Luca Pellegrini. Idealnie pasuje do koncepcji, młody utalentowany a dla Romy nie ma ludzi nie na sprzedaż.
Gattuso is the longest tenured Milan coach in the post-Allegri era:

Allegri (2010-2014): 179 games
Seedorf: (2014): 22 games
Inzaghi: (2014-2015): 40 games
Mihajlovic: (2015-2016): 38 games
Brocchi: (2016): 7 games
Montella: (2016-2017): 64 games
Gattuso: (2017-): 67 games
Do końca sezonu wytrzyma na pewno.
Śpiew kibiców dla mnie? Ten klub więcej mi dał, niż ja jemu, choć coś tam wniosłem. Fassone i Mirabelli dali mi możliwość trenowania, bez nich by mnie tu nie było. Pieniądze mnie nie interesują, być może zarabiam za dużo. Jestem przyzwyczajony do presji. Kiedy jako piłkarz popełniałem błędy, mówili mi, że mam stopy z drewna i zastawiali się, jakim cudem gram w Milanie.
https://www.acmilan.com.pl/news/26102/g ... ym_miejscu

Awatar użytkownika
Kojiro
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 251

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kojiro » 11 lut 2019, 14:09

seba82 pisze:Maldiniemu i Leonardo wpadł w oko wczoraj Luca Pellegrini. Idealnie pasuje do koncepcji, młody utalentowany a dla Romy nie ma ludzi nie na sprzedaż.
To nie tylko im, widać było w meczu, że chłopak ma chęć do gry, tylko trochę reszta Cagliari nie nadarzała za jego akcjami i pomysłami. Taki grajek przydałby się w większości klubów.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 11 lut 2019, 20:22

Nie tak źle Panie Krzyśku :ozob:
Goals in the first four official games with Milan:

Van Basten: 5
PIĄTEK: 4
Ibrahimovic, Weah: 3
Shevchenko, Inzaghi: 2
Higuain: 1

Obrazek

Dokładnie 33 lata temu Berlusconi kupił Milan i zapoczątkował budowę czegoś pięknego:

Obrazek

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1293

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 11 lut 2019, 22:11

A ja pierwszy raz zdecydowałem się na zwycięski drugi garnitur koszulek Milanu. Zawsze miałem w barwach a ten sezon kupiłem białą... tyle zwycięskich finałów na biało. Może to początek czegoś nowego? :whistle: z przymrużeniem oka oczywiście napinacze ;)

Awatar użytkownika
Kojiro
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 251

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kojiro » 11 lut 2019, 22:22

seba82 pisze: Nie tak źle Panie Krzyśku :ozob:
Goals in the first four official games with Milan:

Van Basten: 5
PIĄTEK: 4
Ibrahimovic, Weah: 3
Shevchenko, Inzaghi: 2
Higuain: 1
szkoda tej podcinki, bo był top z Marco

Awatar użytkownika
fekalia
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 504

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fekalia » 11 lut 2019, 22:39

No właśnie, gdzie w PL można kupić koszulkę Milanu z nazwiskiem gracza? Chcę sprawdzić sobie Romagnolego, na stronie PUMY niby jest napisane personalizacja, ale faktycznie nie ma takiej opcji.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 12 lut 2019, 8:15

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2866

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 12 lut 2019, 10:06

Seedorfa, Pirlo itd.

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1941

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 12 lut 2019, 10:21

Na dzień dzisiejszy brakuje im zbyt wiele żeby realnie myśleć o godnym zastąpieniu dwóch naszych legend.
Wtedy Milan na każdej pozycji miał piłkarza powiedzmy top 5 na świecie (w niektórych przypadkach mieliśmy najlepszych piłkarzy na swoich pozycjach) a dzisiaj wygląda to o wiele gorzej niż wtedy więc i chłopakom będzie strasznie ciężko.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2866

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 12 lut 2019, 10:31

Wiadomo, od czegoś trzeba zacząć. 70 mln to niby dużo a zarazem niby mało jak na dzisiejsze chore czasy ale powoli do celu, oby czego wam i sobie życzę.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 12 lut 2019, 17:04

Chelsea chciałaby włączyć Kessiego do transferu Bakayoko, PSG też ma być nim zainteresowane a wysłannicy Totków mają go oglądać podczas meczu Atalanta-Milan.
W klubie zwietrzono szansę na spory zarobek, więc im większe zainteresowanie tym lepiej dla nas.

Ja bym Kessiego trzymał jeszcze, jest głupi w ataku(chociaż to kwestia do wyrobienia), ale ma sporo do zaoferowania w linii pomocy i defensywie. Poza tym jest młody i może się jeszcze sporo rozwinąć.
W pomocy i tak nas czeka niezłe przetasowanie, po co robić jeszcze większe dziury?
Montolivo, Bertolacci i Mauri - koniec kontraktów, co za tym idzie ławka rezerwowych pustoszeje. Jak sprzedamy Kessiego(który nie ma obecnie nawet zastępstwa) to zachodzi potrzeba kupienia b2b do pierwszego składu i opcję rezerwową, plus trzeba zastąpić tych trzech niedorajdów dwoma pomocnikami, bo zostaje nam tylko Biglia i Bonaventura w obwodzie.
Chyba, że rozważać Contiego jako opcję na prawą pomoc, co zresztą Gattuso ostatnio napomniał, że widzi w przyszłości Laxalta i Contiego w pomocy.

IMHO za dużo roboty zrzuci sobie na garba Leonardo, żeby nie skończyło się jak ze skrzydłem w zimowe okienko. Tym bardziej, że jakoś mam przeczucie, że plotki o Duncanie wrócą jak bumerang w lecie.
Pomijam już fakt około 15 nazwisk przeczytanych przez ostatnie 2 miesiące. Wszyscy czarni, wszyscy U21, potencjalne cracki w przyszłości, ale z niewielkim(na chwilę obecną) ograniem na dobrym poziomie. Wszyscy pomocnicy, wszyscy z notatnika Moncady, większość z ligi francuskiej.
Dwóch takich można kupić na rezerwę(zresztą przy dzisiejszych cenach i tak pewnie 10 mln+ za głowę), ale jak się wcześniej nie wybije większej dziury niż jest obecnie.

Deulofeu’s agent: “Milan is his home. It’s a club he appreciates and spent six very good months at. He still follows Milan with an affection and he knows the fans appreciated him. It’s always great when a club like Milan wants you and we know there was an interest”.
Coś czuję, że uderzymy w lecie po Gerarda. Agent nie śliniłby się na początku Lutego, gdyby nie było ku temu przesłanek. Zarówno jemu jak i Saint-Maksimowi kończą się kontrakty w Czerwcu 2020 roku, więc cenowo powinno być okazyjnie. Chłopak zna klimat i ma charakterystyki nam obecnie potrzebne, do rotacji jak znalazł.

Ktoś będzie musiał odejść to wiadomo, ale jak wyżej pisałem wietrzenie i poświęcenie kogoś zacząłbym od mało przydatnych i mało efektywnych graczy ofensywnych i bloku obronnego.
Jak Caldara wróci i zacznie grać tak jak wszyscy tu oczekują to pewnie pod młotek będzie szedł Musacchio. Na nim można coś zarobić, dlatego pewnie przedłużymy z Zapatą i wejdzie młody Djalo od nowego sezonu do kadry.
Jeszcze w lecie wpłynie kasa za Kalinica, Locatellego(tu wspomniany przeze mnie Duncan może odegrać jakąś rolę, bo Leonardo może chcieć wykorzystać pieniążki za transfer Manuela) i oby za Silvę, więc będzie czym dysponować.

Na miejscu Gazidisa i Leonardo, jeszcze ten rok, skupiłbym się na pozbyciu piłkarzy nie rokujących i niepotrzebnych zamiast spieniężać podstawowych graczy jak Kessie, ale to moje myślenie życzeniowe.

Jak nie ma kasy to zbytnio nie kombinować, kupić skrzydłowego i KONIECZNIE Bakayoko.

Co do Timoue, nagłówek z prasy :
‘A player rediscovered’ – Chelsea fans can’t believe Tiemoue Bakayoko’s dramatic improvement at AC Milan
"dramatic improvement" :lol2:

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 12 lut 2019, 17:08

MK92 pisze: Rezus, zawsze można wziąć Bakayoko za Seedorfa, a Biglię za Pirlo
Pirlo to Montolivo

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8353

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 12 lut 2019, 17:09

Uwielbiam Montolivo, liczę, że jego talent wkrótce eksploduje.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”