FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 419

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 06 lip 2007, 10:16

Widac zarzad chcial miec jednak kogos o charekterze Puyola, ktory pod jego nieobecnosc zapewni odpowiednie wartosci druzynie. Pozostalo nam tylko sie cieszyc. Teraz jeszcze tylko trzeba pomyslec o jakims srodkowym pomocniku i sklad bedzie skompletowany.
rkoeman pisze:
mam nadzieje ze omina nas
kontuzje. ten jeden, jedyny raz. bez kontuzji kolan. by swiat
zobaczyl jak mozna grac w pilke

swiete slowa rkoeman.

BTW. http://www.sport.pl/pilka/1,65029,4294331.html

Brawa dla Steca :p

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 06 lip 2007, 11:55

Jestem zniesmaczony, zdegustowany a lada moment będę zażenowany. Nie wspominając już o zdenerwowaniu. Wygląda na to, że Rumun i jego Roma dalej kręcą. To jest już przegięcie. Sam nie wiem na kogo teraz bardziej narzekać. Na Romę, która sama nie wiem gdzie go puścić i dopiero teraz zgadza się podobno obniżyć kwotę odstępnego czy na samego Rumuna, który miota się między wizją lepszych zarobków a lepszego dla siebie klubu w chwili obecnej. Brak zdecydowania z obu stron powoduje, że telenowela trwa dalej tym bardziej, że Milito nie został jeszcze zakontraktowany.

[']

Ja nie wymagam wiele. Chcę tylko poznać oficjalną (!), pewną (!) informację o tym kto wzmocni naszą obronę. Bez różnicy czy przyjdzie Rumun czy Argentyńczyk. Ciekawe ile to jeszcze potrwa. Tydzień? Miesiąc?

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 06 lip 2007, 15:08

milito jezeli tylko go bedziemy chcieli przyjdzie do nas. bo on tego chce

z chivu nic nie wiadomo bo glownie znamy wizje jego agentow. a oni sa dosc dziwni. baxinho napisla mi ze juz w ajaxie mial najwyzszy kontakt w druzynie bo tak bracia b. walczyli o jego warunki

teraz moze byc ta sama historia.

jedno jest pewne - do madrytu koles sie zbytnio nie pali a roma robi wszystko by poszedl wlasnie tam badz do nas.

jego pierwsza opcja to inter co jest jego wolnym wyborem. byc moze chce zostac we wloszech.

wg mnie jest dobrze. milito jest praktycznie nasz a jezeli chivu bedzie musial zmienic lige trafi do nas. bo nie sadze by ciagnelo sie to dlugo. roma 16 rozpoczyna przygotowania do sezonu. milito ma podpisac umowe pod koniec przyszlego tygodnia

wiec sie nie martw mentor :D

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 06 lip 2007, 15:27

Martwić się nie martwię bo znasz moje podejście do obydwu transferów. Obaj zawodnicy zostaną przeze mnie przyjęcie z szeroko otwartymi ramionami. Jestem tylko zdenerwowany tym, że miało się wszystko skończyć w miarę szybko a tu mamy bez przerwy jakieś kombinowanie. Uważam, że najwięcej problemów wynika właśnie z działań agentów Chivu. W takim wypadku chyba za bardzo narzekam na samego Christiana. W sumie to jeżeli Rumun chce zostać we Włoszech to niech tak będzie bo i tak go nie namówimy (kuszenie wielkimi zarobkami nie wchodzi w grę raczej) a przynajmniej Real się nie wzmocni świetnym obrońcą w przeciwieństwie do nas (czytaj. Milito).

Miejmy nadzieję, że za +;- tydzień wszystko będzie już jasne.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 07 lip 2007, 9:23

Sprawa Milito bedzie dopiero pewnie rozwiazana po Copa America. Przez ten czas zarzad bedzie mial okazje, zeby zastanowic sie jeszcze nad jakims pomocnikiem. A przynajmniej dobrze by bylo. Andrade tymczasem wybiera sie do Juve, za ok. 10 milionow Euro. Takze teraz trzeba chyba powiedziec: Milito albo smierc :D

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 07 lip 2007, 9:59

Mentor pisze: Jestem tylko zdenerwowany tym, że miało się wszystko skończyć w miarę szybko a tu mamy bez przerwy jakieś kombinowanie.

Kiedys trzeba było czekać całe okienko transferowe na transfery, teraz i tak szybko jest to załatwiane. wszystko bedzie pewne juz podczas pierwszego dnia przygotowań... przynajmniej ja tak to widzę, wiec nei jest źle.
Milito, jesli trener i zarzad zdecydowali sie placić nawet wiecej niż za Chivu to nawjyraźniej widzą w nim zawodnika lepszego i lepiej pasującego do Barcelony. Ja osobiscie wolałbym Chivu bo to jakas wieksza alternatywa, bo i na środek i na lewa strone defensywy. Jednak nalezy ufać Soriano, txikiemu i Frankowi, oni wiedza lepiej.
Mowi sie o 15-17 mln. i ewentualnym dodaniu do oferty Ezquerro i Motty, czyli zaowdników, ktorych i tak Barcelona chce sie pozbyć. Napewno nie bedize to tak jak w przypadku Romy, gdzie ani Roma nie wie co chce, ani agenci Chivu, ani sam zawodnik. Tutaj jest jasna deklaracja Gabiego i agent pewnei duzo mieszać sie nei bedzie, a pozostaje tylko dogadanie sie z Saragossa.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 07 lip 2007, 11:02

Zakup Milito to moim zdaniem najlepszy z możliwych ruchów jaki Barca może wykonać.

Przede wszystkim Argentyńczyk jest sprawdzony w La Liga, gra bardzo równo i nie musi odzyskiwać formy jak np. taki Andrade.

Po drugie, przy kolejnych alternatywach czyli Heinze i Chivu jest też sprawa aklimatyzacji w Hiszpanii i dostosowania się do gry w tej lidze. Na papierze ich atrybuty wskazują, że nie powinni mieć problemów ale jak wiadomo w praktyce to wychodzi różnie.

No i najważniejsze, Milito chce grać dla Barcy. W tym miejscu już bym się nie zastanawiał nad innymi opcjami a szczególnie nad pazernym na kasę Chivu, który zagra tam gdzie zapłacą więcej. Gdyby Gaby był typem Rumuna już grałby w Juve. Kasa za obu panów jest podobna, są w tym samym wieku a w wypadku Argentyńczyka macie już pewną markę w La Liga.

Jedynym argumentem za Rumunem jest to, że może grać też na lewej obronie bo stoperem moim zdaniem nie jest od Milito lepszym.

W przypadku Heinze oprócz gry na lewej stronie dochodzi jeszcze jeden aspekt a mianowicie cena bo kosztowałby pewnie góra 10 mln euro. Barca jednak w tym oknie nie wygląda na zespół, który będzie załował pieniędzy na wzmocnienia, mimo, że wydają kasę rozsądnie i pewnie sypnie pieniędzmi na Milito. Na ich miejscu nawet bym się nie zastanwiał tylko dopinał szczegóły transferu.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 lip 2007, 12:45

Jarzinho pisze:Kiedys trzeba było czekać całe okienko transferowe na transfery, teraz i tak szybko jest to załatwiane. wszystko bedzie pewne juz podczas pierwszego dnia przygotowań... przynajmniej ja tak to widzę, wiec nei jest źle.
No co do tego, że transfery idą bardzo ładnie nie ma wątpliwości. Okres przygotowawczy na pewno rozpoczniemy już ze skompletowaną kadrą.
mistyk pisze:Przez ten czas zarzad bedzie mial okazje, zeby zastanowic sie jeszcze nad jakims pomocnikiem.
Pomocnikiem? Jakim i po co :>
Nie sądzę. Środkowy obrońca będzie ostatnim wzmocnieniem.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 07 lip 2007, 13:04

Mentor pisze: Pomocnikiem? Jakim i po co :>
Nie sądzę. Środkowy obrońca będzie ostatnim wzmocnieniem.
Mysle, ze przydalby sie jeszcze w zespole nowy pomocnik z dobrym odbiorem pilki. Wie, ze mamy tam do dyspozycji 3 swietnych graczy i jeden dodatkowy nie jest konieczny, ale bylby mile widziany przeze mnie.

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 07 lip 2007, 13:05

Mentor pisze:Pomocnikiem?
Marc Crosas i jazda :P

Sport dał rade :lol: :lol:

Obrazek

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 lip 2007, 13:14

Mysle, ze przydalby sie jeszcze w zespole nowy pomocnik z dobrym odbiorem pilki. Wie, ze mamy tam do dyspozycji 3 swietnych graczy i jeden dodatkowy nie jest konieczny, ale bylby mile widziany przeze mnie.
:roll:
Mamy trzech pomocników do obioru piłki. Na boisku w grać będzie tylko jeden. Po co nam czwarty? Przecież on nawet nie powąchałby ławki rezerwowych o murawie nie wspominając :roll:
Przeze mnie mile widziany byłby Patrick Kluivert, ale wiem, że nie jest nam potrzebny więc nie apeluję o jego ściągnięcie.

Sport :ok: :lol:

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 07 lip 2007, 13:55

Mentor pisze:
:roll:
Mamy trzech pomocników do obioru piłki. Na boisku w grać będzie tylko jeden. Po co nam czwarty? Przecież on nawet nie powąchałby ławki rezerwowych o murawie nie wspominając :roll:
Przeze mnie mile widziany byłby Patrick Kluivert, ale wiem, że nie jest nam potrzebny więc nie apeluję o jego ściągnięcie.

Sport :ok: :lol:
Moze troche zle sie wyrazilem. Nie chodzilo mi o DM`a, tylko kogos na pozycje xavi/iniesta/deco. I nie chodzi mi o jakas gwiazde, po prostu dobry zmiennik, ktory nie bedzie mial problemu z grzaniem lawki. Za niewielkie pieniadze. Chyba, ze wezmiemy kogos z rezerw bo mlodzi potencjal maja. I moze to by bylo najlepsze rozwiazanie. Jak juz mowilem, jesli na Milito zakonczymy nasze transfery, a pewnie tak sie statnie to bede bardzo zadowolony z tego okienka. Bedzie pomocnik czy nie bedzie - to nie gra wiekszej roli bo z nasza kadra na pewno sobie poradzimy. 8)

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2404
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 07 lip 2007, 13:58

Jeśli miałby być ktoś na środek pola jako czwarty po Xavim, Deco i Inieście to prędzej będzie to właśnie ktoś z rezerw. I tak grałby mało, więc zarząd raczej nie będzie się decydował na kolejny zakup, bo mimo wszystko pewnie parę milionów trzebaby było wydać. Będą woleć ogrywać jakiegoś wychowanka.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 lip 2007, 14:03

Jeżeli zarząd zechce mieć w kadrze czwartego do brydża to będzie nim właśnie Marc Crosas.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 07 lip 2007, 19:14

Obrazek

Mundo spekuluje nad zmina taktyki Barcelony... Osobiscie słabo to widzę, trudno mi sobie wyobrazić Yaye, ktory zatrzymuje wszystkie ataki, pewnie bedzie zatrzymywał 90% :P Mogłaby powstać spora luka w środku pola, 5 ofensywnie nastawionych zawodnikow i ewentualnie broniacy ronaldinho i Messi :lol: Ultraofensywa. Nie mowie nie, ale jedynei w spotkaniach z ekipami takimi jak Almeria. :twisted:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”