AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 419

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 08 maja 2008, 12:05

Wilmore pisze:Milion euro na sezon dla Rino? :lol:
To jakaś ściema totalna :lol2: Wiadomo, ze Gattuso zarabiałby dużo więcej.
Milion euro - więcej zarabiają tacy gracze jak Lell i Ottl :lol:
Może zabrakło po prostu liczby przed "mln euro"? :>

Co do wymiany - czemu nie, ale sądzę, że trzeba by było dołożyć jakąś dyszkę do Sagnola :wink: Tylko, że my w sumie takich wymian nie robimy - wszystkie kwestie są załatwiane odrębnie.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 08 maja 2008, 12:08

A ja pomyślę że Bayern nad tym transferem głowić się nie będzie bo jego po prostu i tak nie będzie :P Rino powiedział że zostaje a jak miałby się przenieść to tylko wyspy.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 08 maja 2008, 12:37

Michał M pisze: Co do wymiany - czemu nie, ale sądzę, że trzeba by było dołożyć jakąś dyszkę do Sagnola
Gattuso ma za sobą katastrofalny sezon, ale to jednak w formie jeden z najlepszych defensywnych pomocników świata. 10 milionów euro i talon na balon, jakim obecnie jest Sagnol, to zdecydowanie za mało za Gattuso - należy się spodziewać, że za rok wróci do wielkiej formy, tym bardziej jest to prawdopodobne, jeśli zmieni otoczenie, ale...
Do Bayernu mogą przychodzić gwiazdy z zespołów drugo czy trzecioplanowych na europejskiej scenie, jak OM czy Viola. I to też tylko wtedy, gdy nie zainteresują się nimi futbolowe giganty, jak Milan, który ( :evil: ) zrezygnował z Ribery'ego i Toniego. Więc nie widzę szansy na przejście Gattuso do Monachium.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3333

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 08 maja 2008, 12:57

Nie jestem przekonany czy Bayern potrzebuje Gattuso.Maja tego swojego van Bommela.Demichelis tez moze chyba grac na tej pozycji.
Maja moim zdaniem pilniejsze potrzeby.Nie jestem przekonany co do klasy Rensinga.Ktos do obrony by tez im sie przydal i do pomocy bo Ribery nie zawsze ma z kim grac.Bardziej bym sie na ich miejscu Kaka zainteresowal :P

Wracajac jednak do meritum.
Dzisiaj pojawily sie informacje jakoby Amauri mial trafic do nas a Gilardino do do Turynu.Nie powiem ciekawa opcja.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 08 maja 2008, 13:04

Chlopaczek pisze:Nie jestem przekonany czy Bayern potrzebuje Gattuso.Maja tego swojego van Bommela.Demichelis tez moze chyba grac na tej pozycji.
Nawet Ottl może, ale co to zmienia? :wink: Taki piłkarz jak Gattuso potrzebny nam byłby w roli DM - owszem, jest van Bommel, ale jemu trochę brakuje, żeby mógł grać sam jako DM (bez wsparcia np. Ze Roberto) - rozpisywałem się o tym szerzej w odpowiednim temacie :P Demichelis - może, ale on jest "IV" i na tej pozycji ma grać.

Tak jeszcze apropos wymian z udziałem Milanu - słyszałem, że oferujecie na wymianę Oddo (za Sagnola lub Zambrottę) :P

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 08 maja 2008, 13:05

Taka wymiana to z pocałowaniem ręki. :twisted: do tego podłożona mina pod jednego z większych rywali :P :lol: :lol: hah Amauri u nas czuje ze by bardzo dobrze grał, ale jakoś go nie widzę go w czarno-czerwonych pasach...

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 08 maja 2008, 13:28

Michał M pisze:Tak jeszcze apropos wymian z udziałem Milanu - słyszałem, że oferujecie na wymianę Oddo (za Sagnola lub Zambrottę) Razz
Że co? :shock:
THEMANIEK pisze:do tego podłożona mina pod jednego z większych rywali
Czuję, że Gilardino po odejściu z San Siro będzie rewelacją na skalę Parmy. Nie cieszmy się zbyt wcześnie.
THEMANIEK pisze:Amauri u nas czuje ze by bardzo dobrze grał, ale jakoś go nie widzę go w czarno-czerwonych pasach...
Widzieć to ja go widzę, ale obawiam się o jego umiejętność zniesienia presji - nigdy jeszcze nie miał możliwości zagrania w naprawdę wielkim meczu. Ale umiejętności ma wielkie i do nas sportowo pasuje - poza tym, co gramy z Palermo, to zachwycam się jego możliwościami - według mnie tańsza wersja Adebayora czy Drogby.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 08 maja 2008, 13:37

Wilmore pisze:
Michał M pisze:Tak jeszcze apropos wymian z udziałem Milanu - słyszałem, że oferujecie na wymianę Oddo (za Sagnola lub Zambrottę) Razz
Że co? :shock:
Proszę bardzo - link z newsem :P
http://www.calciomercato.com/index.php?c=all&a=80482

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 08 maja 2008, 13:41

Za Zambrotte to by się opłacało. Za Sagnola chyba jednak nie bardzo...

Gattuso nie będzie chciał nas teraz opuszczać, pogra jeszcze a w przyszłości kto wie. Zobaczymy jak Mercato będzie się toczyć. Gile bym sprzedał/wymienił ale z jakimś klubem spoza Calcio bo też mam takie obawy jak Wilmore.

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 08 maja 2008, 14:37

Podobno przedłuzylismy kontrakt z Favallim to nie tak zle ale tylko na rezerwe .

Oddo jesli sie nie poprawito tak jak mowicie moze sobie isc bo juz mnie irytuje tymi wrzutkami ,ale jesli co to tylko za Zambrotte a nie Sagnola.

Ja jestem Zdecydowanie za zostawieniem Gilardino po co na mjakis Amauri bo co on jest lepszy w tym Palermo nie strzela nawet duzo bramek , a Gila nawet ostatnio nie dostaje szans ,niech zostanie na przynajmniej jescze jeden sezon i gra czesto to go ocenimy.

Ja bym chcial Ville z Valenci, Miguela z Valenci i Silve z Valenci jako ze wszyscy piłkarze tego klubu sa na sprzedaz .

Gattuso w Bayernie :lol: buahahahah to tyle :wink:

Od Dzis nie wypowiadam sie na temat Mercato az do jego podsumowania bo i tak wiekszosc tych plotek to kupa gowna

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 730

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 08 maja 2008, 14:44

Oddo nie powinien odejsc bo bedzie trzeba kupic o jedengo wiecej obronce.z Bonera powinni walczyc o swoje miejsce w 11 jedenastce a Zambrotta(jezeli przyjdzie) z Jankulem na lewej.

co do Gattuso to watpie zeby odszedl.ostatnio agent powiedzial ze zostaje ale wszystko moze sie zdarzyc

co do wymiany Gilardino do Juve Amauri do nas a do Palermo gotowka to raczej tak.Gila dostal duzo szans w przeciwienstwie do Gourcuffa i Emersona i je poprostu zmarnowal.

mowi sie ze Favalli moze podpisac nowa umowe.mysle ze to zla decyzja bo pewnie Grimi bedzie sprzedany a chyba na lawke sie nadaje bardziej od Favalliego
Ostatnio zmieniony 08 maja 2008, 14:59 przez mete, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Metal
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Metal » 08 maja 2008, 14:56

A mi się wydaje, że z transferem Gattuso do Bayern jest sporo prawdy. Przyszedł do was Flamini, a o Gattuso coraz głośniej w mediach. Sam wypowiedział się iż w Niemczech jest tylko jeden problem – zbyt dobre piwo. Zobaczymy jak sytuacja się rozwinie. Wg włoskich mediów jest on już w Bayernie.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 08 maja 2008, 15:02

Nie sądzę. Gattuso zostanie, zresztą Milan za 15mln chyba go nie puści. Już prędzej Ambrosini odejdzie ale jemu też u nas dobrze. Ostatnio Gattuso powiedział że ma z Milanem długi kontrakt i zamierza go wypełnić.

Dobre piwo ? Polskie najlepsze.

Awatar użytkownika
Metal
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Metal » 08 maja 2008, 15:08

Za 15 mln go nie puści? To chyba i tak zbyt wiele jak za 30 letniego piłkarza. Owszem Gattuso jest graczem najwyższej klasy ale pogra jeszcze ze ¾ lata na tak wysokim poziomie. Trudno powiedzieć jak to będzie. Sam Gattuso podobno postanowił milczeć, jednak nic nie wiadomo. W jednych źródłach mówią iż jest dogadany z Bayernem lub na 90% będzie grał w Monachium czy też bardzo chce przenieść się do Niemiec, a w innych znowu że z Milanu nie ma zamiaru odchodzić. Trzeba poczekać na rozwój wydarzeń. Mi się jednak wydaje iż trafi do Monachium.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 08 maja 2008, 15:10

Dlatego właśnie wolę mieć Gattuso na te 4 lata niż 15mln za które nie kupimy 2 takiego piłkarza. Zresztą Rino jest naszym kluczowym zawodnikiem i sam Carlo chyba sobie nie wyobraża sprzedaży Gattuso.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”