Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 420

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
37%
2
5
26%
3
1
5%
4
3
16%
Poniżej 4
3
16%
Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 15 lip 2010, 22:46

Dzisiaj wygrany mecz z Al-Nassr 5:0 i warto wspomnieć o 3 golach Treze :) . Do tego kolejny dobry występ Diego (tylko niech nie strzela karnych), Motty, Pasquato i Ekdala. I o tym ostatnim chciałbym więcej parę słów. Jak dla mnie jest już on gotowy na pierwszą drużynę (nie mylić pierwszej drużyny z pierwszym składem) i spokojnie mógłby zająć miejsce któregoś z tych statycznych środkowych pomocników (mam tu na myśli Melo i Poulsena), za sprzedaż któregoś z nich można by było dostać jakąś kasę. Podoba mi się opanowanie w jego grze a wraz z żywiołowym Sissoko stworzył dzisiaj ciekawą parę w środku pola. Co do Pasquato to chciałbym jeszcze zobaczyć co prezentuje w spotkaniach z lepszymi zawodnikami, ale na chwilę obecną oceniam go wyżej niż Lanzafame i to on powinien zostać w pierwszej drużynie. Dzisiaj pierwszy raz zobaczyłem Martineza - zauważyłem, że gość ma niesamowite przyspieszenie i siłę co jest przydatne w pojedynkach bark w bark z bocznymi obrońcami. Szału dzisiaj nie zrobił, ale to dopiero jego pierwszy mecz a po prawej stronie w 1 połowie miał Zdenka, więc to by wiele wyjaśniało.

Mexes powiedział, że nie dołączy do Juventusu, więc wygląda na to, że kwestia środkowego obrońcy rozstrzygnie się między Barzaglim a Marquezem ze wskazaniem na tego pierwszego. Osobiście wolałbym Rafę, między innymi dlatego, że mógłby grać takiego kreatywnego DM-a w przypadku kontuzji lub kartek a Barzagli jest przyspawany tylko na stopera, ale wygląda na to, że to właśnie Włoch dołączy do Juventusu. Nie widziałem jego gry w Bundeslidze, więc się nie wypowiadam.

Del Neri powiedział, że do pełni kadry brakuje stopera, bocznego obrońcy, skrzydłowego i napastnika, jeżeli któryś odejdzie. Na dniach Federacja włoska być może wycofa się z zasady o tylko jednym zawodniku non-EU. Nie pozostaje nic innego jak czekać.

Ponoć AEK Ateny proponuje 2,5-3 mln za euro. Jeżeli to prawda to zaakceptować, podziękować i opłacić bilet do Aten.

Giovinco pewnie jest na wylocie. Nie wziął udziału w żadnym ze sparingów i wygląda na to, że zawodnik o bardzo dużym potencjale został przez nas zmarnowany. Smutna prawda. Z tym, że jeżeli już któryś trener na niego nie stawia to coś tam na tych treningach i zgrupowaniach chyba musi dziać. Nie mnie to oceniać.

I jutro losowanie eliminacji LE. Może Juventus trafi na Jagę lub Ruch :P

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 16 lip 2010, 0:04

Oglądałem tylko drugą połowę, ale mi się podobało. Bardzo zaimponował mi swoimi możliwościami fizycznymi Martinez. Jest bardzo silny jak na skrzydłowego, ma świetnie przyspieszenie, jeśli dodać do tego skoczność, którą nie raz pokazał w Catanii oraz to co mówił nasz nowy szef przygotowania fizycznego (czyli, że średnio przeciwko Sampie zawsze Jorge biegał ponad 12 kilometrów w doskonałym tempie) To wychodzi na to, że Urugwajczyk fizycznie jest niesamowicie kompletny.

Druga sprawa to Pasquato. Imponował mi rok temu w sparingach, zaimponował mi ładnym golem w pierwszym sparingu i teraz też szalenie mi się podobał i był jednym z najlepszych na boisku. Jest przebojowy, świetny technicznie, fajnie pokazuje się do gry, wszędzie go było pełno. Mam nadzieje, że trafi do niezłego klubu na wypożyczenie, bo zdecydowanie się nadaje. Lanzafame też mi mniej imponuje.
Ekdal [...] Jak dla mnie jest już on gotowy na pierwszą drużynę
Nie miałem okazji go oglądać, ale cieszy mnie, że gra dobrze. Albin mówił, że na wypożyczeniu wiele się nauczył bo miał okazję regularnie grać i chyba rzeczywiście tak jest. Więc ja wolę by jeszcze rok sobie pograł w słabszym zespole i dopiero potem wracał.
kwestia środkowego obrońcy rozstrzygnie się między Barzaglim a Marquezem
Barzagli natomiast to ciekawy pomysł. Nie mam pojęcia jak gra w Wolfsburgu (pewnie nic wyjątkowego), ale Del Neri go zna doskonale z Palermo i pewnie wie co z niego można wycisnąć. Marquez natomiast to dla mnie pewniak. By byl bardzo wartościowym zawodnikiem w naszej kadrze.
Giovinco pewnie jest na wylocie
Giovinco, musi zostać gdzieś wypożyczony. Nawet jeśli zarząd dalej w niego wierzy. Najlepsze co Sebe może spotkać to wypożyczenie do klubu gdzie będzie grał i tyle.

No i brawa dla Treze. Dziadek David dalej lepszy o klasę od reszty "snajperów" z Turynu. Szkoda mi będzie, jak odejdzie, no, ale atak trzeba wzmocnić, bo z tymi egzekutorami daleko nie zajedziemy...

No i szczęśliwa nowina. Sprzedany został Almiron do Bari za 5 mln euro. Suma naprawdę rewelacyjna jak na wiek, długość kontraktu i ogólnie to co Argentyńczyk pokazywał w JUVE czy w Monaco lub Fiorentinie. Jak do tego dodać zyski z tych wszystkich wypożyczeń, to wychodzi na to, że JUVE globalną większość kasy za niego odzyskał. Fajnie.
Del Neri powiedział, że do pełni kadry brakuje stopera, bocznego obrońcy, skrzydłowego i napastnika
czyli plan maximum to Barzagli, Kolarov, Krasic oraz Dzeko.
Na dniach Federacja włoska być może wycofa się z zasady o tylko jednym zawodniku non-EU
masz jakieś szczegóły?

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 16 lip 2010, 0:16

No i szczęśliwa nowina. Sprzedany został Almiron do Bari za 5 mln euro. Suma naprawdę rewelacyjna jak na wiek, długość kontraktu i ogólnie to co Argentyńczyk pokazywał w JUVE czy w Monaco lub Fiorentinie. Jak do tego dodać zyski z tych wszystkich wypożyczeń, to wychodzi na to, że JUVE globalną większość kasy za niego odzyskał. Fajnie.
To jest ciekawa sprawa, bo wg mnie wszystkie polskie strony o Juventusie są w błędzie jeżeli chodzi o transfer Almirona. Na juventuz.com piszą o tym, że wprawdzie sprzedaliśmy kartę Almirona za 5 mln euro, ale odkupiliśmy połowę za 2,5. Czyli identyczna sytuacja jak z Lanzafame 2 sezony temu. Nie znam dobrze włoskiego, ale patrząc po kwotach to Tuttosport pisze raczej to samo:
http://www.tuttosport.com/calcio/serie_ ... C5+milioni
Na dniach Federacja włoska być może wycofa się z zasady o tylko jednym zawodniku non-EU
masz jakieś szczegóły?
Ta sama sytuacja. Pisali o tym na angielskim forum, że na dniach ma odbyć się spotkania z FIGC. Jak dla mnie ta decyzja jest spokojnie do obalenia ze względu na czas kiedy ją wprowadzili. To było już po rozpoczęciu okienka, więc taki Inter ma już pozamiatane jeżeli chodzi o miejsca non-EU. Zobaczymy co z tego wyniknie.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6556

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 16 lip 2010, 12:44

Żadnego ze sparingów nie widziałem ale po skrótach...

... zastanawiam się, czy nie lepiej byłoby zrezygnować z Amauriego i zostawić Treze. Po tych dwóch sparingach widać, że David dobrze współpracuje z Diego, dostaje od niego podania i że wrócił mu instynkt i te sytuacje wykorzystuje (czyli wrócił do normalności). To może być zabójczy duet Diego - Trezeuget.

Z drugiej strony nie ma co się podniecać sparingami z arabami, w niedzielę mecz z HSV, wtedy będziemy mądrzejsi.

Kolarov podobno wybrał Man City.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 16 lip 2010, 13:39

zastanawiam się, czy nie lepiej byłoby zrezygnować z Amauriego i zostawić Treze.
Oczywiście, że by było lepiej, ale kto nas poratuje i weźmie Amauriego. Tak trzeba liczyć, że dośrodkowań na tą jego nieszczęsną łepetynę będzie naprawdę baaaardzo dużo.

Podobno w ataku są możliwe 3 scenariusze:
1- w ciągu 10 dni uda się kupić Dzeko. (Wolfsburg chce Diego, JUVE nie Brazylijczyka oddawać nie planuje)
2-jak nie wypali Bośniak staramy się o Forlana. (10 mln + Vicek, ale Diego mówił, że zostaje w Atletico)
3-zostajemy z Treze i liczymy, że w tym sezonie dzięki skrzydłowym nasi snajperzy strzelą troszkę więcej goli niż średnio 8 na łepka.

A Kolarova szkoda, choć 20 mln to za duże pieniądze za Serba.

Awatar użytkownika
sigane pepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sigane pepe » 16 lip 2010, 14:04

nie ma co sie podniecac takim wynikiem, w przyszlym sezonie bedzie miejsce 4-6 ;]

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 16 lip 2010, 14:06

Zamparini się wypowiadał, że wziąłby go z powrotem. :P Ja sam byłem zwolennikiem sprzedania Davida, teraz mam wątpliwości.
(L)oczkerson pisze:1- w ciągu 10 dni uda się kupić Dzeko. (Wolfsburg chce Diego, JUVE nie Brazylijczyka oddawać nie planuje)
2-jak nie wypali Bośniak staramy się o Forlana. (10 mln + Vicek, ale Diego mówił, że zostaje w Atletico)
3-zostajemy z Treze i liczymy, że w tym sezonie dzięki skrzydłowym nasi snajperzy strzelą troszkę więcej goli niż średnio 8 na łepka.
1 - Wolfsburg też chce Sissoko. Dobrze by było opchnąć im Poulsena. :lol:
2 - nierealne jak dla mnie i mimo tego, że Forlan jest pewniejszy od Dzeko, to ja bym zaryzykował jednak w Bośniaka
3 - w zeszłym sezonie jak nasi zaczęli wrzucać to i Amauri zaczął strzelać, ale to był kilkumeczowy wyskok

Wyjazd na Irlandię albo do Izraela. Wolałbym jednak Schamrock Rovers, zawsze bliżej niż do Żydów.
sigane pepe pisze:nie ma co sie podniecac takim wynikiem, w przyszlym sezonie bedzie miejsce 4-6 ;]
Też Cię pozdrawiam.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 16 lip 2010, 15:06

Dla mnie sparingi nie są żadnym wyznacznikiem formy napastników. W zeszłe wakacje najlepszym napastnikiem był Amauri. Co się potem działo, wszyscy pamiętamy.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 19 lip 2010, 21:55

Oglądał ktoś sparing z HSV? Ze skrótu wnioskuję, że wrócił stary Treze - tzn ten z zeszłego sezonu. No i Storari dobrze zagrał, zaczynam się do niego przekonywać. Chimenti raz na zawsze poszedł w odstawkę :P

Wszystko wskazuje na to, że Giovinco zasili Parmę a Ekdal Bolognę (to już pewne). Ponadto ciekawy był news o wymianie Iaquinta - Bale. Brałbym w ciemno, jednego napastnika musimy się pozbyć, a lewy obrońca to w tej chwili priorytet bo czas leci nieubłaganie a Grosso nadal w kadrze :angry2: Panie Marotta, gdzie te transfery?

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 19 lip 2010, 22:03

Tutaj linki do calego meczu Juve - HSV jakby ktos byl zainteresowany:

http://hotfile.com/list/689101/3e3ccb1

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 19 lip 2010, 22:29

Boromir pisze:Oglądał ktoś sparing z HSV? Ze skrótu wnioskuję, że wrócił stary Treze - tzn ten z zeszłego sezonu. No i Storari dobrze zagrał, zaczynam się do niego przekonywać. Chimenti raz na zawsze poszedł w odstawkę :P

Wszystko wskazuje na to, że Giovinco zasili Parmę a Ekdal Bolognę (to już pewne). Ponadto ciekawy był news o wymianie Iaquinta - Bale. Brałbym w ciemno, jednego napastnika musimy się pozbyć, a lewy obrońca to w tej chwili priorytet bo czas leci nieubłaganie a Grosso nadal w kadrze :angry2:
Obawiam się, że Tottenham nie będzie chciał kontuzjowanego napastnika. Iaquinta - out na miesiąc. Jak on doznał kontuzji na wakacjach to ja nie wiem. O meczu szkoda gadac, bo po zejściu Diego było jedno wielkie nic. Na plus Lanzafame (zaskoczył mnie skubaniec), Storari, jak zwykle spokój w grze Ekdala i fajna zmiana Pasquato.

Sissoko - fatalnie, żadnego przechwytu, zero wyprzedzenia, wślizgów - albo to zmęczenie obozem albo utracił swoje największe atuty.
Martinez - niby udział przy 2 groźnych akcjach w 1 połowie, ale też słabo. Mam nadzieję, że nie szykuje nam się 1 flop w tym sezonie.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 19 lip 2010, 22:35

Ja oglądałem. Pierwsza połowa była dobra, w drugiej widać było, że piłkarze po trudnym okresie w przygotowaniach już fizycznie nie wytrzymują i HSV zaczęło stwarzać groźne okazje. W pierwszej połowie JUVE głównie atakował lewą stroną, gdzie aktywny był Lanzafame i dużo akcji oskrzydlających zaliczył De Ceglie (w zasadzie jedno dośrodkowanie to była murowana asysta). Znów dobrze Diego i po jego zejściu gra w ofensywie przestała wyglądać całkowicie. Treze zmarnował 2 setki i był ślamazarny, ale Del Neri tłumaczy to zmęczeniem. Martinez blado, ale on zaczął trenować dużo później, więc bym się nie denerwował. Pasquato tym razem mnie nie zaskoczył tak jak wcześniej, Ekdal dobrze, ale bez fajerwerków, a Sissoko się starał, ale najczęściej był spóźniony.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 20 lip 2010, 12:46

maciek_88 pisze: Obawiam się, że Tottenham nie będzie chciał kontuzjowanego napastnika. Iaquinta - out na miesiąc. Jak on doznał kontuzji na wakacjach to ja nie wiem.
Podobno to pozostałości po kontuzji jeszcze z MŚ. Paranoja jakaś, przez miesiąc nic go nie bolało, wrócił do treningów i nagle miesiąc w plecy. A to taka fajna wymiana by była.

Skoro Del Neri twierdzi, że gracze są przemęczeni, to ja mu na razie wierzę. Ważne, żeby na start ligi byli wypoczęci i odpowiednio przygotowani.

Co do lewej obrony to teraz priorytetem wydaje się być Drenthe. Jeździec bez głowy, wrzucić potrafi ale w defensywie to on lepszy od De Ceglie nie jest...

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 20 lip 2010, 12:58

Co do lewej obrony to teraz priorytetem wydaje się być Drenthe.
Niech Bóg ma nas w swojej opiece. Z De Ceglie i Drethe będzie tak samo jak w ostatnim sezonie...

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 20 lip 2010, 13:12

Jak już kupować obrońcę to takiego, który nie da sobie założyć siatki przy pojedynku z rywalem. W 4-4-2 boczni obrońcy nie będą już musieli aż tak mocno angażować się w ofensywę jak przy 4-3-1-2 z poprzedniego sezonu więc najmocniejsi powinni być w defensywie. Drenthe nijak do tej charakterystyki nie pasuje, zresztą on mi bardziej podpada pod skrzydłowego, jak De Ceglie.

Atletico chce Giovinco (podobno :roll: ). Tiago + Grosso + Giovinco + kasa = Forlan/ Aguero? Marzenie, ale jeśli faktycznie zainteresowanie jest, czemu tego nie wykorzystać?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”