Zasada domniemania niewinności , jest zasadą procesową !!! Zagwarantowaną przez konstytucję i kodeks postepowania karnego . Służy do obrony podsądnego . Jak tobie ktoś podpierdoli portfel to możesz go nazwać złodziejem , bez żadnych konsekwencji . Możesz mi wierzyćFishbone pisze:W Polskim systemie prawnym obowiązuje pojęcie domniemania niewinności i póki co taki jest stan tej osoby. Skąd Ty wiesz, że to On ukradł?
Jak ktos czysci konta spółki i przelewa na zagraniczne , w tym do rajów podatkowych i zjebuje do Izraela to moge zakładać , że na mataczył .Fishbone pisze:Skąd Ty wiesz, że to On ukradł? Skąd to wie Gazeta Wyborcza? Skąd to wiem ja? Jakby miałby udowodnione, to nie mógłby robić tego co robi.
Fishbone pisze:Centrozap szykował taki przekręt w naszym klubie, że Gazeta Wyborcza tego nie mogła jakoś opisać a teraz zaskoczeni przez swoją głupotę chcą na złość przejąć Rozwój Katowice, z rzeszą kibiców
Tej sprawy nie znam wiec nie komentuje .
Możesz byc zadowolony , że przyszłośc twojego klubu rysuje sie w jaśniejszych barwach . Ale jak dla mnie ta kasa wyjątkowo śmierdzi .Fishbone pisze:Nie każdy się z tego cieszył, ale ja jestem zadowolony.
Jeszcze taka przykładowa sytuacja . Jak pewien ktoś tobie ukradnie portfel pełny gotówki a za 2 lata przyjdzie i powie że ciebie wynagrodzi określoną czynność , stwierdzisz że kolo jest ok ??