Boks - Strona 43

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 718

Re: Boks

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 05 paź 2013, 22:10

Dziwić się, że nikt nie chce oglądać ciężkiej kategorii wagowej. Niby dwóch topowych bokserów a tu mamy więcej zapasów niż walki.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 05 paź 2013, 22:51

Cudem wytrwałem.

Dzisiejsza walka pokazała w jak ciemnej dupie jest waga ciężka. Walka fatalna, więcej klinczu niż boksu. Kliczko w tej chwili deklasuje wszystkich rywali, ale jego się oglądać nie da. Bazuje tylko na sile ciosu, zasięgu i klinczu. W czasach Tysona, Lewisa czy Holyfielda szybko by go ustawili do pionu. Aż dziw bierze co się stało z królewską kategorią.

Po cichu liczyłem na wałek, ale nawet w Rosji nie dało się go dzisiaj zrobić.

Awatar użytkownika
raf2
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: raf2 » 05 paź 2013, 22:52

Ależ emocje :haha:

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 05 paź 2013, 22:56

Kliczko bazuje na swietnej technice ciosów prostych sile i doskonałej obronie.Walka żenada bo więcej było zapasów niż boksu,zero wymian połowa upadków Ruska była po rzuceniu.Waga cięzka jest jak zauważył mete w czarnej dupie. Powietkin pare ładnych lat temu byłby przecierem dla kandydata o pas a nie walczacym o pas i posiadającym pase. nie oglądam już Kliczków- szkoda czasu.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 05 paź 2013, 22:58

Ten pas w ogóle co ma/miał Povietkin to jakaś kpina. Dwóch mistrzów świata jednej federacji w tej samej kategorii wagowej :rotfl4: jeszcze chwila i będą walczyć o pas Batmana lub coś w ten deseń.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 05 paź 2013, 23:04

Jaki pas taki mistrz, nie mam nic do Powietkina ale jak go widziałem z Huckiem to nie wierzyłem jakim cudem ten koleś ma jakiś pasek.Dobry na Wawrzyka ale nie na Kliczke

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 245

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 05 paź 2013, 23:06

Walkę oglądałem w gronie rodzinnym mija 3 runda - hasło mojej mamy,która nie zna się na sporcie "No jak oni walczą,może Pudzian by spróbował sił obalić kogoś" :haha: To najlepiej obrazuje przebieg walki - nie boks a zapasy - Kliczko cóż dążył do klinczu,Powietkin ciągle miał te około 100 kg mieć ciągle na plecach,które sporo sił kosztowało :P

Ciekawe jaki był kurs,że walka będzie trwa pełne 12 rund - wiem,że powyżej 5,5 było 1,40 bo sam obstawiałem,że 6 rund to będzie minimum chciałem 9 ale trochę się obawiałem terenu...Cóż mogłem-powinniem się sugerować historią ostatnich walk Ukraińca :/

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 05 paź 2013, 23:06

Ja tam do Povietkina nie mam nic. Raczej do federacji gdzie mamy regularnego czempiona, superczempiona itp. A federacje rosną w liczbę szybciej niż grzyby po deszczu. I później byle kto może się tytułować mistrzem świata i być w gronie takich bokserów jak Tyson, Ali, itp.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 05 paź 2013, 23:09

W walce pudziana chociaż są emocje, tutaj był Klincz i zapasy a sędzia pozwalał Kliczce za dużo.Żenada i tyle i przestaje oglądać wage cięzką, 60 mln zł za taką walke.
JEżeli starzy mistrzowi to oglądają to się przewracają , waga cięzka umiera.

Awatar użytkownika
BeBaD
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 377

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BeBaD » 06 paź 2013, 2:22

ddemon pisze:
Ciekawe jaki był kurs,że walka będzie trwa pełne 12 rund - wiem,że powyżej 5,5 było 1,40 bo sam obstawiałem,że 6 rund to będzie minimum chciałem 9 ale trochę się obawiałem terenu...Cóż mogłem-powinniem się sugerować historią ostatnich walk Ukraińca :/
2,85 na to że walka potrwa pełen dystans, 3,25 że wygra Kliczko na pkt (kursy z Unibetu)

Kpina ta dzisiejsza walka ;/ o ile Kliczko faktycznie wygrał do jednej bramki to styl mimo wszystko pozostawia wiele do życzenia. Ostatni raz oglądałem walke Władiimira.

Szkoda Masternaka, kolejny polak zostaje brutalnie zweryfikowany. Proksa, Wawrzyk teraz Master... ;/ ech polski boks zaliczył konkretną glebe w tym roku.

krzysiu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 145

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzysiu » 06 paź 2013, 13:02

Dobrze powiedział Diablo ,że ta walka Mastera oddzieliła chłopców od mężczyzn , niestety

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 245

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 06 paź 2013, 13:31

krzysiu pisze:Dobrze powiedział Diablo ,że ta walka Mastera oddzieliła chłopców od mężczyzn , niestety
Diablo to też taki kozak - z każdą walką dostawał kelnerów do bicia, zdobył tytuł i dalej go posiada tylko dlatego iż oszukali Palaciosa :P
Teraz ma zamiar pchać się do ciężkiej :rotfl4: Tylko po to aby odciąć 2-3 kwitki - pewnie wielkie starcie z Adamkiem,który mimo,że nie ma ciosu jest lepszym bokserem i obije go w tej wielkiej walce dziesięciolecia :D

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 06 paź 2013, 13:36

Dokładnie ddemon dokładnie.

Szpila ma walczyć w grudniu.Mam nadzieje na solidnego przeciwnika który rozwali ten pompowany balonik.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 06 paź 2013, 13:45

Ja się wcale nie dziwie, że się pchają do wagi ciężkiej. W niższych kategoriach ciężko jest o dobre pieniądze a Kliczko w wadze ciężekiej to ktoś taki jak Mayweather (zachowując oczywiście odpowiednie proporcje) - mimo iż się z nim przegra co niemal z góry wiadomo to się dostanie wypłatę życia. I tak każdy marzy i pcha się do walki z Ukraińcami tak samo jako z Moneyem.

Adamek i Diablo mogą opowiadać bajeczki o wygraniu MŚ w wadze ciężkiej, ale powód przejścia do tej kategorii jest tylko jeden - kasa. Dopóki Kliczki są mistrzami nie mają nawet 1% szans na zdobycie poważnego pasa w tej kategorii. Zresztą moim zdaniem decyzja Górala o przejściu do królewskiej kategorii była fatalna. Zamiast walczyć z czołówką junior ciężkiej obija kelnerów i emerytów w ciężkej. No ale z drugiej strony kariera boksera jest stosunkowo krótka i trzeba myśleć o przyszłości.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 06 paź 2013, 14:33

Zaskoczenia nie ma, może tylko to,że Kliczko nie położył Powietkina bo jednak po cichu liczyłem na nokaut. Pompowano ten balon z Powietkinem a było wiadomo, że go tylko trzeba zweryfikować i że braciom nie zagrozi bo to zupełnie nie ten poziom. Sasza uciekał jak tylko się dało przed walką z Władimirem ale jak już do niej doszło to nawet nie było na co patrzeć. Jak MGiggs pisał wcześniej już walka z Huckiem pokazała, że Rosjanin jest mocno przereklamowany, na zbieranie okruchów ze stołu po Kliczkach w ciężkiej to może wystarczyć, niestety wysoki poziom w tej kategorii jest tylko wspomnieniem. Dużo bardziej wolałbym żeby wczoraj przeciwko Władimirowi stał Huck, przynajmniej mielibyśmy ciekawszą walkę choć też wygraną przez Ukraińca.

Zgadzam się z mete na temat Adamka, Kliczkowie zbudowali swoją markę i wszyscy ciągną do nich jak muchy do gówna bo czuć tam kasę. A szkoda bo królewska od dłuższego czasu ssie i bazuje tylko na nazwie, gdyby wszyscy pretendenci zamiast pchać się do ciężkiej zostali w junior ciężkiej to moglibyśmy być świadkami ciekawych walk a i sama kategoria by zyskała. Huck, Hernandez, Adamek, Arslan, Haye, Afolabi, poziom może by nie zabijał ale na pewno byłyby ciekawsze walki niż to co widzieliśmy wczoraj czy walka któregokolwiek z tych bokserów z Kliczkami.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”