Manchester United (zbiorczy) - Strona 43

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Zablokowany

Którego z zawodników najchętniej widziałbyś w koszulce Manchesteru United?

Fernando Torres
1
13%
Didier Zokora
4
50%
Michael Carrick
1
13%
Armando Petit
0
Brak głosów
Frank Ribery
0
Brak głosów
Mohamadou Diarra
0
Brak głosów
Kevin Nolan
1
13%
Miroslav Klose
1
13%
Kerlon
0
Brak głosów
Ktoś inny
0
Brak głosów
Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Reputacja: 0
Lokalizacja: Tam gdzie siarkowy leży gród, tam Mielec znalazł grób.....
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 13 maja 2005, 10:10

Couter25 pisze:
futbolowa pisze:
Amerykański magnat finansowy – Malcolm Glazer rozpoczął działania mające na celu przejęcie Manchesteru United. Właściciel Tampa Bay Buccaneers nosi się z zamiarem złożenia oferty wartej 790 milionów funtów.

Multimiliarder zagwarantował sobie dodatkowe 28,7 % udziałów w klubie, które odkupił od dwóch największych dotychczas akcjonariuszy Czerwonych Diabłów – JP McManusa i Johna Magniera. Obecnie Glazer jest w posiadaniu 59% akcji Manchesteru United.

Spółka Red Football Ltd, która działa na zlecenie Malcolma Glazera podała wiadomość, iż Irlandzka para biznesmenów wyzbyła się swoich udziałów. Cena jednostkowa akcji wyniosła 300 pensów.

Glazer złożył ofertę niemal rzutem na taśmę. 17 maja mija bowiem termin wyznaczony przez zarząd Manchesteru United. Do tego czasu Amerykanin miał dać znać co zamierza dalej robić ze swoimi akcjami. Niestety dał...
Już po nas :( Aż mi się na płacz zebrało.
Boję się, że to początek upadku United :(

Pewnie bedziemy nowym Leeds United
Długi do 300mln ,sukcesów brak
Sprzedanie OT, No cóż prawdobodbny scenariusz :cry: :cry: :cry:
Choc mam nadzieje , ze bedzie odwrotnie
Ale jak brzmi powiedzenie Nadzieja matką głupich. Mozemy sie spodziewac upadku UNITED
A czemu tak sądzicie. Może ManU będzie bogate, zakupi gwiazdorów, będzie zdobywało trofea. A może jednak Glazer z nich zrobi drugie Leeds United i wreszcie Diabełki spadną do drugiej ligi.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2227
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 13 maja 2005, 20:05

Nie chcę gwiazdorów, a tym bardziej spadku z ligi.
Boję się najgorszego, chociaż mam nadzieję, że w ManU stanie się tak jak w Chelsea po wykupieniu jej przez Abramowicza...

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 13 maja 2005, 20:33

Mikusinski pisze:
Couter25 pisze:
futbolowa pisze:
Już po nas :( Aż mi się na płacz zebrało.
Boję się, że to początek upadku United :(

Ale jak brzmi powiedzenie Nadzieja matką głupich. Mozemy sie spodziewac upadku UNITED
A czemu tak sądzicie. Może ManU będzie bogate, zakupi gwiazdorów, będzie zdobywało trofea. A może jednak Glazer z nich zrobi drugie Leeds United i wreszcie Diabełki spadną do drugiej ligi.
Wreszcie?? Czy mi się wydaję, czy Ty żle życzysz Man United?
Jestem ciekawy od kiedy kibicujesz Chelsea. Za pewne od dwóch lat, od momentu przejęcia klubu przez Romka.

Futbolowa ManU nie będzie drugim Chelsea, a Glazer nie będzie drugim Abramovicem. Dlaczego?! A dlatego, że mu nie zależy na dobru zespołu tylko na KASIE! Romek to chociaż inwestuje w zespół i (straszy nowe nabytki ManU), ale chce jak najlepiej dla swojego klubu. A kibice (oczywiście nie Ci niedzielni) odpłacają mu się za to brawami. A jak będzie z Glazerem? Powiedział, że zostawi nazwę Old Trafford! Jestem wniebowzięty jego wypowiedzią. Moim zdaniem należy się cieszyć, że nie zmieni nazwy stadionu na Glazer Stadium. Mówił również, że dołoży na transfery 20 mln. Ale co to da jeśłi on chce zrobić z ManU nie drugie Chelsea (w życiu tego nie chciałem) ale zrobi jeszcze gorzej - być może Man United będzie drugim Leeds!!!

Osobiście nie chciałbym tekaiego obrotu sprawy, ale tutaj trzeba być optymistą, bo gdy klub gra dobrze w europrjskich pucharach i w Anglii to zarabia, a w dodatku zarabia też Glazer. Nic tylko płakać...

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2227
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 13 maja 2005, 22:02

A ja się tak zastanawiam - cały czas myslałam jak Ty. Ale skąd tak naprawdę wiadomo, że on chce tylko pieniędzy? Zresztą klubem zajmować będą się jego dzieci nie on.
Jak bym miała ojca milionera, też bym Manchester chciała sobie wykupić ;)

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 14 maja 2005, 22:03

Jakby mój ojciec był milionerem to po pierwsze pojechałbym do Manchesteru, a po drugie wykupił akcje ManU i został prezydentem klubu.
Dałbym no 40 mln na transfery, ściągnąłbym Gomesa, Alexa, Miguela, Essiena, Sneijdera, Torresa. Poczekałbym aż Fergie dotrwa do 20, a później ściągnąłbym le Guena, bądź Deshampsa. I wszystko byłoby pięknie.......... :wink:
A świstak siedzi...

Awatar użytkownika
mordziasz
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mordziasz » 15 maja 2005, 0:16

Jak dla mnie to wy strasznie dramatyzujecie... ale to tylko imo =)

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 15 maja 2005, 1:46

mordziasz pisze:Jak dla mnie to wy strasznie dramatyzujecie... ale to tylko imo =)
Powolny i sukcesywny rozpad jednego z najlepszych klubow wszechczasow to jednak kolego jest powod do dramatyzowania.
Sytacja w klubie jest chora bo wszyscy mysla ze to przez Fergusona ManU nie idzie .. nic bardziej mylnego .. osoba ktora budowala te potege pilkaraska przez cale lata jest teraz kozlem ofiarnym a to druzynie nie wrozy nic dobrego ...

POZDRO

Awatar użytkownika
mordziasz
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mordziasz » 15 maja 2005, 15:38

RoRo pisze:
mordziasz pisze:Jak dla mnie to wy strasznie dramatyzujecie... ale to tylko imo =)
Powolny i sukcesywny rozpad jednego z najlepszych klubow wszechczasow to jednak kolego jest powod do dramatyzowania.
Sytacja w klubie jest chora bo wszyscy mysla ze to przez Fergusona ManU nie idzie .. nic bardziej mylnego .. osoba ktora budowala te potege pilkaraska przez cale lata jest teraz kozlem ofiarnym a to druzynie nie wrozy nic dobrego ...

POZDRO
lol ? to rozjasnij moj umysl i powiedz dlaczego im nie idzie ? oO

nie rozumiem dlaczego wszyscy wroza rozpad ManU ? moze on np. zainwestuje kase i ManU na nowa bedzie potega (oby nie.. :p) ktos go zna ? pije z nim piwo ze wie ze koles przyjdzie sprzeda cala druzyne, sprzeda nazwe stadionu i pojdzie ? oO oczywiscie moze sie tak stac... ale jest to tak samo prawdopodobne jak i to ze on odbuduje potege ManU... a wszyscy wroza czarny scenariusz... imo dramatyzujecie... =)

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 15 maja 2005, 19:32

Rozpad to mzoe za mocne slowo ale z cala pewnoscia mozna poweidziec ze w Manu źle sie dziej i temu nikt nie zaprzeczy.

Nie wiem czy jakis kolejny Abramovich odbuduje potege Manu ale chyba zespol ktory zdobywal mistrzosywo anglii i do tego lige mistrzow teraz odpada w 1/8 CL a w lidze ceiniuje :roll:

Zoabczymy wkrotce :P

POZDRO

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Lokalizacja: Tam gdzie siarkowy leży gród, tam Mielec znalazł grób.....
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 15 maja 2005, 19:39

Manumef pisze:
Mikusinski pisze:
Couter25 pisze:

Wreszcie?? Czy mi się wydaję, czy Ty żle życzysz Man United?
Jestem ciekawy od kiedy kibicujesz Chelsea. Za pewne od dwóch lat, od momentu przejęcia klubu przez Romka.

Futbolowa ManU nie będzie drugim Chelsea, a Glazer nie będzie drugim Abramovicem. Dlaczego?! A dlatego, że mu nie zależy na dobru zespołu tylko na KASIE! Romek to chociaż inwestuje w zespół i (straszy nowe nabytki ManU), ale chce jak najlepiej dla swojego klubu. A kibice (oczywiście nie Ci niedzielni) odpłacają mu się za to brawami. A jak będzie z Glazerem? Powiedział, że zostawi nazwę Old Trafford! Jestem wniebowzięty jego wypowiedzią. Moim zdaniem należy się cieszyć, że nie zmieni nazwy stadionu na Glazer Stadium. Mówił również, że dołoży na transfery 20 mln. Ale co to da jeśłi on chce zrobić z ManU nie drugie Chelsea (w życiu tego nie chciałem) ale zrobi jeszcze gorzej - być może Man United będzie drugim Leeds!!!

Osobiście nie chciałbym tekaiego obrotu sprawy, ale tutaj trzeba być optymistą, bo gdy klub gra dobrze w europrjskich pucharach i w Anglii to zarabia, a w dodatku zarabia też Glazer. Nic tylko płakać...

Wiesz, moge nie lubić United, są wrogami Chelsea. Zobaczymy co będzie po przejęciu przez Glazera, może nawet z United zrobić drugą Chelsea.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 15 maja 2005, 19:42

Glazer nigdy nie kupi nas prawdziwych kibiców MU
Glory Glory Glory MU
Zobaczym co się bedzie działo nie ma co prorokować trzeba cierpliwie czekać na rozwuj wydarzeń bo my nie mamy na niego wpływu.
Ja chce aby MU było na szczycie ale nie za wszelką cene

Awatar użytkownika
Michal_United
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michal_United » 17 maja 2005, 21:09

Rossi pisze:Glazer nigdy nie kupi nas prawdziwych kibiców MU
Glory Glory Glory MU
Zobaczym co się bedzie działo nie ma co prorokować trzeba cierpliwie czekać na rozwuj wydarzeń bo my nie mamy na niego wpływu.
Zgadzam sie z Tobą, nic dodac nic ując, niechce zeby MU bylo drugą Chelsea tym bardziej Leeds, ale tez nie ulega wątpliwosci ze trofeów nam brakuje i trzeba jakos wygrac LM albo Premiership

Awatar użytkownika
Michal_United
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michal_United » 17 maja 2005, 21:17

Rossi pisze:Glazer nigdy nie kupi nas prawdziwych kibiców MU
Glory Glory Glory MU
Zgadzam sie z Tobą, nic dodac nic ując, niechce zeby MU bylo drugą Chelsea tym bardziej Leeds, ale tez nie ulega wątpliwosci ze trofeów nam brakuje i trzeba jakos wygrac LM albo Premiership

Sławek
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sławek » 17 maja 2005, 21:28

no zobaczymy jeszcze...na razie tak mówicie ale co jest z Chelsea?fani kochaja abramovicha...ja nie wiem co będzie ze mną dlatego się nie wypowiadam....moimz daniem nic się nie zmieni tyle że będą inne osoby w zarządzie ...to wszystko...prawie...ale na razie on nic jeszcze nie zrobił i dlatego nie będe go oceniał...na razie kupił tylko akcje manchesteru...mam nadzieję że będzie dobrym właścicielem i zadba o swoje kupno...

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 17 maja 2005, 23:01

Nie ma co porównywać Romana do Glazera...Pierwszy przyszedł aby wydobyć Chelsea z długów, oraz uczynić z niej piłkarską potęge, natomiast drugi przyszedł gdy praktycznie wszystko jest gotowe, czekają tylko na sukcesy...i być może nie wyjdzie MU na tym dobrze, bo pewnie będzie to traktował jak swoją zabawkę, ale w sumie zmieni się trochę polityka klubu wydaje mi się...możemy się spodziewać transferów latem...:) I to ładnych transferów :)

Zablokowany

Wróć do „Anglia”