Tottenham Hotspur (zbiorczy) - Strona 43

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Tottenham w tym sezonie ...

wygra lige
7
6%
zapewni sobie start w LM (1-4)
33
29%
wywalczy start w PUEFA
54
48%
nie wyjdzie już ze strefy spadkowj
18
16%
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Re: Tottenham Hotspur (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 05 paź 2008, 23:29

Ja narazie nie spodziewam sie jeszcze wylotu Ramosa. Myślę, ze zarzad mogł sie tego spodziewać, wymieniono ogromna ilosć zawodnikow, do tego najlepsi napastnicy robili szopkę, więc ich takze trzeba było sprzedać, a to, że nie chcili zorbić tego wczesnie to na koniec okienka nie mieli poprostu wiekszego pola manewru.
Napastnik to dla nich konieczność, bo nawet jak Roman zacznei grać to nei widze w nim gościa, który bedzie potrafil nastrzelać 20 bramek w sezonie czy zbliżyć sie do tego.
Nie wiem czy lepiej było sprzedać i kupic w jednym okienku tylu nowych czy robić to na przestrzeni 3-4 sezonow, jesli to jednak wypali to bedzie to napewno lepszy pomysł. Inna sprawa, że chyba za duzo naczytali sie w gazetach o umiejetnsociach Modricia czy dos Santosa, bo ja w nich nie widzialem ludzi, ktorzy moga juz odgrywać kluczowe role dla druzyny. Od Nodricia ogromnie duzo zalezy i to jest obok napstnika głowny problem Spurs.
Takze nie piszmy o tym co robil Ramos z Sevilla, bo tam trafil na ludzi, ktorym az tak w glowach sie nie przewracało i poprostu byli lepiej utalentowani od Bentow, Tainio, Steedow czy Lennonow.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 06 paź 2008, 9:18

RealFan pisze:
bent to gracz mocno przecietny. na naprawde dobra gre pawljuczenki trzeba bedzie troche poczekac.
przy tym kto odszedl - keane i przede wszystkim berbatov wyglada to naprawde bladziutko.
Na dobrą grę Dos Santosa i Modricia również. Może nawet i cały sezon :?
Dos Santos grał mało w PD poza tym Premiership to inna liga a Modric poza Chorwacją nie grał. To Rosjanin również. Jak oni mają decydować o grze kogutów to różowo nie jest. Jeden Bentley jest gotowy do gry od zaraz. W ataku jest gość co był niwypałem transferowym w zeszłym roku :lol:
Akurat uważam, że odejście keane i Berbatowa to nie wina Romosa, oni po prosu znudzenie kolejnymi nieudanymi sezonami postanowili iść do klubów w których mogą coś wygrać, ale dziwię się że Ramos przy możliwościach finansowych klubu nie kupił więcej piłkarzy z Premiership. Nawet jakby miał przepłacić

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 06 paź 2008, 14:31

Może chciał za eksperymentować z nowymi piłkarzami ale jak to czasem bywa eksperyment nie wypalił kasa poszła a efektów nie ma. Wygląda na to że cała drużyna potrzebuje czasu by zgrać się z sobą ,ale tego czasu może już nie starczyć Ramosowi.

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 06 paź 2008, 17:29

Przykład Tottenhamu pokazuje, że pieniądze wydane na transfery nie grają :]. Można kupować, ale trzeba to umiejętnie poukładać. Wymiana praktycznie całej 11 zwyczajnie może skończyć się dramatem :]. Na pewno jest to przestroga dla Arabów z Manchesteru.
Jeśli Koguciki sie szybko nie obudzą, to może nie starczyć czasu na odrabianie dystansu do drużyn niezagrożonych spadkiem. Ale to już nie mój problem :)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 paź 2008, 17:32

Nie no, spaść raczej nie spadną, za silna ta ekipa. W końcu się ockną i zaczną wygrywać. Zbyt wiele przecietnych drużyn jest, aby Spurs zostali sami na dnie jak Derby w minionym sezonie.

Oby nie ocknęli się za szybko :wink:

Awatar użytkownika
Jaro1910
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jaro1910 » 08 paź 2008, 21:30

Gdzieś czytałem wypowiedź Levy'ego, że Pawliuczenko jest takim samym typem napastnika, jak Darren Bent i że nie potrafią razem grać w jednym składzie. Dlatego jeden z nich musi się pogodzić z rolą rezerwowego. To się tak zastanawiam, po co kupowali Rosjanina, skoro albo on, albo Bent będzie musiał siedzieć na ławce rezerwowych.

Ja także myślę, że zarząd da Ramosowi jeszcze trochę czasu, ale jeśli Tottenham się nie weźmie w garść i nie zacznie grać na miarę średniaka Premiership, pożegna się z robotą w Londynie.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 131

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 08 paź 2008, 21:52

Bent z tego co pamiętam zarabia tam koło 6 mln. Euro :rotfl: i jest około w top25 na świecie.
Biorąc pod uwagę to co gra to -> :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Ogólnie rzecz biorąc to Spursi mają dwa problemy... środek pola i atak... od Modricia oczekuje się cudów jak ktoś tam wcześniej wspomniał, a jak już coś sobie stworzą to nie ma kto tego wykończyć. Darren wystrzelał się w sparingach, Rosjanin jeszcze się nie odnalazł, a Campbell to nie jest piłkarz, który może zapewnić im to czego potrzebuje klasowa drużyna. NIe wiem, może liczyli, że Berba zostanie jednak... a transfer Fraziera wynegocjowali tylko by nie zostać z dwojką atakujących. IMO w zimie przyjdzie ze dwóch piłkarzy w tym napastnik.

BTW; Co się dzieje z Huttonem ? Bo tam ostatnio na prawej Gunter gra cały czas :roll:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 paź 2008, 23:29

są tu osoby, ktore ogladały mecz Spurs ?
Co tam się działo dziś ? 2 czerwa, utrata przytomności Corluki :o, ciekawe co z nim będzie

najmniej chyba zaskakuje kolejna porazka podopiecznych Ramosa. 2 pkt w 8 meczach, nie chce być złym prorokiem, ale chyba w tym sezonie do Top4 jeszcze nie wejdą ...

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 20 paź 2008, 0:07

Tottenham w tym sezonie to chyba będzie się rozpaczliwie bronił o utrzymanie w Premiership :shock: A przynajmniej teraz tak to wygląda. 2 pkt, zaledwie 5 bramek w 8 spotkaniach - tyle co Fulham ( 7pkt), tyle, że ci mają jeden mecz zaległy... Ciekaw jestem jak wygląda kredyt zaufania zarządu do Ramosa, bo wśród kibiców jest on chyba wyczerpany :roll:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 20 paź 2008, 0:44

Maja za duzo fajnych z przyszłoscia. Wyglada to naprawde źle, jeszcze bramka chyba ze spalonego. Zawodnicy nie wytrzmuja presji i patrzac na Dawsona to tak juz jest przej... atmosfera. Nie wiem czy zmiana az tak moze zmienić grę Spurs, przecież skoro Jol i Ramos nie nauczyli strzelać i grac jak na napastnika przystało takiego Benta to kto bedzie potrafil. Zawodza Ci, ktorzy byli pewni swego, a na boisku wygladaja jak juniorzy. Jesli sie placi za Modricia, Bentleya, Romana czy Benta tak ogromne pieniadze, to poprostu taki zaowdnik powienien być wzmocnieniem na dzień dobry, a Modriciowi aklimatyzacja moze zajac tak na oko 3 lata.:D Roman moze miec jeszcze wiecej problemów.

A tak poza tematem Kogutów, to zadziwia mnie Stoke i przedewszystkim Delap, gosciu w jednym meczu sowimi wrzutami z autów robi wiecej zagrożenia niż np. reprezentacja polski od momentu przejecia jej przez Leo. W pewnym momencie to smieszne bylo, ale jednak ogladajac spotkania beniaminka to jest w tym duzo prawdy.

Awatar użytkownika
Samael
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Samael » 20 paź 2008, 1:43

Dla mnie to co sie dzieje w tym sezonie to tragedia...Miałem nadzieje na pierwsze zwyciestwo w tym sezonie,jednak kartka Bale'a chyba ustawila mecz, choc w 10 Spurs grali lepiej niz w 11...Ramos chyba dostanie szpica,bo kredyt zaufania sie wyczerpał - zespol nie ma ani stylu,ani wynikow.Polityka transferowa od chyba 2 sezonow to jakies nieporozumienie.Drewniany Bent za 16mln to najwieksza pomylka klubu, bo zamiast niego do klubu powinni trafic gracze pokroju Corulki czy Huttona- jednak M. Jol zdecydowal o zakupie 4 napastnika.Jak widac trojka juz nie grajacych w Spurs jakos daje sobie rade,a najlepiej skreslony przez Ramosa Dafoe.Moim zdaniem Ramos i Comolli powinni podac sie do dymisji...o ile maja "jaja".Mam nadzieje,ze jakos uda sie kogutom wybrnac z dolka,bo jest nieciekawie oraz,ze uraz Corulki nie jest powazny.

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 21 paź 2008, 15:00

Raczej tych jaj nie mają. Ramos przytacza nową watahę piłkarzy, których by widział w składzie. W sumie może i jest dobrym menagerem, ale jak na warunki hiszpańskie. Z drużyną porozumiewa się poprzez Poyeta, co raczej dobrą metodą nie jest.
Co do Corluki, to podobno wszystko z nim jest dobrze, ale czy wystąpi w najbliższym spotkaniu?

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8402

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 24 paź 2008, 20:56

Nie widzę nic śmiesznego. Jeśli już przyczepiamy się do klubu, to na przyzwoitym poziomie, teksty tj. "czy się różni obrona Tottenhamu od Yeti? Yeti widziano" ujawniają niski poziom intelektualny autora. Zresztą czy to nie jest obrażanie klubów?

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 24 paź 2008, 21:30

Nie wkleiłem tego do tematu zwała, żeby się pośmiać, tylko do tematu o Tottenhamie, żeby pokazać, jak ten klub widzą kibice na wyspach.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”