Tenis - Strona 43

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
gieksa
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gieksa » 17 sty 2008, 10:25

i Domachowska wygrała 2:1 w setach:D

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 sty 2008, 10:30

ale mecz Ivanović nudny .. zero emocji :]
W pierwszym secie 6:0.
Orzy stanie 5:0 Garbin [przy swojej zagrywce] wyszła na prowadzenie 40:0 i już się cieszyła z gema wygranego ... nic z tych rzecz - kolejne 5 piłek wygrała Ana i zakończyła pierwszego seta.
W drugim secie do 4:0 wszystko przebiegało bez problemów, aż zagrywac zaczęła Ana [w 5 gemie] cudem punkt zdobyła Włoszka - prawie owacje na stojąco dostała :D rozluźniła się i udało jej się seta wygrać. Chociaż tyle ma, bo więcej pewnie nie ugra.

edit:
6:0 6:3
Jednak emocji troche było pod koniec meczu. Garbin powalczyła - wybroniła 5 piłek meczowych, ale do 6 zabrakło sił.
Ostatnio zmieniony 17 sty 2008, 10:48 przez fieldy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8653
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 17 sty 2008, 10:48

Brawo Marta :) Zawsze w nią wierzylem, nawet drobne postawilem :P Teraz jaka Chinka i jadymy dalej 8) Brawo takze Aga :)

Awatar użytkownika
Remik
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Remik » 17 sty 2008, 12:25

Nie wiem co sie dzieje z Safinem. Tyle niewymuszonych błędów ile on wykonał nie miesci sie w głowie. W takim meczu jak z Baghdatisem nie mozna sobie pozwolic na takie rzeczy. W drugim secie sytuacja juz sie troche polepszyła, ale i tak nie jest najlepiej. Dobrze przynajmniej że serwis funkcjonuje u Marata, ale samym serwisem meczu sie nie wygra. Oby odżył.

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 920

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 17 sty 2008, 12:43

Remik pisze:Nie wiem co sie dzieje z Safinem. Tyle niewymuszonych błędów ile on wykonał nie miesci sie w głowie.
Właśnie nic się nie dzieje, przecież on tak gra zawsze :)

6:4. 6:4 póki co dla Bagiety - myślę, że to już ostatni set przed nami.

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 17 sty 2008, 13:24

Wiecej wiary :D Marat wygral 3 seta 6-2. Swietny pad wykona Rosjaniin w sytuacji gdy byla pilka na 5-2. Safin stary ale jary :D

W 4 secie Marat szybko przelamal Cypryjczyka i tam tez jedna piekna wymiana, w ktorej Safin biegal jak nakrecony :D

Licze, ze dociagnie to do konca i ze bedzie 5 partia.

Brawa dla Polek a szczegolnie dla Marty, ktora juz dawno zdazylem przekreslic a teraz posypuje glowe popiolem. Brawa :)

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 920

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 17 sty 2008, 13:52

hehe, wydawało się, że już koniec Safina, a tu proszę - 5 partia.
Faworyta chyba jednak trudno wskazać.

Edit:

Jednak wszystko skończyło się zgodnie w tradycją - Safin nie wygrał jeszcze meczu od stanu 0:2 w setach. Ale chwała mu, że się nie poddał i doprowadził do 5 seta

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 17 sty 2008, 14:51

Nie wiem co sie stało z Baghdatisem w 3 i 4 secie. Tylko niepotrzebna strata sił przed kolejnym ciekawie zapowiadajacym sie pojedynkiem z Hewittem. Widać było przewage Cypryjczyka w przygotowaniu fizycznym, był bardziej skoncentrowany i grał pewniej. Wyglada tak jak w 2006, gdzie przez kolejne rundy miał przeciwko sobie świetnych zawodników.
Marat wg. mnie najlepiej zagrał w 2 przegranym secie, dwa wygrane to raczej zasługa Marcosa i jego zbytniego rozluznienia. Jednak na szczęscie pozbierał sie w 5 secie i pewnie wygrał.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 17 sty 2008, 19:13

No niestety jestem rozczarowany dzisiejszym szlegierem dnia na AO. Spodziewałem się naprawdę dobrego widowiska, a tymczasem i Marcos i Marat zagrali znacznie poniżej oczekiwań ... a szkoda. Pomijam już fakt, że Safin po raz kolejny przegrał sam ze sobą, bo gdyby cały mecz grał na takim poziomie koncetracji jak w trzecim i czwartym secie to wynik mógł być zupełnie inny. A tak troszkę sobie pokrzyczał, spuścił manto rakiecie i już po drugim meczu jedzie do domu :roll:

Tak jak pisałem sam mecz jakoś mnie nie porwał. Za dużo błędów po jednej i drugiej stronie, ładnych wymian jak na lekarstwo. Nawet podanie u Marata, które powinno funkcjonować na wysokim procencie dzisiaj słabo wyglądało. Kilknaście asów oczywiście wpadło, ale to była kropla w morzu ...

Po odpadnięciu mojego faworyta :P trzeba się przerzucić na numer 2 czyli Hewitta ( a mogli zagrać razem w II rundzie :roll: ).

No i oczywiście brawa dla Naszych Pań :brawo: Nie codziennie można się cieszyć z awansu dwóch Polek do III rundy takiego turnieju. Teraz już każdy kolejny mecz będzie dla Marty i Agi sporym sukcesem.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 18 sty 2008, 23:46

o 1 w nocy czasu polskiego na Vodafone Arena rozpocznie się spotkanie Agnieszki Radwańskiej z Svetlaną Kuznetsovą .

Warto poczekać bo dosyć wcześnie dziś :P

Rozkład na dziś:
http://www.australianopen.com/en_AU/sco ... index.html

Awatar użytkownika
Remik
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Remik » 19 sty 2008, 0:11

Transmisja jest na Eurosporcie więc tym bardziej warto sie skusic :P Będzie trudno Adze wygrac, ale wierze w jej umiejętności.

Nasza druga Polka Marta Domachowska gra okolo 2.30.

stomil olsztyn forever
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stomil olsztyn forever » 19 sty 2008, 0:14

Wiecie moze czy planowana jest transmisja meczu Agnieszki? Chetnie bym obejrzal mecz bo to nie to samo co relacja live na necie :wink:
A co do samego meczu to mysle ze jednak Rosjanka jest faworytką , Polka ostatnio czesto gra z Kuznetsovą, a na bilans tych meczy lepiej nie patrzec :lol:
Ale wierzyc trzeba, mysle ze mimo wszystko bedzie zaciete spotkanie, skonczy sie 2:1 dla ... zachowam dla siebie 8)
Wieksze szanse ma wedlug mnie Marta Domachowska ktora prezentuje niespodziewanie dobra forme, a pamietajmy ze musiala przebrnac przez kwalifikacje do głównego turnieju co moze miec lekki wpływ na kondycje Polki, ale mysle ze sie uda i bedzie 4 runda :D

P.S. : Spoznilem pytanie :lol:
Ostatnio zmieniony 19 sty 2008, 0:19 przez stomil olsztyn forever, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 19 sty 2008, 0:17

stomil olsztyn forever pisze:Wiecie moze czy planowana jest transmisja meczu Agnieszki?

Nawet jeśli nie będzie pełnej relacji to i tak powinni na bieżąco wskakiwać na Vodafone Arena .
Jest to drugi w kolejności (z tych najważniejszych) ... Ale wątpie aby zamiast meczu Agi, pokazywali
Anna Chakvetadze (RUS)[6]
v. Maria Kirilenko (RUS)[27]

na Rod Laver Arena

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 19 sty 2008, 0:28

Wiecie moze czy planowana jest transmisja meczu Agnieszki?
Na 99% będzie bo na koniec poprzedniego dnia pokazują rozpiskę z meczami na następny i tam mecz Radwańskiej był jako pierwszy. A do tej pory zawsze było tak że czyj mecz był pierwszy na tej rozpisce to go transmitowali mimo że kilka mogło się rozpocząć o tej samej godzinie.
Najwyżej to po jakimś czasie mogą na jakiś czas przełączyć się na inny mecz, ale mam nadzieję że nie. Wydaje mi się że podczas poprzednich turniejów polski eurosport dostawał oddzielny sygnał niż inne właśnie ze względu na Agnieszkę 8)

PS Dobrze że dziś nie gra Henin :whistle:

stomil olsztyn forever
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stomil olsztyn forever » 19 sty 2008, 0:31

Czyli o 1.00 przed TV 8)
Jak to dobrze ze mam Ferie :lol: :lol:
Szkoda tylko ze znowu ta Kuznetsova ...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”