Mercato Nerrazzurich! - Strona 43

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.
Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 24 lip 2006, 14:43

Zaza pisze:Figo jak Camoranessi
Hola hola... nie porównuj Camoranesiego do Figo. To są dwa różne światy piłkarskie. Wiem o co ci chodziło, ale mogłeś to powiedzieć inaczej ;)

Zaza pisze:To są piłkarze od destrukcji i naprawde nie może powiedzieć ze w ataku pozycyjnym będą tworzyć gre.
Ja bym się z Tobą nie zgodził. Cambiasso i Vieira na MŚ nie grali tych typowych DM. W Argentynie był nim Mascherano, a we Francji Makelele. Obaj angażowali się w grę ofensywną i wydaje mi się, że Argentyńczyk bardziej. Więc niby dwóch DM, ale nie takich typowych jak Emerson czy Makelele. Obaj potrafią coś stworzyć niekonwencjonalnego, może w mniejszym stopniu jak typowi rozgrywający, ale dlatego jest ich dwóch.

Diamen23 pisze:w sparingach wymiata jakiś Slavkovski , ma ktoś o nim informacje
W poprzednim sezonie już zagrał chyba dwa ogony (jeden na 100%). Młody Szwed. Z nazwiska kojarzy się z Ibrahimovicem... i jest w tym trochę racji. Z pochodzenia Macedończyk, czyli była Jugosławia jak Zlatan. Nie wiem jak jego drybling, ale skuteczność ma na dośćwysokim poziomie jak na swój wiek (co potwierdzają sparingi)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 24 lip 2006, 17:50

Babel oczywistą sprawa jest to że Vieira Kanonier a obecny Vieira to nieba a ziemi. Przyznajmie z sezonu ligowego. I naprawde nie ma róznicy że się róznią pod wzgledem piłkarskim bo to prawda ale to są gracz przede wszystkim od destrukcji. Wiec trudno wymagać od nich tworzenia gry.

Patrz głupi przykłąd - w jednym klubu trener stawia na środku pomocy duet np. Riquelme - Kaka - obaj się różnią ale mają tylko zadanie w ofensywie i jak by od nich wymagać by jeden asekurował linie obrony - grał cofniety. Chyba rozumiesz o co mi chodzi ?

Martin Pellegrino pisze:Nie porównuj Camoranesiego do Figo.

No w sumie tak - nie da sie ich porównac :wink: nie tylko w piłkarskiego powodu. Ale wiesz o co mi chodziło o zadanie na boisku :wink:
Martin Pellegrino pisze:Ja bym się z Tobą nie zgodził. Cambiasso i Vieira na MŚ nie grali tych typowych DM [...]
Martin ale jedna sprawa które jest najważniejsza :!: I duet Makelele Viera i duet Cambiasso - Mascherano - mieli przed soba reżysera :!: Zizou i Roman :!: i to im pozwalało grać z nimi, oni [Zizou Roman] odpowiadali za robienie gry. Spójrz na statystyki mundialu. A przy 4-4-2 w Interze kto będzie grał przed nim oprócz napadu ? w 12 będziecie grali :wink:

Masz racja grali inaczej do przodu na mundialu - robili przewage ale podstawa mieli z kim grać - bo z przodu mieli reżyserów od robienie gry. Typowych rozgrywających.

Mancini zasugerował że może to być 4-3-3 i w drugiej lini trio:

Vieira - Pizzaro - Cambiasso...

Ale jak dla mnie to jest mało prawdopodobne - bo po 1 chcą kupić napastnika [w takim razie na ławke ?] a po 2 - Dejan Stanković to nie jest taki typowy skrzydłowy - lubi zejśc do środka itd. wiec pokazuje wszystko co najlepsze gdy gra w lini pomocy. Chyba że z przodu Figo - Adriano i ... Cesar :roll: ale wtedy na ławce gracze za dużego kalibru ...

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 24 lip 2006, 21:37

Zaza pisze:Martin ale jedna sprawa które jest najważniejsza Exclamation I duet Makelele Viera i duet Cambiasso - Mascherano - mieli przed soba reżysera Exclamation Zizou i Roman Exclamation i to im pozwalało grać z nimi, oni [Zizou Roman] odpowiadali za robienie gry. Spójrz na statystyki mundialu. A przy 4-4-2 w Interze kto będzie grał przed nim oprócz napadu ? w 12 będziecie grali Wink
Jasne... rozumiem... mi się nie podoba pomysł na grę dwójką DM, ale cóż... to nie moje pieniądze są pakowane w Inter. Zrozumiałbym (może nie do końca, ale jednak) przyjście Vieiry (no i nie zapominajmy o Dacourcie) gdyby był plan na wymianę Cambiasso (który chyba Francuzowi ustępuje jedynie warunkami fizycznymi) za jakiegoś typowego rozdzielacza piłek. Była mowa o Aimarze przez jakiś czas (ten pomysł też mi się z początku nie podobał... wiadomo... Argentyńczyk), ale po jakiś tam przemyśleniach doszedłem, że w tej chwili nie ma na rynku dobrych i stosunkowo niedrogich rozgrywających. Vieira trafił się jak ślepe kurze jajko. Jest to zawodnik świaowego formatu, jeden z lepszych na swojej pozycji, ale defensywny styl jaki prawdopodobnie będzie stosowany przez Mancio mi nie odpowiada.

Dość gdybania. Zobaczymy jak będzie. O Mourinho też się mówiło, że gra defensywnie jednak w Premiership strzelił prawie najwięcej bramek. Może to na pierwszy rzut oka defensywne ustawienie nie będzie aż takie złe. Zobaczymy. Oby tylko nie wyszło jak zwykle.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 25 lip 2006, 1:35

W sumie mało ważne jak będą w tym sezonie grali. Ważne jest to aby grali na tyle skutecznie aby pozwoliło to na wygranie scudetto. Juve grało w tym sezonie dwoma DM – prawda. Juve w związku z tym nie grało pięknej piłki- też prawda ale prawdą jest także to, że ten sam Jventus (mniej lub bardziej samodzielnie) wygrał ligę. Szczerze mówiąc wali mnie to, że w przyszłym sezonie być może nie będziemy grali najpiękniejszej piłki. Dla mnie w sezonie 2006/07 liczyć będzie się tylko i wyłącznie Scudetto … jeśli wyroki za bardzo się nie zmienią a mimo tego nie uda się tego osiągnąć to …. [*]

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 25 lip 2006, 10:07

Dzień dobry :lol: :wink:

Martin o brzydkiej grze Chelsea mówić Ci który nie mają możliwośc oglądania Premiership ... bo Jose grając 4-3-3 wpoił gracza gre taktyczną i twarda ale i widowiskową. Tego nikt nie obali że np. Robben, Duff czy Cole to typowe skrzydełka żądełka które wkrecaja całą linie obrony. Drogba to czołg który ma inna zadanie niż napastnicy typu Adriano, Trezeguet, Ruud czy nawet Sheva. Jednak zauważ że Jose gra jednym DM [Makelele] i dwoma piłkarzami którzy łącza gre w obronie i ataku - bo taki Lampard nie typoma ma petarde w nodze :wink: Dla tego wszystko można opracować ale jest różnica grają dwójka DM przy 4-4-2 a np. 4-2-3-1

Pamietasz ostatnie derby ? Inter przez mecze derbowym grał 4-4-2 i wygrał chyba 3 kolejne mecze ... do pojedynku derbowego Milan przystapił bez Shevchenki - ale Mancini przegrał w szatni :roll: Bo zmienił 4-4-2 [którym wcześniej wygrywał] na 4-5-1 - co miało spowodowac zdominowanie drugiej lini - na poczatku sie to udawało. Potem Pirlo i Kaka mieli miejsce i grali swoje. Zabrakło pressingu i ta 5 w pomocy nic nie dawał. A napastnik błądził sam w przodu.

Zico w sumie masz racje ale no właśnie "ale" gdy Juventus Capello grał schematami typu Nedved zchodzi do środka na prawą noge - długa piłka na Trezeguet on zgrywa w miejscu Nedveda jest już Zambrotta itd. To mi. fani Inter [tu na forum] śmieli się z gry Juve. Delikatnie mówiąc :roll:

Capello wymagał takiego zachowanie - stracić ? fauluj jak najdalej własnej bramki. Stąd mi. najwiecej fauli w lidze wiecej o dwa razy niż takie Palermo. :wink: Ale to mu dawało gra dwójką DM bo i Emerson i Vieira potrafią odebrać czystko piłke a wtedy akcje zaczepne...

To wszystko by inaczej wyglądało [gra dwójka DM] gdyby Mancini zdecydował sie na gre 4-2-3-1 jak np. reprezentacja Francji. Ale to wymagały by transferu nie napastnika ale rozgrywającego...

To zdanie sam podsumowałeś ...
Zico_FCI pisze: Szczerze mówiąc wali mnie to, że w przyszłym sezonie być może nie będziemy grali najpiękniejszej piłki. Dla mnie w sezonie 2006/07 liczyć będzie się tylko i wyłącznie Scudetto …

Mnie by nie waliło jak gra mój zespoł. Bo nie samymi wynikami kibic żyje. Ja już napisałem wczoraj w komentarzu - narazie to spekulacje ale jeśli kara zostanie utrzymana i tylko Roma będzie rywalem Inter w walce o scudetto i Nerazzuri by nie wygrali to przylgnie do nich nowa "etykietka"

Jednak popatrz na to z drugiej strony... Walka o scudetto bez Juve, Lazio Violi, Milanu będzie dla 99% Włochów jak impreza bez kobiet :P

To scudetto będzie miał rande Coppa Itallia...

Ale odrazu mówie że fajnie narazie opisywac systemy itd. Lubie przygladać się trenerą co nowego wymyślą w systemach i ustawieniu. Jednak to narazie spekulacje - jak dla mnie jest duże prawdopodobniństwo że się potwierdza odnoście gra Interu ale poczekajmy.

zygy
Skład B
Skład B
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zygy » 25 lip 2006, 14:20

Pojawiły się podobno pogłoski o zainteresowaniu przez Inter Juanem Pablo Sorinem z Villarrealu.Nie wiem jak wam ale mi ten pomysł nawet się podoba.
Sorin pełniłby zapewne role zmiennika dla Javiera Zanettiego albo jest też mozliwość aby go wygryzł z 1składu i sam do niego wskoczył.
W każdym razie sezon jest długi,rozgrywek wiele i im więcej w składzie jest klasowych graczy tym lepiej.
Dalej podobno dogadany jest już Vieira, który ma przyjść za 13mln euro.Tak więc jest to kolejne wzmocnienie Interu.
Zaklepany jest także już raczej Zlatan Ibrahimović, który ma kosztować ok.15-18mln euro.Priorytetem Manciniego jest wciąż Luca Toni ale biorąc pod uwage duże prawdopodobieństwo że Fiorentina jednak nie zostanie zdegradowana to raczej wyklucza ten transfer i każe myśleć że to jednak szwed zawita na San Siro.
Jak już pisaliście w Interze brakuje teraz takiego gracza jakim był Veron czyli typowego środkowego pomocnika, który pokierowałby grą całego zespołu.Nie wiem jak wygląda sprawa Juana Ramona Riquelme, który swietnie by się do tej roli nadawał.Jak wiadomo Villarreal odpadł z europejskich pucharów już i planuje sprzedaż swoich kilku graczy w celu wyrównania budżetu.Tak więc nic tylko złożyć stosowną ofertę za 2argentyńczyków-Sorina i Riquelme i sprawe składu na przyszły rok mają Moratti z Mancinim załatwioną.
Oto moja propozycja składu:
Julio Sesar(Toldo)-Grosso,Cordoba,Samuel(Materazzi),J.Zanetti(Sorin)-
Stanković,Vieira(Cambiasso),Riquelme,Figo-Zlatan(Cruz),Adriano.

Z takim składem Inter to już kompletna druzyna w zasadzie bez słabych punktów z co najmniej 2równorzędnymi zawodnikami na każdą pozycję.
Stwierdzam też z przykrością jako kibic Milanu że Inter bije nas na głowe jesli chodzi o to letnie mercato i nawet jeśli przywróca nam te 15pkt to i tak nie widze dla nas szansy na nawiązanie z nim walki-no chyba że nas łysy czymś zaskoczy w co wątpie.

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 25 lip 2006, 15:18

zygy pisze:Sorin pełniłby zapewne role zmiennika dla Javiera Zanettiego
szkoda tylko ze Zanetti to prawy obronca a Sorin lewy :roll: ... Inter chcac prowadzic logiczna polityke transferowa w to mercato nie ma prawa kupic kolejnego bocznego obroncy i najprawdopodobnije tego nie zrobi ... ale fakt faktem ze Sorin do łykniecia a Romana sporo kasa tez by sie wyrwala z Villareal bo zolta lodz podwodna jakos bardzo bogata nie jest ... niby zarobila za LM z zeszelgo sezonu ale ciezko im bedzie zamknac budzet w tym sezonie bez pucharow :?

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 25 lip 2006, 16:09

A z tego co powszechnie wiadomo obaj panowie - i Zanetti i Sorin nie lubią sie delikatnie mówiąc :roll: A Ty jeszcze chcesz zrobić z niego zmiennika :wink: To tak jak na mundialu :roll:

Zygy Riquelme ma tak blisko do Interu jak El Nino do Milanu - czyli raz w miesiącu kupują bilety do Mediolanu - ale na lotnisku im kradną :roll: :wink: Teraz to już chyba po zawodach - ani Villareal się nie pali ani Inter już nie zabiega o Romana. Tym bardzie jesli transfer Vieiry jest "o włos"

Awatar użytkownika
Adek_17
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adek_17 » 25 lip 2006, 19:55

Spekulacje na temat przyszłości Adriano zostały prawdopodobnie ucięte na jakiś czas przez samego Brazylijczyka, który zadeklarował dalszą chęć gry dla Interu. Wiadomość ta jest nie bez znaczenia co do dalszego potoczenia się mercatto dla obu klubów z Mediolanu. Jeśli Adriano zostanie w Interze, a tak się pewnie stanie, wtedy Mancini znajdzie miejsce na sprowadzenie tylko jednego z napastników Ibrahimović-Toni. W tej chwili większe szanse na przejście do Interu ma Toni, o którego jakby od początku bardziej zabiegali działacze czarno-niebieskich niż o Zlatana.

Jeśli transfer dojdzie do skutku i Toni w najbliższych dniach podpisze kontrakt z Interem, to wtedy otwiera się szansa dla Milanu na sprowadzenie Zlatana. Ale czy Zlatan jest Milanowi potrzebny?
Jedno widać od razu. Inter, a konkretnie Moratti, walczy w czasie tego Mercatto dużo bardziej agresywnie o pikarzy niż Galliani i Berlusconi. Działacze Interu jakby zrozumieli, że taka szansa na wygranie Scudetto może się już nie powtórzyć. Moratti wiedząc że Adriano może wyrazić chęć opuszczenia Mediolanu i przeniesienia się do Madrytu zaklepał sobie dwójkę świetnych (co jak co ale Zlatan w najwyższej formie zalicza się do światowej klasy napastników, inna sprawa że ostatnio w takiej formie bywa bardzo rzadko :P) atakujących. Milan jakby trochę niepewny co do wyroków w Calciopoli, oddał w całości pole do popisu Interowi a Moratti to bardzo szybko wykorzystał. W dodatku raczej pewny jest transfer Vieiry do Interu...
zygy pisze:Pojawiły się podobno pogłoski o zainteresowaniu przez Inter Juanem Pablo Sorinem z Villarrealu.Nie wiem jak wam ale mi ten pomysł nawet się podoba.
Na lewej stronie obrony podstawowym graczem w tym sezonie będzie zapewnie Grosso. Sprowadzono też Maxwella, tak więc nie widzę sensu w kupowaniu następnego lewego obrońcy, tym bardziej że Sorin nie zaprezentował jakiejś fenomenalnej formy w czasie mundialu. Na boisku przydawał się bardziej jako osoba potrafiąca poderwać i zmotywować partnerów z reprezentacji do walki. Co innego Grosso, który jest tak samo dobry w obronie jak Sorin, ale grze ofensywnej Argentyńczyka przewyższa.

zygy
Skład B
Skład B
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zygy » 25 lip 2006, 20:29

Ostatnio czytałem taką wypowiedż Manciniego że chce on koniecznie zarówno Toniego jak i Zlatana żeby się zabezpieczyć na wypadek kolejnego słabego sezonu Adriano.
Dobra spoko ale przecież są jeszcze Cruz,Recoba i Martins więc...
Wydaje mi się że w tej sytuacji Moratti powinien sprzedać Cruza bo raczej za dużo sobie on nie pogra w tym sezonie.
Zresztą 5napastników wystarczy-Zlatan,Toni,Adriano,Martins i Recoba i nie ma już miejsca dla Cruza- choć i tak mogą być spore problemy jeśli np.taki Ibrahimović się obrazi że nie gra w wyjściowym skłądzie a co będzie prawdopodobne.
Dalej mancini musi także sprowadzić jakiegoś typowego śrdokowego pomocnika i nie widze tutaj innego kandadata niż Riquelme.
Co do Sorina to już tylko decyzja Manciniego bo nie jest on aż tak bardzo niezbędny i nic się nie stanie jak nie dojdzie.
Ewentualnie Moratti mógłby jeszcze się zakręcić i pomysleć o Buffonie ale i tak Inter ma 2niezłych bramkarzy więc nie będzie to raczej możliwe.
Licze też że Mancini postawi w tym sezonie na Toldo, bo jak wiadomo chłopak potencjał ma czego najlepszym przykładem było euro 2000.
Ostatnio zmieniony 25 lip 2006, 20:37 przez zygy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 25 lip 2006, 20:34

zygy pisze:Ostatnio czytałem taką wypowiedż Manciniego że chce on koniecznie zarówno Toniego jak i Zlatana żeby się zabezpieczyć na wypadek kolejnego słabego sezonu Adriano.
Później Moratti powiedział, że do Interu przyjdzie tylko jeden napastnik. Jak wiadomo opcja numer jeden – Toni, numer dwa- Ibra.

Sorin nie wchodzi w grę i nie ma nawet co tego komentować. Chyba by go tam Javier z Walterem zatłukli. :o
Zaza pisze:To mi. fani Inter [tu na forum] śmieli się z gry Juve. Delikatnie mówiąc
Z tego co pamiętam to najbardziej i najczęściej to Ty się z tego śmiałeś więc nie pisz o „fanach Interu”. A poza tym to moje zdanie a nie wszystkich Interistów.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 25 lip 2006, 20:40

Zico ale nie rozśmieszaj mnie bo zaczne szukac :P Ja tez się śmiałem ale dam Ci przykład jak Bagg napisał coś odnoście "sukcesów Interu" to zaraz się zaczeło od EPO po styl ... Także przypomnij sobie lepiej.

Ja Ciebie nie obchodzi jak gra Twoja drużyna to wybacz. Chyba nie powiesz mi że jestes z nia dla "sukcesów"

Zresztą spoko sezon ruszy pogadamy nie ma co spekulować może Mancio pożyczy jeszcze coś od Spallettiego i będzie git :P

Pozdrawiam :]

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 25 lip 2006, 22:56

Zaza pisze:Także przypomnij sobie lepiej.
Nie przypomnę sobie czegoś czego nie pisałem … ni wuja
Zaza pisze:Ja Ciebie nie obchodzi jak gra Twoja drużyna to wybacz. Chyba nie powiesz mi że jestes z nia dla "sukcesów"
Tak jestem kibicem Interu dla tych wielu pucharów jakie co roku mam okazję świętować już od wielu lat z bardzo dużą częstotliwością. :P
Chyba nie za bardzo zrozumiałeś o co mi chodzi. Napisałem, że wisi mi to czy będą grali pięknie czy brzydko. Jeśli miałbym do brzydką grę + scudetto lub piękną grę + 2/3/4 czy 10 miejsce to zdecydowanie wybieram tą pierwszą opcję.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 26 lip 2006, 19:26

zygy pisze:Pojawiły się podobno pogłoski o zainteresowaniu przez Inter Juanem Pablo Sorinem z Villarrealu.Nie wiem jak wam ale mi ten pomysł nawet się podoba.
Jasne :rotfl2: szczególnie po tym jak Sorin... tzn. Pekerman (albo wspólnie) nie wziął na mundial Zanettiego, Samuela i Verona (to może akurat rozumiem, ale pozostała dwójka jest niezastąpiona i to wyszło na mistrzostwach). Sorinowi stanowcze nie. Jest Grosso i Maxwell.

goofii pisze:Inter chcac prowadzic logiczna polityke transferowa w to mercato nie ma prawa kupic kolejnego bocznego obroncy i najprawdopodobnije tego nie zrobi
Nic dodać nic ująć

zygy pisze:Dobra spoko ale przecież są jeszcze Cruz,Recoba i Martins więc...
Więc dwóch z nich trzeba sprzedać. Moim zdaniem nawet trójkę i dać więcej szans Slavkowskiemu. Trójka Adriano, Zlatan, Toni daje spokój w ataku.

Zico_FCI pisze:Później Moratti powiedział, że do Interu przyjdzie tylko jeden napastnik. Jak wiadomo opcja numer jeden – Toni, numer dwa- Ibra.
Gwoli ścisłości najpierw była wypowiedź Morattiego o zainteresowaniu tylko jednym napastnikiem, a potem Mancio powiedział, że chciałby dwóch.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 29 lip 2006, 16:45

Mam pytanie chłopaki o Waszego gracza :wink: bo nie moge znaleśc info odnoście umowy a z tego wynika że ma jeszcze ważny kontrakt. Chodzi mi o Francesco Coco - ponoć bardzo blisko Bresci - wcześniej Torino pytało o niego i chyba Parma. Jeszcze tego by brakowało by 29 letni obrońca który ma w kartotece Milan, Barca i Inter wylądował z ... serie B. Tym bardziej po naprawde udanym sezonie w Livorno :!:

Własnie to mnie zastanawia bo gdy obecny trener Azzurrich prowadził Livrono to Coco odżył - naprawde zagrał dobry sezon. Ciekawe czy Roberto bierze pod uwage powołanie jeszcze Coco - co prawda flanki ma obsadzone ale kto wie. Tylko do tego Coco potrzebuje mi gra na pierwszoligowym poziomie non stop.

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”