Rozgrywki Ligue 1 (zbiorczy) - Strona 43

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Re: Rozgrywki Ligue 1 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 24 sie 2010, 13:49

Wiesz, właśnie o tym mówie, że takie bramki będą wpadać, ale po rzutach rożnych. Rzadko widziałem Cavenaghiego, ale Chamakh to jednak mistrz w tym fachu. Nie znam napastnika, który obecnie lepiej gra głową niż Marouane (tylko nie mów o Klose i Morientesie)

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 24 sie 2010, 13:58

Pawel875 pisze:Cavenaghiego
Wszystko wskazuje póki co, że u Tigany na szpicy (grają 4-2-3-1) będzie grał Gouffran, który ma jedynie szybkość i nic więcej.

Pawel875
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 29 sie 2010, 21:57

AC Arles-Avignon
08/09 - 3.liga francuska
09/10 - Ligue 2
10/11 - Ligue 1

US Boulogne
07/08 - 3.liga francuska
08/09 - Ligue 2
09/10 - Ligue 1
10/11 - Ligue 2

Valenciennes FC
04/05 - 3.liga francuska
05/06 - Ligue 2
06/07 - Ligue 1 (do dzisiaj)

Tak się zastanawiam czy istnieje jakakolwiek różnica poziomu klubów w Ligue 2 i 3.lidze francuskiej, skoro na trzecim poziomie rozgrywek w ostatnich latach można spotkać takie drużyny jak Guingamp, Bastia, Strasbourg, Istres, Troyes, a w Ligue 1 są drużyny, które sezon w sezon przeskakują do wyższej ligi (AC Arles), a obecnie w Ligue 2 niejaki klubik Evian zajmuje drugą lokatę :?

EDIT:
Fragment tabeli Ligue 2

18. FC Metz
19. Stade Reims
20. Grenoble

shimmy
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: shimmy » 23 wrz 2010, 22:47

Spróbuję się włączyć w dyskusję śledzę lige 1 od niedawna i muszę przyznać, że chyba najładniejsze bramki wpadają właśnie w tej lidze.
Mam kuriozalne pytanie jak myślicie z jakim dorobkiem punktowym zakończy sezon Arles-Avignon ? Ja obstawiam, że poniżej 10 pkt.
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6605

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 23 wrz 2010, 22:50

shimmy pisze:Mam kuriozalne pytanie jak myślicie z jakim dorobkiem punktowym zakończy sezon Arles-Avignon ? Ja obstawiam, że poniżej 10 pkt.
W zeszłym sezonie Grenoble pierwsze zwycięstwo odniosło w 15 kolejce a mimo to ugrało 23 oczka. Myślę, że zdobędą więcej jak 10.

Pawel875
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 23 wrz 2010, 22:53

Arles bardziej zmiotło rynek transferowy niż rok temu Boulogne, kupili z tego co zapamiętałem Basinasa, Charisteasa, Erbate, Mejia, Laurenti... Bez przesady, mają małe szanse na utrzymanie, ale żeby mniej niż 10 pkt? To już chyba kiedyś Derby County w EPL mieli więcej. A zresztą zobaczymy, bo Arles kupiło wypalonych już piłkarzy, a żeby się utrzymać to będą musieli błysnąć formą

shimmy
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: shimmy » 24 wrz 2010, 21:09

Faktycznie przesadziłem. Nie zmienia to faktu, że to co pokazują do tej pory to jakaś farsa.

EDIT

Palce lizać zapowiadają się derby dzisiejsze a wy tu milczycie :)

Lyon podejmie Saint-Etienne, w zeszłym tygodniu bramka Payeta z wolnego po prostu mistrzostwo świata jak Tulalan będzie grał tak jak ostatnio i ogólnie defensywa Lyonu to może mieć dzisiaj szereg okazji do uderzenia z podobnego miejsca. Ciekawe czy zieloni ograją Lyon lepszej okazji nie będą mieli a chyba formę mają lepszą póki co. Może zadziała psychika, że tak dawno nie wygrali i to ich zdemobilizuje. Zapowiada się ciekawie.

Kilka postów wyżej ktoś pisał że Goufran ma tylko szybkość dwa lata temu to samo mówiłem o Payetcie a w tym sezonie poprostu forma jak marzenie.

Awatar użytkownika
VADER
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: VADER » 27 wrz 2010, 12:08

Kilka dni temu dostałem od kuzynki spóźniony prezent imieninowy - anglojęzyczne wydanie książki byłego lekarza piłkarskiej reprezentacji Francji doktora Jean-Pierre Paclet'a pt."Implozja".W swojej książce ów doktorek sugeruje,że Zinedine Zidane oraz kapitan mistrzowskiej jedenastki Didier Deschamps zażywali nielegalny doping.Autor "Implozji",lekarz francuskiej reprezentacji w latach 2004-2008,pisze o kłótniach wewnątrz zespołu,wyciąga też prywatne sprawy z życia byłego już selekcjonera kadry Raymonda Domenecha.We francuskiej prasie na temat tej książki od dawna już sporo się mówi i pisze.Przyznam,że sporo wątków które doktorek opisuje trzyma się mocno kupy mało delikatnie rzecz mówiąc.Na początku przyszłego roku owa książka pojawi się w polskich księgarniach więc tym bardziej zachęcam już teraz Was do zakupu tej książki:)

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 27 paź 2010, 23:31

Ale ładnie PSG porobiło Lyon. :D

Oglądał ktoś ?

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 07 gru 2010, 17:40

Rod Fanni dobry jest?

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 07 gru 2010, 18:00

Daaaamian pisze:Rod Fanni dobry jest?
Dobry,twardy prawy obronca. Jeden z lepszych w Ligue 1. Sporo mowilo sie o nim latem w kontekscie przejscia do Atleti,ale ostatecznie sprawa sie rypla. Jezeli chcecie go brac to tylko za niewielkie pieniadze,bo nie zapominajmy,ze Francuz dobija do trzydziestki,a aklimatyzacja w nowym kraju/lidze troche czasu na pewno by mu zajela.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 10 gru 2010, 20:05

Dzięki za odpowiedź. Temat jednak jest już nieaktualny. Pojawiło się ostatnio oficjalne oświadczenie klubu, w którym wykluczono możliwość transferu Francuza.

Mówi się, że Damien Comolli (dyrektor ds. strategii piłkarskiej Liverpoolu) polowanie na nowych zawodników ma rozpocząć właśnie we Francji. Na tę chwilę z Liverpoolem łączeni są m.in. Eden Hazard, Gervinho, Taye Taiwo, Yann M'Vila, Etienne Capoue, Mamadou Sakho, Dimitri Payet, Adil Rami czy Sylvain Marveaux. Prawdę mówiąc, Hazard i Taiwo to jedyni gracze z tej krótkiej listy, których byłbym w stanie opisać w kliku zdaniach. Reszta to dla mnie postacie zupełnie (lub prawie zupełnie, jak w przypadku Gervinho) anonimowe. Może ktoś w skrócie przedstawić tych zawodników?

E: Jeszcze raz dzięki. :wink:
Ostatnio zmieniony 11 gru 2010, 17:23 przez Daaaamian, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 10 gru 2010, 20:17

Daaaamian pisze:Eden Hazard
hazard to jeden z najbardziej obiecujących pomocników młodego pokolenia. Może grać na lewym skrzydle, prawy, tuż za napastnikiem. Słaby jest jednak w odbiorze więc musiałby grać raczej na stronie z mocnym obrońcą z boku. No i jak dla mnie jest jeszcze za młody na grę w wielkim klubie. Potrafi rozegrać rewelacyjny mecz, ale także bardzo słaby. jest jeszcze nieregularny.
Daaaamian pisze:Gervinho
Fajny napastnik, może grać też na boku, dobry drybling, dobre wykończenie, niezła technika, jest strasznie szybki też, wygrywa dużo pojedynków jeden na jeden. On w przeciwieństwie do klubowego kolegi bardziej nadaje się do zrobienia kroku w przód.
Daaaamian pisze:Taye Taiwo
Taiwo ostatnio spuścił z tonu i czasem zdarza się że siedzi na ławce. Na pewno lepszy od Koncheskyego, do tego mocny strzał z lewej nogi, czasem zdarza mu się jedynie celnie strzelić :P
Daaaamian pisze:Yann M'Vila
Podobno jeden z najlepiej zapowiadających się dmów we Francji, trafił nawet do kadry z tego co pamiętam. twardy i nieustępliwy, widziałem go jednak tylko kilka razy.
Daaaamian pisze:Etienne Capoue
j/w, za często Tuluzy nie widziałem więc ciężko coś napisać. Podobno OM go też chce u siebie więc coś tam potrafi.
Daaaamian pisze:Mamadou Sakho
Jeden z tych piłkarzy którego każdy niby chce, a nikt go nie kupuje.
Osobiście myślę że zmiana mu dobrze zrobi bo jakby ostatnio cofał się w rozwoju i potrafi zagrać słabe mecze w PSG.
Talent ma ogromny i chyba PSG po prostu robi się dla niego za małe.
Daaaamian pisze:Adil Rami
Świetny środkowy obrońca, obecnie chyba najlepszy w Ligue 1.

Payeta i Marveaux kojarzę tylko z nazwiska więc o raczej tyle. ten pierwszy jednak gra niezły sezon wedle not więc pewnie stąd zainteresowanie.

LiverpoolForever
Skład C
Skład C

Re: Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LiverpoolForever » 10 gru 2010, 21:26

Jeśli chodzi o Yanna M'Vile to słyszałem,że również Real wyraża zainteresowanie tym zawodnikiem więc chłopak pewnie coś potrafi.Ponoć Królewscy są w stanie wyłożyć za niego ok. 15 mln €.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 11 gru 2010, 1:21

Może ktoś w skrócie przedstawić tych zawodników?
Wedlug mnie wszyscy godni uwagi :wink: Transfer Hazarda to byloby naprawde cos. Jezeli beda omijaly go kontuzje oraz sprawy powiedzmy 'pozaboiskowe' to naprawde ten chlopak moze zajsc bardzo,ale to bardzo daleko. Mialem przyjemnosc ogladac go na zywo i musze powiedziec,ze Zizou absolutnie sie co do niego nie mylil. Jeden z lepszych obecnie crackow w Europie. Moim skromnym zdaniem idealny na pozycje lewoskrzydlowego w systemie 4-2-3-1 lub 4-3-3.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”