Seriale - Strona 43

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Re: Serialomania - co po Loście i PB?

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 lis 2011, 22:34

Tak czy inaczej poczekam do końca serii aż będę miał wszystkie odcinki pierwszego sezonu no i więcej czasu. Po finale sezonu zasięgnę opinii i być może okaże się, że nawet nie zacznę :lol: Choć pewnie dam mu szansę i jakby pierwsze kilka odcinków się nie spodobało to fuera.

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1555
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 29 lis 2011, 8:43

Oz - tak popularnie nazywane jest stanowe więzienie o zaostrzonym rygorze. Akcja rozgrywa się głównie na oddziale eksperymentalnym zwanym Em City, lecz także w strefie cel śmierci, cel izolacyjnych jak i na oddziałach ogólnych. Przez sześć lat widzowie obserwowali dole i niedole, codzienne zmagania z sobą samym i z innymi ludźmi zarówno więźniów jak pracowników.
Właśnie kończę 6 - ostatni sezon. Całkiem przyjemnie i szybko zeszło mi oglądając go.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 29 lis 2011, 11:59

Walking Dead dość przewidywalny w sumie nie spodziewałem się, że mała wyjdzie ze stodoły, ale byłem pewny, że Rick ją uśpi.
Co do Homeland to oceniam ten serial jako lepszy niż WD czekam zwiększą niecierpliwością na nowe odcinki.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 29 lis 2011, 12:11

Sam sobie zaprzeczasz w pierwszym zdaniu. :wink:

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 29 lis 2011, 12:56

Scena, gdy ta wydreptała ze stodoły mnie zaskoczyła bo po tym jak powiedziałeś, że ją znajdą myślałem, że sobie z lasu wybiegnie czy co a tak cała reszta to niczym nie zaskakuję. Zaczynając oglądając ten serial miałem nadzieje na niezłą rzeźnie a nie głownie gadkę i mało akcji. Ten stary chciał udomowić zombi a tam ci w obozie toczą życie rodem z telenoveli...

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 02 gru 2011, 1:20

Oglada(l) ktos ''Czysta Krew'' ? Zawsze myslalem,ze to jakis szit w stylu ''Zmierzchu'',ale sasiad mi bardzo poleca. Obejrzalem pilota i nawet nawet musze powiedziec. Warto zaglebic sie dalej ?

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 845

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 02 gru 2011, 7:36

Brat ogląda na bieżąco z kumplem i mnie cały czas namawiają, ale jakoś się nie mogę przełamać żeby zacząć. Ja na rozkładzie mam jeszcze Leverage 8) fajnie się czasem ogląda takie nieskomplikowane seriale z "jajem". A postać Parker rozwala system :afro:

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2906

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 02 gru 2011, 8:43

Dr.Football1 pisze:Oglada(l) ktos ''Czysta Krew'' ? Zawsze myslalem,ze to jakis szit w stylu ''Zmierzchu'',ale sasiad mi bardzo poleca. Obejrzalem pilota i nawet nawet musze powiedziec. Warto zaglebic sie dalej ?
Ja oglądam, za rekomendację wystarczy napisać, że to produkcja HBO. :wink: Pamiętam tylko z początku trochę przynudzało ale później już leci.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 05 gru 2011, 13:53

Tak narzekacie na te ''Terra Nove",ale nie jest taki straszny ten serial. Obejrzalem 4 odcinki i jest git jak na razie,choc dupy nie urywa rzeczywiscie.

Zaplatalem sie strasznie w tych serialach. Na te chwile ogladam:

Breaking Bad
Walking Dead
Czysta Krew
Terra Nova
Tajemnice Smallville
Simpsonowie
Family Guy
Futurama
American Dad
Oz (dopiero w planach)

Cos czuje,ze niedlugo wszystko mi sie pomiesza i bede mowil,ze ogladam Walking Dad i American Dead :lol:

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 05 gru 2011, 14:12

Wczoraj obejrzałem The Shadow Line i muszę wam powiedzieć, że dawno nie widziałem tak dobrej produkcji. Jest to mini-serial (7 odcinków) wyprodukowany przez BBC. Mroczny klimat, wszechobecna aura tajemniczości, ciekawe postacie (Gatehouse, Joseph Bede, Jay Wratten) oraz nieszablonowe zakończenie stanowią o sile tej produkcji. Dla mnie zdecydowanie serial roku, który przebił mocnego "Luthera" w moim odczuciu. The Shadow Line zaczyna się sceną znalezienie przez stróżów prawa zwłok szefa mafii narkotykowej, który zaledwie kilka godzin wcześniej wyszedł z więzienia w wyniku królewskiego ułaskawienia. Sama zbrodnia jest tylko kroplą w morzu wszelkich intryg i przekrętów. Zdecydowanie polecam.

Obrazek

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 05 gru 2011, 14:24

Marco_Van_Basten zasysam i sprawdzę. Ale jeśli mówisz, że lepszy niż Luther, to szykuje się kawał dobrego serialu :)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 05 gru 2011, 14:32

Mi też już ktoś polecał The Shadow Line i także mam zassany na dysku. W najbliższym czasie pewnie spróbuję (jeszcze przed Homeland) bo teraz Walking Dead przerwa no i finał Sons of Anarchy lada moment :(

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1537
Kibicuję: FC Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 05 gru 2011, 14:58

Też mi się podobał ten serial, ale w moim odczuciu gorszy od Luthera :wink:

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 07 gru 2011, 2:01

MVB, coś mi tutaj nie gra...

SPOILER
Akcja z Andy Dixonem. Łapią sygnał z jego komórki, namierzają go i babka na posterunku mówi, że rozmawia z kobietą. Potem gdy Gatehouse do niego dzwoni i go prowadzi, to namierzają jego sygnał, ale nie słyszą co mówi. W następnej scenie w samochodzie Gatehouse daje Andy`emu komórkę (nie wiemy czy tą samą) i mówi, żeby zadzwonił z tej, bo szyfruje sygnał. Trochę to takie naciągane. Nie wiem, śmierdzi mi to tandetą

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 07 gru 2011, 2:17

Od dłuższego czasu mam zamiar zabrać się za "Walking Dead", serial jest zachwalany więc jako fan zombie-ludożerców stwierdziłem, że nie mogę tej pozycji ominąć :) Ma ktoś namiar na stronkę, z której mógłbym pierwszy sezon zassać?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”