Atletico Madryt (zbiorczy) - Strona 43

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Najlepszy napastnik Atletico w ostatnim dziesiecioleciu to:

Sergio Aguero
15
29%
Fernando Torres
4
8%
Radamel Falcao
17
33%
Diego Forlan
6
12%
Diego Costa
2
4%
Antoine Griezmann
7
14%
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 14 gru 2006, 16:24

Ile bramek ma Torres :arrow: 5, teraz ile ma Eto'o :arrow: 4. Bardzo dobry wynik i do tego na korzysc Torresa, szkoda tylko, ze Kamerunczyk nie gra juz od dawna, a Torres nonstop. Mysle, ze ten wynik mowi sam za siebie.
Wydaje mi sie, ze Torres dostaje az za duzo podan, co wazne bardzo dobrych podan, a i tak ich nie potrafi zamienic na bramke. Strach myslec co by pomysleli inni zawodnicy, jakby mu dawali jeszcze wiecej podan, a on by je partaczyl jak to ma miejsce na ogół w tym sezonie.
Ostatnio zmieniony 14 gru 2006, 17:00 przez Jarzinho, łącznie zmieniany 1 raz.

Don Juan
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Don Juan » 14 gru 2006, 16:41

Eto'o lepszym graczem Buhahaha Gdyby Torres dostawal tyle pilek ile Eto'o to strzelaby w sezonie ponad 50 bramek.
Ja za takie poglądy zostałem skazany na bycie więcej niż pokemonem. Na Twoim miejscu bym się strzegł. Jak Nigazz się zjawi to Cię co najmniej ochrzani :D

Widać przerwa, którą sobie zafundowałeś, nie pomogła za dużo - dalej nie piszesz na temat :? // fieldy

Jaka przerwa?

ta, którą zapowiadałeś .... 'nie będę już tu pisał ... ' i takie tam.
Ale skoro wróciłeś - pisz na temat // fieldy

Tak, ale nie chodziło mi o takie nie pisanie. Jakim cudem udało Ci się zauważyć tą przerwe? Przeceiż nie było mnie tylko z 5 dni. Nie jestem na tym forum stałym bywalcem i nie bywam tu codziennie więc dla mnie te 5 dni nie były przerwą.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 14 gru 2006, 22:01

Asteniu pisze:Eto'o lepszym graczem Buhahaha Gdyby Torres dostawal tyle pilek ile Eto'o to strzelaby w sezonie ponad 50 bramek.
Aha. Oczywiście Torres jest zawodnikiem lepszym o czym świadczy chociażby ... eee generalnie to nic o tym nie świadczy, ale skoro sam Asteniu tak pisze to musi tak być!

Żenua.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 16 gru 2006, 17:34

Nawet najwiekszym pilkorz zadazlao sie nie strzelic karnego, a Torres trafia na 20 karnych z 19.

Jarzinho pisze:Ile bramek ma Torres :arrow: 5, teraz ile ma Eto'o :arrow: 4. Bardzo dobry wynik i do tego na korzysc Torresa, szkoda tylko, ze Kamerunczyk nie gra juz od dawna, a Torres nonstop. Mysle, ze ten wynik mowi sam za siebie.
Wydaje mi sie, ze Torres dostaje az za duzo podan, co wazne bardzo dobrych podan, a i tak ich nie potrafi zamienic na bramke. Strach myslec co by pomysleli inni zawodnicy, jakby mu dawali jeszcze wiecej podan, a on by je partaczyl jak to ma miejsce na ogół w tym sezonie.
No wlasnie Torres ma 5 bramek bo ma malo podan. Co do tego ze piszesz ze Torres dostaje az za duzo podan i to dobrych w tym sezonie to wydaje mi sie ze chyba nie widziales mecz Atletico w tym sezonie. Torres dostal w tym sezonie tylko jedna prostopadla pilke gdzie wyszedl sam na sam. Ogolnie nie dostaje dobrych podan, nie ma juz Ibagazy ktory potrafil wykladac Torresowi pilki. Maniche to zaden rozgrywajacy.

Nadal podtrzymyje swoja wersje ze Torres jest lepszy, wy mozecie miec inne zdanie, co prawda na pewno Eto'o nie mozan odmowic dobrej gry, ma chlopak czasami przeblyski geniuszu, ale nadal twierdze ze Torres jest lepszy.

Pytanie do Niggaza co to znaczy Żenua ??? To jakies slowo uzywane w slagu pochadzace od Żenada ???

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 16 gru 2006, 17:46

Asteniu - Każdy ma swoje zdanie, ale dla mnie to Eto'o jest trochę lepszy. Wynika to w dużej mierze z tego, że gra w innej drużynie, w której ma wiele sytuacji, owszem. Tylko powiedz mi, czy w Mallorce Samuel był słaby? Nawet w tej dużo słabszej drużynie spisywał się bardzo dobrze i był wyróżniającą się postacią na boisku, dzięki czemu zresztą znalazł się w Barcelonie.

Chcesz porównywać Torresa z Eto'o :>

Mówisz, że Hiszpan ma mało sytuacji i dlatego żadko trafia do siatki. Tylko po części sam jest temu winien. On nie gra jak lis pola karnego, tylko bierze udział w tworzeniu akcji (podobnie jak Eto'o) tylko Kameruńczyk jakoś lepiej zawsze się umie ustawić, pokazać do tej prostopadłej piłki. Torres za mało szuka takich okazji. Jest aż za bardzo zaangażowany w grę drugiej linii.

Inna sprawa to ile tych sytuacji Eto'o wypracowuje sobie sam, a ile Torres. Tu chyba się zgodzisz, że to gracz Barcelony dysponuje lepszym dryblingiem i lepszym strzałem zza pola karnego w wyniku czego zdobywał wiele bramek przy w sumie nie tak wielkiej pomocy kolegów. Można powiedzieć, że sam sobie asystował :] Torresowi brakuje tej umiejętności, żeby samemu sobie wypracować szansę na gola i na tym polega największa różnica między nimi i to w tym Fernando ustępuje w największym stopniu :P

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 16 gru 2006, 17:54

Asteniu
Porownaj czas jaki mial Eto'o na zdobycie tych 4 bramek, a ile Torres na 5. Przeciez to wogole wstyd porownywac. Nie dostaje podan, czy nie dostaje dobrych podan no nie wiem tu bym polemizował. Skoro zamiast biegac i starac sie wychodzic na pozycje chodzi po boisku to trudno mu podawac. A tak było juz kilkakrotnie, moze go partnerzy nie lubia :lol:
Prostopadłe podanie, nie wiem jak sie do tego odniesc :arrow: co za beztalencia tam graja w pomocy :?:
Asteniu pisze:Nadal podtrzymyje swoja wersje ze Torres jest lepszy, wy mozecie miec inne zdanie, co prawda na pewno Eto'o nie mozan odmowic dobrej gry, ma chlopak czasami przeblyski geniuszu, ale nadal twierdze ze Torres jest lepszy.
Trudno znalezc potwierdzenie do tych słow... przebyłyski geniuszu... to jest najlepsze co napisałes...
Ostatnio zmieniony 16 gru 2006, 18:14 przez Jarzinho, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 gru 2006, 18:07

Asteniu pisze:co prawda na pewno Eto'o nie mozan odmowic dobrej gry, ma chlopak czasami przeblyski geniuszu
W takim razie ciekawe jak często przebłyski geniuszu miewa Torres :lol:

Cholernie ciekaw jestem argumentów przemawiających za tym, że Torres jest lepszym piłkarzem niż Eto'o.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 16 gru 2006, 20:16

RealFan pisze: Chcesz porównywać Torresa z Eto'o :>

Mówisz, że Hiszpan ma mało sytuacji i dlatego żadko trafia do siatki. Tylko po części sam jest temu winien. On nie gra jak lis pola karnego, tylko bierze udział w tworzeniu akcji (podobnie jak Eto'o) tylko Kameruńczyk jakoś lepiej zawsze się umie ustawić, pokazać do tej prostopadłej piłki. Torres za mało szuka takich okazji. Jest aż za bardzo zaangażowany w grę drugiej linii.
Po czesci masz racje. Zawsze w pierwszej i na poczatku drugiej polowy Torres gra jako typowy napastnik, jednak z braku pilek zaczyna sie cofac
do tyly i rzeczywiscie czesto zaczyna rozgrywac i idze mu to lepiej niz Manichowi. Czy on nie szuka tych prostopadlych podan, oczywiscie ze szuka i robi to dobrze. Jak gral Ibagaza to jakos Torres potrafil zgubic obrocne, dokladniej mowiac dobrze gral off the ball i co teraz nagle zatracil ta umiejetnosc ???
RealFan pisze:

Inna sprawa to ile tych sytuacji Eto'o wypracowuje sobie sam, a ile Torres. Tu chyba się zgodzisz, że to gracz Barcelony dysponuje lepszym dryblingiem i lepszym strzałem zza pola karnego w wyniku czego zdobywał wiele bramek przy w sumie nie tak wielkiej pomocy kolegów.Można powiedzieć, że sam sobie asystował :] Torresowi brakuje tej umiejętności, żeby samemu sobie wypracować szansę na gola i na tym polega największa różnica między nimi i to w tym Fernando ustępuje w największym stopniu :P
O tu sie juz zgodzic nie moge, Co prawda przyznam ze Eto'o ma lepsze uderzenie za pola karnego ( Torresowi ostatnio kompletnie nie wychodza ) i na pewno lepeij uderza wolne ( a w sumie tego nie wiemy bo jeszcze chyba nikt nie widzial jak Torres udzerza je :P ) to jednka Torres ma lepszy drybling. Nie wiem moze nei widziales Torresa w akcji, albo widziales za malo, badz w reprezentacji Hiszpani, ale ten koles potrafi sobie wypracowac sytacje, oj potrafi. ogolnie nie wiem jak u Torresa mozna kompletnie pominac ta ceche, bo piszac ze ulega w wielkim stopniu, czyli czyni to najwyzej w stopniu srednim, a tak nie jest.

Jarzinho pisze: Porownaj czas jaki mial Eto'o na zdobycie tych 4 bramek, a ile Torres na 5. Przeciez to wogole wstyd porownywac. Nie dostaje podan, czy nie dostaje dobrych podan no nie wiem tu bym polemizował.
Prostopadłe podanie, nie wiem jak sie do tego odniesc :arrow: co za beztalencia tam graja w pomocy :?:
Wlasnie wam to tlumacze, ze Eto'o ma takie "plecy' ze nawet ja bym walczyl o korone strzelcow w Hiszpani :P i wlasnei na tym polega problem Torresa, ze nie ma kto mu podac pilki. Nie ma Ibagazy i nie ma Petrova ktory potrafil wrzucic pilke Torresowi. Moze nie bez talencia tylko nie ma rozgrywajacego.
Jarzinho pisze: Skoro zamiast biegac i starac sie wychodzic na pozycje chodzi po boisku to trudno mu podawac. A tak było juz kilkakrotnie, moze go partnerzy nie lubia :lol:
Tu mnie po prostu zabiles nie wiem czy mam sie smiac czy klaskac, bez obrazy ale to glupie jest. A z tym ze " a tak juz bylo kilkakrotnie" czyli kilkatronie chodzil po boisku ??? Ja bym powiedzial ze przynajmniej pare tysiecy razy tak bylo.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 gru 2006, 20:20

Napisz może konkretnie w czym Torres jest lepszy od Eto'o i po czym to wywnioskowałeś.

No i jak to jest z tymi przebłyskami geniuszu :> Jest to jakoś zdefiniowane? I jeżeli piszesz, że Eto'o miewa takie przebłyski czasami to jak często miewa je Torres?

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 16 gru 2006, 20:32

Asteniu
Wydaje mi sie, ze Riki z Deportivo jest jescze lepszym zawodnikiem, tylko nie ma takich "plecow" jak Torres a juz napewno nie takie jak Eto'o :P Przeciez taki argument to gowno a nie argument.
Asteniu pisze:Torres ma lepszy drybling

Powaznie, jak dla mnie zwody Torresa sa dobre tylko wygladja jakby w zwolnionym tempie w porownaniu z E2. Ogolnie pod kazdym wzgeldem mozna powiedizec, ze mu ustepuje.
Prosze cie nie mow mi, ze nik nie kieruje do iego podan, bo do kogo wrzuca Galletti, Lopez, Perni czy inni przeciez nie do czlowieka widmo. Tylko Torres moze nie posiada takiej cechy jak znalezienie sie w odpowiednim miejscu, w odpowiednim momencie, no niestety to powinien posiadac napastnik lepszy od Eto'o.
RealFan podał kapitalny przyklad Mallorci.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 gru 2006, 20:45

Warto również zwrócić uwagę na to, że w przypadku Atletico niemalże wszystkie piłki są kierowane na Torresa i w dużej mierze pod niego kreowana jest gra w ataku całej drużyny. W takim wypadku Fernando ma okazję, aby się wykazać.

W Barcelonie Eto'o jest jedną z wielu gwiazd i piłki równie dobrze mogą być kierowane do Messiego, Ronaldinho czy Deco. Mimo to właśnie Kameruńczyk niepodzielnie rządzi w ataku.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 16 gru 2006, 20:57

To z tymi plecami bylo odnosnie ilosci strzelanych bramek.

Moze masz cos z kompem i Ci z zwolnionym tempie filmiki dzialaja, bo nie mam pojecia o oc Ci chodzi. Co niby ze Torres jak robi dribling to rozpedza sie tylko do polowy ??? Co ma lepsze Torres od Eto, juz mowie :

- dribling
- przyszpieszenie ( z roku na rok chlopak coraz szybciej zbiera sie do pilki )
- Wyskok
- gra w powietrzu
- podania
- kreatywnosc
- skuteczosc

Jezlie chodzi o te podanai to zle mnie zrozumiales, bo piszesz ze Lopez, Pernia i Galletti wrzucaja pilki do napastnikow, ok tak jest tylko ze ja nie o tym pisalem, a pisalem o prostopadlach podanaich, wypuszczanie napastnik w uliczke itd. tego w Atletico zupelnie nie ma i patrzac na wasze tlumaczenie tego faktu, to ani Torres, Mista czy Aguero nie potrafia sie ustawic i chiodza po boisku.

O co chodzilo z przeblyskami, chodzilo o jakies nie typowe zagrania, strzaly, badz piekne bramki lub zachowanie na boisku. Torres rozniez takie mniewa.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 16 gru 2006, 21:04

- dribling
Tu mozna polemizowac.
Z Szybkoscia sie czlowiek rodzi. Tego nie mozna sobie wyrobic z roku na rok. Fakt, mozna poprawic, ale nie w az tak duzym stopniu.
Eto'o wolniejszy od Torresa? ['] Nie mam pytan.
Asteniu pisze:- skuteczosc

:hardkor2: :lol2: :roftl3: :rotfl2: Pewnie. Bramki mowia same za siebie. Eto'o stracil pol roku. Nie zdziwie sie jak na koniec sezonu bedzie mial wiecej strzelonych bramek niz Torres. Raczej jest to bardzo prawdopodobne.
Torres jest lekko przereklamowany. Takie jest moje zdanie.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 16 gru 2006, 21:07

Asteniu pisze:Jezlie chodzi o te podanai to zle mnie zrozumiales, bo piszesz ze Lopez, Pernia i Galletti wrzucaja pilki do napastnikow, ok tak jest tylko ze ja nie o tym pisalem, a pisalem o prostopadlach podanaich, wypuszczanie napastnik w uliczke itd. tego w Atletico zupelnie nie ma i patrzac na wasze tlumaczenie tego faktu, to ani Torres, Mista czy Aguero nie potrafia sie ustawic i chiodza po boisku.
Musisz zadzwonic do Aguirre i mu to powiedziec.
Asteniu pisze: Co ma lepsze Torres od Eto, juz mowie :

- dribling
- Wyskok
- gra w powietrzu
- podania
- kreatywnosc
- skuteczosc
Tylko włacze FM :P
MAsz na to wszystko jakies dowody czy tylko tak sobie napisałes.
Gra w powietrzu nawet bym sie zgodzil, ale z reszta napewno nie.
O dryblingu juz sie wypowiadałem, ze wyglada to tak jakby potrzebował czasu, a nie robi tego w pelnej szybkosci, podania-> kreatywnosc to powinno sie wziasc liczbe asyst, a ta mysle, ze przemawia jednak za Eto'o.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 16 gru 2006, 21:09

guru pisze:Raczej jest to bardzo prawdopodobne.

To w końcu 'raczej' czy 'bardzo prawdopodobne'?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”