Ekstraklasa w sezonie 2008/2009 - Strona 43

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Kto mistrzem Polski 2008/2009?

Wisła Kraków
44
38%
Legia Warszawa
18
16%
Lech Poznań
37
32%
Groclin/Polonia Warszawa?
2
2%
Górnik Zabrze
3
3%
Ruch Chorzów
5
4%
GKS Bełchatów
0
Brak głosów
inny zespół
7
6%
Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Re: Ekstraklasa w sezonie 2008/2009

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 08 kwie 2009, 13:04

Muahahahahaha , mało co sie nie poskładałem ze śmiechu czytając wypowiedzi Bieniasa . Jeśli tak ciebie boli fuzja to mamy spory problem
KP Legia Warszawa (oficjalna nazwa Klub Piłkarski Legia Warszawa Sportowa Spółka Akcyjna) – polski klub piłkarski z siedzibą w Warszawie, od 9 kwietnia 2004 stanowiący część holdingu Grupa ITI, kontynuator tradycji – powołanej w marcu 1916 w Kościuchnówce pod Maniewiczami – piłkarskiej drużyny Legjonowej, oraz – założonego 31 lipca 1922 w Warszawie – wielosekcyjnego Wojskowego Klubu Sportowego "Legia" Warszawa
mamy właściwie kilka problemów :
1. Dlaczego w wyniku fuzji legitymujecie sie datą założenia klubu 1916 , podczas gdy naprawdę Legia powstała w 1922 roku
2. Dlaczego gracie w lidze polskiej , bedąc klubem ukraińskim (Maniewicze leżą na Wołyniu) ???
3. Dlaczego tylko w części Warszawy ludzie myślą , że zmuszanie ludzi do gry w piłkę , pod pozorem wykonywania obowiązku na rzecz państwa , jest ok ?

guru pisze:
MENDEZ pisze:PS Wole klub po fuzji niż klub, który jak przytoczyłeś kradł zawodników by zrobić z niego potege.
do gimnazjum :|

Kradzież (art. 278 kk) to zabór cudzej rzeczy w celu przywłaszczenia. Pod pojęciem zaboru rozumie się fizyczne wyjęcie rzeczy spod władztwa właściciela.
Widzę ,że guru cytując przepis chciałeś pokazać jak się znasz , niestety wyszło jak zawsze . Jestem prawie pewien że Mendez użył sformułowania kradzież w ogólnym społecznym rozumieniu tego słowa . Ty za to postanowiłeś bawić się w edukatora . Jako że twój wiek wskazuje na ostatnią klasę liceum ewent. I rok studiów , udziele tobie dobrej rady -
Przytoczenie przez ciebie art. 278 kk było bez sensowne bowiem odnosi się on do zaboru "rzeczy" i tylko rzeczy . Mogłeś po prostu napisać że powołał się na nietrafny argument a nie wysyłać go do gimnazjum .
Abstrahując od faktu że proceder taki ( powoływanie do wojska wyróżniających się grajków innych ekip ) nie był nielegalny , powinieneś wiedzieć że przestępstwem nie było też pałowanie ludzi na ulicy przez milicję czy wymuszanie zeznań biciem itd.
Fakt że na to nie było paragrafu nie czyni procederu mniej śmierdzącym .
Aha jak już się bawisz w definicję z kodeksu karnego to powinieneś wiedzieć że należy się odwoływać do aktów obowiązujących w momencie popełniania czynu czyli nie : KK z 1997 , który zacytowałeś
tylko:
KK z 1932 roku
KK z 1969 roku

pozdro

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 08 kwie 2009, 13:10

Jeżeli jednak guru nadal myślałbyś że masz rację to odpowiedz mi na pytanie
Jak do twojej definicji kradzieży i władztwa ma się kradzież kluczyków do auta .
Bo zgodnie z tym co napisałeś kradnąc kluczyki pozbawiam właściciela władztwa nad rzeczą , czy to znaczy że ukradłem samochód , który stoi nie ruszony ??

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 08 kwie 2009, 13:18

Żebym ja bronił Legii...
1. Ponieważ Legia jako sekcja piłkarska łączy w sobie tradycje Legionowej i wielosekcyjnej Legii. Data 1916 jest zupełnie zrozumiała, gdyż Legionowa została przez wielosekcyjną Legię wchłonięta jako jej sekcja piłkarska, której wielosekcyjna Legia nie musiała zakładać.
2. Ponieważ wtedy to miasteczko leżało w granicach II RP. No i zostało założone przez wojsko polskie (nazwa znikąd się nie wzięła), czy zostało założone na Ukrainie, czy w Timbuktu, to nie ma różnicy - oficjalnie był to klub polski i nigdy w innych rozgrywkach udziału nie brał.
3. Nawet w Warszawie często tak nie myślą, co nie zmienia faktu, że kradzież piłkarzy przez Legię była równie w porządku, jak nazywanie dzisiejszego Lecha Lechem. Niby prawnie ok, ale moralnie i historycznie śmierdzi na kilometr.

Nie wdając się w śmieszne przerzucanie się argumentami prawnymi - wszak od strony legalnej podobno wszystko jest ok - Lech jest Amicą i zdanie Bieniasa rozumiem bardzo dobrze: sprzeciw kibiców Lecha w nazywaniu Lecha Amicą jest tak samo zabawny, jak sprzeciw kibiców Legii X lat temu wobec oskarżeń o nieczyste zagrywki w ściąganiu do siebie piłkarzy z innych ekip. I to i to jest równie żałosne, jak śmieszne.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 08 kwie 2009, 16:45

Killerbean chcial zaskoczyc i zaatakowac a tylko potwierdzil jak nieudolnie kibice Lecha bronia swojego nowego tworu.
ad 1,2, 3 nawet nie bede odpowiadal bo moglbym troche dodac do wypowiedzi Wilmora ale po co? i t tak nie zrozumiesz.

Cytujac Mlodziaka i pararfazujac "Zjednoczyliscie calą Polske w nienawisci do siebie" :wink:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 08 kwie 2009, 19:39

Wilmore pisze:Fuzja Polonii z Groclinem - Polska się śmieje z oczywistych powodów.Ale fuzja Lecha z Amicą już ma być ok - kiedy jest wygodnie, to klub jest Lechem, a kiedy nie, to jest Amicą. A jako że od strony formalnej to Amica, więc w Polsce mamy Amicę Poznań. Lecha niestety już nie ma.
Naprawde zdumiewasz mnie coraz bardziej swoimi opiniami. Ciezko wytypowac co moze byc nastepne.
Marco_Van_Basten pisze:Cała Polska śmieje się z fuzji Lecha z Amicą. Wyjątkowo popieram clonera.
Cała Polska nie liczać Kielc, ktorzy sie ukryli po zdegradowaniu po czystych awansach.

Ja tam fanatykiem Lecha nie jestem, kibicuje mu, jezdze na spotkania itp. Nie wiem co mogli zrobić kibice zeby nie doszło do fuzji. Raczej predzej czy pozniej musieliby sie z tym pogodzić. Bezsensowne akvje nic by nie dały. Jesli kotś mysli, że Slask nie został przejety przez Drzymale, bo kibicom sie to nie podobało to chyba ma powazne problemy z głowa. Ciesze sie, że wreszcie w Poznaniu sa pieniadze na klub, bo reszta juz była. Ciezko było czytać ciagle, że ktos musi odejsc bo nie ma pieniedzy, a władze wolały kraść i udawać dobroczyńców. Napewno jest lekkie rozczarowanie, że Lech gra na licencji Amici. Jednak to był mimo wszystko dobry transfer.
Zdumiewa mnei fakt, że w tak debilnej wymianie wzial udzial piwus, jeszcze z atakimi głupimi argumentami czy ripostami. KAzdy chyba wie jaka jest sytuacja prawna Lecha i nie wiem co to daje kibicom Legii czy Wisły, ze ciagle to musza przypominac czy nawet miec powod do dumy.
Co do Głowy i zachowania kibiców, to nie wiem, w Ekstraklasie gra moze 10-20 byłch zawodnikow Kolejorza i nie wiem dlaczego mieliby byc traktowani jako bozyszcze. Bardziej byłem zdziwiony a nawet rozgoryczony gwiazdami na Scherfchena kiedy ostro wszedł w Bosackiego, bo to był gosciu, ktore wielu szanuje w Poznaniu. Głowa to jest jeden z wielu bylych i to wszystko.
Jescze o Reksiu, nikt nie ma prawa go powiazywac czy oskarzac, bo nie wie jakie zarzuty dostal i wogole czy jest winny to taki szczegol.
Co do Smudy i niecheci kibiców. Smuda nie był ogromnie szanowany czy lubiany, ale to głownie przez zwolnienie Michniewicza i za to mu sie dostawało. Wogole na szacunek trzeba sobie zapracować.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2277
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 08 kwie 2009, 20:01

Jarzinho pisze:Ciezko było czytać ciagle, że ktos musi odejsc bo nie ma pieniedzy,

Nie gadaj głupot, już się przyzwyczaiłeś do sukcesów Lecha [ nie wiem Amici ], jakoś My nie mamy mnóstwo pieniędzy, musimy sprzedawać zawodników, ale nie wyczekujemy żadnej fuzji jak wody na Saharze.

Co do dziś, moim zdaniem kibice Lecha obniżają swój poziom, wyzywając cały czas Wisłę, uważam, że jest już to przegięcie.

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 08 kwie 2009, 20:23

Zapomniałeś Jarzinho o Piotrze R, że tak się czepiasz Kielc ? Nas przynajmniej ukarali za korupcje, a wy graliście przez jakiś czas na licencji skorumpowanej Amici.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 08 kwie 2009, 20:33

Marco_Van_Basten pisze:Zapomniałeś Jarzinho o Piotrze R, że tak się czepiasz Kielc ? Nas przynajmniej ukarali za korupcje, a wy graliście przez jakiś czas na licencji skorumpowanej Amici.
Lech przedewszystkim gra na licencji Amici. Nie wiem moze masz problem z czytaniem, jesteś z Kielc to moze zapłaciłes w szkole i nie musiales sie uczyć czytać. Nie wiem. Pisałem na temat Reissa wiesz jakie mu postawiono zarzuty, a przedewszystkim widziales jakis wyrok, podobnie sie rzecz ma Amici czy starego Lecha, psy ujadają a karawana jedzie dalej. Postawia przynajmnie zarzuty to bedzie jakas podstawa, bo tak to mozesz sobie pisac, Lech juz od 10 lat powinien byc zdegradowany do okregowki za wszystkie plotki na temat korupcji. Szoda, że nie moga wyjsc na jaw te wszystkie przekrety i kupowane mecze, a Koruptora ta szybko załatwili.

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 08 kwie 2009, 20:38

jesteś z Kielc to moze zapłaciłes w szkole i nie musiales sie uczyć czytać
To nie jest podwórko w Obornikach i nie życzę sobie osobistych wycieczek.
Szoda, że nie moga wyjsc na jaw te wszystkie przekrety i kupowane mecze, a Koruptora ta szybko załatwili.
My przynajmniej ponieśliśmy kare za swoje postępowanie, a kontynuatorzy tradycji Fryzjera ciągle biegają po murawach Ekstraklasy.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 08 kwie 2009, 21:43

Marco_Van_Basten pisze:My przynajmniej ponieśliśmy kare za swoje postępowanie, a kontynuatorzy tradycji Fryzjera ciągle biegają po murawach Ekstraklasy.
To sa wylacznie twoje słowa twoja opinia. Jest jeszcze jedna opcja Lech czy Amica poprostu nie dali sie złapać, bo dobrze to nadal ukrywaja przed prokuratura. W Koronie byli na to za głupi.

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 08 kwie 2009, 21:48

Jarzinho pisze:W Koronie byli na to za głupi.
Za to w Poznaniu wiedza jak wykazac sie sprytem. raz jestesmy amica, raz lechem.

wasza-lechitow- dyskusja i odpieranie rzeczowych argumentow jest conajmniej zabawne, gratuluje dobrego poczucia humoru.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 08 kwie 2009, 22:46

peepe pisze:Za to w Poznaniu wiedza jak wykazac sie sprytem. raz jestesmy amica, raz lechem. wasza-lechitow- dyskusja i odpieranie rzeczowych argumentow jest conajmniej zabawne, gratuluje dobrego poczucia humoru.
MAsz jakis problem z czytaniem, moja dyskusja nie przypominam takowej w ostatnim czasie. Jesli ktoś ma problem z prawnym aspektem fuzji Lecha z Amica to jego sprawa. Problem raczej maja inni, ktorym to w jakis sposob wadzi, badz maja manie tego przypominania, a chyba tego nie trzeba.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 08 kwie 2009, 22:46

Jarzinho pisze: Zdumiewa mnei fakt, że w tak debilnej wymianie wzial udzial piwus, jeszcze z atakimi głupimi argumentami czy ripostami. .
Sam nie jestes lepszy :P

Skoro mowisz ze na Reissa nie ma hakow to poprosze o moralne zwrocenie tytulu Legii za 93. Sytuacja adekwatna jak do Reksia w tej chwili. W tej bo wierze ze go skarza a Lecha watpie bo jak sam powiedziales sa sprytni bardzo sprytni ale smrod za Kolejorzem czuc od dawna

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 08 kwie 2009, 23:20

Killerbean pisze:Abstrahując od faktu że proceder taki ( powoływanie do wojska wyróżniających się grajków innych ekip ) nie był nielegalny , powinieneś wiedzieć że przestępstwem nie było też pałowanie ludzi na ulicy przez milicję czy wymuszanie zeznań biciem itd.
Pałowanie było przestępstwem, tak samo jak wymuszanie zeznań biciem. PRL z punktu widzenia prawa nie wyróżniał się niczym szczególnym, to nie był ustrój gdzie w świetle prawa można było kogoś pobić, zabić, etc. Generalnie kulą w płot.

Na większość twoich zarzutów odpowiedział Ci Wilmore.

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 09 kwie 2009, 11:41

o pałowanie itd chodziło mi w kontekście funkcjonariuszy . Przepisu o nadużyciu uprawnień przez milicję nie było . A jeśli był później wprowadzony to w kontekście milicji go nie stosowano . Jeżeli PRL miałby nie różniący się system prawa od ustrojów demokratycznych to odpowiedzialnych za pacyfikację np. kop. Wujek już dawno by skazano a nie pieprzono się 20 lat z okładem .
Argumenty nie były kulą w płot .

Wilmore , tylko jedno ale , w roku 1916 nie było II RP , klub założono na ponad 2 lata przed ogłoszeniem niepodległości a co mnie obchodzi że 2 lata później te ziemie były polskie , klub polski nie jest .

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”