Barcelona - AC Milan - Strona 43

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

A cieszyć się po meczu będą kibice

Milanu
21
57%
Barcelony
16
43%
nick
Zbanowany
Reputacja: 0

Re: Barcelona - AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nick » 05 kwie 2012, 20:04

MGiggs pisze:Barca zgrała srednio jak na siebie, bardzo niepewna obrona z komendiantem( fatalny cos chłopak ma sezon Pique).Milan mądrze ale na tą chwile jednak jest za słaby na barce jednak w kolejnych sezonach mogą zamieszać.

z Chelsea Barca nie powinna mieć problemu nawet grając tak średnio jak z MIlanem. Londyńczycy są straszni i zatracili umiejętność obrony co lata ich charakteryzowało, może się miło zaskocze ale czuje że ten dwu mecz zakończy się po 1 meczu na SB.
szczerze mowiac odnosze wrazenie, ze ogladalismy inny mecz :) bardzo niepewna obrona? a czymze sie to objawilo? tym, ze mistrz wloch oddal w ciagu 90 minut 3 strzaly w tym 1 (!) celny? pique rzeczywiscie rozgrywa slaby sezon, ale od paru meczow widac zdecydowana poprawe z apogeum w czasie ostatniego meczu ligowego z athleticiem, kiedy gral swietnie. z milanem rowniez bardzo dobrze. a i tak mistrzem byl mascherano (oczywiscie procz akcji bramkowej, gdzie zapomnial o trzymaniu linii) - juz moge powiedziec, ze to jeden z najlepszych transferow ostatnich lat, w zyciu nie widzialem w barcelonie zawodnika tak kapitalnie grajacego wslizgiem, co pokazal zreszta wielokrotnie w tym dwumeczu

czy barca zagrala srednio? tez bym sie spieral. barca zagrala madrze, tak jak chciala. pep wyszedl bardzo ofensywnie, trojka obroncow, widocznie planem bylo przycisniecie milanu od samego poczatku. po 6 minutach moglo byc juz 2-0, jeden strzal messiego po rajdzie obronil abbiati, a w drugiej sytuacji po swietnej kombinacji z cesciem leo fatalnie przestrzelil, chociaz wykorzystuje 9 na 10 takich sytuacji. w nastepnej groznej bylo juz prowadzenie i zmuszenie milanu do smielszych atakow, co im w ogole nie wychodzilo. wlosi strzelaja co prawda gola w pierwszej sytuacji bo dziecinnym zachowaniu mascherano, ktory na chwile zapomnial, ze nie gra w pomocy, ale zaraz po tym barcelona znow zaczyna nacierac, dzieki temu kontrowersyjnemu rzutowi karnemu przynosi to znow objecie prowadzenia. a kiedy juz bylo 3-1, zaczelo sie szanowanie pilki. arsenal, borussia, czy nawet barcelona z pierwszych sezonow rijkaarda pewnie dalej przypuszczalaby frontalne ataki ku ucieksze kibicow, tylko ze po koncowym gwizdku mogloby nie byc juz tak wesolo

pare stron wczesniej jakis fan milanu, nie chce mi sie juz szukac nicka, pisal, ze messi moze i wymiata z ogorkami ale z milanem slabo, barcelona tez "jedynie klepala w poprzek co ch.uja dawalo'...gratuluje naiwnosci i rozumienia tego sportu. wlasnie przez takie klepanie milan w drugiej polowie zamiast zabrac za sie odrabianie strat, to slanial sie na nogach i modlil sie jedynie o jak najszybsze skonczenie tego meczu

koniec koncow zasluzenie awansowala barcelona. fani milanu moga pisac o kradziezy, jednoczesnie bardzo wygodnie pomijajac fakt, iz prawdopodobnie jedynie dzieki bledom sedziowskim w pierwszym meczu, milan mial jakiekolwiek szanse na awans jadac na camp nou (ta sama sytuacja co rok temu z arsenalem)

mimo wszystko przyznam, ze w pewien sposob zaimponowal mi w dwumeczu. tego, ze nie beda w stanie odrabiac strat bylem przekonany (bo po prostu nie maja zawodnikow do kontratakow), za to zaimponowali mi gra w defensywie. nesta klasa na boisku i poza nim. naprawde zaskakujaco dobrze im to wychodzilo, zwlaszcza bez thiago silvy. i last but not least, bardzo podobala mi sie ogolna atmosfera w tym dwumeczu, jakze inna od meczow z realem - czysta gra, brak symulek, chamskich zagran przyznawanie sie do fauli, przepraszanie po nich itd. (no mexes wyjatkiem od reguly). szkoda, ze milan wpadl na barcelone, bo dobrze im zyczylem w tej edycji

z chelsea mimo wszystko spodziewam sie ciezszej przeprawy, glownie ze wzgledu na duzo dynamiczniejsza ofensywe i mocne skrzydla ze sturridge'm i mata na czele

Pozdrówcie moody'ego od nas

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 09 kwie 2012, 10:18

Nie wypowiadałem się o meczu, bo naprawdę cięzko się by było przebić przez tą masę postów pisanych głównie ze względu na kompleksy wobec Barcelony. powtarzanie ciągle tych samych regułek, podobnie jak często bez potwierdzenia w realiach. Cwaniakowania jak to ma w zwyczaju jeden z kibiców Chelsea.
Nigdy się nie znałem na przepisach i nigdy pewnie w ten temat się nie bedę zagłębiał. Zawsze jednak piszę, że głupotą zawodnika jest to, że daje jakikolwiek pretekst sędziemu. Trzymanie, przytrzymywanie. Takich sytuacji jest sporo w każdym spotkaniu- to raczej wina zawodników nie błędów arbitrów. Lepiej by dzisiaj było tak jak pisałem po pierwszym spotkaniu jakby Puyol wyłożył się jak choćby Cesc. Nie potrafi tego, to później różne teorie powstają... Największym błędem arbitra było, że nie podyktował karnego na Zlatanie...

Wróciły także co było pewne historię z Chelsea, przywoływany dość często ewidentny karny w meczu Polski z Austrią, gdzie Polska i tak prowadziła po sporym błędzie arbitrów no i oczywiście Wojtek Kowalczyk musiał wjechać.
Ludzie go tu negują, wyśmiewają ale powiedzcie mi dlaczego ciągle go słuchacie czy czytacie. Kto jest większym debilem?
Co do dwumeczów tu ciągle wspominanych i wyliczania błędów- mimo, że zostało to zrobione już kilkanaście razy- to ja tylko dodam od siebie, że nadal część po dwumeczach Barcy, gdzie są błędy na jej korzyść widzi jedno spotkanie, bo nawet nie potrafi zrozumieć pojęcia dwumecz. Jakby wyglądał dwumecz jeden czy drugi, czy ten z Milanem- gdyby były np. podyktowane karne na Alexisie i Puyolu. Jak duże są szanse, że w rewanżach byłyby potrzebne jakiekolwiek kontrowersje. Wiecie to? Ja tego nie wiem i zawsze jak już po kilku stronach bezsensownych dyskusji wpisuję swój post to to przypominam.

Część czytanych wypowiedzi zawodników Milanu okazały się pozytywne wzgledem Barcelony. Potwierdzali to co było na boisku z kontrowersji nie robili wielkich tragedii czy oszustw. Za to im brawa, bo pokazali klasę. Ibrahimovic nie pokazał, zresztą on niewiele pokazuje na boisku jak trzeba znaleźć prawdziwych liderów i gości z najwyższej półki.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 20 lut 2013, 13:57

Chyba tutaj można dyskutować o meczu, zamiast rozbijać dyskusje na dwa tematy klubowe ?

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 20 lut 2013, 14:27

Obrazek

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1319

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 20 lut 2013, 14:48

Według gazet dzisiaj w pomocy zagrają obok Monto, Muntari i Ambro. Mieliśmy mieć wybieganą pomoc a przez urazy będą stały 2 snopki siana i pół rozgrywający Montolivo. Szkoda bo akurat przychodzi jeden z ważniejszych tygodni w sezonie ( Barca a zaraz Inter) a wypada nam tylu pomocników. W przodzie łącznikiem ma być Boa a Niang usiądzie na ławce.

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 20 lut 2013, 18:00

Mam nadzieję, że nie zlekceważą Milanu. Milan to jednak zawsze Milan, a włoska piłka Blaugranie nie leży. Z remisu bramkowego będę zadowolony.

Tak btw. dzisiaj w sklepie widziałem sobowtóra V. Valdesa. Szok po prostu, takie podobieństwo :shock:

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2418

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 20 lut 2013, 18:33

https://pbs.twimg.com/media/BDjfO13CMAINYoi.jpg:large

nie wyglada to za ciekawie. ale nie ma co szukac wymowek, brak zwyciestwa bedzie sporym rozczarowaniem

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 20 lut 2013, 19:29

Barcelona line-up (official): Valdes - Alves Pique Puyol Alba - Xavi Busquets Cesc - Pedro Messi Iniesta #fcblive
Bench Barcelona: Pinto, Montoya, Mascherano, Song, Thiago, Alexis, Tello #fcblive

Milan line-up (official): Abbiati - Abate Mexes Zapata Constant - Montolivo Ambrosini Muntari - Boateng Pazzini ElShaaraway #fcblive

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 20 lut 2013, 19:54

Powiem tyle - naprzód Mailand! Może w końcu się uda po tylu niepowodzeniach i przekrętach bozia odda, co się należy.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 20 lut 2013, 19:54

Abbiati - Abate Mexes Zapata Constant - Montolivo Ambrosini Muntari - Boateng Pazzini ElShaaraway
ależ to przeciętnie wygląda. Bez Balo i kontuzjowanych chyba dzisiaj możemy prosić o najniższy wymiar kary. Liczyć tylko można na kunszt Maxa. On już po kilku meczach z Juve umie się na nich znakomicie ustawić, podobnie było w tamtym roku z Barcą ale wtedy i sędzia zrobił swoje. Liczę że coś wymyśli i na ten dwumecz jednak kadrowo jest masakrycznie przyblokowany. Żeby chociaż był ten De Jong który siałby spustoszenie w środku pola...

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 20 lut 2013, 20:04

a ja tu widzę przesądzenie o awansie już w pierwszym meczu coś ala Bayern wczoraj. Skład Barcy imponujący.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 20 lut 2013, 20:16

skład barcy taki jak zwykle, beka z ławki milanu, JEST KIM STRASZYĆ

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 20 lut 2013, 20:21

Niang w 2 połówce rozpierdoli system :D

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 494

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 20 lut 2013, 20:29

Ciężko myśleć o czymś w ogóle. Muntari i Ambro. Ci Mnie najbardziej martwią. Sami sobie zgotowaliśmy los.

Powiem tak. Mam nadzieję, że Boateng będzie grał bliżej defensywy niż ofensywy. Do tego wolałbym Cristante zamiast Muntariego.

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 65

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 20 lut 2013, 20:29

Szpakowski komentuje. No chyba szału dostanę z tym TVP.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”