Ekstraklasa w sezonie 2012/2013 - Strona 43

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1565
Kibicuję: WIDZEW

Re: Ekstraklasa w sezonie 2012/2013

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 28 mar 2013, 21:19

Sami defensywni zawodnicy, a Górnik strzela dwie bramki i powinien strzelić jeszcze jedną. :lol:
Mroczkowski się zupełnie pogubił..

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 29 mar 2013, 9:53

NoName1989 pisze:Górnik strzela dwie bramki i powinien strzelić jeszcze jedną
Mówisz, masz. :lol:
Górnik wyraźnie lepszy, a składu Widzewa naprawdę nie ogarniam. Już nie chodzi o ilość defensywnych piłkarzy chodzi, ale o brak nominalnego napastnika w składzie. Okachi został w tym sezonie przerobiony na defensywnego pomocnika i nagle ląduje na szpicy. To jakieś nieporozumienie. Rozumiem zmęczenie Stępińskiego po kadrze, ale nie wiem jak w takiej sytuacji musiał się czuć Ben Dhifallah. Ze strony zabrzan z kolei ważny jest gol Jelenia. Może się wreszcie Irek przełamie w tej naszej Ekstraklasie.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 30 mar 2013, 14:21

Wow, zagrac tak slabe 30 minut jak Norambuena, to trzeba naprawde miec juz chyba pare promili w czubie. Dawno nie widzialem tak katastrofalnego wystepu i dobrze, ze Hajto dosyc szybko wpuscil Hanzela.

Awatar użytkownika
P47ryk
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: P47ryk » 30 mar 2013, 18:04

Śmiałem sie z taktyka Mroczkowskiego, a u nas nie lepszy. Levy dał dzisiaj prawdziwy popis ze zmianami.

Awatar użytkownika
lukas_k
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukas_k » 31 mar 2013, 23:15

Zapomniałem nawet ocenić wczorajsze spotkania ;)

Piast - Jaga 1:1
Pierwsza połowa pod Piasta, bo grali pewnie, zdecydowanie i udało im się strzelić bramkę. Szkoda tylko, że potem fatalny błąd defensywy, który wykorzystał Frankowski troszeczkę zbił ich z gry. Druga połowa to czerwona kartka Treli, a gdy potem dostali karnego to kolejna tragedia, bo Robak fatalnie strzelił i Słowik obronił. Trzeba jednak przyznać, że z gry zasłużony remis.

Polonia Warszawa - Legia Warszawa 1:2
Nie mam szczęścia do derbów Warszawy. Są to już moje 3 derby w TV, ale emocji w nich nie ma za dużo. Można powiedzieć, że wczoraj można było spokojnie obejrzeć ostatnie 15 minut, bo właśnie w nich wszystko się działo. Kiedy Piątek strzelił gola (niesłusznie, bo ze spalonego) to już się cieszyłem, że Legia straci punkty, ale niestety dla mnie poszła piękna akcja Legii, Vrdoljak świetnie wrzucił do Furmana i chłopak z moich okolic zdobył zwycięską bramkę. Szkoda, ale jutro w Szczecinie odrabiamy 3 punkty ;)

A co do czwartkowych:

Podbeskidzie - Korona 1:1
Nudna łupanka i kopanina, Podbeskidzie nie przegrywa, ale też nie wygrywa, więc spadek coraz realniejszy.

Górnik - Widzew 3:1
Gdyby nie dziwne eksperymenty Mroczkowskiego to może Widzew coś by wywalczył, a tak to Zabrzenie wreszcie odbili się od dna i wygrali to spotkanie. Może Jeleń wreszcie się odblokuje?

Awatar użytkownika
Edekkomentuje
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Edekkomentuje » 01 kwie 2013, 7:44

lukas_k pisze:Zapomniałem nawet ocenić wczorajsze spotkania ;)
bo Robak fatalnie strzelił i Słowik obronił. Trzeba jednak przyznać, że z gry zasłużony remis.
dobitka z karniaka też niczego sobie ;). Remis zasłużony, ale wygrać mogli jedni jak i drudzy. Jaga grała przecież prawie 20 minut w przewadze, a Piast z kolei zmarnował jedenastkę. Modelski niepotrzebnie zrobił wślizg w polu karnym, wiadomo że w takim miejscu każdy zawodnik wykorzysta choćby cień szansy na to, żeby dać sędziemu możliwość odgwizdania karnego. Dlaczego czerwo dostał od razu, a nie żółtko, to nie wiem.
lukas_k pisze: Polonia Warszawa - Legia Warszawa 1:2
Nie mam szczęścia do derbów Warszawy. Są to już moje 3 derby w TV, ale emocji w nich nie ma za dużo. Można powiedzieć, że wczoraj można było spokojnie obejrzeć ostatnie 15 minut, bo właśnie w nich wszystko się działo. Kiedy Piątek strzelił gola (niesłusznie, bo ze spalonego) to już się cieszyłem, że Legia straci punkty, ale niestety dla mnie poszła piękna akcja Legii, Vrdoljak świetnie wrzucił do Furmana i chłopak z moich okolic zdobył zwycięską bramkę. Szkoda, ale jutro w Szczecinie odrabiamy 3 punkty ;)
Bałem się tego spotkania, bo Polonia to niewygodny zespół, dodatkowo to derby i dochodziły jeszcze dodatkowe aspekty. Nie wiadomo też na co stać Legię na wyjazdach. Po wpadce z Koroną, teraz zaczyna to wyglądać lepiej, ale nie są to jakieś przekonywujące zwycięstwa, choć i tak jest lepiej niż sezon temu, gdzie często były wpadki. Na początku meczu Legia zdominowała Polonię, ta ograniczyła się tylko do wybijania piłek przed siebie. Myślałem, że już pójdzie łatwo. Potem strzelona bramka i znów zabrakło dobicia przeciwnika. Furman uratował jednak sprawę i nie zmaścił meczowej piłki. Dostanie chyba jakiś prezent od prezesa Leśnodorskiego, bo ten po bramce bardzooo się ucieszył ;)

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 05 kwie 2013, 12:41

PILNE! Kilka minut temu rada nadzorcza Ekstraklasy SA przegłosowała projekt reformy rozgrywek. Już od przyszłego sezonu każdy zespół rozegra po siedem dodatkowych spotkań.
Po pełnej, 30-meczowej rundzie zasadniczej drużyny zostaną podzielone na pół - na grupę mistrzowską i spadkową. Każda z nich rozegra później po siedem dodatkowych meczów. Te wyżej sklasyfikowane cztery u siebie, trzy na wyjeździe, sklasyfikowane niżej - odwrotnie.

Awatar użytkownika
Edekkomentuje
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Edekkomentuje » 05 kwie 2013, 12:51

Punkty po rundzie zasadniczej zostaną podzielone? System chyba podobny jak w lidze belgijskiej.

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 05 kwie 2013, 12:58

Ale głupota. Jakby niemożna było zwiększyć po prostu liczby drużyn w tej śmiesznej lidze :?

Awatar użytkownika
eegoiste
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: eegoiste » 05 kwie 2013, 13:00

Piłkarze już narzekają, że za dużo grają liga, reprezentacja, czym nie raz tłumaczyli słabe występy na arenie międzynarodowej. Teraz to dopiero będą mieli wymówkę. Dla mnie bardzo dobrze, że będą musieli więcej pobiegać i pograć choć wolał bym zwiększyć liczbę zespołów, a nie podział tabeli. Niech jeszcze zrobią weekend gwiazd jak w NBA wschód-zachód albo północ-południe. Kolejny głupi wymysł, tak żeby mieli się pochwalić nową ustawą, że niby oni ciężko pracują, a nie że nic nie robią.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 95

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 05 kwie 2013, 13:05

Professor Chaos pisze:Ale głupota. Jakby niemożna było zwiększyć po prostu liczby drużyn w tej śmiesznej lidze :?
Bez jaj i tak jest olbrzymi problem z uzbieraniem 16 zespołów z licencją.
Ja jestem za zmianami tego typu. Przede wszystkim do końca sezonu wszystkie ekipy będą miały o co walczyć, również te ze środka tabeli. Po drugie nasze gwiazdy rozegrają więcej spotkań i trochę więcej popracują na te gigantyczne pieniądze jakie zarabiają.

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 05 kwie 2013, 13:22

Podobno właśnie, że Ekstraklasa zmierza do zwiększenia ligi o 2 zespoły.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 05 kwie 2013, 13:35

Professor Chaos pisze:Ale głupota. Jakby niemożna było zwiększyć po prostu liczby drużyn w tej śmiesznej lidze
A kto o tym decyduje? Kluby, które ani myślą dzielić dotychczasową pulę pieniędzy pomiędzy dwa dodatkowe kluby. Z tego samego powodów nie rozpatrywano zmniejszenia ligi i grania trzech rund. Postawiono więc na pewną fasadę reformy, że niby coś się dzieje, że mamy nowego światłe pomysły. Kabaret.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 806

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 05 kwie 2013, 13:36

Edekkomentuje pisze:Punkty po rundzie zasadniczej zostaną podzielone?
Tak i zaokrąglone do góry w razie potrzeby.
Powtórka z rozrywki :wink: Poprzednim razem nie wyglądało to chyba zbyt dobrze.

EDIT:
NoName1989 pisze:Podobno właśnie, że Ekstraklasa zmierza do zwiększenia ligi o 2 zespoły.
Skąd info?Jeśli możesz to zapodaj linkiem,bo z tego co na razie czytałem to Ekstraklasa w przyszłym sezonie nadal ma liczyć 16 zespołów.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 784

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 05 kwie 2013, 15:01

Nie można myśleć o zwiększeniu ligii jak kluby nie mają kasy , dopóki nie będzie unormownaia płac w klubach doputy nie można mówić o zwiększeniu ligi

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”