Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 421

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 12 maja 2008, 20:42

Hanni pisze:No cóż... i mamy koniec sezonu. Jeszcze na Sylwestra myślałem, że Mistrzostwo jest nasze.
Ja też. W najgorszym wypadku, myślałem, że będzie miejsce 2, wszak pod koniec roku przewaga nad Man Utd była tylko jednopunktowa.
Hanni pisze:Optymistycznie patrzę w przyszłość. Za ten sezon trzeba pochwalić całą drużynę, w szczególności Ade i Theo
Szkoda, że ten drugi nie dostawał więcej szans. Jak wchodził z ławki, zawsze było groźnie pod bramką przeciwnika. Początkowo myślałem, że z Theo nie wyrośnie gwiazda, jaką mu wróżyli, ale po obejrzeniu w akcji tego chłopaka zmieniłem zdanie.
Hanni pisze:A i jeszcze jedno... gdyby przyszedł Kompany, Ben Arfa i Niko...
I Villa, Nasri i Hunteelar.
piotrcies pisze:W tym sezonie widoczny był progres, teraz może być tylko lepiej.
Tylko lepiej mogłoby być jedynie w przypadku, kiedy Arsenal osiągnął by dno. A tak chyba nie jest 8)

Awatar użytkownika
Piotr
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr » 13 maja 2008, 0:07

Nie wiem skad ci sie wzial ten Huntelaar. Mamy juz jednego podobnego do niego napastnika-Bendtner i starczy. Mnie jakos mimo duzej skutecznosci Huntelaar niczym nie przekonuje. Zreszta zdaje sie ze slynie on z dobrej gry głową, a to potrafi rowniez Ade wiec jesli juz koniecznie sciagac jakiegos napadziora, to wg mnie niech to bedzie ktos bardziej zwinny

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 13 maja 2008, 9:50

Według Angielskiej prasy Wenger jest gotów wyłożyć 15 mln funtów na Ignacio Camacho. Jakiś dwa miesiące temu pojawiła się informacja że Wegner jest gotowy wydać na niego 8 mln. Jak widać cena jego bardzo szybko rośnie 8)

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 13 maja 2008, 9:56

2 bramki robią różnicę :)

a tak na serio to wątpię żeby Wenger go kupił..

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 maja 2008, 9:58

Ja tam się co prawda nie znam na lidze hiszpańskiej [tym bardziej jak chodzi o jakichś graczy np. Atletico] ... na jakiej pozycji on właściwie gra ?
Bo z tego co się orientuje, to potrafi dobrze bronić, ale też coś z przodu zrobić. Nie jest to więc chyba typowy DM, a ktoś w rodzaju "zwykłego środkowego pomocnika", zgadza się ?

Nie wiem, czy Wenger będzie chciał go kupić, może to jest jeden z "transferów zastępczych", jak się nie uda ściągnąć kogoś innego .. mówił bowiem, że chce zakupić kogoś już ogranego w Anglii.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 13 maja 2008, 10:01

Coś w stylu Murawski z Lecha. Ale bynajmniej nie jest to transfer na dzisiaj. Gość musiałby się zdecydowanie wzmocnić fizycznie żeby przetrwać w Anglii

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 13 maja 2008, 10:07

brylancik pisze:Coś w stylu Murawski z Lecha. Ale bynajmniej nie jest to transfer na dzisiaj. Gość musiałby się zdecydowanie wzmocnić fizycznie żeby przetrwać w Anglii
O Torresie mówili tak samo. Choć tutaj przyznam że duża rolę odgrywa pozycja, więc rzeczywiście w środku pomocy będzie gorzej, choć z drugiej strony jest wielu pomocników w Anglii którzy sobie radzą, a nie są silni fizycznie, ponadto tak mi teraz przyszło na myśl, że Torresa także mieli miażdżyć rośli i twardzi defensorzy.
fieldy pisze:Ja tam się co prawda nie znam na lidze hiszpańskiej [tym bardziej jak chodzi o jakichś graczy np. Atletico] ... na jakiej pozycji on właściwie gra ?
Bo z tego co się orientuje, to potrafi dobrze bronić, ale też coś z przodu zrobić. Nie jest to więc chyba typowy DM, a ktoś w rodzaju "zwykłego środkowego pomocnika", zgadza się ?
Dość ciężko to określić z tego względu że jak narazie w Atletico ma trochę okrojone obowiązki, głownie w przeszkadzaniu w rozgrywaniu piłki i odbiorze, jednak z meczu na mecz coraz swobodniej gra z przodu.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 13 maja 2008, 10:12

Asteniu pisze: O Torresie mówili tak samo. Choć tutaj przyznam że duża rolę odgrywa pozycja, więc rzeczywiście w środku pomocy będzie gorzej, choć z drugiej strony jest wielu pomocników w Anglii którzy sobie radzą, a nie są silni fizycznie, ponadto tak mi teraz przyszło na myśl, że Torresa także mieli miażdżyć rośli i twardzi defensorzy.
Nie wiem czy ludzie rzeczywiście tak mówili, ale ja byłem przekonany (możesz mi wierzyć lub nie), że Torres sobie w Anglii poradzi (chociaż nie przypuszczałem że tak się rozstrzela :) ). Nacho rozegrał zaledwie parę meczów w PD i do tego ma bodajże 17 lat, tak że w tym momencie nie jest jeszcze przygotowany na ligę angielską. Ale oczywiście jak Fabregas przychodził do Arsenalu też nie był przygotowany, ale Wenger zaczął go powoli wprowadzać do drużyny. Mimo wszystko twierdzę że nie był by to transfer na teraz.

EOT

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 13 maja 2008, 11:48

brylancik pisze: Nie wiem czy ludzie rzeczywiście tak mówili, ale ja byłem przekonany (możesz mi wierzyć lub nie), że Torres sobie w Anglii poradzi (chociaż nie przypuszczałem że tak się rozstrzela :) ).
Mówili tak i to wielu mówiło, nie twierdzę że ty tak mówiłeś.
brylancik pisze:Nacho rozegrał zaledwie parę meczów w PD
Dokładnie 11 :wink:
brylancik pisze:i do tego ma bodajże 17 lat,

4 Maja obchodził 18 :wink: Dzień wcześniej zrobił sobie prezent w postaci dwóch bramek :D
brylancik pisze:tak że w tym momencie nie jest jeszcze przygotowany na ligę angielską. Ale oczywiście jak Fabregas przychodził do Arsenalu też nie był przygotowany, ale Wenger zaczął go powoli wprowadzać do drużyny. Mimo wszystko twierdzę że nie był by to transfer na teraz.
Z tym się w pełni zgodzę. Arsenal na dzień dzisiejszy ma sporo lepszych zawodników na jego pozycji.

Mimo wszystko jestem przekonany że Atletico go nie puści, chyba że Arsenal zaproponuje kwotę odpowiadającą klauzuli odstępu (nie wiem ile wynosi ) i wtedy wszystko będzie zależało od samego zawodnika, choć nie wydaje mi się żeby opuścił Atletico.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 maja 2008, 13:20

http://adrive.com/public/9e6730350e494e ... d9e77.html

fatalna jakość, ale zawsze to mecz, jak ktoś nie widział, a chce, to przecierpi te 90 minut [nie jest to cały mecz, ale dość obszerny skrót]

183 MB, więc przynajmniej szybko się ściągnie :]

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 maja 2008, 18:32

Wenger zapowiedział, że Vela będzie w nowym sezonie w Arsenalu. Pewnie pozwolenie na pracę na wyspach to formalność.

W Osasunie gra na lewym skrzydle, u nas ma grać w ataku.

Wenger także się wypowiedział na temat Eboue. Stwierdził, że nie ważne jak grają jednostki, wazne, ze jest zachowana równowaga pomiędzy atakiem i obroną :lol: dużo strzelamy, więc dla niego Eboue zdaje egzamin na skrzydle.
No cóż - możemy jedynie siedzieć i tego słuchać.

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 15 maja 2008, 20:01

fieldy pisze:Wenger także się wypowiedział na temat Eboue. Stwierdził, że nie ważne jak grają jednostki, wazne, ze jest zachowana równowaga pomiędzy atakiem i obroną Laughing dużo strzelamy, więc dla niego Eboue zdaje egzamin na skrzydle.
No cóż - możemy jedynie siedzieć i tego słuchać.
I właśnie głownie dzięki temu jestem za zwolnieniem Francuza. Po co ma się Eboue męczyć? Lepiej od razu wyjść w 10. Nie mamy z niego aż tyle pożytku, żeby musiał wychodzić w podstawie. A swoją drogą, ciekaw jestem jak Wenger poustawia skład w ofensywie. Van Persie, Vela, Bendtner, Walcott, Adebayor, Eduardo, Eboue :lol:- to zawodnicy tworzący atak i skrzydła.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8405

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 15 maja 2008, 20:07

Z Eboue taki skrzydłowy, jak z Mili lewy obrońca, tutaj Wengerowi racji nie przyznaję... Kanonierów stać na mocniejszą broń z prawej strony.

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 15 maja 2008, 20:17

piotrcies pisze:Z Eboue taki skrzydłowy, jak z Mili lewy obrońca, tutaj Wengerowi racji nie przyznaję... Kanonierów stać na mocniejszą broń z prawej strony.
To jest Tajemnica poliszynela, której chyba jako jedyny nie zna Wenger :/ Ja rozumiem, jakby nie miał żadnych dobrych graczy, mogących grać na tej pozycji. Ale przecież jest Walcott, Hleb, od biedy Van Persie i Sagna :lol: (Eboue może, to ten też :lol: )

rdz
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rdz » 15 maja 2008, 20:52

PubuśBubuś pisze: :lol: (Eboue może, to ten też ) :lol:
Hihihihihi.

Mnie ciekawi ten Vela. Z chęcią sie przekonam, czy i tym razem researcherzy FMowi mieli nosa ;).

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”