AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 421

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 08 maja 2008, 20:57

Na pewno był. Każdy piłkarz po cichu jest z taką myślą sprowadzany, zwłaszcza napastnik.
Gra poniżej oczekiwań, poniżej tych 25mln ale na pewno nie jest niewypałem bo bramek strzelił i tak sporo !

Transfery nieudane są w każdym klubie jak np. u was gdzie Tiago który też trochę koszotował [ 17mln ? ] został największym niewypałem tego Mercato.

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 08 maja 2008, 20:58

Łukasz_ pisze:Moim zdaniem 25mln nie równa się gwiazda !
Ale koledze, przynajmniej tak mi się zdaje, chodziło o to, że jak się sprowadza kogoś za 25 mln. to zazwyczaj wiąże się z nim duże nadzieje.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 08 maja 2008, 21:03

Dobra to może inaczej
Gilardino, Olivieiria, Ronaldo i Vieiri kosztowali was 47 mln euro (25+17+5) do tego doliczcie sobie kotrakty zawodników, koszty zerwania kontraktu z Vieirim a wyjdzie wam spokojnie ponad 60 mln, czy waszym zdaniem ci zawodnicy byli warci takiej gotówki :?:
...Gotówki za którą mogliście sprowadzić Zlatana, Berbatova i Mutu (Ibrahimovic kosztował Inter jakieś 25 mln, Berbatov Tottenham 17, Mutu Viole 8 mln i połowę Bojinova)

PS: Tiago kosztował 13...

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3333

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 08 maja 2008, 21:06

Nie ma co sie klocic bo kazdy chyba widzi ze ostatnimi laty zostaly popelnione w naszej polityce transferowej powazne bledy.
Szczegolnie widac to dzieki Serie A gdzie nieodzowna jest mocna lawka rezerwowych ktorej nie mamy.W rozgrywkach turniejowych gdzie nie wymagana jest taka ciaglosc i istotniejsza jest sila pierwszej jedenastki oraz ich dyspozycja w danym dniu szlo calkiem dobrze.

I nawet nie trzeba tego rozdrabniac na czynniki pierwsze.
Powiem tylko ze sprzedalismy Szewe na wyrazne zyczenie zawodnika.Trudno to nazwac bledem bo moze prawdziwym bledem byloby trzymanie go na sile.Tak zarobilismy i to sporo.To ze "nastepcy" sie nie sprawdzili jest juz zasluga niewlasciwego wyboru tudziez niespelnionych oczekiwan wzgledem danego pilkarza.W zasadzie drugie implikuje pierwsze i mozna z cala pewnoscia nazwac to wtopami transferowymi.

Pozyskanie Emersona moim zdaniem tez nie bylo dobrym posunieciem.Nie dosc ze zabulilismy za niego bodajze 8 milionow to sam zawodnik wedlug nieoficjalnych informacji pobiera prawie 3.2 miliona euro grajac ogony.

Ale najwiekszym bledem jesli chodzi o personalia jest przedluzanie kontraktow z niektorymi pilkarzami (wiadomo o ktorych chodzi) i ignorowanie ich malej jak na taki klub jak Milan przydatnosci.Lub zatrudnianie takowych.

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 08 maja 2008, 21:14

Chlopaczek pisze:Pozyskanie Emersona moim zdaniem tez nie bylo dobrym posunieciem.Nie dosc ze zabulilismy za niego bodajze 8 milionow to sam zawodnik wedlug nieoficjalnych informacji pobiera prawie 3.2 miliona euro grajac ogony.
On nawet ogonów nie gra :D Najśmieszniejsze jest to, że wszyscy widzą, tylko zarząd jeden nie. Oni chyba nie potrafią przyznać się do błędów. Z tego co czytałem nadal wiążą duże nadzieje z Ronaldo, Favallim chyba też, skoro przedłużają z nim kontrakt. Nadal ufają Ancelottiemu.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8400

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 08 maja 2008, 21:40

Nie skreślajcie dziadziów :lol: Kto wie, co oni osiągną za rok? Tyle razy się sprawdzili, że mogą zrobić to jeszcze raz. A Ancelottiego ratuje czwarte miejsce, a Viola ostatnio spier...iła mecz, więc Carlo będzie nadal trenował. Milan to specyficzna drużyna, nie przejmują się słabą grą w lidze, liczą na duże sukcesy w Europie. Przynajmniej takie odczucie kibica FCI.

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 08 maja 2008, 21:47

piotrcies pisze:nie przejmują się słabą grą w lidze, liczą na duże sukcesy w Europie.
Nie tyle nie przejmują się, co po prostu tylko na tyle mogą liczyć. Serie A wymaga trzymania formy przez dłuższy mecz, a nie koncentracja raz na 2 tygodnie. Wątpię, aby kibicom w tym momencie bardziej nie zależało na Serie A, widząc prymat ich największych wrogów.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 08 maja 2008, 22:41

PubuśBubuś pisze:Nadal ufają Ancelottiemu.
A czemu mieliby mu nie ufać ? Carlo ma ten problem że przeważnie dostaje to co kupi zarząd a nie to o czym on marzy bo Toniego i Riberyiego by brał, bez namysłu. Ja też.

(L)oczkerson warci czy nie warci zarząd tak wybrał. W mniejszym lub większym stopniu nam pomogli. Kto nie ryzykuje ten nie wygrywa o ile w tym wypadku można to ryzykiem nazwać.
Ale jeżeli mowa o napastnikach to warto pokazać Kakę który nas kosztował jakieś 8mln a teraz ?
Koniec tematu.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 09 maja 2008, 7:47

Łukasz_ pisze:Nie sądzę. Gattuso zostanie, zresztą Milan za 15mln chyba go nie puści.
Toni kosztował raptem 11, a Gattuso miałby kosztować więcej niż 15? Nie przesadzajmy :wink:
Łukasz_ pisze:Dobre piwo ? Polskie najlepsze.
Powiedz to Gattuso - może zastanowi się nad transferem do Wisły :lol: Poza tym - najlepsze jest czeskie :P
(L)oczkerson pisze:Ba biorąc pod uwagę to że Ambrosini, Gattusso mają już te 30 lat rotacja im się przyda
A rotacja w Milanie to chleb powszedni? :> Wydawało mi się (może się mylę), że ich skład podlega niewielkim zmianom :wink:
(L)oczkerson pisze:3. I ostatecznie gdyby Gattuso chciał odejść to dlaczego do Bayernu :?: Drużyny aktualnie w drugim szeregu za angielskimi potęgami i kilkoma innymi ekipami. Rino już mówił że kiedyś by chciał spróbować gry w Angielskiej lidze i taki Man Utd czy Arsenal by o niego walczyli na 100%.
Do Bayernu dlatego, że miałby z miejsca status gwiazdy. Co do klubów, o których wspominasz - Arsenal owszem, ale ManUtd? Tam by raczej go nie potrzebowali - są przecież Carrick i Hargreaves - choćby własnie Owen, nie po to Sir Alex wykładał za niego 25 baniek, żeby teraz sadzać go na ławie z powodu Gattuso :wink: Zresztą - to samo rok temu wszyscy mówili o Tonim i Riberym, a i tak wyladowali w Monachium 8)

Nie wiem, na ile prawdziwe są plotki o przejściu Gattuso. Ale myslę, że kwestia rozstrzygnie się dośc szybko - z pewnością jeszcze przed finałami Euro. Smaczku sprawie dodaje chyba fakt, że newsa o tym rzekomym przejściu dała telewizja, należąca do medialnego pakietu Berlusconiego :P

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 09 maja 2008, 9:04

Michał M pisze:Toni kosztował raptem 11, a Gattuso miałby kosztować więcej niż 15? Nie przesadzajmy Wink

To jest dobry przykład na którym obalić można wyceny transfermarket.de gdzie wielu użytkowników tego forum jak i serwisu lubi posługiwać się nim jako nieocenionym źródłem wiedzy.

Toni wyceniany tam jest na 28.500.000 mln. E co jest raczej bzdurne, Gattuso na 22 mln. E.
Zakładając, że Toni kosztował 11 to Gattuso powinien z 8... wszystko jednak wskazuje na to, że cena będzie prawie 2x większa...

Odnośnie jeszcze samego transferu. Wiele osób pisze, że nierealne, że niemożliwe. Odejście Szewczenki też było niemożliwe... to samo innych piłkarzy jak Zidane czy Figo, a wszystko wskazuje na to, ze i Ronaldinho odejdzie z Barcy. Zresztą takie pisanie dla mnie jest lekko bez sensu. Tak na prawdę to nie wiecie nic co dzieje się 'za kulisami'.

Swoją drogą coraz więcej Włochów ciągnie do Bundesligi... Toni, Zaccardo, mówi się o Gattuso czy Barzaglim, który ponoć już dogadał się z Walfsburgiem.... uciekają Ci piłkarze też Milanowi bo IMO obaj gracze Palermo mogliby wnieść wiele do gry ACM.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 09 maja 2008, 9:12

Sammyy pisze:Toni wyceniany tam jest na 28.500.000 mln. E co jest raczej bzdurne, Gattuso na 22 mln. E.
Zakładając, że Toni kosztował 11 to Gattuso powinien z 8... wszystko jednak wskazuje na to, że cena będzie prawie 2x większa...
Bo czym innym jest wartośc danego zawodnika, a czym innym suma odstepnego za niego :wink: Stąd wyceny transfermarkt nie są w tym zakresie miarodajne.
Sammyy pisze:Swoją drogą coraz więcej Włochów ciągnie do Bundesligi...
To jest faktycznie ciekawe. No, jak jeszcze są w polu zainteresowania Bayernu, to ok, ale np. taki Zaccardo do Wolfsburga - toż to przeciętniak BL jest.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 09 maja 2008, 9:20

Ceny piłkarzy są nieadekwatne do ich pozycji na boisku. Ja wiem że to dużo ale myślę że jeżeli Milan puści Gattuso to będzie chciał na tym dobrze zarobić. Zresztą znajdź drugiego takiego wojaka ?

Z tym " i tak " Toni i Ribiery grają u was troszkę przesadzasz chyba :D Dobrze wiesz że chcieli u nas grać, byli nawet wstępnie dogadani ale ze przyczyn niewiadomych Sylvio zablokował te transfery.

Z tym czeskim żartujesz ? :P

Barzagli chyba by w pierwszym składzie się nie znalazł. Zobaczymy kto obierze w tym roku kurs na BL a kto do Serie A.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 09 maja 2008, 9:23

Michał M pisze:Bo czym innym jest wartośc danego zawodnika, a czym innym suma odstepnego za niego Wink Stąd wyceny transfermarkt nie są w tym zakresie miarodajne.
Wiem, ogólnie to jest wiele czynników, które oceniają wartość gracza. Niemniej nigdy nie da się określić stałej wartości. przyjmijmy więc, że zawodnik jest tyle wart ile za niego dają. Stąd też posługiwanie się tym serwisem jest lekko chybione.
To jest faktycznie ciekawe. No, jak jeszcze są w polu zainteresowania Bayernu, to ok, ale np. taki Zaccardo do Wolfsburga - toż to przeciętniak BL jest.

Postać Felixa zawsze przyciągała piłkarzy ^_^ co nie zmienia faktu, że w 'Wilkach' robi się niezła ekipa, która może coś namieszać w nowym sezonie.

By nie robić takiego całkowitego OT...
Swego czasu Milan był zainteresowany Miguelem.... ba mówiło się nawet o 15-20 milionach za niego... przyznam szczerze, że szkoda, że Milan się nim już nie interesuje.... ja chętnie bym go puścił z taką formą, tym bardziej że ogólnie sztab Vcf jest za sprzedażą go...

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 09 maja 2008, 9:25

Łukasz_ pisze:Ceny piłkarzy są nieadekwatne do ich pozycji na boisku.
No zgadzam się - z tym, że z reguły ofensywni kosztują więcej niż defensywni :wink:
Łukasz_ pisze:Zresztą znajdź drugiego takiego wojaka ?
Nie będę szukał - chcę Gattuso :P
Łukasz_ pisze:Z tym " i tak " Toni i Ribiery grają u was troszkę przesadzasz chyba :D Dobrze wiesz że chcieli u nas grać, byli nawet wstępnie dogadani ale ze przyczyn niewiadomych Sylvio zablokował te transfery.
Ok, może z Tonim tak było, co do Ribery'ego mam spore wątpliwości na temat prawdziwości tych informacji. Ale nieistotne, grunt, że grają u nas :D
Łukasz_ pisze:Z tym czeskim żartujesz ? :P
Nie :P Widać, że nie piłeś Budweisera w pewnym czeskim pubie (już nie pamiętam jego nazwy :lol: ).
Sammyy pisze:Postać Felixa zawsze przyciągała piłkarzy
Ciekawe, co powiedzą, jak im każe biegać po górach :lol:

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 09 maja 2008, 9:56

Z reguły tak jak bo piłkarze offensywnii są przeważnie większymi gwiazdami niż ci z tyłu ale w piłce było tak zawsze. Chodziło mi o to że są wyjątki.
Pamiętam że czytałem gdzieś wywiad z Ribierym na stronie Milanu w którym powiedział że był dogadany z Milanem następnie Ancelotti powiedział że Sylvio go nie chciał. Bądź co bądź nie była to strona oficjalna ale chyba słów sobie nie wymyślili.
Ten grunt że grają u was nie musi mi się podobać :P

Jedno piwo i od razu lepsze od naszych ? My ich mam pełno :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”