Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 421

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
37%
2
5
26%
3
1
5%
4
3
16%
Poniżej 4
3
16%
Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 20 lip 2010, 13:43

Dla mnie transfer Drenthe to koszmar w czystej postaci. Zresztą gdy tak sobie myślę o kolejnym cieniasie sprowadzonym za psie pieniądze zaczynam coraz bardziej wierzyć w to, że tych mitycznych 80 mln nie ma i, że zarząd albo bezczelnie kłamał, albo zapomniał dodać, że większość tej sumy planuje uzyskać, że sprzedaży Diego, Sissoko i innych, których nikt nie chce. Tak czy owak jeśli Marotta myśli, że Mottą i Drenthe załata tą czarną dziurę na bokach obrony JUVE to ja już tego nawet nie będę komentował. Zresztą to okno transferowe mnie już serdecznie dobija. Na przestrzeni 2 dni dowiedzieliśmy się, że:
-Diego ostatecznie zostaje w JUVE (kolejny raz)
-Diego odchodzi do Wolfsburga za Dzeko (kolejny raz)
-Diego idzie do HSV za Elie
-Diego razem z Poulsenem idzie za Elie i Aogo.
No KUWA ile można??!!!

A z Sebą najważniejsze by go nie sprzedali, więc Atletico to nie jest ciekawa opcja. Wypożyczenie, czy ta nieszczęsna współwłasność, ale nie transfer definitywny...

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 615
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 20 lip 2010, 16:22

Mnie przeraża myśl - a wiele na to wskazuje - że nie dość, że naszym trenerem w przyszłym sezonie będzie Del Neri, to na lewej obronie będziemy oglądać De Ceglie, a na lewej pomocy - Pepe... Walka o czwarte miejsce będzie zażarta.

Elia byłby fajną opcją, choć niekoniecznie za Diego, bo ktoś musi pełnić rolę cofniętego napastnika/ofensywnego pomocnika.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 20 lip 2010, 16:34

Dla mnie każdy transfer który kosztowałby Diego jest bez sensu.
Mnie przeraża myśl - a wiele na to wskazuje - że nie dość, że naszym trenerem w przyszłym sezonie będzie Del Neri, to na lewej obronie będziemy oglądać De Ceglie, a na lewej pomocy - Pepe... Walka o czwarte miejsce będzie zażarta.
Nie ma wątpliwości, że z tym co na razie mamy daleko nie zajedziemy i 3 duże transfery są bardziej niż potrzebne inaczej będzie podobnie jak w zeszłym sezonie.

PS: o ile plotki z Diego mnie denerwują to te z Vickiem bez wyjątku mi się podobają:
http://www.solojuve.com/transfery/iaqui ... _dzeko.php

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6556

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 20 lip 2010, 21:30

Ja już dawno pogodziłem się z faktem, że cel na ten sezon jest jeden - wrócić do LM. I na nic więcej się nie nastawiam, ewentualnie jakieś zwycięstwo z Interem, bo to nawet za Ferrary udało się zrobić. O rewanżu na Milanie nie wspomnę.

Co do Diego to raczej zostanie. Del Neri chce grać 2 napastników drybler/drewno, a Diego jest naszym jedynym zawodnikiem o tej pierwszej charakterystyce. Jest jeszcze Alex, ale on już raczej nie da rady - chyba że znowu będzie miał rundę konia i pociągnie sam ten wózek no i w sumie to... Seba, ale on jest na wylocie (choć na obóz do Varese jedzie). Dżeko też takim zawodnikiem nie jest więc jak dla mnie oddawanie go będzie dużym błędem i strzałem w stopę przede wszystkim.

20 mln + Vicek za Dżeko - brzmi baardzo korzystnie, szkoda, że nierealnie...

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 20 lip 2010, 21:48

Boromir pisze:20 mln + Vicek za Dżeko - brzmi baardzo korzystnie
O Edinie było już tyle plotek było, że można się w nich ostro pogubić, ale dość często pojawiała się opinia, że Wilki nie są zainteresowane żadnymi wymianami (Milan ponoć oferował kasę+Huntera). Tylko kasa. A wszyscy wiemy, że tylko ile chce Wolfsburg, to nikt nie da.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 20 lip 2010, 22:21

Z oczekiwaniami Niemców to jest lepszy cyrk. Raz oczekują 30 innym razem 50. Raz nie chcą słyszeć o Diego, gdy ten jeszcze nie mógł być pewny przyszłości w JUVE i Marotta rozglądał się za potencjalnym kupcem, a ostatnio wręcz stają na głowie by Brazylijczyka wyszarpać mimo, że zarówno piłkarz jak i JUVE taką wymianą już nie są zainteresowani bo Diego wybitnie przypasował Del Neriemu na pierwszych treningach i springach. A no i Wolfsburg oczywiście nie jest zainteresowany żadnymi wymianami, ale bardzo chętnie po sprzedaży Dzeko zaraz by kupili Diego, Sissoko, Poulsena czy Iaquintę w osobnej transakcji :lol:

Ogólnie, to jak czytam te wszystkie informację mam wrażenie, że wylądowałem w amatorskim cyrku podopiecznych szpitala psychiatrycznego :roll:

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 21 lip 2010, 19:35

Zebina bardzo blisko AEK Ateny, niestety nic na nim nie zarobimy. Ale i tak dobrze, jeszcze tylko Zdenas i Grosso.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 23 lip 2010, 0:00

A jednak Schamrock Rovers, potęga z Irlandii będzie rywalem Juventusu w LE. Miodzio. :roll:

Czytaliście wywiad z Secco? Ten Pan sugeruje, że swego czasu miał zaklepanych Xabiego Alonso, Van der Vaarta, Cassano i Mascherano, który podobno miał grać u nas nawet w Serie B. Istny mistrz dyplomacji. Ponadto on zatrudniłby Beniteza zamiast Del Neriego. O żesz, nie doceniałem go. Tylko żebyśmy teraz nie mieli kolejnej edycji "co Juventus robi źle", tym razem z Secco a nie Moggim w roli głównej.

Godz. 10 - Dżeko blisko Juve.
Godz. 18 - Dżeko nie jest na sprzedaż.

W sumie dobrze. Priorytetem jest lewy obrońca i prawy pomocnik (tak twierdzi Marotta). Zamknąć sprawę Krasića i jedna pozycja z głowy.

W sumie to nawet nie wiedziałem, że McClaren jest teraz trenerem Wilków. Zrobił dobrą robotę w Twente, aż dziw że nie chciał ich prowadzić w LM.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 23 lip 2010, 0:25

Boromir pisze:W sumie to nawet nie wiedziałem, że McClaren jest teraz trenerem Wilków. Zrobił dobrą robotę w Twente, aż dziw że nie chciał ich prowadzić w LM.
Powiedział, że obiecał żonie i dzieciom, że w Holandii będzie pracował przez tylko dwa lata.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 23 lip 2010, 1:22

Taki obieżyświat (łazik :lol: ) trochę. Mimo wszystko, ja bym spróbował powalczyć w LM ale wiadomo jak to z babami jest...

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 23 lip 2010, 7:59

Boromir pisze: W sumie dobrze. Priorytetem jest lewy obrońca i prawy pomocnik (tak twierdzi Marotta). Zamknąć sprawę Krasića i jedna pozycja z głowy.
Dziwnie Marotta twierdzi, biorąc pod uwagę ogromną dziurę z lewej strony...

PS. Krasicia

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 121

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 23 lip 2010, 18:04

Dzeko podobno jest wkurzony na Wolfsburg, że Ci nie chcą go sprzedać oraz fakt, że żądają horrendalnej sumy. Podobno w jakimś wywiadzie powiedział, że jeśli nie dostanie zgody na odejście to najbliższy sezon będzie grał bez ambicji i chęci co skończy się tak jakby go w klubie nie było. Szczerze to jakoś nie chce mi się w to wierzyć bo w taki sposób zaszkodzi bardziej sobie niż innym. Jednak podejście Wilków trochę mnie dziwi bo nic nie przemawia za tym by go zatrzymali, a suma 30 mln. jak dla mnie i tak jest za dużo co do tego co zawodnik póki co osiągnął i pokazał.
Co ciekawe Juve podobno strasznie się na niego uparło co dla mnie i tak jest idiotyczne bo macie luki w sporej ilości miejsc (prawa obrona, środek obrony, lewa obrona, skrzydłowi) i wydawanie takiej sumy na napastnika przy waszym budżecie to nieporozumienie. Jeśli w ta transakcje włączony zostałby przykładowo jeszcze któryś ze środkowych pomocników to kolejny problem by powstał bo i do tej formacji trzeba by było kogoś ściągnąć.

Jak wygląda sprawa z Barzaglim i Tremoulinasem ? Podobno jeszcze niedawno mocno liczyliście na t transfery.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 23 lip 2010, 18:49

10 pisze:Dziwnie Marotta twierdzi, biorąc pod uwagę ogromną dziurę z lewej strony...
Martinez i Pepe mogą grać na lewej pomocy, Giovinco od biedy też jeśli zostanie. Krasić to prawoskrzydłowy więc tu akurat można Marottę wytłumaczyć. Z drugiej strony to chyba każdy z nas liczył, że Pepe i Martinez przychodzą jako zmiennicy.
Sammyy pisze:Co ciekawe Juve podobno strasznie się na niego uparło co dla mnie i tak jest idiotyczne bo macie luki w sporej ilości miejsc (prawa obrona, środek obrony, lewa obrona, skrzydłowi) i wydawanie takiej sumy na napastnika przy waszym budżecie to nieporozumienie. Jeśli w ta transakcje włączony zostałby przykładowo jeszcze któryś ze środkowych pomocników to kolejny problem by powstał bo i do tej formacji trzeba by było kogoś ściągnąć.
Sam się dziwię Marotcie że chce Edina. Owszem, to świetny napastnik ale tak jak wspomniałeś są większe potrzeby. Trezeguet czy Amauri to naprawdę nie są źli gracze, specjaliści od gry głową i dostawiania nogi co przy grze 4-4-2 i kreatywnym Diego u boku na pewno im się przyda. Siłę naszego ataku zamazuje ostro ostatni sezon, gdzie większość była kontuzjowana, z resztą i tak nie dostawali piłek. Kupców na Enta i Vicka nie ma, Treze żąda sporej gaży a przecież jak przyjdzie Dżeko trzeba się będzie kogoś pozbyć i - niestety - wydaje mi się że najbliżej wylotu będzie wylotu Diego. Co do środkowych pomocników to nie jest tak źle: Sissoko, Marchisio, Melo, Poulsen, w sumie nawet Diego czy Tiago o którym nadal nic nie wiadomo. Oddanie jednego z nich nie skomplikuje nam aż tak bardzo sytuacji. Jest jeszcze przecież młody Marrone.
Sammy pisze:Jak wygląda sprawa z Barzaglim i Tremoulinasem ? Podobno jeszcze niedawno mocno liczyliście na t transfery.
No właśnie. Nic nie słychać o bokach obrony, poza jednym Mottą w tej formacji jest stagnacja. Niby jest oferta za Kolarova ale ona nie ma szans powodzenia, bo City zawsze da parę baniek więcej, Mancini o tym wie, że nas nie stać. Barzagli niby miał już być dogadany a tymczasem dzisiaj poszła plota, że interesujemy się Paolo Cannavaro :lol: Tremounilas to świeży news, ale jeśli faktycznie został wybrany najlepszym obrońcą ligi francuskiej to te 10 mln euro chyba się opłaca.

Jak nie będziemy mieli normalnych bocznych obrońców to znów przepadniemy, choćby nie wiem ile Dżeko bramek ładował.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 121

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 23 lip 2010, 19:00

Tremoulinas ma faktycznie za sobą genialny sezon, był najlepszych obrońcą Bordeaux, a trzeba dodac że jeszcze nie dawno grał tylko w rezerwach. Zresztą Francuzi mają ostatnio genialnych piłkarzy na tej pozycji; Abidal, Clichy, Evra, Mathieu czy właśnie Tremoulinas, który chyba będzie w kadrze na najbliższe mecze towarzyskie (skoro nikt z tych co byli na mundialu nie dostał powołania to wydaje się to prawdopodobne). Wtedy będzie można go nieco bardziej ocenić. Tak czy siak we Francji mówi się, że gdyby nie on to Bordeaux by z tyłu wyglądało o wiele tragiczniej.
Co ciekawe widziałem więcej meczy OM w poprzednim sezonie niż żyrondystów, ale i tak wydaje mi się on bardziej pewny od Taiwo. Prosta zasada, Taiwo jest lepszy z przodu, Tremoulinas z tyłu, a dla mnie obrońca w głównej mierze ma bronic, a podłączanie się do ataku to sprawa drugorzędna.

Zakładając, że Juve będzie grało 442 to włączenie przykładowo takiego Poulsena w transakcje Dzeko powoduje, że zostajecie z Melo, Marchisio, Sissoko, Diego który na tej pozycji chyba nigdy nie grał i młodym Marrone. Imo w takim wypadku zostawienie tylko 3 klasycznych zawodników na tą pozycję na cały długi sezon jest mocno ryzykowne. Tiago jak dla mnie odejdzie, zresztą sam mówił podczas pobytu w Atletico, że nie chce wracać, a chętni się znajdą bo w Hiszpanii czy we Francji ma niezła markę.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 23 lip 2010, 19:31

Boromir pisze:
10 pisze:Dziwnie Marotta twierdzi, biorąc pod uwagę ogromną dziurę z lewej strony...
Martinez i Pepe mogą grać na lewej pomocy, Giovinco od biedy też jeśli zostanie.
Pepe wygląda tam słabo, a Martinez w zeszłym sezonie rozegrał od pierwszych minut tylko jeden mecz na lewej stronie i to ataku, nie pomocy. Co do Seby - niewiele wskazuje na to, że zostanie...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”