Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 422

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 15 maja 2008, 21:02

rdz pisze:Z chęcią sie przekonam, czy i tym razem reasercherzy FMowi mieli nosa Wink.
Ja go miałem w Arsenalku, i wcale mnie nie zachwycił. Dużo lepszy był Bendtner i Walcott. Być może w rzeczywistości też tak jest, jednak dla wszystkich kibiców Arsenalu lepiej by było, gdyby się okazał najlepszym zawodnikiem świata.

kyloloko
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kyloloko » 18 maja 2008, 11:55

Na jednej z polskich stron kanonierów zaciekawił mnie jeden komentarz... na angielskiej wersji wikipedi w informacjach o Nasri'm...
Obrazek
To zwykły błąd ?? Czy też Wenger nas wszystkich zaskoczy ??

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2431
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 18 maja 2008, 12:38

Nie kieruj sie Wikipedia, bo to zadne zrodlo takich informacji.

Aaaa zapomnialbym. Ponoc chcecie nam podpyrolic TEGO chlopaka z Juvenil C :naughty:

Rocznik 1992 a gra w kategorii U-20. Niewazne, ze w C i ze jest tam wiecej graczy w podobnym wieku. Hola hola ogolnie :P

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 18 maja 2008, 13:05

Rocznik 1992 a gra w kategorii U-20. Niewazne, ze w C. Hola hola ogolnie
Jeżeli jest to prawdą, to z pewnością Arsene musiał dostrzec jego talent.

Tymczasem co raz bliżej Północnego Londynu jest Samir Nasri. Zawodnik osobiście wypowiedział się na temat odejścia z Marsylii. Szefostwo klubu też nie będzie robiło problemów, jeśli wpłynie dobra oferta. Arsenal z kasą nie ma żadnego problemu, jeśli Samir przyjdzie na Emirates, wiąże się to automatycznie z odejściem Hleba-a z jego sprzedaży wpłynie nam trochę Euro. Szczerze mówiąc jestem za. To rozwiązanie mnie satysfakcjonuje, we Francuzie drzemie olbrzymi potencjał...a Hleb-lubi lody, którym oprzeć się nie może :P

Arsene zdaje sobie sprawę z tego, że jeśli nie złoży teraz oferty za Nasriego, w przyszłości będzie on nie do wyciągniecia bo kupi go kto inny.

Przymierzają do nas też Ben Arfe...

Hmm... już teraz mówili na nas -dzieciaki Wengera, a w przyszłym sezonie-Vela, Merida, Randall, Nasri, Ben Arfa-nie mam nic przeciwko :witam:

rdz
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rdz » 18 maja 2008, 13:39

Hanni pisze:Hmm... już teraz mówili na nas -dzieciaki Wengera, a w przyszłym sezonie-Vela, Merida, Randall, Nasri, Ben Arfa-nie mam nic przeciwko
Myślisz, że już wszyscy są gotowi na gre w pierwszym składzie, i myślisz że jak już wyciagniecie Nasriego, to sie uda jeszce BA ? ;)

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 18 maja 2008, 15:34

rdz pisze:Myślisz, że już wszyscy są gotowi na gre w pierwszym składzie, i myślisz że jak już wyciagniecie Nasriego, to sie uda jeszce BA ?
A dlaczego nie? Wy wyciągneliście Naniego i Andersona, to dlaczego nam ma się nie udać :?: Tymbardziej, że z pewnością kusi ich perspektywa gry pod okiem Wengera. Przecież nie grają w tym samym klubie, więc nie widzę przeszkód. Boss zapowiadał sprowadzenie kilku graczy 'Światowej Klasy', a kasa jest.

W tym sezonie także skład nie był aż tak bardzo młody, jak o nim mówiono, a zyskaliśmy taki przydomek. Może i nie są gotowi do gry w podstawowej jedenastce (nigdzie wcześniej tego nie napisałem), ale w kilku lub kilkunastu spotkaniach wystąpią.

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 18 maja 2008, 16:17

rdz pisze:myślisz że jak już wyciagniecie Nasriego, to sie uda jeszce BA
Czemu nie? Jak już jechać do Francji, to lepiej upolować kilku. W sumie, to jednak nie ma sensu fascynować się wszystkimi plotkami, bo do Arsenalu już przymierzali nie jednego gracza.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8402

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 18 maja 2008, 17:11

PubuśBubuś pisze:Jak już jechać do Francji, to lepiej upolować kilku.
Arsenal (niemal) co roku robi polowania we Francji :wink:

Dla mnie Nasri jest taki jak dla wielu Torres przed transferem do LFC - przereklamowany. Prawdą jest, że Marsylii nie widzę zbyt często, tyle co obejrzę Sport Plus albo magazyn Ligue 1, ale Samir jakoś szczególnie mi się w oczy nie rzucił. Nie znaczy to jednak, że mam rację... O Torresie też tak mówiono, a tu proszę...

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 18 maja 2008, 19:28

piotrcies pisze:Samir jakoś szczególnie mi się w oczy nie rzucił.
Mi też, ale skoro bije się o niego pół Europy, to znaczy, że coś jest na rzeczy. Oby. :)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 18 maja 2008, 19:42

Clichy i Sagna nie jadą na Euro :shock:

Dosłownie szok. Obaj zostali wybrani najlepszymi bocznymi obrońcami Premier League [jakby nie było na chwilę obecną najsilniejszej ligi], ale uznania w oczach Domenecha nie zyskali.

Warto zaznaczyć, że Sagna debiutował w tym sezonie na wyspach.

Z jednej strony cieszę się, że nie jadą. Obaj grali praktycznie cały czas, zagrali mnóstwo spotkań i odpoczynek im się przyda, zwłaszcza że gramy w kw. do Ligi Mistrzów.

Z drugiej jednak strony - szkoda mi samych zawodników. Zasłużyli sobie na wyjazd na Euro. Grali kapitalnie cały sezon [Clichy czasem jakiś błąd popełnił]
Sagna praktycznie bezbłędny, od razu wskoczył do składu i grał bardzo dobrze cały sezon, a w dodatku w trakcie sezonu tragicznie zmarł mu brat. IMO zasłużył na wyjazd.

Nie wiem jak tam grają inni w innych ligach: Clerc, Squilacci, Boumsong, czy .... kto tam jeszcze .... Sagnol ? Ale myślę, że DOmenech skrzywdził naszych bocznych obrońców.

Jedzie za to Gallas, który miał słabszy sezon zarówno od Clichy'ego, jak i Sagny.

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 18 maja 2008, 19:47

fieldy nie mamy się czym przejmować ;)
Tak czy siak-Domenech już długo nie popracuje. Brakuje 2 najlepszycho obrońców Premiership, Treze-jadą za to inni, niby lepsi. Jak to bedzie zobaczymy, na mój gust odpadną już w grupie, a coach wyleci z hukiem. 8)

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 18 maja 2008, 19:50

fieldy pisze:Nie wiem jak tam grają inni w innych ligach: Clerc, Squilacci, Boumsong, czy .... kto tam jeszcze .... Sagnol ?
Dokładnie. Nie wiem jak Domenech znalazł w kadrze miejsce dla Sagnola, ale widocznie bierze pod uwagę inne czynniki niż czysto piłkarskie. Willy prezentował się w tym sezonie bardzo nijak, dodać też trzeba, że lwią część rozgrywek spędził w gabinetach. Po tym co Clichy pokazywał w Premiership wydawał mi się pewniakiem na Euro. Chociaż z drugiej strony Abidal i Evra to obecnie najwyższa światowa półka, a to jego jakby nie było najwięksi konkurenci.

rdz
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rdz » 18 maja 2008, 20:08

Hanni pisze:a kasa jest.
No chyba, że tak. Ale mimo wszystko dalej mi jakoś nie pasuje moment, kiedy Arsenal podczas jednego okna robi dwa kilkunastomilionowe transfery ;). Co nie znaczy, że pisze tak tylko ze wzledu na to, że jestem kibicem United, i nie chce żeby Arsenal był mocniejszy. Wrecz przeciwniej, dobrych zawodników na wyspach nigdy za wielu ;).
olson pisze:Evra to obecnie najwyższa światowa półka,
No tak, ale skoro to nie on został wybrany najlepszym lewym obrońcą ligi, to Clichy też chyba o światówke haczy ;)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 18 maja 2008, 20:16

IMO obaj są trochę lepsi od Abidala, choć jego meczów wszystkich nie oglądam, więc może trafiałem głównie na te słabsze :]

Co do tego, który lepszy: Clichy, czy Evra, to IMO obaj są na tym samym poziomie.

Jednak nie ma tego złego ... odpoczną przed nowym sezonem, podobnie jak Tomas [powinien wyzdrowieć do sierpnia].

Awatar użytkownika
Maaras
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maaras » 18 maja 2008, 20:22

Domenech zawsze był dziwny i jego decyzje wzbudzały dużo kontrowersji zupełnie jak Aragones w Hiszpanii. Abidal na bank będzie grać jako podstawowy obrońca a moim zdaniem jest słabszy od Clichego i Evry.
Ale to nie dziwi, dziwi mnie Sagnol który był często kontuzjowany grał mało a na prawej zadomowił się Lahm w Bayernie. W tym sezonie Sagna przyćmił wszystkich prawych obrońców narodowości francuskiej.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”