Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 422

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
37%
2
5
26%
3
1
5%
4
3
16%
Poniżej 4
3
16%
Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6555

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 23 lip 2010, 20:24

Więc wygląda na to, że Tremounilas to właściwy kierunek, ale to nadal nie jest gracz z najwyższej półki. Cóż, jeśli nie możemy takich kupić, to trzeba liczyć na szczęście że sobie takich wyhodujemy. Zresztą Maicon też przychodził z Monaco jako obiecujący zawodnik.
Sammyy pisze:a dla mnie obrońca w głównej mierze ma bronic, a podłączanie się do ataku to sprawa drugorzędna.
Dla mnie również. Obecni boczni obrońcy Juventusu nie potrafią ani bronić, ani wrzucać, więc niech chociaż dobrze bronią (paradoksalnie najlepszego w obronie - Molinaro - pozbyliśmy się z uśmiechem na twarzy). Za ofensywę niech się wezmą skrzydłowi.
Sammy pisze:Zakładając, że Juve będzie grało 442 to włączenie przykładowo takiego Poulsena w transakcje Dzeko powoduje, że zostajecie z Melo, Marchisio, Sissoko, Diego który na tej pozycji chyba nigdy nie grał i młodym Marrone. Imo w takim wypadku zostawienie tylko 3 klasycznych zawodników na tą pozycję na cały długi sezon jest mocno ryzykowne.
Marrone został oddany do Sieny, zapomniałem o tym. Dlatego błędem było oddanie Ekdala, który zrobił postępy i mógłby spokojnie grać ogony. Z drugiej strony po sezonie może wrócić jeszcze mocniejszy. Ale środek pomocy to jak na razie najmniejszy z naszych problemów.
Sammyy pisze:Tiago jak dla mnie odejdzie, zresztą sam mówił podczas pobytu w Atletico, że nie chce wracać, a chętni się znajdą bo w Hiszpanii czy we Francji ma niezła markę.
No właśnie w tym problem, że ani w zeszłym roku, ani w tym jakoś nikt nie kwapi się żeby wyłożyć za niego kasę. Szkoda, bo na mundialu prezentował się co najmniej dobrze.
10 pisze:Pepe wygląda tam słabo, a Martinez w zeszłym sezonie rozegrał od pierwszych minut tylko jeden mecz na lewej stronie i to ataku, nie pomocy. Co do Seby - niewiele wskazuje na to, że zostanie...
Ja o tym wiem. Tyle, że znowu jak kupimy lewego skrzydłowego (jakieś pomysły?) to na prawą będziemy mieć Pepe i szklanego Camora (o ile zostanie). Poza tym chyba nie do końca wiadomo co będzie z Lanzafame i Pasquato.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 23 lip 2010, 20:52

Ja proponowalbym Reto Zieglera :) 24 lata,moze grac na lewej obronie i na skrzydle. W poprzednim sezonie swietnie prezentowal sie w barwach Dorii z ktora zajal 4 miejsce w lidze. Z drugiej jednak strony dzialacze Sampy predzej szczezna niz oddadza swoja gwiazde i to w roku w ktorym najprawdopodobnie po kilkunastu latach nieobecnosci znowu zagraja w LM... Tak czy inaczej to bylaby swietna opcja dla Bianconerich :)
Ostatnio zmieniony 23 lip 2010, 22:57 przez Dr.Football1, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 615
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 23 lip 2010, 21:32

Boromir pisze: Ja o tym wiem. Tyle, że znowu jak kupimy lewego skrzydłowego (jakieś pomysły?) to na prawą będziemy mieć Pepe i szklanego Camora (o ile zostanie). Poza tym chyba nie do końca wiadomo co będzie z Lanzafame i Pasquato.
Martinez jeszcze jest na prawej, Lanza i Pasquato też mogą tam grać. Co do "jakichś pomysłów" przychodzi mi do głowy tylko Elia (Marotta rzekomo nawet rozmawiał z HSV w sprawie jego i Aogo, choć pewnie były to raczej luźne rozmowy przy okazji sparingu), ale podobno interesujemy się też Drenthe. Drewniany jest trochę, ale za 7 baniek (albo w ramach wypożyczenia) mógłby przyjść, to piłkarz który - jeśli będzie regularnie grać - może się rozwinąć. I na pewno lepsza opcja na lewą stronę od Pepe. Tyle że Marotta w wywiadzie nic o lewoskrzydłowym nie wspominał, więc raczej zawita do nas Krasić. Fajnie, bo to dobry piłkarz, ale nijak nie rozwiązuje to kwestii lewego skrzydła. I pewnie będzie się na nim kopał po czole były piłkarz Udine, którego zdecydowanie bardziej wolałbym widzieć po prawej stronie boiska.

Awatar użytkownika
'Del Piero'
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 'Del Piero' » 23 lip 2010, 22:55

Boromir pisze:Obecni boczni obrońcy Juventusu nie potrafią [...] ani wrzucać

Widziałeś kiedykolwiek Motte w akcji ?

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 615
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 23 lip 2010, 23:11

'Del Piero' pisze:
Boromir pisze:Obecni boczni obrońcy Juventusu nie potrafią [...] ani wrzucać

Widziałeś kiedykolwiek Motte w akcji ?
I De Ceglie. De Ceglie akurat dośrodkowanie ma bardzo dobre, co w ostatnich sparingach udowadniał.

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 24 lip 2010, 0:06

De Ceglie dośrodkowanie ma takie sobie. Zwłaszcza jak jest naciskany to wrzuca jakieś świece w ręce bramkarza. Jak piłka niemal stoi i nie ma nikogo obok - ok, może coś wrzuci. Ale to i tak jest kilka, może kilkanaście dośrodkowań na sezon, które można nazwać dobrymi. Zważywszy, że od zawodnika który ma 'bardzo dobre dośrodkowania' wymagam średnio dwóch udanych wrzutek na mecz - to stanowczo za mało.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 24 lip 2010, 15:44

De Ceglie? Zgadzam sie w zupełności z venomiq (jak to się odmienia?), pamiętam jego dośrodkowania z Milanem czy z Lecce ale tak naprawdę to i Grygerze się zdarzało czasem dobrze wrzucić (np mecz z Napoli). Motta? Mottę w akcji widziałem dość dawno temu, a ja mówiłem bardziej o starej gwardii. A, no i może źle się wyraziłem, wrzucać nie znaczyło tylko dośrodkować, ale też przyzwoicie grać w ofensywie.

Awatar użytkownika
'Del Piero'
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 'Del Piero' » 24 lip 2010, 17:24

Boromir pisze:Motta? Mottę w akcji widziałem dość dawno temu, a ja mówiłem bardziej o starej gwardii. A, no i może źle się wyraziłem, wrzucać nie znaczyło tylko dośrodkować, ale też przyzwoicie grać w ofensywie.
O starej gwardii ? OK. Dodam tylko, że Motta jest właśnie bardzo przyzwoity w ofensywie.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 25 lip 2010, 0:45

Biorąc pod uwagę, że graliśmy z wicemistrzem Francji i półfinalistą poprzedniej edycji LM - to w sumie jest dobrze. Oczywiście zawsze można ponarzekać, że rywal grał w 10, że Amauri przyaktorzył, że nie wiadomo czy Pepe nie był na spalonym. Fakt faktem, Lyon dzisiaj sobie za dużo nie pograł, był wyraźnie słabszy.

No i chyba nikt już nie wpadnie na pomysł, żeby sprzedać Diego.

Awatar użytkownika
yx666
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yx666 » 25 lip 2010, 20:39

nie wiem czy to tak na całkiem poważnie mam traktować (:
Juventus Turyn przygotowuje ofertę dla Manchesteru City. Celem działaczy "Starej Damy" jest napastnik "The Citizens" Emmanuel Adebayor.

Juventus rozpoczyna walkę o napastnika Manchesteru City, po tym jak niemożliwym okazało się sprowadzenie króla strzelców ostatniego sezonu Bundesligi, Edina Dżeko.

Trener "Citizens", Roberto Mancini, prawdopodobnie zgodzi się na transfer piłkarza z Togo. Dzięki temu więcej czasu na pokazanie się trenerowi ma mieć Roque Santa Cruz - donosi Corriere dello Sport.
Bianconeri czekają na decyzję Manchesteru City. Problemem dla "Starej Damy" może okazać się pensja piłkarza, która ma oscylować w granicach 4,5 miliona funtów.
W transferze Adebayora ma także pomóc słabość Manciniego do Momo Sissoko, malijskiego środkowego pomocnika, występującego w Juventusie. Oba kluby mogą uzgodnić nowe warunki wymiany piłkarzy.

źródło: sport.pl

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 25 lip 2010, 23:44

Spokojnie, to się nie zdarzy. Sissoko jest nietykalny, a Adebayor nam niepotrzebny.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 27 lip 2010, 19:12

Nie było mnie przez tydzień i nie bardzo chce mi się przeglądać wszystkich plotek. Może mi ktoś napisać, kogo aktualnie kupujemy, a kogo ostatecznie nie?

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 27 lip 2010, 19:46

Aktualnie nikogo nie kupujemy, bo Kolarov poszedł do City. Krasić ma być do końca tygodnia, ale on miał być już do końca czerwca zaklepany. W sumie aż za dużo tych plotek nie było. Wciskają nam Adebayora, Tremoulinasa, Cissokho, jakiegoś młodego Szweda, Burdisso... A, no i Dżeko.

Z fajniejszych informacji - Zebina odrzucił kontrakt w AEK. Dostawałby więcej niż w Juve, ale prestiż klubu podobno mniejszy. :roll:
Camor ma iść do Milanu albo do beniaminka ligi hiszpańskiej, Trezeguet nie chce grać w Turcji. Giovinco za to wybiera pomiędzy Parma a Bari i miałby być to transfer definitywny.

A więc nuda...

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 27 lip 2010, 19:56

a w meczu z Lyonem, ktoś się wyróżniał, czy jak zwykle Diego i reszta poziom gorzej?

Swoją drogą co to jest z tym Ade? Przecież on nie ma paszportu unijnego chyba. To zarząd wybiera między nim a Krasciem? Powariowali? :think:

A Tremoulinas to fajny pomysł. Solidny w obronie, dobre dośrodkowanie. To jakaś poważniejsza kandydatura?

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 27 lip 2010, 20:46

Głównie Diego, chociaż trochę pobiegał też Martinez, Treze nie najgorzej ale nic nie trafił. Nie śledziłem tego meczu aż tak dokładnie, raczej jednym okiem patrzyłem i fajnie to wyglądało. Zdecydowanie byliśmy lepsi.

Adebayor to plota, miałoby to być wypożyczenie z opcją pierwokupu za 17 mln euro (czyli w sumie nie najgorzej). Kontrakt jednak miałby dostać 5,5 mln za sezon więc już wiadomo, że to plota.

O Tremoulinasie się mówiło, ale raczej to taki pomysł rzucony przez dziennikarzy. Choć przyznam, że to fajna opcja.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”