Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 12 maja 2008, 14:31
Łukasz_

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 12 maja 2008, 14:42
THEMANIEK

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 12 maja 2008, 14:54
Wiem.Łukasz_ pisze:ale jeżeli Maldini będzie chciał jeszcze pograć to nikt z zarządu mu nie powie żeby dał sobie spokój !
Nie jesteśmy trzecioligowcem, by poświęcać się czemuś takiemu. Albo piłkarz, albo trener - ma nas kto szkolić, nie trzeba dzielić funkcji. Maldini jak zakończy karierę, to na pewno znajdzie posadę w zespole, ale wcześniej lepiej nie dawać mu takiego stanowiska.THEMANIEK pisze:Najlepiej jakby został i by jednocześnie trenerem i piłkarzem wchodzącym w trudnych dla nas momentach.
Wilmore

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 12 maja 2008, 15:00
Łukasz_
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 12 maja 2008, 15:38
Chlopaczek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 12 maja 2008, 16:00
myhalek_acm
Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 12 maja 2008, 20:02
tak tylko trafilibysmy na taki zespol z Bialorusi lub tym podobny i taki Seedorf doszedl by do wniosku ze po co biegac tamci sami se strzela samobojePo drugie Puchar Uefa gdyby wpadl to radosc tez nie mala wkoncu nawet w Uefa w Finale nie bylismy Laughing
tylko zeby wtedy do takiego samego wniosku nie doszedl powiedzmy Kaka choc to chyba maloprawdopodbne ale Galliani i Sylvio doszliby do wniosku po co wzmocnienia?w UEFA damy rade bezPo trzecie pewnie niektorym dziadkom bez ligi mistrzow nie chcialo by sie grac i by odeszli.
mete

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 12 maja 2008, 20:27
Wreszcie doszedłes do meritum naszych dywagacji.Wilmore pisze:Ergo bronisz Ancelottiego.
O ile pojąłeś pewne rzeczy to dalej narażasz się na śmieszność, pisząć farmazony w stylu opery mydlanej albo zabawy w piaskownicy. Nie bede drugi raz pisał tego samego, przeczytaj wnikliwie moje poprzednie posty a potem sprobuj skontrowac moje argumenty, a nie w kolko powtarzac te bajeczke.Wilmore pisze:Nie próbuj racjonalnie tłumaczyć nieracjonalnych decyzji. Dlatego się śmieje czasem z propisowskich dziennikarzy, gdyż bronią często absurdów. Narażasz się więc na śmieszność, bo odrzucając wersję, że w Milanie za Ancelottiego decydują osobiste sympatie, twierdzisz, że czarne jest białe.
Czyli Ty naprawdę wierzysz w to, że Ancelotti rządzi tam silną ręką, jednym oddechem niszczy opozycje i sciaga haracze od Gallianiego i Silvio. Oby tak talejWilmore pisze:Mam nadzieję jednak, że nie będzie już kolejnego sezonu na potwierdzenie tych słów - może po trzecim katastrofalnym sezonie w lidze przekonałbyś się w końcu, że w Milanie Carlo rządzi kumoterstwo, ale tego ani sobie, ani Tobie nie życzę - wolę, żeby w Milanie były wyniki, a żebyś Ty nadal tkwił w słodkiej nieświadomości problemu.
Wilmore pisze:Sprytnie, olewasz resztę zarzutów, twierdząc, że nie masz go za trenerskiego półboga, a odpowiadasz tylko na jeden zarzut.
Znalazłem II odnośnie taktyki. Jak kiedyś mówił Batory- Bóg ma jedna niepotarzalną cechę- potreafi zrobić coś z niczego. Chyba wymagasz od Carlo żeby robił to samo. A może inaczej niech dopasuje inaczej zawodników!- Inzaghi na skrzydla, może Pirlo w ataku i zmiana całkowita taktyki. Na taką kadrę to jest OPTYMALNA taktyka, chyba że wolisz Serginho i Brocchiego na skrzydłach itd. No ale taktyka jak sam jest przestarzala a kadra odmlodzona że jeszcze mleko spod nosa cieknie. Super:!:Wilmore pisze:taktyka jest przestarzała, rozgryziona dawno przez rywali i nieskuteczna,
Wilmore pisze:Spójrz sobie w statystyki tego piłkarza, jeśli jakieś istnieją, we włoskiej prasie.
Ściągnij sobie mecze Milanu z jakiegoś serwera.
No dobrze. Niech Ancelotti wystawi w pomocy Mile, którego kupi za 20 milionów funtów. Nie będzie reakcji kibiców i domagania się przez nich wyjaśnień?.Wilmore pisze: Jeśli uważasz, że kibice kontrolują Milan, to czy jesteś pewny, że wiesz, co znaczy słowo "kontrola"?
O widze niesamowity progres w rozumieniu naszej sytuacji czyli niesamowitych braków kadrowych.Wilmore pisze:Po drugie, gdyby w Milanie był dobry ofensywny pomocnik na zmianę, to ok, niech wchodzi on, a Gofer się nawet smaży w piekle.
Nie pamiętam czy to Ty, jeśli nie zwracam honor. Ale wiem że jest tutaj grupka adoratorów wielkiego talentu Yoanna, który na razie jest jak TVP sport.Wilmore pisze: Żal. Przytocz jedną moją wypowiedź, w której piszę o nim jako o nowym Zizou.
<==>Wilmore pisze:Gourcuff
Nie widzisz żadnej różnicy w zadaniach boiskowych. Wracasz do podstaw naszej dyskusji, co mnie bardzo martwi, bo widze że moje tłumaczenie o kant dupy potłuc.Wilmore pisze:Brocchi
Przekonuj, nie łam się. Pisz dalszy ciąg telenoweli, wymyślaj nowe wątki postaci. A ja sobie posiedze i się ośmieje z tych farmazonów.Wilmore pisze:Ale Ciebie się nie przekona co do rzeczywistej jakości tejże.
Kendo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 12 maja 2008, 20:56
O tym transferze było już we Włoszech słychać jakiś czas temu, ja jestem bardzo za, może za wcześnie, by mówić o nowym de Rossim, ale to naprawdę bardzo utalentowany środkowy pomocnik, na dodatek Włoch - tyle że Genoa go nie odda łatwo. Tym bardziej, jeśli dojdzie do starcia w kwestii Boriello.Po pozyskaniu w tamtym roku Albertazziego, AC Milan jest blisko zakupu kolejnego młodego i utalentowanego zawodnika. Celem jest pomocnik Genui Silvano Raggio Garibaldi, który uważany jest za nowego Daniele De Rossiego.
Ciekaw jestem, czy miał kiedykolwiek, i jak stracił. Gourcuff nie dostał poważnej szansy, ale cóż - jego Ancelotti nie lubi tak bardzo, a w końcu mamy bardzo zdolnego Ba.Dzisiaj rano odbyło się "francuskie spotkanie" Ariedo Braidy. Oprócz rozmów w sprawie bramkarza Hugo Llorisa odbyły się także dyskusje na temat przyszłości w Milanie Yoanna Gourcuffa. Młody pomocnik Milanu być może zmieni otoczenie, po tym jak Carlo Ancelotti stracił do niego zaufanie.
Oby!Dzisiaj rano doszło do ważnego spotkania. Ariedo Braida spotkał się z agentami bramkarza Nicei Hugo Lliorisa Według kilku niepotwierdzonych plotek, na spotkaniu obecny był także sam piłkarz, który obecnie leczy kontuzje prawej ręki. Lloris, któremu kontrakt z klubem kończy się w czerwcu 2009 roku mógłby trafić na San Siro za około 7 milionów euro.
Wilmore

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 12 maja 2008, 21:01
Można powiedzieć, że kibice mają wpływ, ale nie kontrolują. Gdyby tak było to po co byłby zarząd?Kendo pisze:Wilmore napisał:
Jeśli uważasz, że kibice kontrolują Milan, to czy jesteś pewny, że wiesz, co znaczy słowo "kontrola"?
No dobrze. Niech Ancelotti wystawi w pomocy Mile, którego kupi za 20 milionów funtów. Nie będzie reakcji kibiców i domagania się przez nich wyjaśnień?.
Ale o ile wiem, to menager, czyli jakby nie patrzeć Ancelotti, jest odpowiedzialny za wzmocnienia. Chyba, że w Milanie jest inaczej, i trener nie ma nic do gadaniaKendo pisze:. Na taką kadrę to jest OPTYMALNA taktyka, chyba że wolisz Serginho i Brocchiego na skrzydłach itd. No ale taktyka jak sam jest przestarzala a kadra odmlodzona że jeszcze mleko spod nosa cieknie. Super:!:
PubuśBubuś

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 12 maja 2008, 21:21
No kibice mają w pewnym sensie kontrole, nie mowie bezposrednio ale na pewno wplyw mają.PubuśBubuś pisze: Można powiedzieć, że kibice mają wpływ, ale nie kontrolują. Gdyby tak było to po co byłby zarząd?
No właśnie ne jest to do konca pewne. Ancelotti był za przejsciem Toniego, Ribery'ego ale zarząd postanowił inaczej, także w kwestii transferów Carlo na pewno nie jest ostateczna wyrocznia.PubuśBubuś pisze:Ale o ile wiem, to menager, czyli jakby nie patrzeć Ancelotti, jest odpowiedzialny za wzmocnienia. Chyba, że w Milanie jest inaczej, i trener nie ma nic do gadania
Kendo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 12 maja 2008, 21:30
Łukasz_

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 13 maja 2008, 14:55
Odczucia mam jak po każdym tego typu newsie o Milanie. Czyli: trzy razy tak, ALE...Dzień po "fantastycznym" występie na San Paolo w Neapolu Adriano Galliani rozmawiał z Silvio Berlusconim na temat sytuacji w klubie - podała Repubblica. Poniżej przedstawiamy fragment artykułu jaki pojawił się we włoskim dzienniku. "Celem na przyszły sezon będzie powrót na szczyt. Pomóc ma w tym około 30-40 milionów euro przeznaczone na transfery. Po Flaminim, przybędzie Zambrotta. Do ataku Amauri, Drogba albo Adebayor a między słupki Boruc, Gomes lub Frey. Oczywiście w grę wchodzi powrót do zespołu Marco Boriello i Chrstiana Abbiatiego. Ancelotti pozostanie na swoim stanowisku, ale zostanie poproszony o zmianę metod treningowych i modułu 4-3-2-1 na 4-2-3-1. Potem nastąpią rozmowy dotyczące rozstania się z Didą, Gilardino, Brocchim (Grecja albo Anglia) i Gourcuffem (wypożyczenie do Ajaxu, Palermo bądź do ligi francuskiej). Omówiona także zostanie kwestia Gennaro Gattuso".
Z kolei La Gazzetta dello Spot podała, że część piłkarzy Barcelony chce się przenieść do Milanu. Prasa wymieniła trzy nazwiska: Zambrotta, Ronaldinho i Puyol.
Wilmore
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 13 maja 2008, 15:18
Bienias

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 13 maja 2008, 16:37
myhalek_acm
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio