AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 426

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 12 maja 2008, 14:31

Wilmore co jak co ale jeżeli Maldini będzie chciał jeszcze pograć to nikt z zarządu mu nie powie żeby dał sobie spokój ! Maldini całego sezonu już nie zagra, z tego nasz zarząd powinien zdawać sobie sprawę ale przecież jak gra to trzyma pewien poziom który jest dobry, z Arsenalem był najlepszy jak dla mnie. Poza tym mając takiego piłkarza w drużynie, na każdym treningu to właśnie Ci młodzi mogą się uczyć bo od kogo jak nie od niego ?

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 12 maja 2008, 14:42

Podzielam zdanie Łukasza_ co jak co ale Paolo może zostać, wiem Wilmore, ze napiszesz o tym, że jego czas minął, ale jakby nie patrzeć to wciąż Paolo, który gra ciągle na dobrym poziomie. Także jestem entuzjastą młodych zdolnych lecz jego trudno zastąpić, wychowałem sie gdy grał w Milanie i trudno mi będzie patrzeć na Milan bez niego. Najlepiej jakby został i by jednocześnie trenerem i piłkarzem wchodzącym w trudnych dla nas momentach.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 12 maja 2008, 14:54

Łukasz_ pisze:ale jeżeli Maldini będzie chciał jeszcze pograć to nikt z zarządu mu nie powie żeby dał sobie spokój !
Wiem.
Ale spójrz jeszcze raz na wytłuszczone słowo.
Nie mam nic przeciwko utrzymywaniu Maldiniego jako Simica, Digao, piłkarza na sytuacje naprawdę awaryjne, gdy nie ma kto grać.
Ale jestem przeciwny trzymaniu go jako pierwszego zmiennika i wpatrywaniu się w niego jak w ikonę i zbawiciela Milanu. To zbyt wielki klub, by nadzieje na wyniki widzieć w 40 latku.
Uwielbiam go jako piłkarza, ale jestem przeciwny utrzymaniu status quo w defensywie - Maldini tak, ale nie jako bezpośrednia rezerwa. Nie, gdy na rynku jest paru naprawdę świetnych, młodszych obrońców.
THEMANIEK pisze:Najlepiej jakby został i by jednocześnie trenerem i piłkarzem wchodzącym w trudnych dla nas momentach.
Nie jesteśmy trzecioligowcem, by poświęcać się czemuś takiemu. Albo piłkarz, albo trener - ma nas kto szkolić, nie trzeba dzielić funkcji. Maldini jak zakończy karierę, to na pewno znajdzie posadę w zespole, ale wcześniej lepiej nie dawać mu takiego stanowiska.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 12 maja 2008, 15:00

Problem Maldiniego nie polega na tym że gra źle tylko na tym że ma trochę lat a co za tym idzie kontuzje często go eliminują z gry.
Oczywiście naszym zbawieniem nie będzie ale jeżeli chce grać to Milan mu to umożliwi, tego jestem pewien.

Młodzi obrońcy zawsze są mile widziani, nie ważne czy z Maldinim w kadrze czy też nie.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3329

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 12 maja 2008, 15:38

Gdy widzisz Kaladze wkrecanego w ziemie najprostszym podworkowym zwodem przez Hamsika to wiesz ze Milanowi przydalyby sie wzmocnienia w obronie.

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 12 maja 2008, 16:00

Tak sobie mysle czy jesli bysmy nie awansowali nie bylo by to lepsze .

Po pierwsze primo skupilibysmy sie na lidze i moze w koncu wygrali

Po drugie Puchar Uefa gdyby wpadl to radosc tez nie mala wkoncu nawet w Uefa w Finale nie bylismy :lol:

Po trzecie pewnie niektorym dziadkom bez ligi mistrzow nie chcialo by sie grac i by odeszli.

Po czwarte moze Cos im zaswita w tym zakutych starczych lbach ze czas na zmiany .

To by bylo na tyle :wink:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 725

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 12 maja 2008, 20:02

Po drugie Puchar Uefa gdyby wpadl to radosc tez nie mala wkoncu nawet w Uefa w Finale nie bylismy Laughing
tak tylko trafilibysmy na taki zespol z Bialorusi lub tym podobny i taki Seedorf doszedl by do wniosku ze po co biegac tamci sami se strzela samoboje

Po trzecie pewnie niektorym dziadkom bez ligi mistrzow nie chcialo by sie grac i by odeszli.
tylko zeby wtedy do takiego samego wniosku nie doszedl powiedzmy Kaka choc to chyba maloprawdopodbne ale Galliani i Sylvio doszliby do wniosku po co wzmocnienia?w UEFA damy rade bez

Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 12 maja 2008, 20:27

Wilmore pisze:Ergo bronisz Ancelottiego.
Wreszcie doszedłes do meritum naszych dywagacji.
Wilmore pisze:Nie próbuj racjonalnie tłumaczyć nieracjonalnych decyzji. Dlatego się śmieje czasem z propisowskich dziennikarzy, gdyż bronią często absurdów. Narażasz się więc na śmieszność, bo odrzucając wersję, że w Milanie za Ancelottiego decydują osobiste sympatie, twierdzisz, że czarne jest białe.
O ile pojąłeś pewne rzeczy to dalej narażasz się na śmieszność, pisząć farmazony w stylu opery mydlanej albo zabawy w piaskownicy. Nie bede drugi raz pisał tego samego, przeczytaj wnikliwie moje poprzednie posty a potem sprobuj skontrowac moje argumenty, a nie w kolko powtarzac te bajeczke.
Wilmore pisze:Mam nadzieję jednak, że nie będzie już kolejnego sezonu na potwierdzenie tych słów - może po trzecim katastrofalnym sezonie w lidze przekonałbyś się w końcu, że w Milanie Carlo rządzi kumoterstwo, ale tego ani sobie, ani Tobie nie życzę - wolę, żeby w Milanie były wyniki, a żebyś Ty nadal tkwił w słodkiej nieświadomości problemu.
Czyli Ty naprawdę wierzysz w to, że Ancelotti rządzi tam silną ręką, jednym oddechem niszczy opozycje i sciaga haracze od Gallianiego i Silvio. Oby tak talej :!: Vivat Rex Carlo :!:
Wilmore pisze:Sprytnie, olewasz resztę zarzutów, twierdząc, że nie masz go za trenerskiego półboga, a odpowiadasz tylko na jeden zarzut.
Wilmore pisze:taktyka jest przestarzała, rozgryziona dawno przez rywali i nieskuteczna,
Znalazłem II odnośnie taktyki. Jak kiedyś mówił Batory- Bóg ma jedna niepotarzalną cechę- potreafi zrobić coś z niczego. Chyba wymagasz od Carlo żeby robił to samo. A może inaczej niech dopasuje inaczej zawodników!- Inzaghi na skrzydla, może Pirlo w ataku i zmiana całkowita taktyki. Na taką kadrę to jest OPTYMALNA taktyka, chyba że wolisz Serginho i Brocchiego na skrzydłach itd. No ale taktyka jak sam jest przestarzala a kadra odmlodzona że jeszcze mleko spod nosa cieknie. Super:!:

Tematem Girimiego się nie zajmuje. Nie wiem ja gra w tej Portugalii, ale jednak Bwin Liga portugalska to no to samo co Serie a i zawodnik może się nie spradzić w Milanie no ale przecież ty wiesz lepiej od zarządy.
Tak btw. wysłałeś swoje CV do Milanello?Napisz o tym tyranie Ancelottim i reszte bajeczek a na pewno j rozważą.
Wilmore pisze:Spójrz sobie w statystyki tego piłkarza, jeśli jakieś istnieją, we włoskiej prasie.
Ściągnij sobie mecze Milanu z jakiegoś serwera.

Statystyki:

http://acmilan.pl/zespol/statystyki_sa.php
Dla porównania: Brocchi 3 asysty ocena średnia 6.03
Gattuso 1 brmka ocena średnia 5.95
Oglądam mecze Milanu i wiem że Brocchi to solidny średniak. Ale oczywiście używając go jako koronnego dowody hiperbolizujesz jego brak umiejetnosci iprzyrownujesz go do 0, tak do zer, którym na pewno nie jest, ale znakomicie przeciez pasuje do roli w tym spektaklu całkowicie napisanym i wyreżyserowanym przez Ancelottiego.
Wilmore pisze: Jeśli uważasz, że kibice kontrolują Milan, to czy jesteś pewny, że wiesz, co znaczy słowo "kontrola"?
No dobrze. Niech Ancelotti wystawi w pomocy Mile, którego kupi za 20 milionów funtów. Nie będzie reakcji kibiców i domagania się przez nich wyjaśnień?.
Wilmore pisze:Po drugie, gdyby w Milanie był dobry ofensywny pomocnik na zmianę, to ok, niech wchodzi on, a Gofer się nawet smaży w piekle.
O widze niesamowity progres w rozumieniu naszej sytuacji czyli niesamowitych braków kadrowych.

Wilmore pisze: Żal. Przytocz jedną moją wypowiedź, w której piszę o nim jako o nowym Zizou.
Nie pamiętam czy to Ty, jeśli nie zwracam honor. Ale wiem że jest tutaj grupka adoratorów wielkiego talentu Yoanna, który na razie jest jak TVP sport.
Wilmore pisze:Gourcuff
<==>
Wilmore pisze:Brocchi
Nie widzisz żadnej różnicy w zadaniach boiskowych. Wracasz do podstaw naszej dyskusji, co mnie bardzo martwi, bo widze że moje tłumaczenie o kant dupy potłuc.
Wilmore pisze:Ale Ciebie się nie przekona co do rzeczywistej jakości tejże.
Przekonuj, nie łam się. Pisz dalszy ciąg telenoweli, wymyślaj nowe wątki postaci. A ja sobie posiedze i się ośmieje z tych farmazonów.

Bez odbioru

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 12 maja 2008, 20:56

Po pozyskaniu w tamtym roku Albertazziego, AC Milan jest blisko zakupu kolejnego młodego i utalentowanego zawodnika. Celem jest pomocnik Genui Silvano Raggio Garibaldi, który uważany jest za nowego Daniele De Rossiego.
O tym transferze było już we Włoszech słychać jakiś czas temu, ja jestem bardzo za, może za wcześnie, by mówić o nowym de Rossim, ale to naprawdę bardzo utalentowany środkowy pomocnik, na dodatek Włoch - tyle że Genoa go nie odda łatwo. Tym bardziej, jeśli dojdzie do starcia w kwestii Boriello.
Dzisiaj rano odbyło się "francuskie spotkanie" Ariedo Braidy. Oprócz rozmów w sprawie bramkarza Hugo Llorisa odbyły się także dyskusje na temat przyszłości w Milanie Yoanna Gourcuffa. Młody pomocnik Milanu być może zmieni otoczenie, po tym jak Carlo Ancelotti stracił do niego zaufanie.
Ciekaw jestem, czy miał kiedykolwiek, i jak stracił. Gourcuff nie dostał poważnej szansy, ale cóż - jego Ancelotti nie lubi tak bardzo, a w końcu mamy bardzo zdolnego Ba.
Dzisiaj rano doszło do ważnego spotkania. Ariedo Braida spotkał się z agentami bramkarza Nicei Hugo Lliorisa Według kilku niepotwierdzonych plotek, na spotkaniu obecny był także sam piłkarz, który obecnie leczy kontuzje prawej ręki. Lloris, któremu kontrakt z klubem kończy się w czerwcu 2009 roku mógłby trafić na San Siro za około 7 milionów euro.
Oby!

Za to u nas nie zagra Gattuso i Nesta w meczu z Udinese.
Czyli UEFA wita Milan w całej krasie - z chorą polityką transferową, zwariowanym trenerem bez koncepcji i zarządem ślepym na rzeczywistość.
Forza Milan!

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 12 maja 2008, 21:01

Kendo pisze:Wilmore napisał:

Jeśli uważasz, że kibice kontrolują Milan, to czy jesteś pewny, że wiesz, co znaczy słowo "kontrola"?

No dobrze. Niech Ancelotti wystawi w pomocy Mile, którego kupi za 20 milionów funtów. Nie będzie reakcji kibiców i domagania się przez nich wyjaśnień?.
Można powiedzieć, że kibice mają wpływ, ale nie kontrolują. Gdyby tak było to po co byłby zarząd?
Kendo pisze:. Na taką kadrę to jest OPTYMALNA taktyka, chyba że wolisz Serginho i Brocchiego na skrzydłach itd. No ale taktyka jak sam jest przestarzala a kadra odmlodzona że jeszcze mleko spod nosa cieknie. Super:!:
Ale o ile wiem, to menager, czyli jakby nie patrzeć Ancelotti, jest odpowiedzialny za wzmocnienia. Chyba, że w Milanie jest inaczej, i trener nie ma nic do gadania :roll:

Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 12 maja 2008, 21:21

PubuśBubuś pisze: Można powiedzieć, że kibice mają wpływ, ale nie kontrolują. Gdyby tak było to po co byłby zarząd?
No kibice mają w pewnym sensie kontrole, nie mowie bezposrednio ale na pewno wplyw mają.
PubuśBubuś pisze:Ale o ile wiem, to menager, czyli jakby nie patrzeć Ancelotti, jest odpowiedzialny za wzmocnienia. Chyba, że w Milanie jest inaczej, i trener nie ma nic do gadania
No właśnie ne jest to do konca pewne. Ancelotti był za przejsciem Toniego, Ribery'ego ale zarząd postanowił inaczej, także w kwestii transferów Carlo na pewno nie jest ostateczna wyrocznia.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 12 maja 2008, 21:30

To jest moim zdaniem chore. Trener, zwłaszcza taki który prowadzi jakąś drużynę przez taki okres czasu powinien sam doskonale wiedzieć czego mu brakuje i kogo chciałby pozyskać. Chciał offensywnego pomocnika w postaci Ribieryiego, zgoda - Milan go nie pozyskał bo miał swoje powody ale dlaczego Carlo nie dostał kogoś innego ?

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 13 maja 2008, 14:55

Dzień po "fantastycznym" występie na San Paolo w Neapolu Adriano Galliani rozmawiał z Silvio Berlusconim na temat sytuacji w klubie - podała Repubblica. Poniżej przedstawiamy fragment artykułu jaki pojawił się we włoskim dzienniku. "Celem na przyszły sezon będzie powrót na szczyt. Pomóc ma w tym około 30-40 milionów euro przeznaczone na transfery. Po Flaminim, przybędzie Zambrotta. Do ataku Amauri, Drogba albo Adebayor a między słupki Boruc, Gomes lub Frey. Oczywiście w grę wchodzi powrót do zespołu Marco Boriello i Chrstiana Abbiatiego. Ancelotti pozostanie na swoim stanowisku, ale zostanie poproszony o zmianę metod treningowych i modułu 4-3-2-1 na 4-2-3-1. Potem nastąpią rozmowy dotyczące rozstania się z Didą, Gilardino, Brocchim (Grecja albo Anglia) i Gourcuffem (wypożyczenie do Ajaxu, Palermo bądź do ligi francuskiej). Omówiona także zostanie kwestia Gennaro Gattuso".

Z kolei La Gazzetta dello Spot podała, że część piłkarzy Barcelony chce się przenieść do Milanu. Prasa wymieniła trzy nazwiska: Zambrotta, Ronaldinho i Puyol.
Odczucia mam jak po każdym tego typu newsie o Milanie. Czyli: trzy razy tak, ALE...
Brocchi, Dida, Gilardino niech idą w cholerę. Gourcuff na wypożyczeniu to świetne rozwiązanie, o ile będzie to wypożyczenie w miejsce, gdzie będzie grał, a Milan nie zostanie z trójką ofensywnych pomocników - wiecznie ostatnio przemęczonym Kaką, dreptającym Seedorfem i tym trzecim.
Bardzo bym chciał, by Milan grał systemem 4-2-3-1, ALE nie należy zmuszać trenera do zmiany ustawienia - należy wyrzucić trenera i zatrudnić takiego, który to ustawienie po prostu zmieni. Nie zdziwię się, jak Carlo rzuci ręcznikiem i zrezygnuje z Milanu, w którym ktoś inny dyktuje mu taktykę.
Obecna jest zła, ale jest Ancelottiego, Berlusconi nie ma prawa wtrącać się w sprawy ustawienia, bo nie jest w tym lepszy od Carlo. Jak zmienić system, to razem z trenerem, albo bez trenera - nie zmuszać go do niczego.
Nie wspominam już o tym, że z trójką OPŚ w składzie musielibyśmy mieć najmniej 6 ofensywnych pomocników w kadrze, a mamy... Trzech, z tego jednego na wylocie. :roll:

Zmiany personalne brzmią super, ale bądźmy szczerzy - szansa na ściągnięcie Puyola jest bliska zeru, poza tym obawiałbym się o jego formę we Włoszech - zostawmy go w Barcy, mamy na rynku świetnego Barzagliego, na dodatek tańszego, bierzmy go, póki się da(?)!.
Abbiati,Boriello - niech wracają, im szybciej, tym lepiej. Sprowadziłbym jeszcze Marzorattiego (ma być kartą przetargową przy targach o Amauriego :roll: ) i Grimiego (skreślony, żenada).
Fajnie by było, gdyby zmiany w Milanie były na taką skalę, jak te podane - może nie od razu dokładnie takie same, ale konkretna rewolucja w składzie nie wyszłaby nam na złe.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 13 maja 2008, 15:18

jak na transfery macie zamiair wydac 30-40 to niestac was na Zambo i Dinho:p Zambro za mniej niz 10 nie przejdzie.
Co do Tarzana to kiedys powiedzial ze sympatyzuje z Milanem ale odejdzie tylko wtedy gdy klub go nie bedzie chcial czyli praktycznie nigdy.

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 13 maja 2008, 16:37

Zapisujcie sie do Milan Club Polonia , zapisy na nowy sezon juz trwaja i jesli ukonczycie 16 lat przed 1 lipca 2008 to mozecie sie zapisac , wplata czlonkowska na caly rok wynosi 36 zloty. :wink:

http://www.milanclubpolonia.pl/

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”