Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 428

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8637
Kontakt:

Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 30 mar 2011, 17:14

Mnie się wczoraj podobał komentarz Gmocha, pomyłek zdecydowanie mniej od Szpakowskiego, a i wiedza 100000x większa.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 30 mar 2011, 18:23

to prawda ze Smuda chciał zdjąć Zewłakowa w 30 minucie? :lol:

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 30 mar 2011, 19:01

Takie były z początku plany, że Żewłakow zagra pół godziny. Powiedział jednak Smudzie w trakcie meczu, że da radę grać dłużej.

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 30 mar 2011, 19:03

Szkoda że nikt nie zapytał kibiców czy też dadzą rade dłużej z nim na boisku :?

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 30 mar 2011, 19:14

sbQ pisze:Coś gdzieś czytałem, ale nie potrafię teraz znaleźć..tzn. dlaczego Żewłakow powiedział coś w stylu, że "zostałem zmuszony do odejścia" ? to jakiś podtekst był?
Może nie mógł pić z ziomalami soków wieloowocowych bez dodatków cukru i sztucznych barwników oraz konserwantów :P
Ostatnio zmieniony 30 mar 2011, 19:15 przez petrdcm, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 30 mar 2011, 19:15

Powiedział dokładnie coś takiego:
- Tak naprawdę to nie ja skończyłem z tą reprezentacją. Wytworzyła się taka sytuacja, że czuję, iż zostałem do tego zmuszony. Nie chcę być problemem dla nikogo, ani dla reprezentacji, ani dla trenerów. Myślę, że najrozsądniej było zachować się w taki właśnie sposób
O co chodziło dokładnie to już możemy tylko spekulować.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 30 mar 2011, 20:15

Gdyby Żewłakow miał na koncie 30, a nie ponad setkę występów w reprezentacji i nie było ciśnienia medialnego na zakończenie kariery, to Smuda nigdy by nie pozwolił mu wystąpić w tym meczu, nawet gdyby deklarował grę w kadrze do euro.

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 31 mar 2011, 13:11

Zrobiłem sobie "prasówkę" i co widzę? Najazd piłkarzy-krytykantów na repre. Oczywiście kim oni są? Ano są to zawodnicy którzy nie otrzymują powołań, a jakżde. Nie będę mówił o konkretnych graczach, powiem tylko tyle, że wczoraj znalazłem 2 artykuły tego typu, dziś rano kolejny jeden. Niezła średnia z tego wychodzi. Jeden z piłkarzy ma jakby żal, że relacje na linii trener-zawodnik układają się szorstko. A podparł to tym że trener zalecił mu więcej ćwiczyć. Może było by to przesadne gdyby nie to, że ten zawodnik grając kilka meczów wyróżniał się tym że nic szczególnego nie pokazał. No i powołań teraz brak. Także jego jęki są żenunjące. Następny grajek opowiada farmazony o tym jak to jest źle i że zawodnicy nie grają w najlepszych klubach. Ha ha ha, a sam wielki as pola ledwo z ławy wchodził w podrzędnym klubiku i po paru sezonach wrócił z podkulonym ogonem gdzie może grać "piach" a i tak będzie grał bo jest już... znany. Nie nie, nie z jakiejś znakomitej gry, po prostu wyszły mu kiedyś tam (już nawet chyba on nie pamięta kiedy) miesiące nieco lepszej gry i już. Nie ważne że to było dawno jak dinozaury.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 31 mar 2011, 13:15

petrdcm może przytoczysz nazwiska, bo nie chce mi się szukać. A najlepiej jakbyś podał źródło, to sobie przejrzę. Jak nie chce tutaj, to rzuć na PW.

Awatar użytkownika
VADER
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: VADER » 04 kwie 2011, 10:18

Od pewnego czasu pewna sprawa nie daje mi spokoju. Chodzi mi mianowicie o popularnego Wasyla którego kariera wydawała się skończona po makabrycznym złamaniu nogi, a od kiedy wrócił do gry znowu jest na belgijskich ustach. Nie tylko m.in. strzelił gola jakiś czas temu dla popularnych Fiołków w meczu z Zulte Waregem to jeszcze udowodnił, że nie można się poddawać i ciężko walczyć na boisku. Jeśli Wasyl będzie nadal się starać to powinien jeszcze w tym roku dostać szanse gry w kadrze w którymś ze spotkań towarzyskich. Chłopak od zawsze był znany z zadziorności, waleczności i ostrej czasami gry, ale bez niego przyznam NIE WYOBRAŻAM SOBIE GRY NASZEJ KADRY NA EURO 2012.

RodSt
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RodSt » 06 kwie 2011, 18:23

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 06 kwie 2011, 18:28

nie

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 11 kwie 2011, 13:04

Jarosław K. - pośrednik
:haha:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 11 kwie 2011, 13:09

Arwin pisze:
Jarosław K. - pośrednik
:haha:
Plujesz nienawiścią, uważaj, żeby się nią nie zachłysnąć.

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Re: Domek nr 10 (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 12 kwie 2011, 12:41

Selekcjoner reprezentacji Polski, Franciszek Smuda przyznał, że nie potrzebuje w kadrze Manuela Arboledy w obecnej formie. "Franz" odniósł się także do wypowiedzi Artura Sobiecha, który ostro skrytykował Kolumbijczyka.

- Nie potrzebuję w kadrze Arboledy w takiej formie. Chciałem go, jak był najlepszym stoperem ligi. Zresztą on nie dostał jeszcze obywatelstwa, więc o czym my w ogóle rozmawiamy? Moim zdaniem czasami przesadza z reakcjami, gdy jest w słabszej formie, a dzięki nim chce się utrzymać na szczycie. Jeśli w ogóle zagra w kadrze, to o żadnym konflikcie nie będzie mowy - powiedział Smuda.

- A Sobiech niech się lepiej nie wypowiada, kto ma być w reprezentacji, bo nie wiadomo, czy on się w niej znajdzie. Jako żółtodziób powinien trzymać język za zębami, bo to inni zadecydują, czy Manuel dostanie powołanie, czy nie - dodał.
ze strony głównej

Przy takim "trenerze" to ja miejscu kadrowiczów bym się poważnie zastanawiał nad zawieszeniem kariery reprezentacyjnej do zwolnienia Dyzmy. Tylko tego EURO byłoby żal. Sobiech może i mógł zdenerwować Smudę, ale na temat pewnych rzeczy się nie mówi mediom

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”