Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 428

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 199

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 22 cze 2009, 13:27

No tak, tylko ile Moratti zarobi na odcieciu koryta Vieirze a ile na ewentualnym transferze Maicona (któremu notabene trzeba bedzie podniesc gaze tak czy siak). Gdzie Rzym a gdzie Krym?
Tak, ale Vieira nie od dzis jest w klubie, Maicon rowniez. Moze nalezalo zracjonalizowac polityke placowo jakis czas temu a nie raptem szukac ciec pozbywajac sie gracza, ktorego zastapic sie nie da.
Policzmy 4X5 to 20 mln +9 za transfer i mamy 29 mln wyrzuconych we Francuza, mało ? Inna kwestia to zarobki Zlatana. Po ostatnim sezonie bym jeszcze zrozumial, ale jak mozna bylo mu dac taki kontrak po pierwszym roku gry, niedorzeczne. I raptem pieniedzy Morattiemu zabraklo :lol:
Maicon jest fenomenem, ale pamietajmy, ze jest obronca nikt nam nie da za niego tyle co Real za Kake chociaz prezentuje sie zdecydowanie lepiej.

Co do LM to imo druzyna potrzebuje rownowagi, nie moze tak byc ze obronca przewyzsza w ofensywie wszytskich pomocnikow. No i kazda pozycja jest obsadzona niby tak mocno nawet Cambiasso ma wreszcie wartosciowgo zmiennika a ofensywnego pomocnika nie ma ani jednego, to musi sie zmienic jezeli Inter chce wreszcie powalczyc w tych rozgrywkach.
Daniel Alves i Carles Puyol. Jaki zespół ma lepiej obsadzoną prawą stronę obrony?
Maicon, Zanetti, Santon :>

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 22 cze 2009, 13:29

Good point :P Aczkolwiek przewagę macie tutaj tylko ze względu na tego trzeciego bo u nas liczę dwójkę :P

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 22 cze 2009, 13:32

Mentor pisze:Pozostaje Manchester United, ale nie mam pojęcia czy byliby w ogóle zainteresowani. Obstawiam, że nie.
też obstawiam, że szanse są małe. Wcześniej pisząc o tym, że mają lukę miałem na myśli to, że brakuje im gracza o wielkich umiejętnościach na prawej obronie. Ale solidnych, albo perspektywicznych mają - Brown wraca do zdrowia, a jest przecież młody Rafael, który powoli wchodzi do składu.
Mentor pisze:Daniel Alves i Carles Puyol. Jaki zespół ma lepiej obsadzoną prawą stronę obrony?
Sagna - Eboue :P macie szczęście, że Hoyte odszedł :smile2:
Wiem, że Barca nie potrzebuje Maicona. Ale wiesz jak to jest z dyskusją Maicon - Alves.
Mentor pisze:Realu nie dopisałem bo chyba lepiej zostawić Ramosa na prawej a kupić kogoś do środka. Poza tym pomimo dwóch spektakularnych transferów Real nie stał się od razu klubem, który ma większe szanse na triumf w Europie od Interu. Przynajmniej ja tak to widzę.
Osobiście też nie uważam, że Real 1/8 Madryt, jak to niedawno Yukasz pisał :D będzie miał większe szanse, bo w LM czasem do finału może dość ekipa, która nie ma gwiazd w zespole. Ale takie transfery jak Real przeprowadza jednak działają na wyobraźnię. Mówi się, że era Galacticos wraca, wiadomo, że Perez już raz zbudował wielką drużynę, którą stać było na wygranie LM, teraz znów sprowadza gwiazdy, w dodatku szybciej niż wtedy. Jak jeszcze przyjdzie Villa, czy Ribery, to piłkarz X może odnieść wrażenie, że Real stać będzie na sukces. Przynajmniej tak ja to widzę ;)

Dramatic
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dramatic » 22 cze 2009, 13:34

I finał LM rozgrywany jest w przyszłym roku na Bernabeu 8) 8)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 22 cze 2009, 13:40

Do zwycięstwa w Lidze Mistrzów potrzeba zarówno świetnego zespołu jak i szczęścia. Ogólnie jednak Real jeszcze nie zakończył budowy zespołu i zobaczymy jaki będzie końcowy efekt bo sam jestem ciekaw. Na razie transfery Kaki i Cristiano robią wrażenie bo to świetni piłkarze, ale sama drużyna nie jest jeszcze jakoś szalenie mocna. Poza tym powtórzę raz jeszcze, że chyba lepiej zostawić Ramosa na prawej.

Tak Dramatic, ale gospodarz LM nie ma zapewnionego z urzędu występu w tymże finale :P

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 22 cze 2009, 13:44

Mentor pisze:Tak Dramatic, ale gospodarz LM nie ma zapewnionego z urzędu występu w tymże finale :P
zdarzyło się w ogóle kiedyś, by LM wygrał gospodarz meczu ?

Nie wiem czy Ramosa lepiej nie ruszać, ale nie ja buduję Real :] Plotki o odejściu Maicona z sufitu się nie wzięły [choć kto wie :D] Z Realu odszedł Canna, więc może chcą Ramosa przesunąć i pozyskać Maicona. Skoro sam Moratti mówi, ze szanse zatrzymania go ocenia na 50%.
Mentor pisze:Realu nie dopisałem bo chyba lepiej zostawić Ramosa na prawej a kupić kogoś do środka
To też zależy od tego ile Ramos daje na boku obrony, a ile w środku. Ja Realu specjalnie nie oglądam, wiec skoro mówisz, że lepiej go zostawić, to niech i tak bedzie.

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 22 cze 2009, 15:03

Mentor pisze:Pozostaje Manchester United, ale nie mam pojęcia czy byliby w ogóle zainteresowani. Obstawiam, że nie.
Hmmm, moze cos tam sie po cichu dzieje kto wie. Plotki w tabloidach lacza nas niby z Maiconem . Pytanie tylko czy Fergie widzi nowego prawego obronce. Zakladam ze nie bo jest Brown, Rafael, Neville i od biedy Ołszej, aczkolwiek jesli z transerem wiazalby sie wydatek 20 mln funtow (bo taka kwota czesto pada) to chetnie. Aczkolwiek narazie mamy problem ze skompletowaniem ustawienia w ofensywie ...
Ostatnio zmieniony 22 cze 2009, 16:06 przez boskigonzo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 22 cze 2009, 15:25

boskigonzo pisze:
Maicon pisze:Pozostaje Manchester United, ale nie mam pojęcia czy byliby w ogóle zainteresowani. Obstawiam, że nie.
Hmmm, moze cos tam sie po cichu dzieje kto wie. Plotki w tabloidach lacza nas niby z Maiconem . Pytanie tylko czy Fergie widzi nowego prawego obronce. Zakladam ze nie bo jest Brown, Rafael, Neville i od biedy Ołszej, aczkolwiek jesli z transerem wiazalby sie wydatek 20 mln funtow (bo taka kwota czesto pada) to chetnie. Aczkolwiek narazie mamy problem ze skompletowaniem ustawienia w ofensywie ...
Nareszcie sam zainteresowany zabrał głos w dyskusji. Mówisz, że Manchester raczej nie jest Tobą zainteresowany? Trudno, ale nie łam się!

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 22 cze 2009, 15:31

kurde Maicon już się na forum pojawił , czekam teraz na Pereza bo ostatnio jeden z fanów zadawał mu pytanie , pewnie niedługo wpadnie :D

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 22 cze 2009, 15:53

Tylko powiedzmy przez ostatnie dwa sezony Francuz cos tam do gry wnosił, choć miał wiele złych momentów (nawarstwiajace sie mikrourazy i głupie kartki) wiec nie jest tak do końca, że Inter tylko stracił 29 milionów. Ok teraz jest pora aby odszedł i pewnie odejdzie. Byc moze sezon za poźno, ale trudno aby nowy trener nie sprawdził przydatnosci zawodnika z takim CV.

Odnośnie transferów I&M. Aby Moratti mógł cos/kogos wypychac z Interu musi zaistniec dwa warunki: korzystana oferta, cheć zawodnika do gry akurat w tymze klubie.

Zlatan nie palił sie do gry w Anglii, zawsze podkreslał ze interesuje go La Liga. Real na razie kieruje sie w strone Villi a Barcelona raczej nie bedzie mogła sprostać finansowo zyczeniom Interu. Zostaje Chelsea z która chcemy negocjowac w sprawie Deco i Carvalho (ale tam do tej pory toczyły sie negocjacje niezalezne od transferu Ibry) i Manchester potrzebujacy wzmocnien ale raczej na skrzydłach niz na srodku ataku (Berbatow musi zaczac sie splacac). Przewidywania: Najgroźniejszy jest Real ale wydaje sie że predzej rozbija (kolejny) bank na Ville niż na Ibrahimovica, dalej Chelsea choć przy transferze Milito opcja Drogba+hajs wydaje sie dla Interu mało korzystna.

Maicon raczej nie wypowiadał sie o kierunku angielskim. Manchester Utd? Jakoś srednio pasuje mi to do stylu transferowego Manchesteru - oni raczej nie robia niezaplanowanych zakupów. Chelsea ma Bosingwe, robi podchody w strone Johnsona razem z Liverpoolem czyli obsada pełna. Jak Benitez przegra to pewnie zadowoli sie jakims kolejny Dossena, Arbeloa czy Degenem. Barca wiadomo. Tym sposobem zostaje Real, którego nie sposób przewidziec ale po zakupie Kaki, Ronaldo, Villi i pewnie kogos tam jeszcze nie wiem czy Perez bedzie na tyle zdesperowany by wydac kolejne 40 grubych baniek na obrońce.

Jak widac Moratti sam sobie nic nie może jak nie bedzie powaznych ofert. Zreszta Mourinho wyznaczył ultimatum Ibrze kiedy ma byc z zespolem, to samo bedzie dotyczyc Douglasa. Wg logiki (tzn. braku logiki w ruchach Realu) "jedynym graczem w mieście" zostaje Real, który raczej ma inne priorytety a zostaje na zasadzie nieprzewidywalności swoich ruchów. W przypadku Ibry dochodza zarobki ciekawe czy w czasie jednak kryzysu ktoś inny bedzie mu wypłacał 11 baniek? Nie wydaje mi sie. W każdym badź razie telenowela bedzie trwała jeszcze długo.

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 22 cze 2009, 16:09

:haha: o fkc , am sory Mentor , nie bylo umyslne , kutwa , naprawde chyba ciezko dzis mi sie mysli :(

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 22 cze 2009, 16:14

To ultimatum to taka samam sciema jak zgoda Mourinho na sprzedaz Ibry - chociaz ma to rece i nogi to jest to tylko czysta spekulacja mediow.

Tez mi sie wydaje, ze nie ma za wielu opcji na sprzedaz Maicona i Zlatana, ale te 50 % jest zastanawiajace i niepokojace bo moze sygnalizowac gotowoc Morattiego do zejscia z ceny dosyc znacznie (wtedy chetni napewno sie pojawia).

W transfery do Chelsea nie wierze, szczegolnie w przypadku Zlatana, o ktorym podobno Ancelotti w malo elegancki sposob sie wypowiadal w swojej niedawno wydanej ksiazce .

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 04 lip 2009, 16:47

Agent Cissokho potwierdza zainteresownie Interu zawodnikiem Porto :lol:
Niewatpliwie kuszaca propozycja aby zrobic na zlosc Milanowi a jednoczesnie zakupic bardzo obiecujacego zawodnika, ale lewy obronca nie jest nam szczegolnie potrzebny w obecnej sytuacji.

Sprawa Arnautovica sie skomplkowala. Nasza propozycja finansowa zadowala Twente, ale chcemy wypozyczyc zawodnika z opcja pierwokupu. Skoro jego obecny klub nie ma wiary w zawodnika (najwyrazniej obawiaja sie ze Arnautovic sie nie sprawdzi i Inter nie skorzysta z prawa pierwokupu) to nie widze powodu aby Inter mial sie wykazac taka wiara i wylozyc cala kwote od razu.

W ostatnim czasie zaskoczyla mnie wiadomosc o Jimenezie - bylem absolutnie przekonany, ze rok temu, po udanym sezonie stal sie naszym pelnoprawnym zawodnikiem a tymczasem nadal mamy tylko pol karty Chilijczyka.

No i jeszcze ciekawe doniesienia Corriere della Sera - sprzedaz karnetow przekroczyla 24 000 (+15% w stosunku do tego samego okresu rok temu) podczas gdy Milan sprzedal ok 800 karnetow :lol:

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1305

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 04 lip 2009, 17:49

Agent Cissokho potwierdza zainteresownie Interu zawodnikiem Porto
Niewatpliwie kuszaca propozycja aby zrobic na zlosc Milanowi a jednoczesnie zakupic bardzo obiecujacego zawodnika, ale lewy obronca nie jest nam szczegolnie potrzebny w obecnej sytuacji.
Jeżeli faktycznie przejdzie do Interu a zarazem testy medyczne to bedzie wesoło i jestem ciekaw co na to Łysy.
No i jeszcze ciekawe doniesienia Corriere della Sera - sprzedaz karnetow przekroczyla 24 000 (+15% w stosunku do tego samego okresu rok temu) podczas gdy Milan sprzedal ok 800 karnetow
Dziwisz sie :?: Kibice tym zachowaniem mieli pokazać i pokazują co sądzą o sprzedaży Kaki.W "normalnych" warunkach mimo że to Inter co roku wyrgywa ostatnio Scudetto to Milan sprzedawał więcej karnetów i to na Rossoneirch przychodziło więcej kibiców...

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 04 lip 2009, 18:28

Nie sadze żeby któras ze stron sie czegos obawiała (no może Inter troche stanu nogi po złamaniu). Po prostu działacze Twente zdaja sobie sprawe, że jak wypuszcza go na takich warunkach to w styczniu Inter bedzie mogł sie wycofac niezaleznie od zdrowia argumentujac to własnie zdrowiem. Mysle ze Arnautovic w końcu trafi na SS gdyż sam stwierdził że jest to jego wybor pomimo zainteresowania innych klubów a Inter nie ma za bardzo alternatywy czyli rozwojowego, młodego gracza który jednak nie odbierze minut SuperMario. Mysle, że strony wróca do negocjacji i pewnie czas zmiekkczy obie strony. Gorzej sie maja negocjacje z Chelsea w sprawie Deco i Carvalho. Mysle, że czas zabrac sie za Elano i zlozyc nowa oferte za samego Ricardo Carvalho. Niech sie Chelsea martwi co zrobic z Deco.

Cissokho? Jestem za, oczywiscie o ile naprawde nie ma problemów ze zdrowiem. Santon nie moze grac tylko dlatego ze jest młody i utalentowany. Musi miec kogoś aby mu podnosił poprzeczke, wzmagał zaangażowanie ze wzgledu na rywalizacje. Dwóch młodych, swietnie zapowiadajacych sie bocznych defensorów. Oczywiscie Maxwella musielibysmy opchnać i w sumie gdyby Chivu nie był szklany moglibyśmy sobie darowac wzmocnienia srodka obrony. Gdyby...

edit:
Wkuriwa mnie ten agent Maicona. Cale szczescie Moratti wiedział co robi, że nie dał mu decydowac o Interze. Mam nadzieje, że Douglas szybko pogoni tego fajfusa.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”