AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 429

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 18 maja 2008, 22:58

Jeśli chcecie naprawde wielkiego gracza to polecam:

http://www.playerhistory.com/Default.as ... rID=166557

:P

A tak powaznie. Myśle, że Galliani z Berlusconim prochu nie wymyśla i tym obroncą bedzie Zambrotta, a napastnikiem pewnie R10, choćw mojej opinii przydałby się wam napastnik pokroju Drogby bardziej.

p.s Swoja droga ciekawe jak przy 210 cm można ważyc 70 kg

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 788

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 18 maja 2008, 23:00

Babel pisze:Jeśli chcecie naprawde wielkiego gracza to polecam:

http://www.playerhistory.com/Default.as ... rID=166557

p.s Swoja droga ciekawe jak przy 210 cm można ważyc 70 kg
Patrzysz na narodowośc i masz odpowiedź.

Z Zambrottą to Wam się sprawa skomplikowała przez to, że nie zagracie w LM, nie wiem czy Gianluca będzie chciał pozbawiac się grania w tych rozgrywkach.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 18 maja 2008, 23:04

Wygra Uefa a rok później LM :P

W innym klubie może nie mieć okazji wygrać UEFA a tego może mu potem brakować w dotychczasowym dorobku.

Awatar użytkownika
Kubańczyk
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kubańczyk » 18 maja 2008, 23:04

maciek_88 pisze:

Z Zambrottą to Wam się sprawa skomplikowała przez to, że nie zagracie w LM, nie wiem czy Gianluca będzie chciał pozbawiac się grania w tych rozgrywkach.
Wogóle cięzko będzie przekonać jakiegokolwiek gracza,mysle że teraz Flamini pluje sobie w brodę,także szykuje sie cięzki okres transferowy dla Milanu.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 18 maja 2008, 23:05

Bez przesady. Jeden rok bez LM to nie jest tragedia. Zwłaszcza dla młodego piłkarza (Flamini). Zambrotta pewnie też liczył się z tym, że Milan może wylądować poza LM.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 788

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 18 maja 2008, 23:05

Łukasz_ pisze:
W innym klubie może nie mieć okazji wygrać UEFA a tego może mu potem brakować w dotychczasowym dorobku.
W innym klubie niż Juventus nie miał też okazji wygrac Serie B a jednak nie skorzystał z tej niesamowitej szansy :P

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 18 maja 2008, 23:07

maciek_88 pisze:Patrzysz na narodowośc i masz odpowiedź.
Ja na jego miejscu miałbym takie potrzeby, że byłbym zmuszony zjadac swoich wspołplemienców :wink:

Ja myslę, że Gianluca sezon bez LM mogłby wytrzymac. Wszystko zalezy od tego jak mu sie tam powodzi w Katalonii. Ponoć nie bardzo mu się układa, choć w meczach połfinałowych z Manchesterem grał nieźle. W ostateczności Chivu wraca na środek i Zambrotta może na lewa obrone przyjść do Interu. Nie będę obrażony.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 18 maja 2008, 23:10

Babel pisze:Ja myslę, że Gianluca sezon bez LM mogłby wytrzymac. Wszystko zalezy od tego jak mu sie tam powodzi w Katalonii. Ponoć nie bardzo mu się układa, choć w meczach połfinałowych z Manchesterem grał nieźle.
Pozwolę sobie zabrać głos.

Zambrotta generalnie nie spełnił oczekiwań. Jedni są mocno rozczarowani a inni 'tylko' lekko zawiedzeni, ale na jedno wychodzi. Co prawda w ostatnim czasie gra naprawdę dobrze (najlepiej z całego bloku defensywnego chyba nawet), ale trochę za późno się obudził. Najwyraźniej Hiszpania mu nie leży tak więc jego powrót do Włoch wyjdzie na dobre zarówno jemu jak i Barcelonie (bo zakupimy kogoś innego - nie napiszę kogo, aby nie zapeszyć :P ).

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 18 maja 2008, 23:11

Flamini ma czas. Zambrotta ma go mniej ale też dramatyzować z tego powodu chyba nie będzie.
Zobaczymy jakie Milan poczyni ruchy w okienku transferowym. Trzeba będzie wierzyć w Pato bo ta runda bardzo obiecująca.

Trzeba będzie zdetronizować Inter za rok, nie Babel ?

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 18 maja 2008, 23:30

Nie ogladałem zbyt wiele Barcelony w tym sezonie i nie bardzo wiem w czym tkwia wasze problemy, ale trudno w sytuacji gdy wszyscy po kolei zawodza aby jedyny Zambrotta był suwerenem przez cały sezon. Przyczyny leżą głebiej. Dla mnie Gianluca to potencjalnie scisła czołówka bocznych obrońców (dodatkowo mogacy grac na obu flankach) i gdyby to ode mnie zależało to łatwo bym się go nie pozbywał. No, ale fakt. Sezon słaby - trzeba coś zmienić.

No, ale zeby miało to co wspolnego z Milanem. To będzie duże wzmocnienie dla was jeśli dojdzie do skutku. Dlatego wole go w Barcie.
Trzeba będzie zdetronizować Inter za rok, nie Babel ?
Na tym to polega. Próbujcie. Ale... zdrowa obrona, pomocnik łaczący defensywe z ofensywa, atak Balotelli - Ibra, brak kontuzji i nawet Mancini nie bedzie w stanie zepsuć 17 scudetto. I co? Po nastęnym sezonie równamy się w ilości tytułów Mistrza Italii :D
Mentor pisze:(bo zakupimy kogoś innego - nie napiszę kogo, aby nie zapeszyć Razz ).
Pewnie chodzi Ci o tego obrońce słabszego od Maicona, o którego po alkoholu jestem w stanie rozpocząć III wojne światowa. Jak trafi na Camp Nou to trzeba bedzie odkopac topor wojenny.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 18 maja 2008, 23:42

Chlopaczek pisze:Bayern nam zaplacil zebysmy nie grali w tych samych rozgrywkach co oni Razz

Trzeba zdobyc ten puchar UEFA inaczej nasz wystep w tych rozgrywkach bedzie bezcelowy i najpewniej kompromitujacy.

Cóż, uznali, ze to łątwiejszy sposób na pozbycie sie Was niż gra (ponowna) z Milanem :P

Gratuluję występu w Pucharze UEFA, jak słusznie powiedział Chłopaczek dążyliście do tego ciężko pracując przez cały sezon.

Co do 7-8 nowych graczy to jakoś nie chce mi sie wierzyć. No chyba, ze Gallani ma na myśli wzmocnienia typu następca Cafu, Serginho i Ibrahima Ba. To wtedy bedziecie mieli z 7-8 nowych zawodników.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 18 maja 2008, 23:55

Babel pisze:Nie ogladałem zbyt wiele Barcelony w tym sezonie i nie bardzo wiem w czym tkwia wasze problemy
W czym tkwią problemy? We wszystkim albo prawie wszystkim. Może łatwiej byłoby odpowiedzieć na pytanie w czym/z czym problemów nie ma... a może jednak to też byłoby trudne? :/

Babel pisze:trudno w sytuacji gdy wszyscy po kolei zawodza aby jedyny Zambrotta był suwerenem przez cały sezon. Przyczyny leżą głebiej.
Oczywista sprawa. Nikt nie robi z Zambro kozła ofiarnego czy coś w tym stylu. Gra po prostu za słabo jak na swoje umiejętności i tyle.
Babel pisze:Dla mnie Gianluca to potencjalnie scisła czołówka bocznych obrońców (dodatkowo mogacy grac na obu flankach)
Dla mnie również, ale tak to już jest, że nie wszystkim piłkarzom zmiana ligi wychodzi bezproblemowo. Zambro wróci do Włoch i tam znowu będzie grał bardzo dobrze. Przynajmniej tak mi się wydaje.

Ja bym się nie pozbywał Włocha jeżeli nie uda się wyrwać kogoś bardzo dobrego na jego miejsce.
Babel pisze:Pewnie chodzi Ci o tego obrońce słabszego od Maicona, o którego po alkoholu jestem w stanie rozpocząć III wojne światowa. Jak trafi na Camp Nou to trzeba bedzie odkopac topor wojenny.
Obrazek

Żeby nie było OT to zapytam i to wprost: bierzecie w końcu tego Dinho czy e tam?

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 19 maja 2008, 0:02

Kubańczyk pisze:Wogóle cięzko będzie przekonać jakiegokolwiek gracza,mysle że teraz Flamini pluje sobie w brodę,także szykuje sie cięzki okres transferowy dla Milanu.
Szperacze Milanu juz przeczesuja boiska w polskich pipidowach moze stamtad kogos uda sie naklonic zeby gral dla Rossonerich.
Co do Flaminiego to mozna juz teraz powiedziec ze w zasadzie zmarnowal sobie kariere bo przeszedl do Milanu ktory w nadchodzacym sezonie wystapi w PU.
Gdyby w jego przypadku chodzilo tylko o wystepy w LM to nie ruszalby sie z Arsenalu.

Ronaldinho? Jezeli dacie to pewnie wezmiemy.

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 19 maja 2008, 13:04

Dzisiaj trochę mi się humor poprawił gdy zobaczyłem takie coś:

wp.pl

"Jak podaje francuski dziennik L'Equipe Hugo Lloris, młody bramkarz Nice, uzgodnił warunki indywidualnego kontraktu z Milanem i na dniach ma zostać piłkarzem "rossonerich". Ma kosztować niewiele ponad 5 milionów euro.

Milan już od dłuższego czasu szuka nowego bramkarza w miejsce Brazylijczyka Didy, który odchodzi z klubu. Niepewna jest także przyszłość drugiego golkipera mediolańczyków, Zeljko Kalaca. Z zespołem z San Siro łączono wielu czołowych bramkarzy Europy - Artura Boruca, Sebastiena Freya, Heurelho Gomesa czy Doniego. Wygląda jednak, że żaden z nich nie zagra Milanie, chociaż... "

Ja za nim jestem cały sercem :D i chętnie widziałbym go u nas w bramce, może być taki nowym Cechem :D no ale cóż na razie to tylko ploooooty

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 724

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 19 maja 2008, 14:42

Kaka nie dostal pozwolenia na wyjazd do pekinu.dzialacze sie troche nie fair zachowali.mial dostac pozwolenie jezeli nie bedzie LM i jej nie ma.Kace bardzo zalezalo na tym wyjezdzie.nie wiem czego zarzad nie chce go puscic

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”