FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 430

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 739

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 11 lip 2007, 18:31

oczywiscie na papierze. ale na poczatku sezonu bukmacherzy patrza wlasnie na kadre druzyny oraz jej zgranie
jezeli patrzac na zgranie to pierwsza 11 troche sie zmieni.mysle ze z tych 4 pilkarzy minimum 3 bedzie w pierwszym skladzie.mam na mysli Abidala Milito i Toure nie wiem jak bedzie wygladala sprawa ataku wiec nie pisze.polowa obrony wynieniona wiec zgranie tam nie bedzie idealne ale to sa wielcy pilkarze to dadza rade uwzam ze Milan ma najbardziej zgrana druzyne i nie uwazam tak bo to moja olubiona druzyna tylko ze wzgledu na staz wspolnej gry d.zgranie bedzie decydowalo ale nie tylko.patrzac na papierze to Barca bedze faworytem i jako ze lubie Barcelone nie zycze im tego.kazdy bedzie chcial z nia wygrac i z remisuja w grupie pismaki beda robili tragedie.to nie sprzyja

PS
teraz fiskus zabiera pilkarzom w Hiszpani 24% dochodow.czy to prawda ze od 2009 ma byc podniesiony do 50%??tak mi se obilo o uszy.moze mi ktos odpowiedziec

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 11 lip 2007, 19:57

pierwsze slysze z tym podatkiem. i szczerze w to watpie. bo niby dlaczego maja tak robic? :)

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 11 lip 2007, 20:04

mete pisze:teraz fiskus zabiera pilkarzom w Hiszpani 24% dochodow.czy to prawda ze od 2009 ma byc podniesiony do 50%??tak mi se obilo o uszy.moze mi ktos odpowiedziec
Pamiętaj - To nie Italia. Nikt nie podniesie podatków ze szkodą dla futbolu. Proste.

Awatar użytkownika
jakubbb
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jakubbb » 11 lip 2007, 20:07

Może żeby wyrównać podatki z innymi ligami??? Tak mi się wydaje. Chociaż nie wiem jakie podatki są w innych ligach. Kiedyś o tym pisali w PN ale to bylo bardzo dawno.. :roll:
W Hiszpanii piłkarze takiego Realu czy Barcelony zarabiają krocie np. Ronaldinho, do niedawna Beckham. Przecież pilkarze La Liga od dawna byli w czołówce najlepiej zarabiających. Ale to tylko moja teoria. Może ktoś ma inne zdanie bo ja sie za bardzo na tych podatkach nie znam.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 11 lip 2007, 20:11

jakubbb pisze:Może żeby wyrównać podatki z innymi ligami??? Tak mi się wydaje.
Tylko po co mieliby to robić? Włosi mają wysokie podatki i widzę, że fanów Milanu bardzo to boli bo zrzędzą o to od przeszło miesiąca :lol: Niższy podatek w Hiszpanii jest tylko z korzyścią dla La Liga. Kraj musi wybrać. Albo skarb państwa, albo bądź co bądź pośrednio też lepszy poziom ligi bo wyższe płace dla zawodników, a zatem większa atrakcyjność dla graczy wysokiego formatu. Nie od dziś wiadomo, że Hiszpanie są zakochani w futbolu i nie wyobrażam sobie, aby zadali mu podobny cios :wink:

Awatar użytkownika
jakubbb
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jakubbb » 11 lip 2007, 20:14

http://sport.wp.pl/kat,1750,wid,8947396 ... caid=14154 tu jest wszystko na ten temat :) Nie dziwie się, że tak szaleją na rynku transferowym. Kluby angielskie muszą być przejmowane żeby ściagać wielkie nazwiska za wielka kasę a w Hiszpanii od razu są na to pieniądze.

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 11 lip 2007, 21:10

jakubbb pisze:Może żeby wyrównać podatki z innymi ligami???

wtedy w polskiej nikt by nie gral... :lol:

Co do Savioli...uwazam ze wasze zdanie na jego temat jest subiektywne :]

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 11 lip 2007, 21:22

No każda liga ma zalety :) Kiedyś mi ktoś powiedział że Anglicy mogą podkradać sobie talenty z Hiszpanii bo takie jest prawo w Hiszpanii. No to Hiszpanie mają inną zaletę mają mniejszy podatek :) i wychodzi mniej więcej na równo choć szkoda niektórych piłkarzy młodego pokolenia. Ale jeżeli odchodzą to widać że nie widzą dla siebie miejsca w klubie który ich wychował i nie mają wielkiego szacunku do niego bo wolą zarobić większą kasę.

Awatar użytkownika
jakubbb
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jakubbb » 11 lip 2007, 21:24

Tobik33 pisze:Kiedyś mi ktoś powiedział że Anglicy mogą podkradać sobie talenty z Hiszpanii bo takie jest prawo w Hiszpanii
Może to byłem ja. :P

Wolałbyś siedzieć w ukochanym klubie i grzać ławę czy zbijać wieksza kasę za granicą i też siedzieć na ławie? Szacunek zawsze pozostanie bo Fabregas czy Pique dobrze wiedzą, że gdyby nie Barca to dzisiaj...

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 11 lip 2007, 21:29

Przestańcie w końcu przeżywać tego Cesca, Meridę czy kogo tam jeszcze bo się niedobrze robi. Chcieliby zostać to by zostali, nie chcieli to odeszli, ich sprawa. Nie ma po co po raz n-ty tego rozgrzebywać i zarzucać im brak szacunku czy coś innego. Jak widać w Arsenalu widzeli dla siebie lepsze perspektywy i być może nie tylko zarobkowe :P

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 11 lip 2007, 21:52

jakubbb pisze:Wolałbyś siedzieć w ukochanym klubie i grzać ławę
Oczywiście że tak. Mógłbym być takim Ezquerro który prawie nic nie gra, ale trenuje z największymi i ma przyjemność grania w jednym z największych klubów świata. Trzeba pamiętać że pieniądze nie są najważniejsze...

RealFan masz racje :) już parę razy nie tylko na tym forum wałkowany był ten temat i robi to się nudne :P napisałem tylko zaletę danej ligi :) np. we Włoszech dany klub może sobie kupić połowę karty zawodnika i potem licytować się po roku czy 2 o piłkarza :) też fajna rzecz :P

Awatar użytkownika
jakubbb
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jakubbb » 11 lip 2007, 21:56

Tobik33 pisze:Oczywiście że tak. Mógłbym być takim Ezquerro który prawie nic nie gra, ale trenuje z największymi i ma przyjemność grania w jednym z największych klubów świata. Trzeba pamiętać że pieniądze nie są najważniejsze...
Czy np. w takim Arsenalu nie ma tych "największych"?

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 11 lip 2007, 21:57

Tobik33 pisze:Oczywiście że tak. Mógłbym być takim Ezquerro który prawie nic nie gra, ale trenuje z największymi i ma przyjemność grania w jednym z największych klubów świata. Trzeba pamiętać że pieniądze nie są najważniejsze...
A może taki Ezquero ma jeszcze jednak jakieś ambicje i nie chce siedzieć na ławie, tylko chce pograć :> Nie każdego zadowoli trening z najlepszymi i obserwacja jak sobie grają z boku. Są tacy, którzy wolą być obserwowani, a że Tobie to bez różnicy... :roll:

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 11 lip 2007, 22:00

Ezquerro chcial zdobyc pare pucharow i to mu sie udalo. Zawsze bedzie mogl powiedziec swoim dzieciakom, ze wygral LM. Przed transferem wiedzial jaka role bedzie pelnic i na pewno zdziwiony rzadkoscia wystepowania byc nie mogl. Swoje zdobyl, posiedzial z najlepszymi, a teraz czas na powrot do Bilbao i gre. Swoja droga takich zawodnikow jest coraz mniej. W razie ostatecznosci zawsze mogl zagrac i sie z tym godzil.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 11 lip 2007, 22:00

boskigonzo pisze:
Co do Savioli...uwazam ze wasze zdanie na jego temat jest subiektywne :]
Kazde zdanie jest subiektywne. Chyba, ze znasz jakies obiektywne? :D

Zgadza sie, ze bedziemy faworytami jesli chodzi o LM, podobnie zreszta jak Chelsea czy Milan.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”