Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 430

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 26 mar 2007, 17:55

Coraz blizej lata i coraz wiecej pilkarzy laczy sie z transferem do Madrytu. Rewelacja dnia jest brazylijski obronca Bayeru Leverkusen - Juan. Krolewscy sonduja juz ponoc mozliwosc zatrudnienia 28 latka, o ktorego stara sie rowniez Roma. Reprezentant Canarinos ma kontrakt do 2009 roku, ale jest ponoc niezadowolony ze swojego obecnego klubu i chetnie zmienilby otoczenie. Jesli o mnie chodzi, to nie jestem pewien czy to odpowiedni kierunek. IMO przyszedl wreszcie czas, by poszukac na krajowym podworku (czytaj Andrade, Milito, Alexis...).

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 26 mar 2007, 18:21

makis pisze:Rewelacja dnia jest brazylijski obronca Bayeru Leverkusen - Juan.
Jest dobrym defensorem, ale tak jak napisałeś, lepiej poszukać kogoś na krajowym podwórku.
Najlepiej z tej podanej trojki wygląda Milito. Andrede tez nie głupia opcja, ale uważam Milito za lepszego piłkarza.
Alexis jest już zaklepany przez Valencię. :?

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 26 mar 2007, 19:03

Warto zwrócić uwagę na Guillema Savalla , wielki talent z Espanyolu , którego w swoim notesie ma podobno Chelsea i Barca. Hiszpan nie podpisał jeszcze zawodowego kontraktu tak więc kwota nie byłaby zbyt wygórowana.
Może warto sprowadzić kilku młodszych piłkarzy zamiast starej gwardii?

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 26 mar 2007, 19:09

Diamen23 pisze:Może warto sprowadzić kilku młodszych piłkarzy zamiast starej gwardii?
W tym przypadku myślę odwrotnie. Ostatnio do Realu przybyło 3 młodych piłkarzy. Na dodatek Torres sie powoli ogrywa w pierwszym składzie.
Po sezonie z Realem pożegna sie Carlos i jeszcze kilku innych doświadczonych graczy. Z takim obrotem sprawy, dobry i ograny piłkarz z La Liga byłby mile widziany w Realu. :wink:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 26 mar 2007, 19:52

Jeśli chodzi o młodychg obrońców to dorzuciłbym jeszcze Tamasa z Celty Vigo (chcę mu się bliżej przyjrzeć w najbliższym meczu :wink: ) i Garaya z Racingu. Pomysł z Juanem do mnie nie trafia. Podobałby mi się 3 lata temu, ale teraz jakoś mi nie leży i to nie ze względu na wiek piłkarza bo ten jest odpowiedni dla stopera :P

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 26 mar 2007, 19:56

RealFan pisze:wiek piłkarza bo ten jest odpowiedni dla stopera
nie chciałbym przypominać kto ( o wiele starszy) gra w Realu :P
A Juan to byłby bardzo dobry transfer Realu, sam zawodnik dogadał się z władzami Leverkusen, że odejdzie po sezonie za 9 mln euro. Juan to naprawdę klasowy obrońca, bardzo dobrze gra głową, ma dośc dobrą technikę świetnie się ustawia. Naprawdę w Realu mógłby się tylko jeszcze bardziej rozwinąć. IMO byłoby to bardzo dobre posunięcie ze strony Królewskich :wink: Poza tym nie muszę chyba przypominać, że jest od lat podstawowym obrońcą reprezentacji Brazylii :wink:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 26 mar 2007, 20:04

Juan mi nie pasuje nie ze względu na umiejętności bo te ma wysokie. Wiek ma idealny dla piłkarza, ale problem w tym, że ja już nie chcę więcej Brazylijczyków, nawet gdyby był to Kaka :P Europa wita nas i koniec :lol: No Garay to Argentyńczyk (nie wiem czy ma paszport UE, ale pewnie nie bo to zawodnik przyszłościowy), ale w jego przypadku mógłbym zrobić ewentualnie wyjątek. Uważam, że nastała pora na to, aby Real sprowadzał głównie piłkarzy europejskich :wink:

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 26 mar 2007, 22:12

RealFan pisze:Uważam, że nastała pora na to, aby Real sprowadzał głównie piłkarzy europejskich :wink:
Podpisuje sie pod tym. Mamy mlodych pilkarzy z Ameryki Poludniowej, czas teraz sprowadzic im europejskich kolegow :wink: Jesli o mnie chodzi, na dobry poczatek mogliby zakontraktowac Andrade i Ribery'ego :wink: Jesli chodzi o mlodych zdolnych z Hiszpanii, to w Castilli mamy Sergio Sancheza. Pilkarz ten zrobil dobre wrazenie na Michelu i Krolewscy prawie na pewno wykupia go z Espanyolu, byc moze z mysla juz o pierwszej druzynie.
Ciekawa rzecz powiedzial dzisiaj Schuster: Praktycznie pewne jest to, iż Capello nie będzie w przyszłym sezonie trenerem Realu Madryt. Włoch chce tylko wygrywać – nie ważne jak i przez takie nastawienie nie odniesie sukcesu z Królewskimi. Bernd juz zwalnia Fabio i szykuje sie na jego miejsce :wink:

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 26 mar 2007, 22:18

Jeżeli maja to być gracze europejscy pokroju zelfixa, czy drewnianego RvN to ja już wolę Gago czy Higuaina. Kontynent nie ma nic do rzeczy a wyłącznie dobór zawodników. Jestem za kupnem młodych lub dawaniem szansy naszym młodym wychowankom. Natomiast jestem przeciw zawodnikom już wypalonym jak Emesrosn czy RvN.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 26 mar 2007, 23:42

assurbanipal pisze:czy drewnianego RvN
co Ty masz z tym drewnianym RVN

holender to też nie mój typ napastnika Realu ale zauważ jak gra obecnie
Real Madryt JEDNYM napastnikiem który ma każdą cześcią ciała strzelać gole

jako target man - jest jednym z najlepszych graczy na świecie, co widać zreszta po ilości goli jakie dla nas strzelił

a co do drewna, braku techniki itp itd to zobacz sobie jego gol z Steaua

assurbanipal pisze:Jestem za kupnem młodych

młodych to znaczy co :?: Gago i Higuaina i stawiania wyłacznie na nich :?:
Gago - ok, można liczyć od zaraz ale Gonzalo - przerósł go mecz z Bayernem kiepściutko ze skutecznościa w meczu z Nastic

assurbanipal pisze:dawaniem szansy naszym młodym wychowankom

też za tym jestem, ale w przyszłym sezonie oprócz Sergio Sancheza i Granero żaden szansy nie dostanie - dlaczego - proste nie załuguje za mały talent

po odejściu Maty i Valero jakoś nie widze 'mega' talentów z papierami na gre w pierszej 11 czy nawet na grzanie ławki

jedyne co może przynieśc sukces Realowi to taki mix :wink: doświadczenia ,ogrania z talentem i polotem zawodików a`la bracia Milito czy Xabi Alosno plus graczy jak Nani, Quaresma czy Higuain

to nie FM gdzie zawodnikami z średnia 22 lata wygrywa sie L Mistrzów
RealFan pisze:Uważam, że nastała pora na to, aby Real sprowadzał głównie piłkarzy europejskich

też tak uważam dodam że pora na europejskich graczy na dodatech ogranych w La Liga

makis pisze:Andrade

bardzo dobry pomysł

Jarzinho pisze:Jeszcze transfery przedsezonowe mozna jakos wytłumaczyc, ze fakt nie wypaliły, a mogły, bo zawodnikow Real ściagał klasy światowej. Jednak chyba w styczniu juz dotarło do Capello, ze te transfery sa chybione, a co wazne nie ma zawodnika, ktory moze kierowac gra Realu, rozgrywajacego. Capello zareagowal na to dość dziwnie, sciagajac trzeciego DM. Królewscy wtedy mieli szanse i na LM i na La Liga

podpisze sie pod tym ,masz racje

dodam że Calderon zrobił dobrze powiedział " ja nie wtracam sie transfery to Mijtovica i Capello działka" - Fabio miał wolne pole mógł praktycznie każego kto chciałby iść do Realu zakontraktować - nie wyszło i oboje z Mijatovicem powinni odejść po seoznie

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 27 mar 2007, 0:11

vakabayashi pisze: a co do drewna, braku techniki itp itd to zobacz sobie jego gol z Steaua
John Carew strzelał gole Realowi piętą, a do wirutozów nie należy...tak samo Giuly...RvN ma słabą technikę jak na gracza tej klasy. Taka prawda, najlepiej czuje się w obręgie 5 m...nie potrafi w jakiś genialny sposób ograć obrońców...klasyczny lis...czasem uderzy z kostki, piszczel...kolano...zawsze się gdzieś odbije w tym jest mistrzem zgadza się...ale on jest za mało przebojowy...zobaczmy jak zapieprza Eto'o który też jest sam na szpicy...nie trzyma się środka jest wszędzie błyskotliwy przebojowy nie boji się obrońców...to samo Villa czy nawet Suazo...

vakabayashi pisze:Nani, Quaresma
Gracze wspaniali, ale niechciani przez nasz zarzad...no chyba ze w lecie przyjdzie ktos kto ma oczy otwarte i widzi gdzie graja jedni z najlepszych skrzydlowych mlodego pokolenia...wystarczy zobaczyć co wyprawiał Figo...Ci gracze sa z tej samej szkoły...to są kopie jednego z najlepszych skrzydłowych swiata...na, ale my mamy Nieto :lol: faktycznie to nie to :wink:

vakabayashi pisze:Sergio Sancheza
Chlopak jest dobry, ale przy zapłaceniu wszystkich klauzuli wyjdzie gdzies z 7 mln ojro...a to kwota nie mała...za tą kase mozna by bylo kupić np Juana...no chyba ze Sergio okaze się talentem czystej wody na miare swego imiennika :)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 27 mar 2007, 0:33

Ja nie jestem pewny, ale wydaje mi sie i to bardzo, ze Barcelona oddajac Quaremse do Porto także zastrzegła sobie prawo pierwokupu przy ewentualnym odejsciu Portugalczyka. Tak wiec jestem w 100% pewny, ze w przypadku prób Realu go wyciagniecia Barcelona ponownie po niego siegnie :P Osobiście gdyby jeszcze potrafił coś zrobić lewa nogą to byłby to skrzydłowy marzenie, a tak lewa słuzy mu jedynie do podpierania :P
Toudinho pisze:Sergio
Sergio, Sergio, jaki Sergio :?:

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 27 mar 2007, 0:35

Toudinho pisze: Chlopak jest dobry, ale przy zapłaceniu wszystkich klauzuli wyjdzie gdzies z 7 mln ojro...a to kwota nie mała...za tą kase mozna by bylo kupić np Juana...no chyba ze Sergio okaze się talentem czystej wody na miare swego imiennika :)
Tych klauzuli nie trzeba placic od razu. Wszystko bedzie zalezalo od tego, ile spotkan rozegra. W jego przypadku nie mowimy o pierwszej 11, tylko o szerokim skladzie pierwszej druzyny. Tak szybko wiec tych spotkan pewnie nie nazbiera :wink: Masz jednak racje - 7 mln to pokazna kwota. Mozna np dolozyc banke i zaplacic klauzule za Alexisa :wink:

Jarzinho pisze: Sergio, Sergio, jaki Sergio :?:
Sergio Sanchez wypozyczony do Castilli z Espanyolu :wink:

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 27 mar 2007, 0:44

Jarzinho pisze:Tak wiec jestem w 100% pewny, ze w przypadku prób Realu go wyciagniecia Barcelona ponownie po niego siegnie Razz
Nie wydaje mi się. Po co miał by wracac do Blaugrany miał tam już swój czas. Zresztą Eto'o mógł grać u nas :wink: do dziś pewnie spłacacie te 12 baniek :wink:

Jarzinho pisze:Osobiście gdyby jeszcze potrafił coś zrobić lewa nogą to byłby to skrzydłowy marzenie
Wiesz, fenomen Ricardo polega na tym, że on posiada obie nogi w prawej nodze. Nie ma drugiego piłkarza, który tak często gra flszem, i robi to w tak wyśmienity sposób. R. Carlos też prawą się podpierał...Raul tak samo...mozna tak wymieniac bez liku.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 27 mar 2007, 0:50

Jarzinho pisze:Tak wiec jestem w 100% pewny, ze w przypadku prób Realu go wyciagniecia Barcelona ponownie po niego siegnie
:shock:

Mocne :lol:
Toudinho pisze:do dziś pewnie spłacacie te 12 baniek
Wczoraj wpłaciłem ostatnią ratę. Naprawdę.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”